2014 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı


evet başlarda sanki zaman geçmicek gibi geliyordu şu anda bende zamanın çabuk geçtiğini düşünüyorum..eşim de bizim bebek 3.5 aylık olmuş mudur diye sordu dedim 4,5 aylık olmak üzere şaşırdı kaldı ne çabuk geçmiş zaman diyo..
 
bende severim ama batıl inanç yüzünden yemedim bende
doğumdan sonra yicem artık
sakın ciğere dokunma bebekte leke olur diyorlar ya
ne kadar inanmasada etkileniyor insan

evet kayınvalideme yaptırcaktım ben de herşeyede batıl inanç deyip geçmemek lazım her kocakarı lafı asılsız değil bazılarının doğru çıktığını gördüm ben...
 
merhaba öncelikle bebeğiniz hayırlı olsun Allah tamamına erdirsin.Dondurulmuş şeyleri tüketeceğinize bence hiç yemeyin daha iyi.Bu sirkeli su olayını vs.bence biraz abartıyorlar.Tamam sirkede bekletince daha iyi temizleniyor vs. ama ben uygulamıyorum bunu.Sebzelerimi çok iyi yıkıyorum.Sirkeye gerek duymuyorum.Eskiden köylerde falan kadınlar suyu zor bulurmuş çoğu şeyi yıkamadan yerlermiş tosun gibide doğurularmış bebişlerini maşallah siz fazla kafanıza takmayın bence böyle şeyleri
 
evet kayınvalideme yaptırcaktım ben de herşeyede batıl inanç deyip geçmemek lazım her kocakarı lafı asılsız değil bazılarının doğru çıktığını gördüm ben...

annemde o kadar çok örnek verdiki bende korktum
neyse ölmeyiz 5 ay daha yemesek :))
 

bende sadece emzirme isteği var yaa
oğlum 2.5 ay güzel emdi sonra bırakmak istedi ben halay çeke çeke emdirmeye çalıştım
zorladım neler yaptım 7 ay emdi
sonra bıraktı okadar ağladım ki anlatamam sizee
çünkü o duygu müthiş
onu emerken izlemek
ALLAH inş bu sefer bana ve herkese 2 sene boyunca doya doya emmzirmeyi naip eder yaa
tek duam bu
emzirmek hem çok güzel, hem çok pratik ve yardımcı, hem de bebek için çok yararlı..
 
Hamilelerin, beslenmelerine ayrıca özen göstermesi gerekir. Aksi takdirde bebeğin ve kendi sağlıklarına zarar verebilirler. Hamilelikte yememeniz gereken besinleri sizlerle paylaşıyoruz.


None Dondurulmuş gıdalar
Dondurulma işlemleri esnasında zararlı organizmalar üreyip mide ve bağırsak hastalıklarına neden olabildiğinden ve bunlar da bebeğe ve anne adayına zarar verebildiğinden, hamilelikte dondurulmuş gıda tüketimi tavsiye edilmez.

Yıkanmamış sebze-meyveler
Yıkanmamış sebze-meyveler ise toprak kalıntıları ve beraberinde getirdiği parazitleri içerebildiğinden tüketimleri esnasında mutlaka hijyenik kurallara dikkat edilmesi gerekiyor. Aksi takdirde bu tarz parazitler; düşük, ölü doğum, büyüme problemleri, körlük, beyinde su toplanması ve epilepsiye yol açabilir.

Yumuşak ve küflü peynir
Hamile kadınların yumuşak ve küflü peynir yemeleri de önerilmiyor. Listeriya gibi bakteriler, peynirin üzerinden bir parçanın sıyrılmasıyla bile yok olmuyor. Listeriya bakterisi ölü doğum, düşük ve yeni doğan bebekte ciddi hastalıklara sebep olabiliyor. Yeterli sıcaklıkta pişirilmezse, pastörize edilmemiş keçi ve koyun peyniri başta olmak üzere tüm süt ürünlerinde listeriya bakterisi bulunabilir. İyi bildiğiniz marka peynirleri seçmenizde büyük yarar var.



None İyi pişmemiş et ve tavuk
Kırmızı et ve tavuk, gereken sıcaklık derecesine ulaşana kadar pişirilmelidir. Çiğ et, toksoplazma riski taşıdığından düşük tehlikesi yaratabilir. Hamileliğin ilk aylarında yapılan ve çiğ etten geçen parazit testini mutlaka yaptırmalı ve daha sonra az pişmiş et yemekten hamileliğiniz boyunca kaçınmalısınız.

Yağlı balık
Balık yağı aslında zararlı değildir. Taze ton balığı, uskumru, sardalya ve alabalık gibi yağlı balık yemek, kendi sağlığınız için iyi ve bebeğinizin beyin gelişimi için de önemlidir, fakat hamilelik döneminde bu yiyeceklere bazı sınırlamalar getirmeli, fazlası tüketilmemelidir. Yağlı balık civa içerir ve karnınızdaki bebeğinizin sinir sistemi gelişimini ciddi bir biçimde etkileyebilir. Bazı balıklarda civa oranı yüksek olduğundan belirtilen porsiyonu aşmadan tüketilmelidir. Zehirli atıklara maruz kalan balık daha büyük bir riske sahip olduğu için köpek balığı, kılıç balığı ve marlin gibi büyük balıkları yemekten kaçınmalısınız.

Kafein
Kafein, hamilelerin daha yatkın olduğu kalp çarpıntısı ve midedeki asit üretimini artırırken, halk arasında mide ekşimesi olarak bilinen reflüye sebep olabilir. Aynı zamanda, idrar artırıcı
etkisi de vardır. Bu yüzden vücudunuzu susuz bırakabilir. Kafein plasentaya, oradan da fetüse geçmesine ve kalıcı olarak kalmasına rağmen, aşırı olmayan kafein tüketiminin zararlı olmayacağı biliniyor. Kahve ve çayın yanı sıra kafein kola, çeşitli enerji içecekleri hatta yeşil çayda bile bulunduğundan dikkatli olmakta fayda var.



None Gazlı içecekler
Gazlı içecekler, içerdikleri gaz yüzünden hamilelikte mide şikayetlerinin artmasına sebep olur. Ayrıca içerdikleri kafein nedeniyle de hamilelik döneminde tavsiye edilmezler. Gazlı içeceklerin yüksek miktarda şeker içeriği bulunur, bu da kilo alımınızı tetikleyebilir. Gazlı içeceklerin içinde şeker ve gaz dışında bir şey bulunmadığı için besleyici herhangi bir değeri de yoktur

Şarküteri ürünleri
Şarküteri ürünleri eğer çok ve bilinçsiz tüketilirse, listeriya bakterisi hastalığa neden olup hamilelerde düşük riskini çoğaltabilir. Şarküteri ürünleri fümelenmiş ya da çiğ olduklarından eğer canınız çekiyorsa 165 derecede pişirip az miktarda tüketebilirsiniz.

Ciğer
Hamilelikte bir diğer yememeniz gereken gıda ciğer. İçindeki yüksek A vitamini ve beta karoten maddesi zararlı bir şekilde birleştiğinden bebeğe zarar verebiliyor ve erken doğumlara neden oluyor.

Pişmemiş yumurta
Az pişmiş ya da çiğ yumurta, salmonella parazitini taşıyabildiğinden, çiğ olarak yemekten kaçınmanızda fayda var. Bundan başka krema, ev yapımı dondurma, mayonez ve Hollanda sosu yemekten de kaçınmanız gerekir.



None Deniz ürünleri ve sushi
Midye, istiridye, karides gibi çiğ ve az pişmiş kabuklu deniz ürünlerinin yenmemesi gerekir. Sushi’de çiğ balık olduğundan salmonella riski taşıyor ve zehirlenmelere neden oluyor. Deniz ürünlerini bakterilerin ölmesi için iyice pişirdikten sonra yiyebilirsiniz.

Hamilelikte beslenmede dikkat edilecek noktalar
1. Sık sık az az yemeli
2. Sindirimi güç gıdalardan sakınmalı
3. Bol su içilmeli
4. Lifli ve posalı gıdalar tüketilmeli
5. Fazla tuzlu, yağlı, baharatlı, şekerli gıdalar yenmemeli
6. Uzun süre aç kalınmamalı
7. Hamilelik boyunca 9-12 kilodan fazla alınmamalı
8. Doktorun verdiği vitamin hapları düzenli olarak alınmalı
 

peki canım sen evde kendi yıkadığın sebzelere güvenemiyorsan onlara nasıl güveneceksin ki?
 

hmm o da var dimi... inşallah löpür löpür emer sütleri yavrularımız:) göğüs pedi kremler çocupu memeden soğutuyormuş öyle bişeyler kullanmış olabilir misin? memedeki çatlaklara bebek emmeden 1-2 saat önce saf zeytinyağını yedirerek sürünce göğüs ucundaki yarayı rahatlatıyormuş hem de süt kanallarına iyi geliyormuş... bebeğin emme vakti gelene kadar zeytinyağıda ortadan kayboluyormuş..
 
yani yemeyelim bari napalım...paylaşırmısın örnekleri bizimle dikkat edelim..

benim kuzenimde ve annemde var doğum lekesi
halam kuzenime hamileyken tam ciğeri ellicekmiş annem demiş ellemem bak
leke olur çocukta demiş oda olmaz öle şey falan demiş ellemiş..
ciğeri elledikten sonra hemen ensesini ellemiş
annem diyor özellikle dikkat ettim diyor nereye dokunduğuna ilk olarak
çocuk doğunca annem bi bakmış gerçekten ensesinde leke var..

bide ananem kurban bayramında ciğerden sonra dizini ellemiş
anneminde dizinde var bi leke
ve inanılır gibi değil ama
kurban bayramı zamanında o leke kıpkırmızı kızarıyor
normal zamanlarda pembe gibi oluyor :)

daha da 1 kaç bişey anlattı ama yzünde falan olanlar (ALLAH korusun)
aklımda değil onlar tam şimdi..
 
Ciğeri sevdiğim için doktoruma özellikle sordum yasak dedi

doğrudur canım bend ilk günlerimde yani döllendiği zamanlarda bebeğim yemiştim tabi haberim yoktu hamile olduğumdan
daha kesesi bile oluşmamıştır yani okadar erken sonradan öğrenince hesaplamıştım
inş bişey olmaz
 

evet kullandım krem ama ilk 40 tayken kullandım çok yara olmuştu
bu sefer 7 aylık gebeyken başlıcam sonradan kullanmanın bi anlamı yokmuş zaten öğrendim onu ama ilk bebek cahillik vardı..
benim oğlum 2.5 aylıkken fıtık patlattı ağlamaktan ameliyat oldu
ameliyattan sonra emmek istemedi canım yaa
hala içimde bi acı vardır o yüzden var ya emmediği için..
şimdi memişlerle oynamayı çok seviyor ben de diyorum sen hakkını kaybettin küçükken emmedin
nasıl pişman oluypr keşke emseydim yaa diyor
 

canım sirkeli suda bekletmenin amacı ; insanların kullandığı kanalizasyonların bi şekilde doğaya karışması. toprağa bulaşan tenya,kıl kurdu gibi parazitlerin yumurtalarının zamanla orda yaşayarak yetişen sebzelerinde diplerinde yuvalanmaları. bunları bizler gözlerimizle görmüyoruz fakat milyonlarca yumurta, sebzeler sirkeli suda bekletilmezse insan vücuduna giriyor.
özellikle hamilelik döneminde en az 1 saat kadar bekletilmeli. eğer ki parazit bulaşırsa hamilelikte bunun tedavisi yok. sizden ve bebeğinizden vitaminlerinizi çalar.
istediğin kadar suyla yıkasanda parazitlere etken üzüm sirkesi canlar.
 

narın da lekesi oluyormuş galiba
 

oy yazık... yası kaç
 

bende de en çok bu istek var ayçamm
ama korkuyorumda ya sütüm olmazsa ya bebek reddederse diye :18:
yeni doğum yapan bi arkadaşım var. bebeği emmiyor. ne denediyse başaramadı. kız ağlıyor. başka bi yakınında denemişler bebek onu emmiş
 

yazık kadıncağıza umarım herşey yoluna girer , umarım biz öyle problemler yaşamayız..
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…