2014 Nisan Anneleri

MINIK BEBEKLERIMIZIN CINSIYETLERI ?

• KIZ

OY: 250 45,4%
  • ERKEK

OY: 283 51,4%
  • IKIZ ERKEK-ERKEK

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-KIZ

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-ERKEK

OY: 10 1,8%

• Ankete Katılan
    551
kızlar tekrardan merhaba oğlum d vitamininden sonra kusuyor 3 gün vermedim vitamini az önce verdim emzirdim ama 10 dk sonra emdiğini de geri çıkardı ondan önce kusma problemimiz yoktu sağlık ocağındaki hemşire de kusma şikayetiyle başvuran kimsenin olmadığını söyledi aç yada tok karnına farketmez günde 1 kez 3 damla dedi nerde yanlış yapıorum ya da oğlum rahatsız mı oluyor anlayamadım öneriniz var mı:26:

Oo ne guzel... Nasil gidiyor, uyku duzeniniz felan nasil...Benim bebis hep kendini skiyor gaz sancisi yada karin agrisi kipkirmizi oluyor oglusum ama caresi yok 3 ayimizin dolmasini bekliyoruz gecmesi icin diger ogullarimdan biliyorum. Bu arada 3 oglum var yas yakinda 28... senin ilk bebisin mi?

Maasallah cnm 28 yasinda 3 cocuk :)
Arkadas gibi buyutursun ne guzel

kızlar tekrardan merhaba oğlum d vitamininden sonra kusuyor 3 gün vermedim vitamini az önce verdim emzirdim ama 10 dk sonra emdiğini de geri çıkardı ondan önce kusma problemimiz yoktu sağlık ocağındaki hemşire de kusma şikayetiyle başvuran kimsenin olmadığını söyledi aç yada tok karnına farketmez günde 1 kez 3 damla dedi nerde yanlış yapıorum ya da oğlum rahatsız mı oluyor anlayamadım öneriniz var mı:26:

Dolaptan çıkıyor ilaç canım. Tek veriyorsan belki rahatsiz ediyordur. Sütünu kaşıga damlatip onunla karıstirsan?

Düşünme öyle olumsuz canım. Ikiniz de ebeveyn oldunuz. Bu durum bir tek senin sorumlulugun değil. Sadece zaman alacak yeni düzene alışması.

Biz de aşağı yukarı ayniyiz. Bazen gündüz hiç uyumuyor, bazen 5-6 saat uyuyor. Kucak seviyor öyle alıştı. Yataga bırakınca uyaniyor. Çok da önemsemiyorum. Bir arkadaşım, ileride gel oğlum kucağıma dersin gelmez bu günlerin tadını çıkar demişti. Fikrimi de değiştirdim, başka çocuk düşünmüyorum. O yüzden hepsi ilk ve son deneyim benim için. Üzme tatli canını, duzelecekler:KK66:

Maşallah canım, kolay değil 3 kuzu. Allah kolaylık versin.

Biogaia yi ben de kullanıyordum canım. 2 şişe bitirdim. Almadim tekrar. Gazını rahat çıkartıyor çünkü. Ama zararlı değil. Içinde l. Reuteri denilen probiyotik olarak kullanılan canlı bakteri var. Bağırsak hareketlerini düzenliyor.

Ama zaten 3. Ay geçer diyorlar bu sıkıntılar için. Az kaldı. Bebeğin çok rahatsız değilse, almayabilirsin.
3 aydan sonra gaz sorunu kalmıyor mu bu süper bişe :) 4-5gün takip edecem bu şekilde devam ederse almaya mecbur kalırım ile gideceğiz hafta içi kalça çıkığı için o zaman alırım düzelirse almam 1ayımız kaldı geçmesine şaka bir yana soranlara 2aylık oğlum var diyeceğim hayal gibi daha geçen gebelik problemlerimizden bahsediyorduk zaman çabuk geçiyor. Dediğin gibi keyfini çıkarmaya çalışıyorum oğlumun her anını ama bazen baş edemiyorum hiç durmuyor. Bnde düşünmüyorum wala ikinciyi :) eşim istiyordu hep cuma öğleden sonra işe gitmedi eee poyrazda gündü hiç durmadığı için nasıl baktığımı gördü yardım etti şimdi onunda gözü korktu o da vazgeçti ikinci çocuktan :) bana hak verdi. Snowyy şimdi düşünmüyoruz diyoruzda iki gün sonra bu günleri unutmazsak iyi :)))

Yalan oldu o kamp. Yardim eden de olmadi. Kizim cok aglayinca ben de dayanamadim. Ama mamayi verirken memeden mama yontemiyle verdim, o kazancim oldu. Bizde sut vok degisken, 2 haftadir bi gun verip bi gun mama vermiyodum, son 4 gun taamamen kestik, dun mama verdim :KK43: bugun Allah kerim. O sagma olayini yapcam ama yanimda annemin olmasi lazim. Gece her saat basi uyaninca gunduz uyumak lazim. Bakalim artik
İnşallah artar canım emzirmeye devam et son damlasına kadar tek başına zor bazı şeyler için mutlaka destek şart.
Oo ne guzel... Nasil gidiyor, uyku duzeniniz felan nasil...Benim bebis hep kendini skiyor gaz sancisi yada karin agrisi kipkirmizi oluyor oglusum ama caresi yok 3 ayimizin dolmasini bekliyoruz gecmesi icin diger ogullarimdan biliyorum. Bu arada 3 oglum var yas yakinda 28... senin ilk bebisin mi?
Maşallahhh canım sana 3çocuk yaş 28 ben 24 yaşında hamile kaldım oğlum olduktan 16 gün sonra 25 yaşıma girdim, erken anne oldum erken sorumluluk aldım diyordum kendi kendime seni görünce morel oldun bana :) inşallah gaz sorununa çare bulursun çok zor çünkü benim oğlumuda dön dönem gaz sancıs tutuyor sürekli değil ama

Slm kizlar hayirli pazarlar. Oglusum 53 gunluk oldu 9 gun sonra 2 aylik olacagiz insallah. Gecmise baktimda herkeste ayni sorunlar gaz uykusuzluk sut yetmeme. Bizde gaz ve uykusuzluk varda sutumuz yetiyo bana gore masallah tabi. Gaz icin zinco kullaniyorum birde hergun zeytin yagi masaji ve rezene ile frenk kimyonunu demletip bir kac kasik ondan veriyorum. Emzik hic almadi agzina sevmiyo tadini bende zorlamadim geceleri pregonun salincagi var onda uyuyor yaramaz tabi birde fön sesini aciyoruz. Onada iyice alisti. Insanda kafa birakmiyo nasil olacak bilmiyorum. Valla durum bizde boyle. Kendime zaten vakit ayiramiyorum birde kizim var onla ilgileniyorum. Gunum yemekti temizlikti 2 cocuktu hemen aksam oluyo yataga zor atiyorum kendimi siz siz olun 2. Cocugu hemen dusunmeyin gercekten cok zor heleki tum yuk sizin ustunuzdeyse destekciniz yok sakinin derim birde bir sorum olacak sizlere spiral taktirmayi dusunuyorum ama aklimi karistirdilar kanser yapiyomus filan surekli kanama oluyormus filan ben gibi taktirmayi dusunen var mi birde bu denilenler hakkinda bilgisi olan varsa paylasirsa sevinirim kib kk anneleri

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Alalh yardımcın olsun tatlım çocukların arası yakın mı. Spiral taktırmayı bnde düşündüm ama eşim istemiyor, kendi korunmayı tercih ediyor

3 aydan sonra gaz sorunu kalmıyor mu bu süper bişe :) 4-5gün takip edecem bu şekilde devam ederse almaya mecbur kalırım ile gideceğiz hafta içi kalça çıkığı için o zaman alırım düzelirse almam 1ayımız kaldı geçmesine şaka bir yana soranlara 2aylık oğlum var diyeceğim hayal gibi daha geçen gebelik problemlerimizden bahsediyorduk zaman çabuk geçiyor. Dediğin gibi keyfini çıkarmaya çalışıyorum oğlumun her anını ama bazen baş edemiyorum hiç durmuyor. Bnde düşünmüyorum wala ikinciyi :) eşim istiyordu hep cuma öğleden sonra işe gitmedi eee poyrazda gündü hiç durmadığı için nasıl baktığımı gördü yardım etti şimdi onunda gözü korktu o da vazgeçti ikinci çocuktan :) bana hak verdi. Snowyy şimdi düşünmüyoruz diyoruzda iki gün sonra bu günleri unutmazsak iyi :)))

İnşallah artar canım emzirmeye devam et son damlasına kadar tek başına zor bazı şeyler için mutlaka destek şart.

Maşallahhh canım sana 3çocuk yaş 28 ben 24 yaşında hamile kaldım oğlum olduktan 16 gün sonra 25 yaşıma girdim, erken anne oldum erken sorumluluk aldım diyordum kendi kendime seni görünce morel oldun bana :) inşallah gaz sorununa çare bulursun çok zor çünkü benim oğlumuda dön dönem gaz sancıs tutuyor sürekli değil ama

Alalh yardımcın olsun tatlım çocukların arası yakın mı. Spiral taktırmayı bnde düşündüm ama eşim istemiyor, kendi korunmayı tercih ediyor
Canım maşallah size 2 aylık olmuşsunuz bizde 21 de hayırlısı ile 1. Ayımız bitecek bizimde süt sorunumuz var sütüm çok az doymuyor mecbur mama veriyorum ilk önce dmziriyorum sonra veriyorum tabi 2 damla bile olsa ona kar sonuçta bu arada mama ne kullanıyosunbirde 2. Ayda kaç cc veriyosu. Canım

Devit i dolaba mi koyuyorsun??
Benimki mutfakta disarda duruyor

25 derece altı oda isisi diyor canım. Gaziantep çok sıcak mecburen dolapta duruyor. Kapak kısmı 8 derece zaten sorun olacağını sanmıyorum. Sizin hava sıcaklığı müsait ise elbette dolaba gerek yok.

Unutmayız herhalde bilemiyorum :KK70::KK70:

Benim eşim de uslu durunca yaparız daha değil mi diyor. Ağlayıp durmayinca, zormus bunu büyütsek yeter diyor:KK66::KK66:

Canım burnunu bebek emdikten hen sonra sakın temizleme sakın bir anında karnı cok dolu degilken temizlemeye çalış bir de serum fizyolojigi aynı anda iki burna uygulama once birine damlar otribebenin aspiratoruyle cek sonra digerini yap bir de bebekler cok minik iki damlacık yeterli oluyor sakın o tüplerin hepsini boşaltma çünkü ağzına gidiyor boğazını yakıyor hem annem dediki kusturmak icin tuzlu su verirlermis bu damlalar da midesini kaldırıyor cocukların insallah ise yarar :KK66:

Offf ben de memlekete gideceğim aynı dertten muzdaribim şogum sonrası tam 11 kilom üzerinde dikkat edeyimdedigim günler bebegim hep doymayip ağladı sut azalır diye korkumdan rejim yapamıyorum ne yapacağız böyle ayol ;(

Canım emziğinizin markası modeli ne bizimkine emzik begenditemiyorux oghhh deyip diliyle ittiriyor

Cnm emziğin markası nuk bizimki emiyo ama ağzında uzun süre tutmayı başaramıo sora kıyametler kopuyoo

Gecmis olsun tatlim masallah bebegine. bebeginin tek gozunde mi capak var bizim kuzenin bebeginin de gozu dogdugundan beri capaklaniyordu kullanmadiklari damla krem kalmadi doktor goz pinarinin tikali oldugunu bu yuzden capaklandigini soyledi surekli gozun ice dogru yani buruna dogru olan kismina masaj yapin ya zamanla acilir acilmazsada ameliyat olur dedi oda surekli masaj yapti oraya gecti kendiliginden acilmis masaj yoluyla sende bir dene istersen.

Bizimde ilacı kullandıktan sonra geçmez ise tıkanıklıktır dedi göz doktoru..bir tek sulanma varmı diye sordu okadar...ben ilk başlarda yaptım masaj sonra doktor ben doğrusunu gösteririm damlaya rağmen geçmezse dedi..
Bu arada sağ gözde başladı önce sonra sol gözdede başladı , ilk 15 gün kullandığım damla hiç fayda etmedi .. Şimdi kullandığım biraz azalttı bakalım takipteyim...

Canım burnunu bebek emdikten hen sonra sakın temizleme sakın bir anında karnı cok dolu degilken temizlemeye çalış bir de serum fizyolojigi aynı anda iki burna uygulama once birine damlar otribebenin aspiratoruyle cek sonra digerini yap bir de bebekler cok minik iki damlacık yeterli oluyor sakın o tüplerin hepsini boşaltma çünkü ağzına gidiyor boğazını yakıyor hem annem dediki kusturmak icin tuzlu su verirlermis bu damlalar da midesini kaldırıyor cocukların insallah ise yarar :KK66:

Offf ben de memlekete gideceğim aynı dertten muzdaribim şogum sonrası tam 11 kilom üzerinde dikkat edeyimdedigim günler bebegim hep doymayip ağladı sut azalır diye korkumdan rejim yapamıyorum ne yapacağız böyle ayol ;(

Canım emziğinizin markası modeli ne bizimkine emzik begenditemiyorux oghhh deyip diliyle ittiriyor

canım cok sagol bugun hıc vermedım doktora goturecegız sanırım ozaman tekrar baslıcam vermeye tok yapmıstım bu son sefer cok kustu daha tobe bır damla damlatıyoruö burnuna o bile ogurtuyor

Biraz gec anne olunca daha iyi oluyor sanirim..3 cocuk zor ama cok guzel duygular..20 yasinda ilk oglumu 22 yasinda ikinci oglumu 27 yasinda ucuncu oglumu aldim kucagima...Cok cabuk buyuyolar bu yuzden her anin tadini cikaralim bol bol resim cekip gunluk yazalim ben oyle yaptim hep... Bazen kendimden korkuyorum oglan olacagini bilsemde 4.yu yaparim diye dusunuyorum. Derinden dusununce ustesinden gelemem diye vazgeciyorum.Onemli olan hayirli sagliklica buyutmek tabi :) Allah hepimizin evlatlarina saglik versin

BiZim oğlan gece güzel uyuyor :) zaten hamileliğimde de gece uyurdu gündüz kıpır kıpırdı hep.. Gündüz sadece 1-2 saat hıysuzluk yapıyor toplamda ama genelde rahat bi bebiş.. Pek gaz sıkıntımız yok kakamız günde 4-5 kez birtek gözümüzde çapak var 5 günlükten beri.. Göz doktoruna çıktık ilacı değiştirdi 4 gündür azaldı ama geçecekmi bakalım takipteyiz..
Benim ilk bebişim yaşta 35 :) biraz geç karar verdik bebiş işine Allahımda nasip etti aratmadı:)
Yalnız benimki kucak kuşu oldu :) şimdide kucağımda:)

Oyy Allah sagliklica buyutmeyi nasip etsin canim...Gozleri cok hassas daha disarda dikkat et canim ozelliklede gunese...Benimkide ya uyuyor yada agliyor biraz huysuz bebek abilerimizin bebekligi gibi :)

kızlar emzırırken bebegınızın boğazına kacıyormu hıc bu sıralar sık sık olamaya başladı ozellıkle sabahları aceba sut fala olduğu saatlerdemı tıkanıyor doktora sorucam

Canım süt fazla geldiği için boğazında kalıyor buda sütünün yeterli olduğunu gösteriyor benimde öyle sabah daha çok boğazında kalıyor gün içerisindede oluyor boğazında kaldığında alnını çek. Göğsüne vur geçer büyüklerin sözü bu birde kendin dil oturarak bebegide biraz dik tutarak emzir

Oyy Allah sagliklica buyutmeyi nasip etsin canim...Gozleri cok hassas daha disarda dikkat et canim ozelliklede gunese...Benimkide ya uyuyor yada agliyor biraz huysuz bebek abilerimizin bebekligi gibi :)

Biz daha dışarı çıkmadıkki :) birtek doktor kontrolüne okadar :) Allahım seninkinede sağlıkla büyütmeyi nasip etsin inş :) meleklerimiz bu kuzular :)) bizimkide habire uykuda gülüyor :)) uyanırken ağlıyoruz genelde yada uyanmıyoruz :) ben hamileliğimde hep güldüm :) gülme krizine girdim , doktorum bile şaşırdı :)

Canım maşallah size 2 aylık olmuşsunuz bizde 21 de hayırlısı ile 1. Ayımız bitecek bizimde süt sorunumuz var sütüm çok az doymuyor mecbur mama veriyorum ilk önce dmziriyorum sonra veriyorum tabi 2 damla bile olsa ona kar sonuçta bu arada mama ne kullanıyosunbirde 2. Ayda kaç cc veriyosu. Canım
Günler çabuk geçiyor tam 53 günlük bugün oğlum anne sütü hiç almıyor mama da aptamil kullanıyorum, oğlum kendi istediği zaman veriyprum mamayı 90 cc yetiyor şimdilik
25 derece altı oda isisi diyor canım. Gaziantep çok sıcak mecburen dolapta duruyor. Kapak kısmı 8 derece zaten sorun olacağını sanmıyorum. Sizin hava sıcaklığı müsait ise elbette dolaba gerek yok.

Unutmayız herhalde bilemiyorum :KK70::KK70:

Benim eşim de uslu durunca yaparız daha değil mi diyor. Ağlayıp durmayinca, zormus bunu büyütsek yeter diyor:KK66::KK66:
Ayy bilemiyorumm bu zor günleri unutmasak ii olur :)

Biraz gec anne olunca daha iyi oluyor sanirim..3 cocuk zor ama cok guzel duygular..20 yasinda ilk oglumu 22 yasinda ikinci oglumu 27 yasinda ucuncu oglumu aldim kucagima...Cok cabuk buyuyolar bu yuzden her anin tadini cikaralim bol bol resim cekip gunluk yazalim ben oyle yaptim hep... Bazen kendimden korkuyorum oglan olacagini bilsemde 4.yu yaparim diye dusunuyorum. Derinden dusununce ustesinden gelemem diye vazgeciyorum.Onemli olan hayirli sagliklica buyutmek tabi :) Allah hepimizin evlatlarina saglik versin

Allah uzun hayırlı sağlıklı ömürler versin annelik paha biçilemez bir duygu ilerde üçte kıIn olur kısmet olursa kocaman bir aile ne güzel :)

Spiral dollenen yumurtanın rahme yerleşmesini engelliyor yani sana sürekli düşük yaptırıyor canım. Kanama da çok olur. Daha kolay yöntemleri neden denemiyorsun? Emzirme dönemine uygun doğum kontrol hapı ya da prezervatif.

Ne zaman gidiyorsunuz canım?:)
Haziran 8-9-10 :) tam gunu belli degil, 3unden 1i insallah

İnsallah anarcim. Zoe gercekten yalniz, bi srkilde ustesunden gelmeye calisiyoruz.

kızlar ya ucuk cıkarıyorum sanırım kızarmıs dudagım :KK43:(( vectavir yada ucuk kremi kullanabiliyormuyuz bilgisi olan varmı

Canlarım nasılsınız?
Umarım herkes iyidir ve miniklerinin sıkıntısı yoktur :nazar:

Bizim bugün mevlüdümüz vardı ama Allahın gücüne gitmesin hep aksilikler oldu :KK31:
Şu benim meşhur ağrısından bana erkenden doğum yaptıran dişimi kızımın telaşıyla unutmuştum ki...
Dönüşü muhteşem oldu :KK4:
Ağzınızı basa doldurursunuz yemekle ve sadece ağzınızın bir köşesine alırsınız yaa o derece bir şişlik var yüzümde :KK31::KK31::KK31:
Hiç abartmıyorum ve şişmesine rağmen ağrıyor, eşiminde işi vardı bu saat oldu gelmedi bekliyorum acile gitmek için.
Kızım da 1 damla emse onu bile kusuyor, memeyi bile alırken midesi bulanıyor.
Beter oldum iyice.

Şimdi netten araştırdım bebeğe bile geçebiliyormuş dişin salgıladığı mikroplar.
En çokta bunu üzülüyorum.
Kızımın kusması, benim şu diş ağrım günümüzün güzelliğine gölge düşürdü.
Yine de şükürler olsun Rabbim e...
Dişime kanal tedavisi yapılması lazım, alınacak anestezi anne sütüne geçiyormuş neyse ki dondurucuda önceden sağdığım sütler var.
Kızım mama yemiyor artık mecbur sütümü vermem gerek.

X