Popüler Konu 2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 75 41,2%
  • erkek

OY: 95 52,2%
  • ikiz kız

OY: 2 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 6 3,3%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    182
Ya illaki gelir ama 4 güne kadar sürebiliyormuş, o sürede şu anki kafayla değil ama lohusa kafasıyla yetersiz hisseder miyiz ki :KK43: izleyeyim canım o doktorun tüm videolarını izlemek lazım zaten çok iyi videoları var
O süreçte de sürekli emzirmeye çalışacağız ama doymuyorsa kilo kaybı oluyorsa sarılık olmasın diye mama da vereceğiz. Aynı gün gelecekmiş gibi inandıralım kendimizi gelir inşallah 🙏 Arkadaşım gece 2 gibi normal doğum yaptı, ertesi gün akşam üstü eve çıktılar. O saate kadar sütü gelmemiş. Duş almış tarakla taramış falan suyun tarağın etkisi ile sütü gelmiş. Bebek resmen 16 saat falan hiç beslenmeden durmuş yani. Sarılığı olmuştu çok yüksek olmamakla birlikte. Mama da verin dememiş doktor bunlar da hangi akla hizmet bu çocuk acıkmış mıdır diye düşünemiyorlar bile. Bebek hep uyuyordu diyor muhtemelen baygındı çocuk 🤦🏻‍♀️ Bebeklerin açlığı tolere edebilme kapasitesinin bu kadar yüksek olduğunu bunlarda gördüm mesela.

O süreçte de sürekli emzirmeye çalışacağız ama doymuyorsa kilo kaybı oluyorsa sarılık olmasın diye mama da vereceğiz. Aynı gün gelecekmiş gibi inandıralım kendimizi gelir inşallah 🙏 Arkadaşım gece 2 gibi normal doğum yaptı, ertesi gün akşam üstü eve çıktılar. O saate kadar sütü gelmemiş. Duş almış tarakla taramış falan suyun tarağın etkisi ile sütü gelmiş. Bebek resmen 16 saat falan hiç beslenmeden durmuş yani. Sarılığı olmuştu çok yüksek olmamakla birlikte. Mama da verin dememiş doktor bunlar da hangi akla hizmet bu çocuk acıkmış mıdır diye düşünemiyorlar bile. Bebek hep uyuyordu diyor muhtemelen baygındı çocuk 🤦🏻‍♀️ Bebeklerin açlığı tolere edebilme kapasitesinin bu kadar yüksek olduğunu bunlarda gördüm mesela.
Oha ben şok. Hamileyken bile 6 saatten fazla aç kalma diyorlar nasıl 16 saat ya. Bebek zaten açlığını anlamaz ki ya ay bayılcam için fena oldu

Tarakla neyi taramış kız memeyi mi

Üzülme diyoruz ama üzüldüğünü biliyoruz🥹Şöyle düşün çok şükür sağlıklı ve doğduğu hafta kötü bi hafta değil. Şu an sadece önlem için hastanede. Allah korusun daha küçük olsa daha zor olacaktı. Bak bi kaç güne bebeğin evine gelecek. O süreçte bol bol dinlen bebişine enerji depola. Bunlar bi süreç ve sonunda bebiş kucağında olacak😍
Kadın doğum doktorumda haftaya bebeğinle kontrole geleceksin dedi dedim aaaa kesin çıkar diyorsunuz yani dedim . E yani ne zannettin koca çocuk dedi 😂 inşallah hayırlısıyla geçecek bu günler sabrediyorum 😻😻

Kızlar benim hala sütüm gelmedi . 2 saatte bir sağım yapıyorum ama yok olmuyor . Kafaya takmamaya çalışıyorum . Kuzenimin bir hafta sonra gelmiş . Şimdi de sağıma kalktım . Duş aldım sıcak su yaptım masaj yaptım yok . Yarın daha da uğraşacağım . Su içemiyorum korkuyorum öksürük tutacak diye ama yarın bol bol su içmeye başlayacağım . Umarım işe yarar

Kızlar benim hala sütüm gelmedi . 2 saatte bir sağım yapıyorum ama yok olmuyor . Kafaya takmamaya çalışıyorum . Kuzenimin bir hafta sonra gelmiş . Şimdi de sağıma kalktım . Duş aldım sıcak su yaptım masaj yaptım yok . Yarın daha da uğraşacağım . Su içemiyorum korkuyorum öksürük tutacak diye ama yarın bol bol su içmeye başlayacağım . Umarım işe yarar
Canım üzülme diyeceğim ama üzüleceksin biliyorum. Bebekle temas ettikçe süt tetikleniyor diye okudum hep, siz çok temas edemediğiniz için şu an gelmiyor olabilir biraz sabır ❤️ kuzun gelsin o zaman sütün de gelir.

Etimesgutun da alt yapısı rezalet, yağmur falan yağınca eşim yüzerek geliyodu eve dkkfk kar tutmuyo hiç ama bi heyecanla yağınca 384 video çekmişim 1 gün var 2.gün erimiş 🥹accuk yağsa bu sene keşke.

Gruptan yazmadım ya bi kedom bi anam darlamak istemedim herkesi. Yeni kemoterapi almaya başladı daha 2 kür aldı, onun mu yan etkisi farklı bi durum mu bilmiyorum enfeksiyonu hiç düşüremediler, sürekli idrar veriyor kültür veriyor, idrarda enfeksiyon var kültürde üreme yok tek kullanımlık şase verip geçiyolardı. Sonra kanaması başladı öyle yatırdılar hastaneye maalesef. Kanaması durdu enfeksiyonu da düşmeye başladı bakalım inşallah toparlar da gelir 🫶🏿 teşekkürler canımsınız 🙏🏿
Çok geçmiş olsun🙏🙏

Ahahahha 😂 Valla aramızda köklü Ankaralılar vardır illa ki onlar maziyi daha iyi bilirler ama ben de son 12 senesini burada geçirmiş biri olarak diyebilirim ki ah nerede o eski kışlar eski karlar 😂😂 Bereketli bir kış olur inşallah bu sene 🥰

Anladım kuzum. Allah yardımcınız olsun, şifa versin inşallah anneciğine de en kısa zamanda 🙏 Doğuma kadar iyileşebilmesini ve yanınızda olabilmesini can-ı gönülden diliyorum 🤲
Doğma büyüme ankaralı olarak geçen sene gerçekten kar sıfırdı ama bir önceki sene dışarı çıkıp altında yürüyebilecek kadar olmuştu sanki kardeşimle çıkmıştık dışarı. Bende çok özledim karı

Bu bebe geceleri kuduruyor resmen, aşağıya öyle bi baskı yapıyor ki anlamıyorum normal mi değil mi. Hafif makadımda da baskı oluyor, sabah uyandığımda geçtiği için üstünde durmuyorum ama sabahı zor ediyorum kaç gündür 🙄 kontrolüme de daha var.

bebegin emme gucu iyiyse sut daha cabuk geliyor yoksa sagma pompalari kullanilabilir. hastanede 3 gun kalmistim ben orda hem emzirdim hem mama verilsin demistim yeni dogunca. eve gecince mamayi kesmistik. Kendi durumumda sezaryenden yeni cikmisim vucudum acirken kendimi toparlayip cok fazla emziremedim zor geldi ust uste hepsi, o yuzden mama takviyesi iyi olmustu, sonra bebegin emme gucu iyi dedi hemsireler yavas yavas artirdik emmeyi mamayi birakmistik
ilk asamada agrilar, yorgunluk, kesi yeri acisi insan dinlenmek istiyor bir de meme acisi ustune cok fazla gelmisti bana stres yapmamak lazim, bir kac gun icinde yavas yavas artar

Bugün TGRT Gündem Özel’de Canan Karatay vardı kızlar. 1.5 saatlik bir yayın yaptılar. Tekrarını izlemek isteyenler için YouTube’a da yüklediler. Ben çok etkilendim kurduğu ilişkilerden. En basitinden çamaşır deterjanları, yumuşatıcılarda falan bulunan bromür ve diş macunlarında bulunan florürün vücuttan nasıl iyot attığını ve bunun süreç içerisinde hashimoto’yu nasıl ortada çıkardığı falan. Aslında hastalıkların kökenini anlatıyor biraz. İlaçlardan kurtulmanın formülleri. Bana hem hashimoto hem diyabetten sadece beslenme ve kimyasallardan korunma ile nasıl mücadele edilebilir konusunda çok ilham verdi. Kitaplarını da okumayı düşünüyorum. Kadını çıkışlarından dolayı çok eleştiriyorlar ama 81 yaşında hiç kronik hastalığının olmaması, bunamaması, enerjisi bile bence bir şeyleri doğru yaptığını gösteriyor sanki…
@perocuk35 @serendipcem Orangegreysky Orangegreysky @Sm357 @aydassss sizlerin izlemesini özellikle tavsiye ediyorum canlar. S seydaseydas senin de dikkatini çekecektir 🌸 Link bırakıyorum.

ay ben cok takintiliyim zaten boyle seylere, evlenmeden evime ne camasir suyu ne cif soktum hep sivi arap sabunu kullandim, esime laf geciremedim evlendikten sonra. Ama kendi yapiyor kendi maruz kaliyor ben ne koklarim ne elimi surerim. Tuvalet banyo temizligi onda.
detarjan ve yumusatici bebekten oncede ben non bio aliyorum ecover marka yunusatici cok cok az koyuyorum yok gibi nerdeyse deterjanda az kullanirim camur icinde yuzmuyoruz zaten.
dis macunu hep bitkisel aldim ama florursuz temizlemiyor sorun bu orda takili kaliyorum. gerci misvak bakicam o da cok iyi

İki saatte bir sağım yap gelmese de . Az az da olsa gelecektir. Her gün biraz daha artıyor merak etme. Stres yapma bebişin gelene kadar gelmiş olur . Dut suyu falan içebiliyorsan onu içmeyi dene. Sen saatli sağ . Uyar memeyi 🤍

canım iki saatte bir pompayla sağımı bırakma. zaten normalde de ilk günler şakır şakır gelmez. bebeğin midesi için ilk gün her seferinde kiraz çekirdeği kadar süt yeterli demişti bana ebe. senden de o kadar gelip artar zamanla. yeğenim de küvezde kalmıştı. ilk birkaç gün damla damla süt gelmişti resmen. hiç bırakmadık. sağım yaparken bebeğin bir eşyasını yakınında tutabilirsin. sıcak duşa girip yukarıdan aşağıya masaj yapabilirsin ya da bir tarak ile bastıramadan memeni yukarıdan aşağıya tarayabilirsin. dereotu, bulgur pilavı, baklava gibi şeyler de bende süt yapıyordu ve bol bol su tabii. sen neleri atlattın bunu da halledersin ♥️

Canım üzülme diyeceğim ama üzüleceksin biliyorum. Bebekle temas ettikçe süt tetikleniyor diye okudum hep, siz çok temas edemediğiniz için şu an gelmiyor olabilir biraz sabır ❤️ kuzun gelsin o zaman sütün de gelir.
Yani vücudum bile daha anne olduğunu anlamadı ki ne vakti geldi ne kızıma kavuştum :KK43: şimdi tek başıma kalkabildim ilk defa oturarak sağım yapıyorum vazgeçmek yok gelecektir elbet herhalde

canım iki saatte bir pompayla sağımı bırakma. zaten normalde de ilk günler şakır şakır gelmez. bebeğin midesi için ilk gün her seferinde kiraz çekirdeği kadar süt yeterli demişti bana ebe. senden de o kadar gelip artar zamanla. yeğenim de küvezde kalmıştı. ilk birkaç gün damla damla süt gelmişti resmen. hiç bırakmadık. sağım yaparken bebeğin bir eşyasını yakınında tutabilirsin. sıcak duşa girip yukarıdan aşağıya masaj yapabilirsin ya da bir tarak ile bastıramadan memeni yukarıdan aşağıya tarayabilirsin. dereotu, bulgur pilavı, baklava gibi şeyler de bende süt yapıyordu ve bol bol su tabii. sen neleri atlattın bunu da halledersin ♥️
Tavsiyelerini bugün uygulayacağım teşekkür ederim 🙏 bebem yanımda olsaydı ilk sütü nokta da olsa alacaktı ama hemşireler onu attırıyor çünkü şırıngaya bile gelmiyor en değerli süt ziyan oluyor

İki saatte bir sağım yap gelmese de . Az az da olsa gelecektir. Her gün biraz daha artıyor merak etme. Stres yapma bebişin gelene kadar gelmiş olur . Dut suyu falan içebiliyorsan onu içmeyi dene. Sen saatli sağ . Uyar memeyi 🤍
2 saatte bir sağmaya çalışıyorum en fazla 3 saatte bir 10-15 dakika sağıyorum. Dut kurusu yiyorum o da işe yarar mı ki . Sabah göğsüm aşırı sıcaktı dana sertti dedim bu sefer gelecek ama gene aynı geldi

X