2014 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

amin canım inşaallah... Doktora gidince sonucu bildirirsen sevinirm bakalım senin doktorun ne diyecek?

merhabalar, doktoruma sordum daha önce hiç olmadıysan aşı -ki olmadım çocukken oldum sadece- 2 doz vurulacaksın 20. haftanda ilki dedi. ve bu sağlık bakanlığının desteği ve teşvikiyle bağlı olduğun sağlık ocağında yapılacak bi şey hastaneyle bi alakası yok dedi.. inşallah hayırlsıyla büyüyelim teyzoşlar yaptıralım biz aşımızı ona karar verdik..
 
kızlar hafta sonu Mevlana Hazretlerine gittik. size ve tüm anne olmak isteyenlere dua ettim. Allah'ım bebeklerimiz sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin ve kimsenin kucağını boş bırakmasın diye... amin inş kabul eder Rabbim. Kızlar bu arada benim bebişin cinsiyeti değişti şimdi erkek diyor doktor tekrar değişir mi? aile ve çevre soruyor ne diyeceğimi şaşırdım. Hayırlısı olsun.....

maşallah Alla htüm dualarınızı kabul etsin bizleri düşündüğnüz için de Allah sizden razı olsun.
 
Kızlar merhaba ben bişey sormak istiyorum benim birkaç gündür gelen akintimin içinde minik minik siyah tüyler var daha önce hiç böyle birşey denk gelmedi bu sıvı amniyon sıvısı olabilir mi acaba endiselendim
 
Cnm bütçeni bilemem tabi çocuk bu büyüyünce oda yaparsın belki park yatağı kaldırıp saklarsın 2.ci çocuk düşündüğünüzde park yatağı kurarsın benim bi arkadaşımın kızı kullanıyor park yatağı hafif gibi gözüksede bayağı bi sağlam o pendikte bi bebek mağzasından almış yatağıyla 180 tl kızı 2 yaşında şimdi onda gördüm bende aynı yerden bende alcam üzerindeki süslere aldanma cnm bence çünkü önemli olan işlevi bak bu resmi bugün çektim süslememişler süsleride varmış tabi uygun geldi bana yatayığla beraber 240 tl idi bide ana kucağıda 49 tl mişti pendikte $ImageUploadedByKadınlar Kulübü1395166525.381145.jpg $ImageUploadedByKadınlar Kulübü1395166441.652136.jpg


iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
 
kızlaaar ben çok kötüyüm doktordan geldim şimdi
kordonda genişleme varmış bir de böbreklerinde büyüme ve kalpte de parıltı gibi bişey var dedi
Ense kalınlığı burun kemiği ağırlığı her şeyi normal gözüküyor
aslında bu problemlerin tek başına biri olsa bişey olmaz ama hepsi bir arada olduğundan kromozom bozukluğu olabilir dediler amniyosentez yapalım hemen dedi bende düşüneyim dedim hemen yaptırmadım çok korkuyorum kızlar :KK43::KK43::KK43::KK43:

Allah yardımcınız olsun inşallah. tarama testlerini yaptırmış mıydınız? bir de yine bu forumda bi arkaaş vardı amniyonsenteze alternatif bi şeyden bahswediyordu ve yaptırdı galiba hatta ama hatırlamıyorum ne olduğunu amniyosenteze alternatif olabilecek yöntemleri araştırsanız bir de... inşallah en hayırlı ve doğru kararı verirsiniz..
 
Herkese iyi akşamlar diliyorum...



Canim bebe yagi cok tuylenme yapiyor aklinda olsun ben ilk gebeligimde kullandim cok tuylendim:KK50: hemen biraktim bi eczacida bana soylemisti. Catlak olusumu birazda kendi cildinle alakali benim sadece sol kasigimda 3 tane catlak olustu yatay sekilde tabi ben hic kilo almadim aksine zayifliyorum gebeliklerimde :KK76::KK76:ins sizinde olusmaz ama bosuna para harcamayin derim o kremlere hic bi ise yaramiyo bilginiz olsun vazelini oneririm...



Demir olusu biraz tedirgin etti beni canim buna benzer ahsap olanlarida var onlarida düşünebilirsin ikeada iki model var bende ogluma kullaniyorum 4 yasinda ve hala kullaniyoruz o kadar zipliyo icinde hic bisey olmadi :KK52: .park yataklarda cok kullanisli onlarida dusunebilirsin...

İkeada böyle katlanabilen ahşap mı bar ? Ben görmedim ama hemen bakayım.






iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
 
Kızlar merhaba ben bişey sormak istiyorum benim birkaç gündür gelen akintimin içinde minik minik siyah tüyler var daha önce hiç böyle birşey denk gelmedi bu sıvı amniyon sıvısı olabilir mi acaba endiselendim

Merhaba canim ben ilk dogumumda siviyi gozümle gördüm ama öle tüye benzer bisey yoktu kanla karisik bazen kahverengi gibi gelen bi sivi bide koyu bi akinti diil senin akintin nasil oluyo
 
Istanbul da oturanlar varsa Haşim İşcan da park yataklar çok uygun ben 140 tl ye aldımb bilginiz olsun ayrıca sıkı pazarlık ta yapın.
 
Selam kızlar, kordon kanını saklatmayı düşünüyor musunuz?

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
 
Merhaba canim ben ilk dogumumda siviyi gozümle gördüm ama öle tüye benzer bisey yoktu kanla karisik bazen kahverengi gibi gelen bi sivi bide koyu bi akinti diil senin akintin nasil oluyo
Öncelikle cevap verdiğin için teşekkür ederim. Akıntı normal beyaz renkte akışkan kokusuz ama yaklaşık bi haftadır içinde incecik siyah tüy gibi şeyler var kafam karıştı
 
herkese merhaba dönem arkadaşlarım.bugün yeni geliyorum bayağı konuşmuşsınız.
öncelikle tatil mevzuuna kafam takıldı.ben de istiyoruuuuummm annem ve teyzemle yzlık kiralasam diyorum bebeğe de ortak bakarız,hem oğlum da eğlenir:KK53: havuzu önermiyorlar ama benim arkadaşım aqua parkta kaydıraktan bile kaydı 1 gün boyunca -5 aylık hamileydi.denizi tavsiye bile ediyolar hem su bebek kucağınızda hissi veriyormuş (ben hamileyken gidememiştim)

yağa gelince ben hem uygun hem etkili bişey yazmıştım.okuyamayanlara, dalin jel bebe yağı.gayet yoğun.aloe veralı şişesi ters duruyor sadece 5M lerde var.yanına ek olarak lierac krem kullanıyorum.sadece banyo sonraları sürüyorum 3 gün gidiyor etkisi.sona doğru sıklaştırırrım.bu sayede ilk hamileleiğimden hiç çatlağım yok karnımda (başka yerime sürmeyi akıl edememiştim) tavsiye ederim.

biberona gerek yok diyen arkadaşlar,sezeryan doğum yaptım ve hastaneye biberon götürmemiştim (sütümün hemen gelmeyebileceği aklıma gelmemişti) hastanenin pis biberonuyla beslediler oğlumu.bence almak gerek biberon almayan bebek yok denecek kadar az bence.

dün evimize psikolog geldi.oğluma kardeşinin olacağını nasıl söyleyeceğimize dair konuştuk.yarkın'a da bikaç soru sordu.umarım bunu kolayca atlatırız.çünkü bizimki konuşmanın yarısında içeri daldı ve dr a "ben kardeş is-te-mi-yo-rum" diye bağırdı :KK53: biz de kıvırdık ama şok oldum hem kapıyı dinlemesine hem şüphelenmesine.. Allahım sonumuzu hayır etsin oğlum yıpransın istemiyorum.kıskançlık en kuvvetli durgulardan biriymiş..hele de kız kardeş hiç istemiyoorr :18:
 
kızlaaar ben çok kötüyüm doktordan geldim şimdi
kordonda genişleme varmış bir de böbreklerinde büyüme ve kalpte de parıltı gibi bişey var dedi
Ense kalınlığı burun kemiği ağırlığı her şeyi normal gözüküyor
aslında bu problemlerin tek başına biri olsa bişey olmaz ama hepsi bir arada olduğundan kromozom bozukluğu olabilir dediler amniyosentez yapalım hemen dedi bende düşüneyim dedim hemen yaptırmadım çok korkuyorum kızlar :KK43::KK43::KK43::KK43:

canım önce sakin ol
ALLAH a tevekkül et..
mutlaka başka dr.lara proflara görün..(bu biraz maddi açıdan zorlar ama :KK43:
inş yaptırmak zorunda kalmazsın ama eğer yaptırman gerekirse
amniyosentez işinde uzman olan dr.lar var onarı araştır mutlaka...
ALLAH yardımcın olsun arkadaşım.. RABBİM hiçbirimizi evladıyla sınamasın..

ne istiyon kız annenden kayınvalideye yıksaydın hehe:KK53::KK53:
şaka bir yana bende alıcam artık napayım. gönlümce aldıklarımla avunurum :KK1: bana çişleyeceği bezleri almak düşer anca :KK53:
iki tane çıtçıtlı bady aldım yatakta yanıma koyuyorum,kalkıyorum gözümün önüne asıyorum felan :KK52:
arabayı nasıl alcaksın kuzum tavsiyen var mı?

canım travel sistemlerden alıcam ama hangisi tam karar veremedim..
babannesi asla ama aslaa almaz..bi küçük altın takar hadi yallah..
okadar yelek çeket örer bitanesi bizim çocuklara düşmez o ayrı..

herkese merhabalar.. ya bu aralar kafama tatili takıyorum.. Eşim kafaya takmış denize girmek istiyor...hiç tatil yapmayı düşünen var mı aranızda? doğum ağustosa denk geldiği için ne zaman gidilebilir nerelere gidilebilir.. ya da gitmemek mi lazım fikirleriniz neler ??

ben bu sene iptal ettim cnm.. haziranda gidemem okul anca kapancak düğünler vs var..
temmuz zaten ramazan ben tutamasamda eşim oruç tutuyor..
zaten ben rahat rahat tadını çıkaramam o şişlikle
o yzden bu sene gitmemeye ikna ettim eşimi..
oda 40 ın çıkınca bi kaç günlüğünle çocuklarla beraber bir yerlere gideriz ozaman sen de stres atarsın diyor
ama bakalım..
erkekler vazgeçemiyor :)
 
Bu arada doğum izni hangi ayda alınıyordu acaba ?

doğum izni sana bağli , 8 hafta doğum öncesi ve 8 hafta doğum sonrası olmak üzere toplam 4 ay izin var. Hükümetin doğum iznini 6 aya cıkartiyoruz yaygarasında sonuç bir hiç ayrıca zaten o yaygaradaki amac 16 haftadan 18 haftaya çıkarmakmiş (2haftacık daha yani)
ben son zamana kadar çalişmayi düşünüyorum sonrasında kullanabilmek için, yalnız son an derken işyerim son 3 haftaya kadar çaliştirabiliyoruz o da doktor raporuyla sonrası yasak dedi, bu durumda doğum sonrası tam 4 ayımız bile olmuyor. bana süt izni konusunda şimdiden haksızlık yapildiği için ücretsiz izin düşünüyorum bi kaç ay... (işveren değil ama beraber çaliştiğim şahis kendisi de anne olmasına rağmen günde 1,5saat ya da haftada bir gün olan süt iznini kullanmamı istemiyor)
İşyerinle görüş bu konuyu daha sağlikli olur.
 
GUNAYDINNNNNN
anneler ve melekleri ben16+3haftaligim bebigimi daha hissetmedim uzuluyorum herkez hissetmis yaa cmartesi dr gdcm 3lu test icin kan alcklarmis insallah iyi cikar cok heycanliyim ya iyidir heralde bebisim cok ozledim oglusumu annesinin kuzusu aklima hep ya dogumda basima bise gelirse oglumu kim buyutucek nasil uzuluyorum varya sacmaliyorum...sizde dusunuyormusunuz?
 
selam kızlar biraz henüz olmayan çatlaklarımızdan konuşalim.. hevesle Mustela'nın göğüs kremini aldim bi kaç ay önce (göguslerim büyüktü zaten, iyice büyümeye başladilar.) ama düzenli süremiyorum, üşengeçlikten... sabah akşam uygulayabilen var mı??? Sabahları iş için çok erken kalktiğimdan üşüyorum krem sürmek zulum geliyo... :KK53: dün de Palmer'sin kakao özlü organik çatlak kremini aldim. düzenli sürmeye çalişacağım... aslında ne krem olursa olsun düzenli sürmek mühim olan... bitkisel kremler daha faydali olabilir...siz ne düşünüyorsunuz?
canım bende mustelanın çatlak önleyici yağı var bepantholün çatlak önleyici kremi var birde ekstradan uni baby nin bebe yağını aldım bunların hepsini dönüşümlü olarak sabah akşam sürüyorum.Geçenlerde yine söylemiştim Kırkpınar güreşçileri gibi geziyorum adeta ama yinede göbeğimde inanılmaz bir kaşıntı başladı kaşımamaya çalışıyorum ama mümkün değil sanırım çatlayacağım çok üzülüyorum:KK5::KK5::KK5:
 
X