2014 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?


  • Ankete Katılan
    463
buarada kızlar necabuk ılerlıyor sayfalar oyle.maşallah martta patlama yaşıycaz Allah ın izniyle bende 22 mart dogumluyum yavrumda annesı gıbı o tarıhte doğacak kısmetse

ne kadar güzel.hayatının en güzel hediyesini doğumgününde alacasın.belki benimde öyle olabilir.bende mart doğumluyum.bbişimle aramızda 1 hafta olacak.ama eğer sezeryandan dolayı 1 hafta önce doğarsa aynı gün doğmuş olacağız.hayırlısı bakalım.sağlıkla alırız inşallah bebeklerimizi kucağımıza hepimiz.
 

bnm eşimin doğum tarihi 16 mart. bebiş babasına hediye olcak, :)
 
selam güzel annişler,
sayfalar ne kadar hızlı ilerliyor, takip edemiyorum walla:) aramıza yeni katılan hamişler var hepinize burdan topluca HOŞGELDİNİZ diyorumm:))) inşallah sorunsuz, sağlıklı günler geçiririz hep beraber...
 

canım bu mide agrılarını ben ilk hamileliğimde yasamıstım.hatta gece uykumdan uyandıgım oluyodu.bu hamileliğimde de arada yaşıyorum sabahları.zamanla geçmişti ilkinde.inşallah geçer seninde bir an önce.
 
kızlar bu mart topiği olduğuna göre, büyük ihtimal balık burcu bebişlerimiz olcak hayırlısıyla... bakın bakalım bebişlerimizin özellikleri ne olacakmış :)

Balık burcunda doğan çocuk; çekingen, mahçup ve utangaçtır. Ama yine de güzel yüzleri, mahmur gözleri, sempatik gülüşleriyle şirinlik muskasıdır.

Zamanın büyük bölümünde kendi halinde melek gibi uyurlar. Fakat bazen durduk yere öyle çok ağlarlar ki, gözyaşlarının sonu gelmeyecek gibi görünür. Küçük mimiklerden oluşan bir lisanları vardır ve tatlı masallar dinlediklerinde buna küçük kalpleriyle inanırlar.

Konuşmayı çok erken öğrenirler. Çizgi filmleri çok severler. Masal dinlemek çok hoşlarına gider, okumayı öğrenir öğrenmez hikaye kitaplarına sarılırlar, edebiyata tutkun kişiler olabilirler. Okudukları, dinledikleri hikayelerden yola çıkarak yenilerini uydurabilirler. Zengin hayal dünyaları, gerçekle hayal olanı karıştırmalarına neden olabilir. Ancak kendi haline bırakılırsa daha da içine kapanır ve hayalleriyle baş başa kalmayı tercih eder.

Kendilerini kandırma eğilimleri olabilir ama bu bir çeşit savunma mekanizmasıdır. Doğru kararı verebilmek için sakin, destekleyici bir ortama ihtiyaçları vardır. Anne ve babanın ona büyük sevgi göstermesi, yaşına uygun çocuklarla arkadaşlık etmesini sağlaması lazımdır.

Balık çocukları dürüsttürler ayrıca açık fikirli ve duygularını cümlelerle iyi bir şekilde anlatma kabiliyetleri vardır. İnsan ve hayvanlara karşı dikkatli ve naziktirler. Genellikle kolayca incinen ve saf çocuklardır. Bu nedenle onları dünyanın kötülüklerine karşı eğitmek gerekir. Yaratıcı ve güçlü duyguları onları her zaman ailesine, çevresine bağlı ve sorumlu kılar.

Balık çocuğu ailenin en hassas üyesidir. Hareketleri ve davranışlarıyla aile içinde etkilerini hissettirirler. Duygularını açıkça gösterirler. Yanaklarından dökülen gözyaşları, birden bastıran yağmurun ardından çıkan gökkuşağı gibi parlak bir gülümsemeye dönüşebilir. Sakin bir ortamda rahat, etkili ve verimli olabilirler. Balık çocukları sevgi dolu ve sabırsızdırlar. Onların üzerinde otorite kurmak hayli
zordur. Anne-babaları onlarla iletişim kurmaya başladıkları an, zayıf noktalarını çabuk bulup onları parmaklarının ucunda döndürebileceklerini öğrenirler.
Balık, ailesinden her zaman sevgi ve güven bekler. Onunla oyun oynanmasını ve sürekli bir şeyler anlatılmasını isterler. Sihirli dünyalarında anne, baba ve kardeşlerin büyük önemi vardır. Daha küçük yaştan onları sahiplenir ve kimseyle paylaşmak istemezler. Kardeşlerine karşı oldukça koruyucu ve duygusal açıdan bağlıdır. Fakat aynı zamanda da kıskançtır. Kardeşlerini ona tercih etmek de onun huzurunu kaçırır.

Evinde aile arasında ilişkilerin güçlü olmasını isterler. Sorumluluklarını bilen bu afacanlar, büyüdüklerinde de ailesinin her zor anında yanında olacaklarının sinyallerini daha küçükken verir.

Okulda zekası sayesinde derslerini çabuk kavrar. Ama sert bir söz veya bakış onun kırılmasına ve derslerden soğumasına yeterlidir. Destekleyici ve anlayışlı bir aile ile birlikte, iyi bir eğitim alırsa tüm öğrenim hayatı boyunca problem çıkarmazlar. Ayrıca öğretmeninin de
çocuğu anlayarak yumuşak davranması gereklidir. Böylece çocuk hem öğretmenini hem de derslerini sever. Balık çocukları, küçük yaşta güzelliklere olan düşkünlüğünü de belirtecektir. Resim yapması, kitap okuması müzik dinlemesi için onu teşvik etmek çok yerinde olur. Böylece çocuk, güzellik arzusunu tatmin eder ve özelliklerini de yavaş yavaş ortaya koyar.

Balık çocuklarının fantastik bir dünyaları vardır. Bu nedenle bazen onlarla geçinmek güç olabilir. Okulda yaşadıkları tecrübelerden dolayı zaman zaman kırılsalar da geniş hayal güçleri onlara artılar kazandırabilir
 
Son düzenleme:
evett ama benımkıde muhtemelen sezeryan olacağı için 15 mart gıbı olucak.koç olsun cok istıyorum.eşimde bende koçuz. senın yavrunda en guzel hedıyen olucak ınşallah canım.
hoşbuldum cnmcm. inşallah görürüz de bi rahatlarız. bu arada kalp atışları ne zmn görülüyor? her ikisini de görür müyüm acaba?

inşallah canımmmm.6.haftadan sora gorunuyor sanırım.kısmet artık tatlımbenımde her anne adayı gıbı rahatlamaya ıhtıyacım var
 

inşallah canım.benimde 2. bebeğim.bir kızım var.2 ay sonra 3 yaşında olacak.ilk himleleğimde sonlara doğru mide ağrım artmıştı bunda çok erken başladı.
 
Koç burcu bebeği kontrolü elinde tutmayı sever, doğduğu andan itibaren evin yönetimini eline alır. Cesaretlidir ve sürekli ilgi bekler, bunun karşılığını da sıcak sevgi gösterileriyle verir.

Eğer karnı acıktıysa, doyana kadar deli gibi ağlar. Doyduktan sonra ise etrafına gülücükler dağıtmaya başlar. Ama çok aç olsa da sevmediği mamayı yemeyecek kadar da inatçıdır. Onu uyutmak içinse zorlamaya kalkmadan, sakinleştirerek uyutmayı denemelisiniz.

Bebeklik döneminde gürültülü-patırtılı oyuncaklardan çok hoşlanır.

Diğer burçlardaki bebeklere göre çok erken konuşur ve yürürler.

Koç burcu bebeği ayağa kalkar kalkmaz dikkatleri üzerine çekmek ister. Çığlık çığlığa, enerjik, hareketli, telaşlı, aceleci ve sabırsız bir şekilde koşturup durur. Fakat bu koşturma boş değildir, devamlı bir amaca ihtiyaç duyar.

Koç burcu, çocukluk çağından itibaren en çok disiplin edilme ihtiyacı duyan burçlardan biridir. Koç burcu çocukları enerjik ancak sabit karakterli olduklarından başlangıçta bazı katı kurallarla ipleri ele almak durumundasınız. Ancak koç çocuklarının kişiliklerinin bastırılması (baskı ve sertlik, ceza veya yaptırımlar uygulanması) hayatı onlar için çok zor hale getirir ve ilerleyen yaşlarında bu davranışlar onları olumsuz yönde etkileyecer ve hatta ciddi kişilik sorunlarına sebep olabilir. Onlara ceza vermek pek işe yaramaz, aksine hırçınlaşabilir. Tatlı ve yumuşak bir dille konuşmak daha etkili bir yöntem olacaktır. Rekabeti seven ve isteklerinin yerine getirilmesini isteyen koç çocuklarının ihtiyaçları olan tek şey aslında sevgidir.

Orayı burayı kurcalamayı seven ve bu yüzden de heryere girip çıkan bebeğinize biraz daha dikkatli davranarak onu kazalardan korumanızda fayda var. Yerinde duramaz, sık sık kavga eder ve hatta yaralanabilir. Ancak dayanıklı ve güçlü çocuklardır. Kendilerini çabuk toparlar.

Başladıkları işe olan ilgilerini sürdürmek onlar için güçtür. İçlerindeki ilk olma ve öncülük duygusu daha küçük yaşlarda kendisini gösterir. Her işlerini kendi başlarına halletmeyi severler. İnanılmaz bir hayal güçleri vardır. Düşlediklerine bir süre sonra kendisi de inanır hale gelebilir.

Sabırsızlıkları ve çabuk sıkılmaları nedeniyle, koç çocuklarının her hangi bir şeyi daha iyi yapmak için üzerinde çalışmaları imkansız gibidir. Küçükken derslerden kaçabilirler ama dikkat ederlerse herşeyi iyi öğrenirler. Büyük ihtimalle de kitaplara düşkün iyi bir okuyucu olacaktır. Övüldüklerinde başarılı olurlar, saldırgan davranırsanız çalışma güçlerini kaybederler. Koç çocukları anne ve baba desteği ile enerjisini doğru kullanıp çok mutlu olabilir.
 
Selam kızlar,

8. haftada olup bulantısı olmayan var mı ?

cnm ben daha 8 değilim ama anneme sordum. her iki hamileliğinde de ne bulantı ne başka bişi olmamış. Çok iyi geçmiş. İnşallah senin de öle olur dedi. Şimdilik mide bulantım yok çok şükür. Umarım hep öyle olur. Burda 22 haftalık bi arkadaşım var. İlk gününden beri yanındayım. Onun da olmadı
 
canım benim ben daha 8 haftalık değilim ama arkadaşımın doğuma kadar hiç bulantı şikayeti olmadı.herkeste belirtiler farklı olabilir.

bazı doktorlar bulantının sağlıklı hamileliğin işareti olduğunu söylüyorlarmış büyükler arasında da öyle bi söylenti varya insan ister istemez tedirgin oluyor
 
slm kızlar bende 7+3 ama benimde bulantım ve kusmam yok sukur.ama iştahsızlık çok var ve kokular çok kotu ediyor sevdigim yiyecekleri bile artık istemiyorum kızartma kokusundan nefret ediyorum artık normalde severim kızartmayı,allah hepimize yardım etsin.garibiz agrı olsa niye var olmasa yok niye yok:)
 
kızlar merhaba topiğinize yeni yazıyorum.rabbim tüm anne adaylarının sağlıklı bir şekilde evlatlarını kucağına almayı nasip etsin inşallah.şimdi benim sorum şu:benim sat tarihim 3 haziran 3 temmuz beta değerim 0.100 yani negatif 1 hafta sonra 10 temmuz 57.64 -12 temmuz 197.00 ve 16 temmuz 1510.00 değerler normalmi.geç döllenme oldu sanırım aranızda geç döllenme yaşayan varmı.ve cuma günü keseyi görebilirmiyiz .cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.ciciş hamişler
 
 
Son düzenleme:
kızlar tekrar meraba,
8. haftaya girmek üzereyim. 2 ayrı hastane ve doktora gittim. birinde hastaneyi beğenmedim, birinde doktoru. içime sinsin istiyorum ama bi türlü istediğim bi hastane ve doktor bulamadım, hala arayış içindeyim. bir doktorda karar kılıp sonuna kadar onunla gitmek ve doğumumu da onda yapmak istiyorum. gittigim hastanelerden biri de medipol üniversitesi hastanesi. orda da kafama takılan konu şu: (gerçi bunun için belki erken ama): doğum yapacagın gün ve saat mesai saatlerine denk düşerse, senin takibini yapan doktor değil de, o gün hangi kadın doğum uzmanı nöbetçiyse doğumuna o giriyormuş. bana mantıksız geldi. acaba diğer hastaneler de bu prensiple mi çalışıyor, merak ettim. kızlar ben bu doktor konusuna çok taktım, kalp atışı duymaya gidecz bi türlü karar veremiyorum. ist avr yakasında var mı önerebileceğiniz lütfennnnnn!!!!
 
 
ben 12 mart doğumluyum bebiş de inşalalh o aralar doğar.belki aynı güne denk gelir

kızlar bir de yüzümde 3 tane sivilce çıktı.sizde var mı? (yüzümün güzelleştiğini söylüyorlar ama bugün hissettim yanağımda ve alnımda acıdığnı)
 

anladım canım ama sen drundan habersiz bırakma sakın...
şikayetlerin artarsa konuş drunla bakalım ne diyecek
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…