2014 Nisan Anneleri

MINIK BEBEKLERIMIZIN CINSIYETLERI ?

• KIZ

OY: 250 45,4%
  • ERKEK

OY: 283 51,4%
  • IKIZ ERKEK-ERKEK

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-KIZ

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-ERKEK

OY: 10 1,8%

• Ankete Katılan
    551
kızlar 10 nisanda bebeğimi kucağıma aldım. 3200 kilo 51 cm boyunda yakışıklı bir oğlum oldu. boynuna kordon dolanmış gittiğimiz doktor bunu nasıl farkedememişler dedi. yarın alalım riske atmayalım dedi. ancak nstde 2 dakikada bir sancı çıktı. eve gönderemem hemen almamız lazım dedi. bebeğimin kalp atışlarıda zayıfladığı için epidural sezeryanla bebeğimi kucağıma aldım. darısı bebeklerini bekleyen annelerin başına.

Gozun aydin canim.allah anali babali buyutsun

kızlar ben bı dogum yapıp geldim malum sancılarım vardı nişanım gelmişti :)
normal doğum ile 11 nisan da 3100 gram oğlum dünyaya geldi :)
36.4 de doğum yaptım ama inanın zordu
neyseki hersey bitti ve oglumla ben harıka zaman gecıyoruz hayranım ona doğdu an tüm agrılarım bitti yüzünü görüp kokusunu duydum ya rabbime binlerce kez şükürler olsun kordonu kısaydı ve sancı zamanı cok zorlandım cunku bebek ıkınmayla aşağı inmedi ama yarım saatlik ugras sonucu dünyanın en harika varlığına sahip oldum darısı tüm arkadasların basına :KK1::KK16:

Tahmin ettim hatta topice yazmistim dogurmaya mi gittin diye :) :)
Maasalllah cnm Allah bagislasin :)
Kesi attilar mi?Attilarsa ne kadar civari?kac dikis?
En korktugum sey de kendileri :) :)

kızlar 10 nisanda bebeğimi kucağıma aldım. 3200 kilo 51 cm boyunda yakışıklı bir oğlum oldu. boynuna kordon dolanmış gittiğimiz doktor bunu nasıl farkedememişler dedi. yarın alalım riske atmayalım dedi. ancak nstde 2 dakikada bir sancı çıktı. eve gönderemem hemen almamız lazım dedi. bebeğimin kalp atışlarıda zayıfladığı için epidural sezeryanla bebeğimi kucağıma aldım. darısı bebeklerini bekleyen annelerin başına.

Maasallah cnm Allah bagislasin :)
Boyu kilosu da normal geldi bana dr 4 hafta ilerde diyordu degil mi??

neyseki hersey bitti ve oglumla ben harıka zaman gecıyoruz hayranım ona doğdu an tüm agrılarım bitti yüzünü görüp kokusunu duydum ya rabbime binlerce kez şükürler olsun kordonu kısaydı ve sancı zamanı cok zorlandım cunku bebek ıkınmayla aşağı inmedi ama yarım saatlik ugras sonucu dünyanın en harika varlığına sahip oldum darısı tüm arkadasların basına :KK1::KK16:

tebrik ederim kızlar! Allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin!

Gözünüz aydın kızlar, Allah bebişlerinize sağlıklı sıhhatli uzun ömürler versin size bağışlasın :KK16:

Darısı başımıza inşallah :KK52:

amiinnn cnmmm :)))hepimiz saglıkla buyutelim inşallah daha detaylı anlatıcam ama sormak ıstedıklerım var
hastanede 2 saatte bır emzırın dendi tamamda 4 saat uyuyo bnmki :) uyanmayıda hıııc sevmıo uyanmıoda zaten bn 2 saatte bır emzırmeyı denıyorum ama cok mınık yoruluo kıyaammam yetmedi bnmde gogusler acıo siz nasıl emziriyorsunuz

O uyumaya devam etse de, sen 2-3 saatte bir memeyi tuttur canım. Sütun gelmez ya da az gelir ise doktoruna danışarak mama takviyesi de yap. Sarılıktan koru yavrunu.

Hayırlı olsun canim, gözün aydin. Allah anali&babalı buyutmeyi de nasip etsin inşallah.

Maasallah cnm Allah bagislasin :)
Boyu kilosu da normal geldi bana dr 4 hafta ilerde diyordu degil mi??

bebeğimde uzun süredir boynunda kordon dolanması varmış o nedenle zayflamış. başı büyük demişlerdi. ama başı normal boyutta. ameliyatımı yapan doktorla ameliyat günümde tanıştık. kordon dolanmasını riske atamam dedi. epidural sezeryan oldum. sezeryandan 5 saat sonra ayağa kaldırdılar. sabahında yatağımdan kendim kalktım yürüdüm. bugün bebeğimi kucağıma bile aldım oturarak. sevdim kokladım yavrumu

Gözün aydın Allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin...

aceleci çıktı senın paşa..gözünüz aydın allah analı babalı buyutmek nasip etsiinnn:nazar:

tebrikler gözün aydııınnn saglıkla buyusun ınsallah:nazar: darısı bizllerin başınaa:18:

Ay ne güzel doğuran doğurana bizimde bugün kontrolümüz vardı nstde gram sancı çıkmadı kafası kanala girmîş bakalım allahın iznigle ne zaman gelecek ama artık gelsin istiyorum merak heyecan korku hepsi bir arada
Birde bugün kv geldi baya bir süre bende kalacak uzakta oturuyor ne kadar sorunumuz olmasada iyide anlaşsak aynı evde olmak çok tuhaf gdldi sanki ben Misafirmşşim gibi hissettim ne bileyim tuhaf bi duygu meleğim gelsede artık bir tek onu düşünsem:KK14:

dogurmak ondan daha zor :) kesiyi anlamıyorsun bıle o andaki baskıdan zaten dr ıgne yapıyor onuda cok az hıssedıyorsun ama dikiş biraz zor oluyor..tabi kişiden kişiyede degısıyor kımısı hıc anlamıyormus..ılk dogumdan tecrubelıyım ben ama yinede korkuyorum tabikii..

aminnn cnm bnm darısı basına :)))) evet cnm prs gece sancılandım ama kendi dokturum olmadıgından eve kactım cuma sabahı kontrole gittik aksamda dogum yaptım
kesi oldu malesef
kesiyi hissetmiyorsun dikişide ama sonrasında agrı oluyor onun içinde agrı kesıcı ıgne yaptılar dikiş sayısını biliyorum desem yalan olur ama dikiş biraz sürdü bnm
sonrası zor herseyın zorlugu var ne yalan söliim bnm daha 1 gün oldu oturamıyorum emzirmekte zor oluyor hali ile yatarak yapıyorum
ama gececek ona her baktıgımda yıne olsa yıne yaparım dıyorum :))

kızlar herkese tek tek tesekkur ederız bırbırımıze alısmaya calısıyoruz cok guzel :)
darısı bekleyen herkesin basına :)

O uyumaya devam etse de, sen 2-3 saatte bir memeyi tuttur canım. Sütun gelmez ya da az gelir ise doktoruna danışarak mama takviyesi de yap. Sarılıktan koru yavrunu.

Hayırlı olsun canim, gözün aydin. Allah anali&babalı buyutmeyi de nasip etsin inşallah.

kuzum sütün yeterli geldiği nası anlıyosun bn gogusu sıkıyor 3 4 damla oluyor ama mesela emiyor sonra guzelce uyuyor buda doyduguna mı işaret yoksa minik oldugundanmı bole :44:

kuzum sütün yeterli geldiği nası anlıyosun bn gogusu sıkıyor 3 4 damla oluyor ama mesela emiyor sonra guzelce uyuyor buda doyduguna mı işaret yoksa minik oldugundanmı bole :44:

bebeği uyandırıp 2 saatte bir emzirmek gerekiyor. istersen yap. ben 1. ciyi öyle uyandirarak besledim. ama uyku duzeni bozulup bayaaaa yapışık yaşadık. memeye fena alışıyorlar. bir de amerikalı bir bebek uzmanı Harvey Karp yine bebeklerin ilk 3 ayını 4. trimaster olarak tanımlıyor. yani bebekler mümkün olduğu kadar anne ile zaman geçirmeli hatta anne üzerinde taşımaya ten temasını maximum kurmaya çalışmalıdır. kundak da o abinin önerilerinden. bebek kundak ile kendini daha iyi hisseder diyor.

merak edenler için alıntı,
Bilmeyenler için kimdir bu ? ABDli, çok ünlü, çok okunan bir çocuk doktoru. Geçenlerde Türkiye’ye de geldi, konferans verdi. Neden bu kadar ünlü? Bir bebeği sakinleştirmenin yollarını anlatıyor çünkü, her anne için bulunmaz Hint kumaşı! Neden ağlıyor da susmak bilmiyor bu bebek böyle diye “yangın varrr!” nidaları attığınız anda, bulduğu 5S dediği teknikle yardımınıza koşuyor. Böylece bebeği 5 dk.da sakinleştirebildiğini iddia ediyor ki bu bir iddianın da ötesinde: Gerçek! Harvey Karp’a göre eğer bebek bu yöntemle sakinleşmiyorsa, siz yanlış uyguluyorsunuz demektir, yöntemde hata yok ve her bebekte işe yarayabilir.

Bu 5S tekniği nedir peki?

1-Swaddling/Kundaklamak: eller yana gelecek ve ayaklar biraz daha hafif kalacak bir şekilde kundaklayın. 5 aylık olana kadar bu şekilde uyutabilirsiniz.
2-Side/ Stomach position/Bebeği yan Çevirmek: Yüzü aşağı bakacak şekilde kucağımızda sağa doğru yatırmamız gerekiyor.
3-Shushing/Şşşşş sesi: Bebeğe sakince pişşş pişşş yapmak değil, anne karnındaki sesi anımsatmak için daha yüksek sesle şşşş demek ve ona o ortamı hatırlatarak sakinleşmesine yardımcı olmak.
4-Swinging/Hafifçe sallamak: Baktığımızda bunu çoğumuz yapıyoruz ama bebeği hırpalamadan sallamak lazım, anne karnındaki suyun içindeki sallantıyı hatırlatıyor.
5-Sucking/emme: Burdada emzik kullanmayı tavsiye ediyor.

Mutlu Bir Bebek İçin Harvey Karp’ın 5S Tekniği(hamileve anne den alıntı)

Bebekleri Anlamak

Dr. Karp, doğumdan sekiz aya kadar olan dönemi ‘bebeklik’, sekiz aydan dört ila beş yaşına kadar olan dönemi ise İngilizce karşılığı ‘toddlers’ olan ‘yumurcaklık’ olarak tanımlıyor.

Kitaplarında anlattığı ‘5S Tekniği’nin koliği olan ya da huysuz bebekleri sakinleştirdiğini, hatta sakin çocukları daha da sakin hale getirdiğini belirtiyor. Peki bu nasıl mümkün olacak?

Bebeklerin Kayıp Zamanı: 4. Trimester

Doğduklarında henüz gelişimlerini tamamlamayan bebeklerimizin kafaları bedenlerine göre daha büyüktür. Anne rahminde gelişim evresini tamamlayamadan doğan bebek, bu gelişimi tamamlamak için doğumdan sonraki üç aya daha ihtiyaç duyar.

Dr. Karp, bu süreyi kayıp dördüncü trimester olarak tanımlıyor. Elbette hiç bir anne bebeğini fazladan bir üç ay daha karnında taşıyamaz. Annenin yapması gereken, bu süre boyunca bebeğini tıpkı rahminde olduğu gibi ihtiyaç duyduğu her an beslenmek, sallamak, pışşşlamak ve sarıp sarmalamaktır.

Sakinleşme Refleksi

Dr. Karp, bütün bebeklerin bir otomatik bir refleksle yani bir tür düğmeyle doğduklarını belirtiyor. Öyle ki, bu sanal düğmeye doğru basacak olursanız bebeğinizin ağlaması kapanacak ve uykuya geçişi açılacaktır.

Nedir Bu 5S?

Bu bebeğin ana rahimdeki deneyimini taklit eden ve sakinleşme refleksini tetikleyen bir tekniktir. Doğru uygulanacak olursa vurduğumuzda kendiliğinden havaya kalkan dizimizde olduğu gibi, sakinleşme refleksi anında devreye girecektir.

1,5 saat ağlayan ve hiç bir şekilde susmayan bebeğinize 5 S’i doğru şekilde uygularsanız hemen sustuğunu göreceksiniz. Tekniği doğru uygulamanıza rağmen hala susmuyorsa, bebeğinizin herhangi bir sağlık sorunu olabilir ve hemen doktora götürülmesi önerilir.

İşte 5S:

1. Swaddling: Bebeğinizi kundaklayın. Ancak geleneksel tipten farklı olarak bu kundaklamada bebeğin alt tarafı daha serbest bırakılır.

2. Side/stomach position: Bebeğinizi kolunuzun üzerine doğru yüzükoyun veya yan olarak yatırın.

3. Shushing sounds: Bebeğinizin kulağına yüksek sesle ve tekrar tekrar ‘şşşş’ deyin.

4. Swinging: Bebeğinizi sallayın. Ancak bu hareket annelerimizin ayağında yastıkla yaptığı gibi yanlara doğru değil de dizlerimizden faydalanarak yaylanmak şeklinde olmalı.

5. Sucking: Emzirin veya emzik verin.

Bebeklerin % 50’sinden fazlasının günde 1,5 saat ağladığını ve bunu doktorların kolik olarak tanımladığını belirten Karp, ilk iki hafta çok ağlamayan bebeklerin, en çok 6. haftada ağladıklarını ve bu seyrin 8. 9. haftalarda düşmeye başladığını belirtiyor.

Dr. Karp ağlamanın tehlikeli olduğunun altını çiziyor. Çünkü sürekli ağlayan bebeği susturamayan ebeveynler, sonunda çıldırıp onların yanlış yerlerine bastırabilir veya bebeği sarsabilir, ki bebeği sarsmak sizin de bildiğiniz çok ama çok sakıncalı!

Bebeklerin Ağlaması ve Modern Mitler:

1. Bebek gaz ve asit probleminden dolayı ağlar: Hayır!

Ağlayan bebeklerin genellikle ağrısı ya da gazı vardır düşüncesinin yanlış olduğunu söyleyen Dr. Karp, koliğin 3 ay sonra durduğunu belirtiyor. Ancak ağlayan bebeğinizi susturmazsanız daha çok gaz yutacak ve başlangıçtakinden çok daha rahatsız olacaktır. Burası kesin.

Şahsen ben Eva’nın notlarını okuyana kadar prematüre doğan bebeklerin vakitleri dolana kadar kolik olmadığını bilmiyordum. Bu arada bütün bebekler reflü oluyorlar ve yemeğin fazlasını çıkarıyorlar. Yemekten sonra ağlamalarının sebebi asit değil, barsağın verdiği bir tepki imiş.

2. Bebekler sessizlik ve huzura ihtiyaç duyarlar: Hayır!

Hayır çünkü sizin de bildiğiniz gibi ağlayan bebekler elektrikli süpürge sesiyle veya araba gezintisiyle rahatlarlar. Bebekler ana rahminde 7 gün 24 saat gürültülü bir yerdedir. Bu aletlerin çıkardığı ses onları rahatlatır çünkü rahmi taklit eder. Aslına bakarsanız rahminizdeki sesler elektrikli süpürgenin sesinden daha yüksektir. Bu yüzden beyaz gürültü adı verilen bu sesler bebeklerin kulaklarını rahatsız etmez, aksine alıştıkları gürültülü ortamı sunmak onları rahatlatır.

3. Yüksek sesle pışlamak kötü ve kabadır: Hayır!

Bütün dillerde sus anlamına gelen “ŞŞŞŞ” benzeri kuvvetli sesler vardır. Rüzgarın ne kadar huzur verici olabildiğini hiç fark ettiniz mi?

Babalar da yüksek perdeli sesleri ile en iyi bebek sakinleştiricilerdir: emziremezler, ancak çok iyi kundak yaparlar, sallar ve şşşş’larlar.

Şşş sesi ne kadar kuvvetli olursa o kadar iyi diyor Karp çünkü sesin bir eşiği var, bunun üstü refleksi çalıştırıyor ama altı işe yaramıyor.

Yüksek sesle şşş’landığında bebeğiniz sizi duyar ve kaale alır, yani yüksek ses bir kabalık ifadesi değil bir sevgi ifadesidir. Bu tip kuvvetli sesleri fön, elektrikli süpürge gibi aletler de çıkarabilir. Unutmayın rahimdeki sesler elektrikli süpürge sesinden yüksektir.

4. Günde 8-12 kere emzir: Hayır!

Günde 50-100 kere emzirebilirsiniz, yani bebek ne kadar ve ne sıklıkta istiorsa o kadar. Bebek öncelikle beslenmeli. Diyelim ki uzun uzun emzirdiniz ve bıraktıktan yarım saat sonra tekrar ağladı. Biraz daha emzirin ve gazdan korkmayın. Bebeğin rahatladığını göreceksiniz.

Veeee UYKU

Yani 6.s (Sleep). Bebeğinizin her dakika kucağınızda ya da memede uyuması önerilmiyor. Bebeklere kendi başlarına da uyuyabileceklerini öğretmek lazım. Bunun için şöyle yapabilirsiniz: Son beslenmesinde bebeğinizi kundaklayın ve beyaz gürültü açarak uyumasına izin ver. Yatağa yatınca biraz uyandırın, beslendikleri için zaten sarhoş gibidirler, biraz yatağı sallayın, uyuyuverirler. Gece yarısı aç olmadıkları halde uyansalar bile kendi kendilerine uyuyacaklardır.

5S tekniği ile huysuzlukların yarısını saniyeler içinde giderebileceğinizi söyleyen Dr. Karp, % 50 ila 90’ını da oluşmadan engellenebileceğinizi ve böylece mutlu yumurcaklar yetiştirebileceğinizi belirtiyor.

Anne babalara son bir uyarı: 5S tekniği kullanıldığında bebeğinizin ağlaması 20- 30 saniye içinde kesilmeli. Şayet ağlama saatler sürüyorsa ya tekniğiniz hatalıdır ya da bebeğinizin bir sağlık problemi olabilir. Böyle bir durumda doktorunuza mutlaka iletişime geçin.

iyi geceler annişlerr sinem canım bende senin aldığın park yataktan aldım valla nasıl bulacam burda dedim ilk girdiğim yerde buldum hemde hemen kurduk bugun çok güzel oldu kral yatağı gibi:KK16:

X