2014 Nisan Anneleri

MINIK BEBEKLERIMIZIN CINSIYETLERI ?

• KIZ

OY: 250 45,4%
  • ERKEK

OY: 283 51,4%
  • IKIZ ERKEK-ERKEK

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-KIZ

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-ERKEK

OY: 10 1,8%

• Ankete Katılan
    551
Tatlim gaz damlası denesene.
Kızım çok rahatladi inan.
İnşallah sizde de ise yarar.

Dün temizlerken damagi az kanadı canım valla korkarak yapiyorum artık :KK43:
Fazla bastırmak da istemiyorum.
Su an ufakta olsa geçiyor gibi.
Gündüz yaptım akşam yine yapacağim

Sen tam olarak nasıl temizliyorsun anlatır mısın?
Belki ben birşey atliyorumdur.

♥ İdil Deniz ♥

canım yarım çay bardağı suya 1 çay kaşığı karbonatı koyuyorum. sonra temiz tülbenti işaret parmağıma doluyorum suya batırıp yanaklarını çok bastırmadan silyorum. tülbente beyaz beyaz geliyor zaten. dilinide serçe parmağımla slyorum küçücük ağız zaten koca elim zor griyor. çok bastırmadım ben. canını acıtmak istemedim. sonrada mikostatini sürüyorum. hala devam ediyorum yapmaya. bide her emzirmeden sonra bi kaşık su veriyorum. süt kalıntısındanda oluyomuş öyl dediler. zaten silikon kaşık küçücük tam dolmuyor. inşallh en kısa zamanda geçer çok zor bilyorum çünkü.

Tatlim gaz damlası denesene.
Kızım çok rahatladi inan.
İnşallah sizde de ise yarar.

Dün temizlerken damagi az kanadı canım valla korkarak yapiyorum artık :KK43:
Fazla bastırmak da istemiyorum.
Su an ufakta olsa geçiyor gibi.
Gündüz yaptım akşam yine yapacağim

Sen tam olarak nasıl temizliyorsun anlatır mısın?
Belki ben birşey atliyorumdur.

♥ İdil Deniz ♥

Merhaba
Kullandığınız gaz damlasinin adı nedir?

canım yarım çay bardağı suya 1 çay kaşığı karbonatı koyuyorum. sonra temiz tülbenti işaret parmağıma doluyorum suya batırıp yanaklarını çok bastırmadan silyorum. tülbente beyaz beyaz geliyor zaten. dilinide serçe parmağımla slyorum küçücük ağız zaten koca elim zor griyor. çok bastırmadım ben. canını acıtmak istemedim. sonrada mikostatini sürüyorum. hala devam ediyorum yapmaya. bide her emzirmeden sonra bi kaşık su veriyorum. süt kalıntısındanda oluyomuş öyl dediler. zaten silikon kaşık küçücük tam dolmuyor. inşallh en kısa zamanda geçer çok zor bilyorum çünkü.
Amin canım.
Ben sadece emziriyorum mamada vermiyorum geçer dediler ama geçmedi.
Ağızları zaten küçücük dedigin gibi zor giriyor bir parmak ben sanırım dengede tutamadim kanadı.
Bugün kulak temizleme çubuğunun üzerine tülbent baglayip sildim sanırım bu fazla canını yakmayacak.
Dediğin gibi anne sütü de kalıyor ağzında.

Merhaba
Kullandığınız gaz damlasinin adı nedir?
Nurse harveys kullanıyorum canim.

♥ İdil Deniz ♥

gunaydin herkese. Kizim 1 saattir kivraniyo, ihhh tisss :KK43: ter ocinde kaldi yavrum. Gaz hic boyle yapmamisti

geçmiş olsun canım onlar kıvarndıkca çare olamadıkça içimiz gidiyor ama bu günlerde geçecek inşallah

arkadaşlar bebeklerinizi nerede yatırıyorsunuz benimki yeni bir aylık oldu sürekli ana kucağı gibi zıp zıp var onda yatıyor zararı olabilir mi acaba

canım ben bebişimi genellikle gündüzleri anakucağında yatırıyorum geceleri de yatak odasında bambu sepetinde yatıyor. Bi sakıncası olacağını sanmıyorum ama sırtı agrıyabilir yüzüstüde yatırmak lazım arada hem gaz cıkarmasına da yardımcı oluyor

geçmiş olsun canım onlar kıvarndıkca çare olamadıkça içimiz gidiyor ama bu günlerde geçecek inşallah

canım ben bebişimi genellikle gündüzleri anakucağında yatırıyorum geceleri de yatak odasında bambu sepetinde yatıyor. Bi sakıncası olacağını sanmıyorum ama sırtı agrıyabilir yüzüstüde yatırmak lazım arada hem gaz cıkarmasına da yardımcı oluyor

inşallah teşekkür ederim canım tavsiye içinde sağol deniycem

Canım biz aşımızı sağlık ocağındaki hemsiremize yaptiricaz..
Sağlık ocağında kilo boy ölçülüyo zaten..
Devlet Hastanesinde direk çocuk doktoruna normal muayene için mi sıra alcaz..

evet cnm ben dogum yaptıgım yerde ki hstaneden cocuk doktoruna aldım randevu ztn ilk gelip o yaptı muaenesini hala ona gıdıyoruz bugun gittik kalca usg cekildi şükür temiz boy kilo kulak burun bogaz kntrol edildi aşısı yapıldı bidaha 2.ayda gıdıcez doktora

Benim bebeğim de ilk 25 gün o şekilde ağlıyordu, memede neredeyse 40 dk. kalıyordu, memeden çektikten sonra sıkınca gene süt gelince ben sütümün yettiğini düşünüp hiç açlığa vermemiştim, oysa kilo alımı ancak verdiğini almakla sınırlı kalmış. 25. günün sonunda dr tavsiyesi ile mama takviyesine başladık. Ağlamalar biraz olsun azaldı. Ağlamasının nedenlernden biri açlıkmış. Bu sefer de bazen mamayı malesef biberonla verdiğim için ona mı alıştı nedir, mememi geri itebiliyor. Tabi süt biberondaki gibi tazyikli akmayınca. Ki biberon yenidoğana uygun akışlı olandan. Arada sakinletirmek için emzik de veriyorum. Sabah akşam da 3 er damla zinco. Ama bebek işte oluyor bazen, çıldıracak seviyeye geliyoruz sorununu çözemedikçe ya da sorunu bulamadıkça. Beyaz gürültü 5-10 dk lığına işe yarıyor. Şiiişt sesi de:) Bizde de gündüzleri ev tipi anakucağı sorunu yaşıyoruz, sürekli kucakta ya da bazen memede uyumak istiyor, uyuyakalınca anakucağına yatırınca da da minimum 30 dk ya uyanıp ağlıyor ve huysuzlanıyor. Bu konuda biz de çözemedik sorunu. Evet önerisi olanlar yazarsa seviniriz. İnsan bazı şeyleri okudukça yalnız olmadığını hissediyor gerçekten.

medelanin calma biberonunu tavsiye ederim.bebek emmezse gelmiyor.anne memesi gibi yapmislar.ben sutumu sagdigimda bu biberona koyuyorum. emmeyi unutmasin biberona alismasin diye

[OUTE=aryaarel;35271266]evet cnm ben dogum yaptıgım yerde ki hstaneden cocuk doktoruna aldım randevu ztn ilk gelip o yaptı muaenesini hala ona gıdıyoruz bugun gittik kalca usg cekildi şükür temiz boy kilo kulak burun bogaz kntrol edildi aşısı yapıldı bidaha 2.ayda gıdıcez doktora[/QUOTE]

Kalca usg si 2.ayda cekilmiyo mu canım?
Bu arada masallah kuzuna..darısı bizimkilere inşallah..
ben özelde doğum yaptım 5.gun muayenesini doğum yaptığım hastanede yaptırdım hatta fototerapiyide orda aldık..
Ben bana daha yakın bi yerde dr arayisindayim ama malesed henüz bulamadim..
1 aylık olunca muayene gerekiyo mu?

Günaydın canım..
bizim hergunumuz öyle gaz cikaramayinca..
bide dun sabah kakamizi yapamadık zeytinyagi sürdük popoya..
yapmaya çalışırken ki halini bi görsen için parcalaniyo yaa..
en kısa zamanda bu gaz sorunumuz ortadan kalkar inşallah..

hergun kahvaltidan sonra bir kupa tane kimyon cayi iciyorum.bebegimin gaz sorunu olmuyor.siddetle tavsiye ederim

bütün annelere selam olsun. dün kızım çıldırdı resmen bütün gece ve gündüz hiç uyumadı sürekl ağladı. eşimle sefil olduk . gazımı var dedik nöbetç eczaneden ilaç aldık. ama gaz çıkardı kaka yaptı karnı tok. yok ne yaptıysak susmadı dün gece 11 e kadar ağladı. sesi kısıldı, gözler şişti kızardı. ne olduğunu anlayamadık. allahım dyorum ona gelen bana gelsn. yavrum kuş gib çırpınıyor ama çaresiz bakıyorum elden bişey gelmiyor.moralim bozuluyor lk anneler günüm kötü geçti anlayacağınız. bugün biraz daha sakin kucağımda perişan perişan uyuyor. yatırsam uyancak. biraz daha büyüselerde dertlerin anlayabilsek.
brde size sorayım kızlar nurse harvey almış eşm ne kadr kullanıyosunuz günde
Biz sabah aksam bir cay kasığı veriyoruz ama aksam 1 e kadar yine sancilaniyor ;;(

hergun kahvaltidan sonra bir kupa tane kimyon cayi iciyorum.bebegimin gaz sorunu olmuyor.siddetle tavsiye ederim
Canım bebegin kac günlük ve kimyon çayının markasını yazar mısın lutfeeeeeeen ;(

bizim de hep gaz sorunumuz var kıvranıyor. demek ki bu bir süreç hepimiz yaşadığına göre. insan çok üzülüo tabi. bide bizimkinin hep karnı gurulduyor. emerken de karnından sesler gelio. hep gaz demek ki. dr un verdiği metsil vs işe yaramor malesef. bir de gaz yüzünden de emmek istio sürekli sanki emdikçe de gazı da artıyor. zormuş ya bebek bakmak.hepimize kolaylklar diliyorum
Gaz sorunu herkeste var maalesef
İlkay agladikca emziriyordum Dr İlkay kontrolünde gazi var ama çok değil bebeğimiz biraz huzursuz yaramaz dedi.belli saatlerde bunun çoğunu ikinip silinip aglamakla geçiriyordu
Dr colico şurup verdi karin agrisina iyi gelir bir hafta kullanan iyi gelmezse nirse harweye baslayin hangisinin iyi geleceği çocuktan çocuğa değişiyor dedi .ben şurup kullanmaya karsiyim ilkayda düzene girer dünyaya alisacak deyip hiçbirşey vermedim
Ama bebegimede yazik sesi kisildi ağlamak tan ben perişan o perişan uykusu var uyumuyor.Dr düzenli emzirmeye başla dedi.ilk günler 1.5 saatte simdi 2 saatte bir emzirmeye basladim devamli emİrmede gaz yapiyormus.sindirime başlayan sütle yeni sut karisinca daha çok gaza neden oluyormuş.
Neyse basladim colicoya az ölçüde verdim olması gerekenden iki gundur öğleden sonra ikişer saatte olsa uyuyor uyurkende patir patir gaz cikariyor hatta birakon beni uyucam gibi bakiyo.ilacin icerigi anason dereotu kimyon.hadi icime kisku dustu anasondan mi uyuyor diye offf anne olmak ne zor.
Ben kendim rezene kimyon iciyorum ama ise yaramadi bizde.annemde ben seni fitille muskatla buyuttum maasallahin var senin çocuğuna gaz ilaci lazim diyor ama annelik İste zarar mi veriyorum acaba DİE dusunmekten alikoyamiyorum kendimi
Bebegimede yazik gözleri sisiyo ağlamaktan
Sasirdim kaldim ne yapacagima

Biz sabah aksam bir cay kasığı veriyoruz ama aksam 1 e kadar yine sancilaniyor ;;(

Canım bebegin kac günlük ve kimyon çayının markasını yazar mısın lutfeeeeeeen ;(

üzerindeki ölçüye göre yapsak çok olur gibi geliyo bana 5ml. en fazla 6 kere birde uyku yapıyomuş sende bi etkisi oldu mu

Amin canım.
Ben sadece emziriyorum mamada vermiyorum geçer dediler ama geçmedi.
Ağızları zaten küçücük dedigin gibi zor giriyor bir parmak ben sanırım dengede tutamadim kanadı.
Bugün kulak temizleme çubuğunun üzerine tülbent baglayip sildim sanırım bu fazla canını yakmayacak.
Dediğin gibi anne sütü de kalıyor ağzında.

Nurse harveys kullanıyorum canim.

♥ İdil Deniz ♥

bende mama vermiyorum ama oluyor işte allah beterinden korusun canım. sen nurse harveys ne kadar kullanıyosun günde

Günaydın, keyifli bir hafta olur inşallah. Yaz geldi derken ne güzel yağmurlu soğuk bir gun:p

Fefilifa uzun zamandır yoksun canım, keyifler iyidir inşallah.

Geçmiş olsun canım. Çıkaramıyor mu neden o kadar uzun sürdü acaba. Annem yüz üstü yatirirdi Kerem cikaramayinca. Rahatlardi çocuk. Denemediysen ise yarayabilir.
Ben bu mesaji gorene kadar gun aksam oldu :KK1: cok sukur babasi masaj yapti, rahatladi kuzum. Sonra da aldik disari ciktik. Misil misil uyudu. Bİ daha olursa senin yontemleri de deneyeyim canim sagol :)
Günaydın canım..
bizim hergunumuz öyle gaz cikaramayinca..
bide dun sabah kakamizi yapamadık zeytinyagi sürdük popoya..
yapmaya çalışırken ki halini bi görsen için parcalaniyo yaa..
en kısa zamanda bu gaz sorunumuz ortadan kalkar inşallah..

Günaydın kızlar..
Benim kızım dün sabah bizim zeytinyagi surmemizle yaptı kakasini..
gün içinde sadece gaz cikartmasiyla kirlendi bezi..
ve normalde gün içinde en az 3 kere sağlam kaka yapardı kızım..
birden böyle olmasi kafami kurcaliyo..
nette yalanci kabızlık gibi bi tanı buldum ne kadar doğru bilmiyorum..
Yarın 1 aylık oluyoruz aşımız var ordan sonra bide doktora gitsek mi ki?
Canim normal biseymis bu durum. Korkmamiz gereken sey kakanin formunda meydana helen degisimmis. Sayisi azalabilir artabilir, eger ates ve huysuzluk yoksa cok da onemsencek bi durum degilmis.
Canım geldi mi babasling ?
Yorum bekliyorum senden :KK34:
Tatlosum geldi. Hatta sana post yazdim, ozelden mesaj atmak aklima gelmedi nedense :KK43: baba sling daha pratik ve rahat. Klasik nekoyu baglamasi sonra da bebegi yerlestirmesi acemilere epey zoor. Bebek yerlestirirlen hiysuzlaniyo. Baba sling daha kullanisli o acidan. Ama her yerden bagladigin icin daha guvenli gibi hissettiriyo. Ama tavsiyem babaslingden yana cunku bebegi yerlestirirlen de cikarirken de pratik olmasi onemliymis :KK66:

Ben bu mesaji gorene kadar gun aksam oldu :KK1: cok sukur babasi masaj yapti, rahatladi kuzum. Sonra da aldik disari ciktik. Misil misil uyudu. Bİ daha olursa senin yontemleri de deneyeyim canim sagol :)

Canim normal biseymis bu durum. Korkmamiz gereken sey kakanin formunda meydana helen degisimmis. Sayisi azalabilir artabilir, eger ates ve huysuzluk yoksa cok da onemsencek bi durum degilmis.

Tatlosum geldi. Hatta sana post yazdim, ozelden mesaj atmak aklima gelmedi nedense :KK43: baba sling daha pratik ve rahat. Klasik nekoyu baglamasi sonra da bebegi yerlestirmesi acemilere epey zoor. Bebek yerlestirirlen hiysuzlaniyo. Baba sling daha kullanisli o acidan. Ama her yerden bagladigin icin daha guvenli gibi hissettiriyo. Ama tavsiyem babaslingden yana cunku bebegi yerlestirirlen de cikarirken de pratik olmasi onemliymis :KK66:

Tamam canım benim :)
Çok sagol.
Genelde telden giriyorum görmedim mesajını k.bakma.

♥ İdil Deniz ♥

Canım bebegin kac günlük ve kimyon çayının markasını yazar mısın lutfeeeeeeen ;([/QUOTE]

bebegim 12 gunluk, kimyonu aktardan tane kimyon diye isteyin. 1 tatli kasigi kadar kimyonu bir kupa sicak suya koyup 10 dk demleyip ic faydasini goreceginden eminim

Son düzenleme:
X