Popüler Konu 2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 75 41,2%
  • erkek

OY: 95 52,2%
  • ikiz kız

OY: 2 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 6 3,3%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    182
Şeker takibi yapanlar akşam da şekerinizi ölçüyor musunuz ? Ölçüyorsanız eğer yine açlık tokluk olarak mı ölçüyorsunuz ?
Ben artık kendimi bildiğim için akşam ve öğlen açlık ölçmüyorum sadece yemeklerden sonra ölçüm yapıyorum sadece sabah açlığıma bakıyorum

Canım lütfen kendine haksızlık etme , benimde ultrasonda genelde 5-6 gün geride çıkıyor karın çevresi . Doktor beslenmene dikkat et protein beslen dedi ama şunu unutma sen ne yaparsan yap genetik faktörler var dedi . O hafta yediklerimi çok artırdım çok kaliteli beslendim bebiş 100 gr almıştı sinirlerim bozuldu 😅😅 bu hafta rahatsızdım doğru düzgün beslenemedim bebek iyi kilo almış mesela 😅 güler misin ağlar mısın 😁😁 o yüzden akışına bıraktım . Hatta dedim hocam ince belli bi kız olacak galiba evet dedi ❤️ 2 haftaya kadar ölçümlerin ileri veya geri olması çok önemli değil
Öyle mi dersin benle alakalı değil midir?🥹 ya benim şükredecek o kadar şeyim varken ben saçmalıyorum. Beni brbrk 1800 ken doğuma alacaklardı. Bu haftaya geldim kendime dert arıyor gibi davranıyorum. Genetik faktörler de olunca benim bebeğin küçük olması normal. Kendi doktorum daha 28. Haftalarda senden 4 kilo bi bebek beklemiyorum zaten demişti. Ortalama bebeğin 2.5 doğar demişti. Eşin minyon sen zayıfsın ortalama kiloda sağlıklı bi bebek olur demişti. Bunlar aklıma gelince de rahatlıyorum 🤭

Öyle mi dersin benle alakalı değil midir?🥹 ya benim şükredecek o kadar şeyim varken ben saçmalıyorum. Beni brbrk 1800 ken doğuma alacaklardı. Bu haftaya geldim kendime dert arıyor gibi davranıyorum. Genetik faktörler de olunca benim bebeğin küçük olması normal. Kendi doktorum daha 28. Haftalarda senden 4 kilo bi bebek beklemiyorum zaten demişti. Ortalama bebeğin 2.5 doğar demişti. Eşin minyon sen zayıfsın ortalama kiloda sağlıklı bi bebek olur demişti. Bunlar aklıma gelince de rahatlıyorum 🤭
Bence hiç kafana takma canım hepimiz o kadar farklıyız ki benim bebişin de kafası büyükmüş doktor her gittiğimde bu çocuğun kafası büyük deyip duruyor aslında onlar için bi problem değilken biz kafaya takıyoruz çok anormal bi durum olsa kesin söylenirdi sen bol bol ızgara et tavuk balık yemeye çalış bende gebelik şekeri çıktı hiç şeker tüketmiyorum kendimde kilo almadım ama cocuk gene de iri şekerle ilgili değil bence bu sen elinden geleni yap çokta düşünme bence ☺️

34+2 2243 kg ☺️ benim bebeler ufak doğup sonradan dombikleşiyor 😂 nst istedi şimdi hani o hepimizde olan nefes kesen sertleşme ve toplaşma anı bir kez oldu ve 100e çıktı o zaman. onun dışında hep 20 nin altıydı. evladımın kafası son 3 muayenedir hep aşağıda. zorunlu sezaryen olmasa çocuğum normal doğum için oldukça hazırlıklıymış :)) doğum için de gün aldık 12.12.24 🤪 ben söylemeden doktorun bunu önermesi 😁

küçük değil aslında normal bence ben kendim böyle düşünüyorum sende iyi düşün . Biz onlar iyi olsun diye elimizden geleni yapıyoruz , iyilik halini sadece boy-kiloya bağlamak doğru değil mutluluk ve iyilik hali onlara vereceğimiz en güzel şeylerden 🥰 çıtı pıtı bebek olurlar ayrıca doğduktan sonraki büyüme değerleri bile çok değişken

Bence çok haklısın. Ben 40 haftayı geçmeme rağmen minicik doğmuşum 2300 civarı. Belki o yıllarda bu kadar detaylı ölçümler olsaydı annem de stres dolu bir süreç geçirecekti. Belki beni hayati risk var diyip erkenden alacaklardı. Tabi ki tıbbın ve teknolojinin ilerlemesi çok güzel ama biz tıp doktoru olmadığımız için söyledikleri bir şeyi çekip alıp internetten bakarak bambaşka bir noktaya da varabiliyoruz. Bu süreci stressiz geçirmek bence çok daha önemli.
aynen canim elimizde degil bakiyoruz ama doktorlarda cidden onemli birsey olmadikxa soylememeli herseyi. devletten para mi aliniyor cihazlar kullanildikca hastaneye yatirildikca bundan mi bu kadar en kucuk seye mudahale bilmiyorum ama bir yerde bir yanlislik oldugu asikar. anne adaylari stresli hastaneler dolu bebekler kuvezde niye boyle

Evet ben son haftalarda ne zaman boyunu sorsam bu haftalarda boy doğru sonuç vermez diyor. Demek ki bir bildikleri var. Ben Perinatolojiye gidiyorum ve bence anomali durumlarını onlar çok daha iyi biliyor. Birçok farklı veriyi dikkate alıyorlar ve cihazları da ayrıntılı ultrasona uygun olduğu için daha çok güveniyorum açıkçası. Senin devlette memnun kalmadığın normal kadın doğum mu yoksa perinatoloji miydi?
Devlette perinatolojiye gidiyorum. Sıkıntılı olan her seferinde farklı bi doktorun beni görüyor olması. Asistanlar bakıyor her gidişimde yeni bir doktor oluyor. Ultrasonda sorun olursa profesörü çağırıyorlar. Geçen hafta profesör kendisi bakmıştı muayene ederken onunla konuştuk o işte bu kısalık önemli bi kısalık değil fetal dna yaptırmamış olsan sorgulardık. Daha farklı iskelet hastalıklarında aradaki fark fazla oluyor ams 2 haftalık bi kısalığı önemsemeye gerek yok genetik olabilir dedi. Ben perinatoloji de olsa devlet cihazlarına pek güvenemiyorum geçen hafta 2800 ölçtükleri bebeği bu hafta 2650 ölçtüler.

Off fiyata bak. Bu iyi oldu canım, nasıl birşey anlayamıyordum
Evet fiyatları çok yüksek toz mamalara kıyasla. Ben anlamadım ama hem muhafaza etmesi daha sıkıntılı hem içeriği az gibi. Boşver bence sıvı mamayı. Hatta alma bile ilk etapta. Hastanede ihtiyaç doğrultusunda verilir sanırım vermezlerse de hemen bir eczaneden alır. Vermeyin mama diyen doktor da çok şimdi aldığınız gibi elinizde kalmasın sonra.

Bence hiç kafana takma canım hepimiz o kadar farklıyız ki benim bebişin de kafası büyükmüş doktor her gittiğimde bu çocuğun kafası büyük deyip duruyor aslında onlar için bi problem değilken biz kafaya takıyoruz çok anormal bi durum olsa kesin söylenirdi sen bol bol ızgara et tavuk balık yemeye çalış bende gebelik şekeri çıktı hiç şeker tüketmiyorum kendimde kilo almadım ama cocuk gene de iri şekerle ilgili değil bence bu sen elinden geleni yap çokta düşünme bence ☺️
Benim doktorum da bebekler doğana kadar koca kafalı olur diyordu😂 bende hiç şeker yemiyorum diye almıyor heralde kilo dedim ama demekki alakası yok proteini de azalttım heralde. Biraz rahatladım sanki😁

küçük değil aslında normal bence ben kendim böyle düşünüyorum sende iyi düşün . Biz onlar iyi olsun diye elimizden geleni yapıyoruz , iyilik halini sadece boy-kiloya bağlamak doğru değil mutluluk ve iyilik hali onlara vereceğimiz en güzel şeylerden 🥰 çıtı pıtı bebek olurlar ayrıca doğduktan sonraki büyüme değerleri bile çok değişken
Evet elimizden geleni yaptığıöıza çok eminim. Kendim için yapmadığım şeyleri karnıöda görmediğim başka biri için yapıyorum ve mutluluk duyuyorum. Dediğin gibi bebeklere vereceğimiz en güzel şey iyilik mutluluk sağlıklı bi pskoloji. Benim arladaşımın oğlu da 53 cm doğmuş ama şimdi yaşıtlarından kısa o da uzun kısa olmasına takılma diyor

Evet ya babası minyon zaten. Devlette diyorlar ki ama sen uzunsun. Ama babası erkeğe göre kısaaa anlatamıyorum. Bakım yerimde kim olsa stres yapar. Dün ultrasona kattılar perinatolojide poposunda bişey gördüm dedi evirdi çevirdi bebeği dürttü. Benim hocamı çağırıp gelmem lazım dedi. Sorun mu var dedim siz bekleyin dedi gitti. Profesörü çağırdı evitdiler çevirdiler. Bebeğin bişeyi yok dedi hoca. Bağırsakları hareketlernmeye başlamış içerideki mekonyum (ilk kaka) dedi. Sonra diğer doktır da bilemefim emin olmak istedim haklısınız dedi. Bu bile durduğum yerde beni strese soktu. Sonra derin bir ohh çektim. Ben kendim de uzun boyluyum ama 4. Çocuk olmama tağmen en zayıf ben doğmuşum 2.5 kg civarında 47 ile de hamile kaldım . Sanırım benim oğlumda minyon olacak çok düşünmeye gerek yok😁
Off ne alakası var ya, benim kafam baya küçük yüzüm de küçük hatta. Boyum 166-167 falan. Kocam 193 kafası kocaman. Gerçekten kocaman ama ailecek öyleler. Oğlanın kafası 4 hafta ilerde😅 ee şimdi bana hiç çekmemiş sıkıntı var mı diyeyim o zaman yani. Bence hiç dert etme kendine boşa, çok güzel haftaya gelmişsin ne güzel ilerlemişsin. Zaten minyon olacak demiş doktor sana. Ben 78 kiloyum şuan eşim 115 kilo. Aramızdaki farkı sen düşün 😅

Enfeksiyon var işte antibiyotiğe başlattı günde 3 kere 100mg gebeliğe uygun olan ilaç oymuş. Afedersiniz bugün idrar rengim yeşile döndü resmen bol sıvı almaya çalışıyorum hem idrara sık çıkarım ekstra hem böbreklerim için bu kadar vitamin vs zaten ne kadar sağlıklı artık bilmiyorum.

Devlette perinatolojiye gidiyorum. Sıkıntılı olan her seferinde farklı bi doktorun beni görüyor olması. Asistanlar bakıyor her gidişimde yeni bir doktor oluyor. Ultrasonda sorun olursa profesörü çağırıyorlar. Geçen hafta profesör kendisi bakmıştı muayene ederken onunla konuştuk o işte bu kısalık önemli bi kısalık değil fetal dna yaptırmamış olsan sorgulardık. Daha farklı iskelet hastalıklarında aradaki fark fazla oluyor ams 2 haftalık bi kısalığı önemsemeye gerek yok genetik olabilir dedi. Ben perinatoloji de olsa devlet cihazlarına pek güvenemiyorum geçen hafta 2800 ölçtükleri bebeği bu hafta 2650 ölçtüler.
Genel olarak cihazlar doğru değil gibi geliyor bana. Ben çünkü çok kısa aralıklarla özelde bilinen bir profesör perinatoloğa da gittim, devlete de gittim. Aynı kişinin aynı cihazı bile kısa zamanda farklı sonuçlar verdi. Kilo olarak zaten 300-400 gr sapması oluyor cihazın kendi ölçümlerinde de yazar +-400 gibi. O yüzden ölçümlere bakıp da kendi kendimize üzülmeyelim. Takipli olduğun doktor söylüyor zaten emin ol. Bak mesela bana 38i bir gün bile geçirtmek istemedi. Sen yüreğini ferah tut inşallah bir sorun olmayacak 🙏🏻

X