2014 Nisan Anneleri

MINIK BEBEKLERIMIZIN CINSIYETLERI ?

• KIZ

OY: 250 45,4%
  • ERKEK

OY: 283 51,4%
  • IKIZ ERKEK-ERKEK

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-KIZ

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-ERKEK

OY: 10 1,8%

• Ankete Katılan
    551
kızlar merhaba
bende nisan 15 de epidural sezeryan ile minik oğluma kavuştum..(çok memnun kaldım hiç acı hissetmedim 4. gün kendi işimi yapmaya başladım arabada kullandım.)38 haftalık 3.830 ve 52 cm doğdu..sonraki 3 günde sütüm yetmediği için 200 gr verdik , doktorumuz mama takviyesini arttır dedi...dünde 1 aylık kontrolümüz vardı oğluş 5050 gr 56.5 cm olmuş.
forumu takip etmeye çalışıyorum ama ancak vakit buldum yazmak için...ilk 20 gün annem vardı yanımda gelen giden ve süt artsın diye sürekli emzirmeye çalıştım her 2 saatte 1 saat uğraştım...ilk başlarda 10 yada 20cc gelirken şimdi 3 yada 4 saatte bir tekinden 60 cc alıyor....bir haftadır 5 incir kaynatıp içiyorum hergün rezene de içiyorum humana 2 kutu bitirdim şimdide evde yapılmış komposto içiyorum....burdaki tavsiye ile tane kimyon içiyorum dünden beri..
snowycim sabah 1 çay kaşığı kimyon ishal yaptı beni :KK52: bende yarım çay kaşığı içiyorum 1 haftadır:KK52:
bu arada oğluş geceleri iyi uyuyor 2.5 saatte bir uyandırıp önce 1 saat emziriyorum sonra 60cc mama sonra yarım saat gaz çıkarma yapıyorum...Bu arada gaz çıkarma süresi nekadar uzun olursa benim oğlan kusmuyor....
snowycim şu baba sling resmini yada linkini kopyalarmısın...evde iş yapamıyorum....yemekleri bulaşığı temizliği ve ufaklığın mamasını kociş yapıyor :KK52: Allah razı olsun kocişten....

bu arada bende altıda üstüde tek kat giydiriyorum...sadece yelek giydiriyorum...

Son düzenleme:
kızlar hepinize merhaba uzun bir aradan sonra..
bebeğim 18 günlük oldu ama d vitamini kullandığımızdan beri kusuyor ve bugün kakası yeşile döndü sağlık ocağına gittiğimizde ortam çok soğuktu ben hafif üşüyüp güneşe çıktım oğlum kat kat giyinikti pusetinde üşüdü mü yoksa benm sütümden mi etkilenip kusuyor anlayamadım d vitaminin yan etkisi olabilir mi 3 gündür kusuyor doymuyor ve huzursuz:26:

kızlar merhaba
bende nisan 15 de epidural sezeryan ile minik oğluma kavuştum..(çok memnun kaldım hiç acı hissetmedim 4. gün kendi işimi yapmaya başladım arabada kullandım.)38 haftalık 3.830 ve 52 cm doğdu..sonraki 3 günde sütüm yetmediği için 200 gr verdik , doktorumuz mama takviyesini arttır dedi...dünde 1 aylık kontrolümüz vardı oğluş 5050 gr 56.5 cm olmuş.
forumu takip etmeye çalışıyorum ama ancak vakit buldum yazmak için...ilk 20 gün annem vardı yanımda gelen giden ve süt artsın diye sürekli emzirmeye çalıştım her 2 saatte 1 saat uğraştım...ilk başlarda 10 yada 20cc gelirken şimdi 3 yada 4 saatte bir tekinden 60 cc alıyor....bir haftadır 5 incir kaynatıp içiyorum hergün rezene de içiyorum humana 2 kutu bitirdim şimdide evde yapılmış komposto içiyorum....burdaki tavsiye ile tane kimyon içiyorum dünden beri..
snowycim sabah 1 çay kaşığı kimyon ishal yaptı beni :KK52: bende yarım çay kaşığı içiyorum 1 haftadır:KK52:
bu arada oğluş geceleri iyi uyuyor 2.5 saatte bir uyandırıp önce 1 saat emziriyorum sonra 60cc mama sonra yarım saat gaz çıkarma yapıyorum...Bu arada gaz çıkarma süresi nekadar uzun olursa benim oğlan kusmuyor....
snowycim şu baba sling resmini yada linkini kopyalarmısın...evde iş yapamıyorum....yemekleri bulaşığı temizliği ve ufaklığın mamasını kociş yapıyor :KK52: Allah razı olsun kocişten....

bu arada bende altıda üstüde tek kat giydiriyorum...sadece yelek giydiriyorum...

Gözün aydın canım. Allah anali&babalı buyutmeyi nasip etsin inşallah. Maşallah kuzuna.

Kimyon yaramadı sana desene. Ben arttırdim:p Tadı acı geliyor diye yalnız tuketmiyorum artık her yedigime koyuyorum bir kaşık:KK70::KK70::KK70:

Telden kopyalayamadim canım. Google babasling yazarsan hepsi burada sitesinde daha uygun fiyata var.

kızlar hepinize merhaba uzun bir aradan sonra..
bebeğim 18 günlük oldu ama d vitamini kullandığımızdan beri kusuyor ve bugün kakası yeşile döndü sağlık ocağına gittiğimizde ortam çok soğuktu ben hafif üşüyüp güneşe çıktım oğlum kat kat giyinikti pusetinde üşüdü mü yoksa benm sütümden mi etkilenip kusuyor anlayamadım d vitaminin yan etkisi olabilir mi 3 gündür kusuyor doymuyor ve huzursuz:26:

Geçmiş olsun canım. Bebek ön sütü fazla alırsa yeşile döner diski diye biliyorum. D vit hepimiz kullanıyoruz. Ondan değildir usutmus olabilir senin de dediğin gibi. Acil sifalar diliyorum.

Hayırlı cumalar arkadaşlar, güzel melekleriniz nasil?

Bruja, esmer, priori ve anar neredesiniz?:KK70:

Sinem haklı çıktın, annem şimdiden özledim diyor telefonda. Soruyor ne zaman geleceksiniz diye. Ancak bayrama geliriz dedim, olmazsa ben gelirim demeye basladi:KK70::KK70::KK70:

Havalar ısındı, çocuğu nasıl giydirecegime bir türlü karar veremedim. Tek kat giydiriyorum hapsiriyor, 2 kat yapıyorum saçı ensesi ter içinde kalıyor. Başı ateş parçası sanki nasıl yaniyor:pTek kat ve yelek deniyorum en son. Siz nasıl yapıyorsunuz?

Kilo alımı normal canım. Doktorun mu olumsuz konuştu, neden moralin bozuldu?

Baba sling furyası başlattım forumda....

Haydi güzeller slingsiz kimse kalmasin:KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70:

Canım slingi gun icinde nasıl kullanıyorsun mesela ben em cok mutfakta nasıl yalnız kalacağım diye düşünüyorum ama sling mutfakta güvenli olmaz sanırım yani gun icinde ayakta dolaşırken mı kullanıyorsunuz ya da bebek huzursuzken mi bende sling almak istiyorum ama nasıl ve nezaman kullanacağım bilemiyorum :KK66:))))

Kadın dogum doktorum 40 indan sonra kontrole gel dedi kızlar siz de kontrole gittiniz mı ya da doktorunuz çağırdı mı? Ben 41. Gun degil de 50. Gun gitsem mesela fark eder mı???

Canım slingi gun icinde nasıl kullanıyorsun mesela ben em cok mutfakta nasıl yalnız kalacağım diye düşünüyorum ama sling mutfakta güvenli olmaz sanırım yani gun icinde ayakta dolaşırken mı kullanıyorsunuz ya da bebek huzursuzken mi bende sling almak istiyorum ama nasıl ve nezaman kullanacağım bilemiyorum :KK66:))))

Kadın dogum doktorum 40 indan sonra kontrole gel dedi kızlar siz de kontrole gittiniz mı ya da doktorunuz çağırdı mı? Ben 41. Gun degil de 50. Gun gitsem mesela fark eder mı???

Ben mutfakta ana kucağı kullanıyorum. Ortalığı toparlama silme toz alma gibi işler sırasında sling kullanıyorum. Bir de tabi huysuzlandiginda ve dışarı çıkarken kullanıyorum.

Doktor 2 ay sonra gel dedi ama hiç gitmek istemiyorum:KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70:

Benim dok gel dedi rahimin toparlanıp toparlanmadigina bakacakmış

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Sinem haklı çıktın, annem şimdiden özledim diyor telefonda. Soruyor ne zaman geleceksiniz diye. Ancak bayrama geliriz dedim, olmazsa ben gelirim demeye basladi:KK70::KK70::KK70:

Havalar ısındı, çocuğu nasıl giydirecegime bir türlü karar veremedim. Tek kat giydiriyorum hapsiriyor, 2 kat yapıyorum saçı ensesi ter içinde kalıyor. Başı ateş parçası sanki nasıl yaniyor:pTek kat ve yelek deniyorum en son. Siz nasıl yapıyorsunuz?

Evet canım furya başlattın.ben de dün sipariş verdim baba sling :)

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Çıt çıtlı kısa kolu badi ve uzun kolu penye giydirebilirsin canım

Gözün aydın canım. Allah anali&babalı buyutmeyi nasip etsin inşallah. Maşallah kuzuna.

Kimyon yaramadı sana desene. Ben arttırdim:p Tadı acı geliyor diye yalnız tuketmiyorum artık her yedigime koyuyorum bir kaşık:KK70::KK70::KK70:

Telden kopyalayamadim canım. Google babasling yazarsan hepsi burada sitesinde daha uygun fiyata var.

Kimyonu azaltınca işe yaradı ama :) oğluştada işe yaradı gazımız yok öyle çok , sab simplex kullanıyorum günde 3-4 kez

Teşekkürler cnm verdiğin bilgiler içinde çok faydalı oluyor :))

Selamlar , Doğum yapalı 43 gün oldu benim kanamam hala kesilmedi azalcagına daha fazla arttı kansızlıktan düşüp bayılıcam sanki Sezaryan olmama rağmen bu kadar oldu benim gibi olan var mı ?
Canım 40 sonrası kontrole gitmedin mı?? Ben de sezeryanla dogum yaptım 34. Gun tamamen bitti kanama simdi 36. Gundeyiz günlük ped bile kullanmıyorum kişiden kişiye degisebilyormis ama madem halin yok kendini iyi hissetmiyorsun doktoruna mutlaka danis dinimizde lohusalik 6 haftaymis 42 gun yani vakit geçirme doktorla görüş

Selam kızlar nasılsınız?
Bizim de 40ımız çıktı çok şükür. Artık kuzumla gezmelere gidebilicez.Ben sling ya da kanguru slma konusunda çok kararsızım hangisi daha kullanışlı olur sizce malum kuzular daha küçük. Deneyerek alma şansım yok şu an o yüzden tavsiyelerinizi bekliyorum.
Bir de dışarı çıkarırken nasıl giydiriyorsunuz minikleri?
Benim bebeğimin hala elinde eldiven var yüzünü cizmesin diye, siz çıkardınız mı?
Ben de hep eldiven kullanıyorum sonra üzülüyorum ellerini eldiven üstünden sap sap emıyor sanki kelepçe takmisim gibi kötü hissediyorum ama eldiveni çıkardığım an yuzunu çiziyor ne yapsak ben de bilemiyorum daha ne kada eldiven takmak zorundayız acaba

bizde de var tıkanıklk bir de sümük var.tıkanıklık için serum fizyolojk damla kullandım bir sefer ama sümüğü nasıl almalıyım. küçük altınların çengelli iğnesi var ya arkasıyla denesem mi. siz ne yapıyorsunuz acaba

Otribebeyi denemeni tavsiye ederim. Once serum fizyolojik solusyindan 2-3 damla burnuna dokuyorsun ama cok bekletmeden - hen ağzına iniyor midesi bulanıyor-Nazal aspiratorunun bir ucunu ağzına digerini bebegin tıkali burun deliğine koyup hafif hafif icine çekiyorsun sümüşler solusyonla yumusayip burnun ucuna doğru hencik geliyor peçete ile kenarından aliverirsin benimki pek sevmiyor sakın anını kolluyorum ama cok ise yariyor
O minnak burundan koca koca sümüşler çıkıyor :KK66:))

Evet canim burnu.bebegi yan yatirip burun deliklerinden iceri sikiyorsun oldugu gibi agzina bosaliyo burnundan tabi ciglikla aglamaya basliyo.agzindaki suyun fazlasini alip gerisini yutturmak gerekiyo.ama ben suyu siktiktan sonra cok erken kaldiriyom bebegi ve bogulacak diye korkumdan suyu yutturamiyom.ole bole yarim yamalak aviyoz.dr soylersen o gosterir nasil acacagini.bana dr gosterdi.biraz mesakatli bi se.daha kolay burun acma yontemi bilen varsa tavsiyelere hazirim.cunku cok onemli .tikanik oldumu rahat ememiyo uyuyamiyo ve daha cok gaz oluyo.
Otribebeyi deneyebilrsin üstte nasıl kullandığımı yazdım canım insallah sana da fayda getirir

Annen doğru demiş gülüm. Başka yolu yok.

Üst katimda kabile yaşıyor sesleri hiç bitmiyor.

Biogaia veriyordum, onu da bıraktım birkaç gündür canım.
Bizde de yukarıda canavarlar yaşıyor sanki sürekli sanki cok agir seyleri yere atıyorlar kanepeleri sürüklüyorlar gibi hep ses var bıktım usandim bebegim tam dalıyor güm diye ses sıçrayıp duruyor gecen kapı eşiğine tak tak vurdum anlasınlar diye ama hiç degisiklik yok ;(( gidip bagirmamakicin zor tutuyorum kendimi

Günaydın biz artık bir aylık olduk ama kilo alimimiz 700 gr moralim bozuldu sütüm yetiyo yada bana mi öyle geliyor aç olsa ağlamaz mi ağlamıyor.hep uyuyor benim ki ideal bebek gece az emiyoz 3 saate bir uyanıyor 5 dk emip tekrar dalıyor .ne olur cevap verin
Canım biz 560 gr aldık ben çok takıldım mama vermeyi düşündüm doktor yok dedi ki hala düşünüyorum ama bu ayda beklicez sade dün gece uyumadi sürekli emmek istedi 60cc yaptım 40cc içti ancak böle gece durmazsa mama takviyesi düşünüyorum. ..

Canım ben alta kısa kol body üste uzun kol giydiriyorum yine terliyor ama tek katta henüz erken die düşünüyorum çünkü kızım altını değiştirdiğim kısa sürede bile hemen hapsuruyo. ..

Son düzenleme:
Sevil bu arada 40 demesinin sebebi cinsel ilişki serbest olunca hem rahim ağzını kontrol etmek hem de uygun doğum kontrol yöntemine karar vermek için. Sonra da gidebilirsin.

Evet canım furya başlattın.ben de dün sipariş verdim baba sling :)

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Hayırlı olsun canim:KK70:
Ben bu şirketten komisyon talep edecegim:KK70::KK70::KK70::KK70::KK70:

Çıt çıtlı kısa kolu badi ve uzun kolu penye giydirebilirsin canım

Sağol canım:KK70:

Aynen öyle valla kimsenin bizleri gördüğü yok..
O zaman bizdr kendimizi şöyle teselli edelim..
"Biz olmasak onlar olmazdı" :KK16:
rica ederim canımcım..

:thumbup::thumbup:

Ben mutfakta ana kucağı kullanıyorum. Ortalığı toparlama silme toz alma gibi işler sırasında sling kullanıyorum. Bir de tabi huysuzlandiginda ve dışarı çıkarken kullanıyorum.

Doktor 2 ay sonra gel dedi ama hiç gitmek istemiyorum:KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70:
Cok tesekkurler cevap icin :KK66:
Evet sanırım en cok bebekler minikden dışarıda ise yarayacak bu sling en iyisi ben de siparis vereyim internette omuzdan göğsün üst tarafına doğru asılan model var 139 tl diyor doğru modele mı baktım acaba ???
Dogum yaptık kurtulduk doktorlar ne istiyor daha bizden ayol babaları çağırsalar keske :KK66:))))

Geçmiş olsun canım. Bebek ön sütü fazla alırsa yeşile döner diski diye biliyorum. D vit hepimiz kullanıyoruz. Ondan değildir usutmus olabilir senin de dediğin gibi. Acil sifalar diliyorum.

olabilir canım haklısın 10-15 dk emip uyuyakalıyordu dün gece belki de ondan oldu :26: sanırım üşüttü yavrum iyi dileklerin için çok teşekkürler:KK16:

Yazamaddim ama ara ara girip okudum. Keyfimiz kacik, manisali cok arkafasimiz bar ve tek gundemimiz soma. Allah yardimcilari olsun iscilerin. Metrelerce toprak ortmemeliydi o insanlarin tertemiz emeklerini.

Canim iyiyiz bizz, keyfim yoktu oyle bakip ciktim. Cok uzuluyorum maden iscilerine, sorumlulara lanetler ediyorum. 3-5 kurusa mihtac oldugu icin insanlarin yerin metrelerve altinda olume gitmek zorunda olduklari bi ulke oldugumuz icin utaniyorum. İsyan doluyum Anlayacagin :KK43:

Ben zibin, penye kollu bluz ve kadife alt giydiriyorm. Bi de corap ayaklara. Uyandiginda terli olursa yelek giydiriyorum.

Bence sling firmasindan komisyon iste :KK66:

Bizde de yukarıda canavarlar yaşıyor sanki sürekli sanki cok agir seyleri yere atıyorlar kanepeleri sürüklüyorlar gibi hep ses var bıktım usandim bebegim tam dalıyor güm diye ses sıçrayıp duruyor gecen kapı eşiğine tak tak vurdum anlasınlar diye ama hiç degisiklik yok ;(( gidip bagirmamakicin zor tutuyorum kendimi

Bizim üst komşu hergün hali vs yıkayıp bir de balkondan aşağıya sallandiriyor. Sürekli mobilya taşıma sesi geliyor. Kalabalıkları ayrı zaten:p

Canım biz 560 gr aldık ben çok takıldım mama vermeyi düşündüm doktor yok dedi ki hala düşünüyorum ama bu ayda beklicez sade dün gece uyumadi sürekli emmek istedi 60cc yaptım 40cc içti ancak böle gece durmazsa mama takviyesi düşünüyorum. ..

Canım ben alta kısa kol body üste uzun kol giydiriyorum yine terliyor ama tek katta henüz erken die düşünüyorum çünkü kızım altını değiştirdiğim kısa sürede bile hemen hapsuruyo. ..

Teşekkürler canım. Evet benimki de çabuk hapsiriyor:p

Cok tesekkurler cevap icin :KK66:
Evet sanırım en cok bebekler minikden dışarıda ise yarayacak bu sling en iyisi ben de siparis vereyim internette omuzdan göğsün üst tarafına doğru asılan model var 139 tl diyor doğru modele mı baktım acaba ???
Dogum yaptık kurtulduk doktorlar ne istiyor daha bizden ayol babaları çağırsalar keske :KK66:))))

Hepsi burada sitesinde 100 yıl canım.

Yazamaddim ama ara ara girip okudum. Keyfimiz kacik, manisali cok arkafasimiz bar ve tek gundemimiz soma. Allah yardimcilari olsun iscilerin. Metrelerce toprak ortmemeliydi o insanlarin tertemiz emeklerini.

Canim iyiyiz bizz, keyfim yoktu oyle bakip ciktim. Cok uzuluyorum maden iscilerine, sorumlulara lanetler ediyorum. 3-5 kurusa mihtac oldugu icin insanlarin yerin metrelerve altinda olume gitmek zorunda olduklari bi ulke oldugumuz icin utaniyorum. İsyan doluyum Anlayacagin :KK43:

Ben zibin, penye kollu bluz ve kadife alt giydiriyorm. Bi de corap ayaklara. Uyandiginda terli olursa yelek giydiriyorum.

Bence sling firmasindan komisyon iste :KK66:

Çok haklısın canım, Allah ailelere sabır versin inşallah. Bol bol dua ettim vefat eden kardeşlerimize.

Üzülmemeye çalış, ölüm Allah'in emri neticede...

Kaç gündür tadım tuzum yok.
Her tv yi açtığımda içim ağlıyor...
Bazılarına da deli gibi öfkeleniyorum !!!

X