2014 Kasım Anneleri

2 gündür ereni uyuturken dişlerini gıcırdattığını farkettim. Uyuduktan sonra değil bizim ki uykuya geçişte yapıyor. Kızdım hatta eren napıyorsun dişlerin ağrır falan dedim. Sanırım bilinçli yapıyor tam anlayamadım. Takipteyim bu aralar
Alla alla ya
Bizimki mesela uyku halinde sagdan sola donersin gerinir tekrar uyursun ya
O ara yapiyor

Pedagog a mi getirsem ya napsam
Ben goturmedım gunu stressız geçirmesi için mutlu olacagı aktıvıtelerı yapmasını sagladıgımdan berı yapmıyorum ilgi bekluyor ve ıstedıgı seylerı ara ara alıp onu mutşu etmeye calısuyırum kardesını kıskanıyor ıste hala zaten diyabete yakalandı bu sebebten belli etmedıgı kıskanclıklarından malesef ne dese yapmıhorum ama mutlu edıcek bıseyler buluyorum

Merhaba kızlar ben Aralık 2015 annesiyim 1 yıl geriden geliyorum tecrübelerinize dayanarak bana fikir verirmisin. Aralık ayında 24 ayda sütten kesilen.çalışıyorum işten gelince ve gece uyanınca emiyor şimdilik. Gece su vereyim diyorum ortalık yıkılıyor. Birde yılbaşında kreş vericez şişli Osmanbey harbiye Nişantaşı uyar bana fikri olan varsa yazarsanız sevinirim
Semti sonradan gördüm şişli de Tülay anaokuluna gönderiyor burdan bi arkadaş yirmisekizonbirdoksan yirmisekizonbirdoksan

Ah ne guzel anlatmışsın. Bir de insanlar anlasa bunu. Hâlâ bezli olması çok ilginç geliyor herkese. 25 kasımda 3 yaşını dolduracak. Önümüz kış. Nasıl yapsak bilemiyorum. 2.5 yaşında 4 gün denedik. 1 kez dahi tuvalete lazimliga yapmadı. 5. Gün bez istiyorum dedi benimde işime geldi. Çünkü resmen o 4 günde tükendim. Heryer battı. Gece gündüz perişan olduk ikimizde. Kötü bi deneyim oldu ama demek hazır değilmiş o zaman. Şimdi tekrar ne zaman başlamam lazım bilemiyorum. Allah nasip ederse mayısta doğum var. Öncesinde öğrenirse çok iyi olurdu benim için. Bu arada bebislerimizi hayirla saglikla kucagimiza alalim inşallah
Cnm o heryer batma olayı yasanıyor maalesef
Bende hamıleyken ogrettım
Kardesı olmadan ogrensın ıstedım
Subat ayında basladk bız
Ikı hafta bez var gıbı altında çiş yaptı
Sonradan otrmaya basladı
Yanı sık sık getırmek lazım
O yok beze gule gule dedık ogrendı kısmı hıkaye
Cocuk cıs yapa yapa yapmamayı ogrenıyor
Bıde ben gule gule kakalar ve teonun kaka kıtabı aldık onları okuduk

Ben inatçı zor bir erenle uğraşıyorum. Çok şükür onun haricinde iyiyiz. Kreşe bakıcaz bugün. Bakalım hayırlısı

bakın bencede kreş çok iyi geliyor benimk tam gün gidiyor 4 e kadar yani
çok iyi valla sevinerek gidiyo murlu mutlu geliyor.

Cok ıyı olur cnm ya
Ucretlerı falan ne kadar acaba

ben istanbul dudulluda 800 tl servis dahil normalde
1100 tek okul ama bizim öyle oldu torpilli sanıırm :):)
ve çıok iyi oldu acaba erken mşi biraz daha dursamıydı dedim ama
iyikide göndermişim değişimler daha 1 ayda belli oldu.

Çok teşekkürler inşallah hayırla sağlıkla gelir bebiş. Kreşi normalde ben de hep 4 yaş diyodum ama evde çok sıkılıyor tek başına da oyun oynamıyor. Yarım gün gönderelim dedik eşimle ama bugün bakmaya da fırsat olmadi. Inşallah kafamıza yatan bir yer buluruz. Tuvalet işi de olmadi. Ramazanda tam 2.5 yaşındayken bir denememiz oldu ama malesef başarısız olduk. Ondan sonra da denemedik tekrar. Çünkü ne klozet ne lazimliga oturmuyor. Kaçıyor. Bir şekilde oturttuysamda 1 kez dahi yapmadı hep tuttu :KK43: Isim zor bu konuda napıcaz bilmiyorum. Yaman nasıl iyidir inşallah. Tuvaleti ne zaman hallettiniz siz, zor oldu mu

iyi oluyor cnm bence de ver benimki tam gün gidiyo 4 e kadar çok memmunuz valla
çok istekli gidiyor anne servis geldi diyo daha kalkar kalkmaz zor giydirorum hemen inmek istiyor.
ben ramazan bayramında evdeyim diye baya uğraştım hiç birşekilde oturmadı babasıyla soktum kendim
girdim yanında yiğenlerim var onlarla anlıyacağın herkesle soktum ki gördün oda yapsın diye yok bas bas bağırdı
dayak yemiş gibi dedim yok alışmaz bu daha ne olduğunu bilmiyor anlamıyor çıkınca direk yapıyodu
sıkıldım bağladm kurbana geldik izne çıktm gene aynı bahçelerde hep açık gezdi yok alışmadı geldik eve babannesine
dedim bağlama ben bağlamadım 1 2 gün uğraştık baktık alıştı ayakta tasa yapmak istedi ogün bugün söylüyo tas
falan dene derim ve onunla beraber büyük tuvaleti hiç alıştırmadım ona da kendiliğinden alıştı ona da çiş geldi
diyo ama napalım artık :):) yaptığım stresler hep boşaymış yani.

Ah ne guzel anlatmışsın. Bir de insanlar anlasa bunu. Hâlâ bezli olması çok ilginç geliyor herkese. 25 kasımda 3 yaşını dolduracak. Önümüz kış. Nasıl yapsak bilemiyorum. 2.5 yaşında 4 gün denedik. 1 kez dahi tuvalete lazimliga yapmadı. 5. Gün bez istiyorum dedi benimde işime geldi. Çünkü resmen o 4 günde tükendim. Heryer battı. Gece gündüz perişan olduk ikimizde. Kötü bi deneyim oldu ama demek hazır değilmiş o zaman. Şimdi tekrar ne zaman başlamam lazım bilemiyorum. Allah nasip ederse mayısta doğum var. Öncesinde öğrenirse çok iyi olurdu benim için. Bu arada bebislerimizi hayirla saglikla kucagimiza alalim inşallah

laflara kulak tıka canım kime sorsan çocukları 1 yaşındayken alışmış hiç 2 3 diyeni duymadım
onun için boşver hep bezli durcak hali yok ya elbet alışıcak.bana da herkes neler dedi üzüldüm morali
bozuldu ayıp dedim bi çocuğu alıştıramamış derler dedim valla hiç takılma herşey unutluyor zamanla
kendisi alışıyor zamnı geldiğinde.başlamak istiyosan dediğmi dene çok soğuklar gelmeden de başla.

bakın bencede kreş çok iyi geliyor benimk tam gün gidiyor 4 e kadar yani
çok iyi valla sevinerek gidiyo murlu mutlu geliyor.

Bu hafta başlayayım diyordum ama ikimizde çok fena grip olduk:KK43: ben de zaten güç yoktu bulantılar mahfetti şimdi bide grip oldum. Vücudum komple ağrıyor çok fenayım. Eren de 2 gündür ateşli. Havada çok soğuk artık antalyadayım ben kalorifer olayı yok burda. Klima ve elektrikli sobalarla ısınıyoruz. Kışın öğretmem çok zor olacak. Sanırım bizim iş marta kalır

ben istanbul dudulluda 800 tl servis dahil normalde
1100 tek okul ama bizim öyle oldu torpilli sanıırm :):)
ve çıok iyi oldu acaba erken mşi biraz daha dursamıydı dedim ama
iyikide göndermişim değişimler daha 1 ayda belli oldu.

iyi oluyor cnm bence de ver benimki tam gün gidiyo 4 e kadar çok memmunuz valla
çok istekli gidiyor anne servis geldi diyo daha kalkar kalkmaz zor giydirorum hemen inmek istiyor.
ben ramazan bayramında evdeyim diye baya uğraştım hiç birşekilde oturmadı babasıyla soktum kendim
girdim yanında yiğenlerim var onlarla anlıyacağın herkesle soktum ki gördün oda yapsın diye yok bas bas bağırdı
dayak yemiş gibi dedim yok alışmaz bu daha ne olduğunu bilmiyor anlamıyor çıkınca direk yapıyodu
sıkıldım bağladm kurbana geldik izne çıktm gene aynı bahçelerde hep açık gezdi yok alışmadı geldik eve babannesine
dedim bağlama ben bağlamadım 1 2 gün uğraştık baktık alıştı ayakta tasa yapmak istedi ogün bugün söylüyo tas
falan dene derim ve onunla beraber büyük tuvaleti hiç alıştırmadım ona da kendiliğinden alıştı ona da çiş geldi
diyo ama napalım artık :):) yaptığım stresler hep boşaymış yani.

laflara kulak tıka canım kime sorsan çocukları 1 yaşındayken alışmış hiç 2 3 diyeni duymadım
onun için boşver hep bezli durcak hali yok ya elbet alışıcak.bana da herkes neler dedi üzüldüm morali
bozuldu ayıp dedim bi çocuğu alıştıramamış derler dedim valla hiç takılma herşey unutluyor zamanla
kendisi alışıyor zamnı geldiğinde.başlamak istiyosan dediğmi dene çok soğuklar gelmeden de başla.

Cnm o heryer batma olayı yasanıyor maalesef
Bende hamıleyken ogrettım
Kardesı olmadan ogrensın ıstedım
Subat ayında basladk bız
Ikı hafta bez var gıbı altında çiş yaptı
Sonradan otrmaya basladı
Yanı sık sık getırmek lazım
O yok beze gule gule dedık ogrendı kısmı hıkaye
Cocuk cıs yapa yapa yapmamayı ogrenıyor
Bıde ben gule gule kakalar ve teonun kaka kıtabı aldık onları okuduk
Biz ramazanda eren tam 2.5 yaşındayken denedik 5. Gün pes ettim :KK43: 1 kez dahi tuvalete lazimliga yapmadi. Bez bağlamamı istedi ben de tükenmiştim açıkçası ve bezi bağladım. Sanırım cabuk pes etmişim . Keşke bir kaç gün daha dayansaydım. Bir de ben kendim" stressiz tuvalet eğitimi " diye bir kitap okudum. Harika bir kitap. Kitapta anlatılanları yaptıysanız ve çocuğunuz hala öğrenmediyse 3 yaşını doldurmadıysa hazır değildir diyordu. Ben de erenin hazır olmadığını düşündüm. Erene de ecenin tuvalet eğitimi ve kaptan mumunun tuvalet kitabı diye sesli şarkıli iki kitap aldım ama malesef pek bir işe yaramadı. Sürekli kaptan mumu tuvalete yapsın ben yapmicam diyordu:KK43: inadı kıramadık malesef . 2. Bebisten once ogretmem lazim yoksa cok zor olur benim için

Biz ramazanda eren tam 2.5 yaşındayken denedik 5. Gün pes ettim :KK43: 1 kez dahi tuvalete lazimliga yapmadi. Bez bağlamamı istedi ben de tükenmiştim açıkçası ve bezi bağladım. Sanırım cabuk pes etmişim . Keşke bir kaç gün daha dayansaydım. Bir de ben kendim" stressiz tuvalet eğitimi " diye bir kitap okudum. Harika bir kitap. Kitapta anlatılanları yaptıysanız ve çocuğunuz hala öğrenmediyse 3 yaşını doldurmadıysa hazır değildir diyordu. Ben de erenin hazır olmadığını düşündüm. Erene de ecenin tuvalet eğitimi ve kaptan mumunun tuvalet kitabı diye sesli şarkıli iki kitap aldım ama malesef pek bir işe yaramadı. Sürekli kaptan mumu tuvalete yapsın ben yapmicam diyordu:KK43: inadı kıramadık malesef . 2. Bebisten once ogretmem lazim yoksa cok zor olur benim için
Aynen cnm
Bıde ılgılenemezsın
Zaten tuvalet egıtımı ıcın hayatında cocugum degıısklık olmaması gerekıyor
Kreşe başlama, hamıle anne, yenı kardes gibi
Buyudukce herseyın farkına varıyorlar
Mesela bnm oglum cok anlamadı hamılelıgımı kucuktu 27 aylıktı
Sımdı eren daha bılınclı
Karnın buyumeden ıyıce hamıle oldugunu ıdrak etmeden ogrense ıyı olur
Ben onumuzdekı hafta baslamanı onerırım
Zaten en ıyı 27-36 ay arası ogrenılıyormus
Farkındalık arttıkca zorlasıyor
Erkek cocuklara egıtım vermek cok zor
Yasadıkların normal
Hergun carsaf yorgan yıkamaktan mahvolduk nerdeyse ıkı hafta surdu
Lazımlıktan ve tuvaletten korkuyordu
Zorlamadım
Lazımlıga oynaya oynaya alıstı
Lazımlıkta kıtap okuduk falan :KK43:
Tuvaletının gelecegı zamanda lazımlıga oturdum oyalamak lazım
Bıde ben fısher prıce lazımlıgı kullandm
Onu cocuklar sevıyor
Lazımlıga yaptıkca olayı ıdrak etmeye baslıyor
Gece ben bez bagladm cunku cok su ıcıyor oglum cok cıs yapıyordu
Hamıle hamıle kaldıramaZdm onu gece
dogum yaptıktan sonra gece bezlemeyı braktm
Sımdı eger oyuna daldıysa ıslatıyorönünü az

Aynen cnm
Bıde ılgılenemezsın
Sımdı eren daha bılınclı
Yasadıkların normal
Zorlamadım
Onu cocuklar sevıyor

Ya peki gece gelince kalkıyo mu tuvalete
ben gece belli saatlerde kaldırmadım hiç çoğu zaman yaomıyo hiç
sabah uyandığında tuvalete gidiyo yapıyo ama arada da yatağa
kaldırmam gerekiyormu acaba gelince kalkmayı öğrensin diye.

Aynen cnm
Bıde ılgılenemezsın
Sımdı eren daha bılınclı
Yasadıkların normal
Zorlamadım
Onu cocuklar sevıyor
Ben antalyadayım ve burda kalorifer olayı yok. Klima ve elektrikli sobalarla ısınıyoruz. Sanırım bu kış öğretemicem çünkü eren çok cabuk hasta olan bi çocuk. Şu an bile ikimizde fena grip olduk:KK43: bizim tuvalet işi nisana kalır malesef. Çok geç oluyor ama başka da çözüm gelmiyor aklıma

Ben antalyadayım ve burda kalorifer olayı yok. Klima ve elektrikli sobalarla ısınıyoruz. Sanırım bu kış öğretemicem çünkü eren çok cabuk hasta olan bi çocuk. Şu an bile ikimizde fena grip olduk:KK43: bizim tuvalet işi nisana kalır malesef. Çok geç oluyor ama başka da çözüm gelmiyor aklıma
Olsun o zaman cnm mecbur

Canım çocuğun öncelikle sağlığı önemli acelesi
yok zamanı geldiğinde zaten öğrenir merak etme.
hem ara ara konuşursun artık bez pis tuvalete yapman gerekiyor
faaln diye daha iyi olur bakarsın kendiliğinden alışır.

lilii bir kızım daha oluyor :KK200::anneadayı:

hayırlı olsun canım rabbim sağlık sıhhat versin.
hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin rabbim.

Aaa sende bnm gıbı ıkılıyorsun desene :KK70:
Olsun kız annesı olmak ayrılacak ve sne ıkıncı kez yasayacaksın ne mutlu saanaa:KK19:
Nasılsın naskl gıdıyor pekı:KK24:
aynen canım ikiledik farklı bekliyordum onu da tatmak isterdim hayırlısı böyleymiş çok şükür verene :) iyi çok şükür en rahat aylar 2.trimester herhalde ama kızım 3yaş sendromunda o çok zorluyor.. vurmayı bilmeyen kızım sinir krizine girip beni itekliyor resmen çok üzülüyorum... senin oğluşlar nasıl?

Canım çocuğun öncelikle sağlığı önemli acelesi
yok zamanı geldiğinde zaten öğrenir merak etme.
hem ara ara konuşursun artık bez pis tuvalete yapman gerekiyor
faaln diye daha iyi olur bakarsın kendiliğinden alışır.

hayırlı olsun canım rabbim sağlık sıhhat versin.
hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin rabbim.
amin inşallah canım çok sağol darısı hayırlı zamanda başına..

ayy çok sevindim hayırlı olsunn canım. kızları ikiliyoruz :)
aynen melikee ilk kızlarımızın doğumları da yakın bunlar da öyle olacak inşallah ne güzel hayırlısıyla büyüyüp doğsunlar...

aynen canım ikiledik farklı bekliyordum onu da tatmak isterdim hayırlısı böyleymiş çok şükür verene :) iyi çok şükür en rahat aylar 2.trimester herhalde ama kızım 3yaş sendromunda o çok zorluyor.. vurmayı bilmeyen kızım sinir krizine girip beni itekliyor resmen çok üzülüyorum... senin oğluşlar nasıl?

amin inşallah canım çok sağol darısı hayırlı zamanda başına..

aynen melikee ilk kızlarımızın doğumları da yakın bunlar da öyle olacak inşallah ne güzel hayırlısıyla büyüyüp doğsunlar...
Iyı olmana sevdım cnm
Bızde şu var bu sıralar
-su ıstıyrm
-tamam getırıyrm oglum
-hayııırr ıstemıyrm
-tamam sonra ıcersın o zaman
-ıstıyrrmmm cok susadım

Istıyrm ıstemıyrm sendromu :KK70:
Sızlerde var mı

X