2014 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

bak az önce hesaplı alışveriş listesi yaptım

bebek arabasını acele ettirme
ilk önce beşik al bi de kıyafet
zaten ilk torunsa
illa biri araba alır
ana dizi alır
merak etme

canım ben o anadizinden almaya karar verdim. bi yere baktım. deseni farklıydı bunun gibi güzel değildi. ve 100 liraydı sen nerden 70e aldın bende alıcam
 
Ayakları kaldırıp dinlenmek lazım mümkün olduğunca.. Bir de maydanoz kızlar, kaynatıp suyunu içmek, bol tüketmek iyi gelebilir ödeme..

sakınnn sakınnn hamileyken maydonozu kaynatıp falan içmeyin.Hamilelikte maydonozun fazlası bile zarar yemek önerilmez ödem vs.attığı için düşük ve erken doğuma neden olduğu söyleniyor.
 

siyah da güzel bence :) ben odama uysun ve her iki cisiyet de kullanabilsin diye kırmızısını aldım. Ama öncelik odama uymasıydı :)

Benim diğerini seçmeme sebebim fermuarı olmamasıydı. Bebek 3 yaşına gelince de yataktan çıkmak için anne babanın kucağına almasını beklememeli, kendisi o fermuarlı yerden çıkabilmeli. Ya da kendi girip çıkıp oynayabilmeli diye düşündüm. Satıcı kız çok önemli bir detay olmadığını söyleyip onu pazarlamaya çalıştı ama 3-4 yaşına kadar kullanacağımızı düşününce, oradan çıkmak için tırmanır, atlar filan göze alamadım.
 

kız sen beni öldürecen kocama desem bu fiyatları adam zevkten dört köşe olur..

hastane çıkışı bebitof düşünüyorum bende yıkayacaz zaten aman bende aslında çok narin yetiştirmek istemiyorum

ben 84 lüyüm acaba ben doğdugmda ne giydim demek istiyorum ama aklıma geliyor şuanda hiçbir şeye güven olmuyor..
 
Büyüyen besiklerde deformasyon sıklıkla gorulebiliyormus o yüzden biz de normal cekmeceli sallanabilir besik alicaz ins. Kuzucuklarimiz sağlıkla keyifle yatıp büyüsünler

hiç araştırmadım ki olabilir, bi soruşturmak lazım.. yatak odasına koyamayacağım ki ben muhtemelen ilk bi sene hemen hemen hiç kullanmayacak bizimkisi o yüzden.. belki de sıkıştırırız odada bir yerlere bakalım. büyüyen mantıklı geldi, en azından 3-4 yaşa kadar kullanır diye. evde yer sıkıntısı olunca işin o tarafını düşünüyorum bir de, ne eşya almışız yaaa
 

diğerinde fermuar olmadığını farketmemişim bile:) çok mantıklı dediğin.. bak bu kararımda bayağı yardımcı oldu :) benim odamda perdelerim gülkurusu filan .. ne alırsam alayım uymayacak zaten :) en iyisi siyahı alayım ben o zaman.. teşekkürler:)
 
ayrıntılıya gırdım kızlar bebegım ıyıymıs baktılar yanlız benım ınatcı kız hıc dönmedı doktor cok zorlandı bakarken habıre karnımı dürtükledı ama yok bırtürlü güzel bır kare yakalayaamdık neyse 21 hafta 2 gunlukmıus 21 hafta 5 gunlk olmalıymıs ama onemlı degıl her bebek aynı olmaz dedı bu senın yemen ıcmenle alakası yok dedı.buna ragmen esım meyve yemıyosun ondan oldu deyıp durdu tartısık..sinir oldummmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
 

rica ederim canım bir de calipso daha estetik duruyor bence, daha kibar. inşallah güzelce yatarlar yataklarında
 

Aman sallama adamlara da bizimle kavga etmek için bahane lazim benimkide ayni her yaptigim seyde bana bagiriyor dikkatli olsana diye artik hic sallamiyom öyle bagirinca hatta ben gülme krizine giriyorum daha çok sinir oluyor :))

Ceyda & Rıfat

"Prenses"
HİRANUR 27.08.2014
 
sakınnn sakınnn hamileyken maydonozu kaynatıp falan içmeyin.Hamilelikte maydonozun fazlası bile zarar yemek önerilmez ödem vs.attığı için düşük ve erken doğuma neden olduğu söyleniyor.

o dozu alana kadar maydanoz tarlasının suyunu içmek lazım canım ya... çikolata da öyle ona kalırsa, hepimiz ultrasondan önce bebekler hareketlensin diye yiyoruz ama etken maddesi fena.. ancak etkilenme dozu yüksek, piyasadaki çikolataların kakao oranı, kakaodaki madde miktarı belli, zararı olması için 100 paket tüketmek gerek gibi bişi.. maydanoz derken abartılı şekilde demedim, ben normal kullanıyorum ona buna, hamileyim diye dikkat ettiğim bişi olmadı o, suyu yine bir derecede belki ilk 3 ay o da riskli gebeliklerde ama salatalarda filan, çok seyrek yeniyorsa biraz daha almak o derece ödem problemi yaşayanlara faydalı olabilir.
 
bak az önce hesaplı alışveriş listesi yaptım

bebek arabasını acele ettirme
ilk önce beşik al bi de kıyafet
zaten ilk torunsa
illa biri araba alır
ana dizi alır
merak etme

İlk torun.. sorma sıkıntı orda zaten, herkes bişiler dedikçe ben karışmayın ben yapçam diyorum, düğün dernek hesabına döndü iş anlayacağın..
 


Esim bana süpriz yapip almisti. Yatakta sürekli uyuyamiyorum onunla, esimi özlüyorum. Resmen ayiriyor. :)
Ama uykum tutmadiginda iyi oluyor, sürekli dönüp duramiyorum uyuya kaliyorum. Karnim agriyinca iyi oluyor, dedigin gibi bacaklari rahat konuma
getiriyor cünkü. Bir de gündüz dinlenirken bir süre onda uzaniyorum, belime de iyi geliyor.


Tesekkür ederim. Ben genelde böyleyim aslinda sanirim o yüzden tutabiliyorum kendimi. Evlenirken de ayni seyi yapmistim, hicbir sey almadim sonradan sonradan ihtiyac duydukca tamamladik. Arkadaslarimin hepsi tika basa doldurdular evlerini cogu seyi de kullanmiyorlar. :) Aynen
öyle ben biraz eskiye göre yasatacagim cocugu, insallah. :16 Ben 15 yasina gelene kadar hic odam olmadi, benim ve kardeslerimin besigi dahi olmadi.
Evimiz kutu gibiydi zaten, annem ayaginda sallardi, sonra cekyata koyardi kardesimi yanina sandalyeler yastiklarla destek, o kadar. :)

Tabi imkan varken kadini daha rahat ettirecek secenekleri almak dogru bir karar ama gercekten ihtiyac duydukca. :)

Bu konu böyle uzar gider. Neyse, bakalim nasil bas edecegim onca seyle, cocugun istekleriyle vs.



Senin doktorun farkliymis, benim arkadaslarin doktorlari da Alman, cok da memnunlar. Hepsi ayrintiliya girmisler. Zorunluluk gibi bir sey diyorlar. Orda size anne cocuk pasaportu veriliyormus, oraya herseyin islenmesi gerekiyormus. Doktorun yine daha iyi bilir tabi.
 
Son düzenleme:
sakınnn sakınnn hamileyken maydonozu kaynatıp falan içmeyin.Hamilelikte maydonozun fazlası bile zarar yemek önerilmez ödem vs.attığı için düşük ve erken doğuma neden olduğu söyleniyor.

Bence de maydonoz suyu hamileyken içilmez asla.salatalarda yenir maydanoz ama özellikle suyunu kaynatıp içmek olmaz.
 
canlar merhabalar.. benim iki gündür karnımın içi geriliyo sanki aldığım nefes yetmiyo gibi çok zorlandım gece bide üstüne yemek borum öyle bi yandı ki sanki asit dökülmüş gibi acıdan ağladım yani nedir ki bunun sebebi
 

Tatlım salatalarda yiyin ama suyunu kaynatıp içmek filan çok sakıncalıymış.bunun ilk 3 ay yada riskli gebelikle ne alakası var.aşırı maydanoz tüketimi tüm hamilelere zarsrlı.Allah korusun riskli hamile olmak herkes için an meselesidir.benim hamileliğim riskli değil diye herşeyi yiyip içmemeli canım.
 

Kizlar hep böyle mi acaba? Benimki de ayniydi. Doktor pes ediyor artik. :44::44::44::44:
Erkekler eskiden kalma bilgilere daha cok önem veriyorlar sanirim, bizim gibi herseyden haberdar degiller. Düsün annem bile kilo almiyorum diye bana kiziyor. O bebek ne olacak öyle diyor. Halbuki doktor hic alakasi yok, bebegin gayet kilosu yerinde diyor. Hatta sunu ye bunu ye mutlaka gibi bir baski da yapmiyor. Zaten vitamin haplarim var. Bebek de benim depolardan yiyor. Dedigin gibi bebegin gelisimi 1 hafta falan fark etse bile sorun degilmis.

Önemli olan sagliklari, esine de gül gec. :) Tamam sen doktordan daha iyi biliyorsan, meyve yerim bundan sonra de.
 

Maşallah tatlım sevindim.2-3 gün geri gitmesinden bişey olmaz.doktorun da demiş zaten.maşallah nazar değmesin canım.
 

Ya ben maydanoz cok tüketiyorum. Yani sürekli salata ve kisir yedigim icin sanirim. Icine de dogruyorum baya baya. 3. döneme girecegim haftaya hala zarari var midir? Yoksa sadece ilk 3 ay icin mi?
 

yok canım ya, dedim ya hadi suyu neyse o bile aşırı olması için ohooo... neyse, bence de kimse maydanoz yiyip içmesin , yani tam açıklamayıp, anlatamayınca herşey sıkıntı..
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…