2014 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar günaydın,
sonunda bende cinsiyetini öğrendim :)
kesinlikle bu sene erkek senesi... rüzgar geliyor :)
 
oğlusa ilk alışverişimi yapmış buluyorum..ne zaman takip ettiğmi ama cinsiyetini bilmediğim için alamamıştım..
markafoniye bugun disney ürünleri gelmiş... bir kaç takım aldım.hastane cıkısı ve bodyler 0-3 ve pjama 3-6 olarak aldım...
 
Son düzenleme:

canım bende her ikisindende var manuel olanı hastanede ilk sütün gelmiyor ya o zaman sütü tetiklemek için gerekli olabilir elektrikliyle yaparsan ilk etapta göğsünü çatlatabilirsin. bebek emmeye başlayıp sütün geldikten sonra hemen elektrikliyi kullanamıyosun zaten biraz zaman geçmesi gerekiyor yoksa acı ve göğsüne bi zarar verirsen kötü oluyo sonrası... ben göğsümden kan revan içinde emzirdiğimi hatırlarım göğüs ucum kopacak sanmıştım üstten yarık şeklindeydi ben medela kullandım. çok memnun kaldım. çok iyi bi servis ağı var gönderiyosun hemen tamir veya yenisiyle değiştirip gönderiyolar benimki bi defa tamire gitti 1 defada yenisi değişip geldi. Tabi kesinlikle benim hatam içine süt kaçırmıştım.
 
kızlar herkese günaydın iyi haftalar.Hasta olan arkadaşlar geçmiş olsun dikkat edin kendinize.
 

elektrikliyi ne zaman kullanmaya başladın canım ?

ikisindende mi alayım ozaman...?
 
sahsen almayi düşünmüyorum dur bakim belki gerek olmadi olursa da gidip 5 dk alan olur heralde.
 
Kizlar yeni cicisleriniz hayirli Olsun hepsi cok guEl telden girdim tek tek alinti yapmam zor olucak Boyle idareediverin :)
Sola yatilmali filan diye hep konustuk gunlerdir uykumu alamadim onun stresinden sabah 5 de uyandim arastirdim ve su yaziyi buldum ... karnim iyice buyuyene kadar istedigim gibi uyicam valla yüzüstü haric..
1.Gebe kadınlar hangi pozisyonda uyumalıdır
Bu sorunun cevabı: “hangi pozisyonda rahat ediyorsa” dır.Bir insanın uyku süresince sabit pozisyonda kalması zaten fizyolojik olarak mümkün değildir ve hangi pozisyonda yatılırsa yatılsın uyku süresince defalarca pozisyon değiştirilir (ortalama olarak 8 saatlik bir uykuda 35-40 kez pozisyon değişikliği olur)
2.Bunun istisnaları var mıdır?
Picture
Bazı gebelik komplikasyonları: örneğin preeklampsi, erken doğum tehdidi ve plasental yetmezlik gebenin ciddi olarak istirahat etmesini gerektirebilir. Bu tip istirahat süreçlerinde gebenin yan yatması, özellikle de sol yan üzerine yatması tercih edilir (burada kastedilen gün içinde uyanıkken yapılan istirahattır).
.Ayrıca doğum eylemi sırasında da gebenin sırtüstü değil, yan yatarak ağrıları çekmesi tercih edilir. Bunun nedeni iyice büyümüş olan rahmin, hemen arkasında kalan büyük damarları (özellikle vena cava isimli büyük toplardamar) sıkıştırarak kan dolaşımını bozması, annede fenalık hissi ve hatta baygınlık oluşmasına neden olmasıdır (supin hipotansiyon sendromu).
Preeklampsi (gebelik toksemisi, gebelik zehirlenmesi) gibi durumlarda istirahat ederken özellikle sol yan pozisyonun tercih edilmesi önerilir. Bu pozisyonda böbreklere giden kan akımının en iyi olduğu ve vücutta birikmiş fazla sıvının en etkili şekilde uzaklaştırılacağı düşünülmektedir.
3.Gebelikte sırtüstü uyumanın bir sakıncası var mıdır?
Hayır yoktur. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi bir insan hangi pozisyonda uykuya başlarsa başlasın uyku süresince defalarca pozisyon değiştirecektir. Gebeliğin ilk 20 haftasında, rahim zaten çok büyük olmadığı için arkasında bulunan büyük damarları ağırlığı ile sıkıştırması zaten söz konusu olamaz.20. haftadan sonra eğer kadının anatomik yapısı da müsait ise, böyle bir sıkışma olduğunda zaten rahatsızlık hissedecek ve pozisyonunu kendiliğinden değiştirecektir.

4.Gebelikte yüzüstü yatmanın bir sakıncası var mıdır?
Hayır yoktur. Gebeliğin ilk 20 haftasında bu pozisyonda zaten hiç bir şekilde rahatsızlık duymazsınız, çünkü bu dönemde rahminiz göbek hizasının altındadır ve dışa doğru hemen hemen hiç taşmamaktadır. Daha sonraki haftalarda rahmin büyümesi ile zaten fiziki olarak yüzükoyun yatmanız imkânsız hale gelecektir. Yüzü koyun yattığınızda bebeğe herhangi bir şekilde zarar vermeniz de söz konusu olamaz, çünkü bebek sıvı ile dolu bir kesenin içinde adeta yer çekimsiz bir ortamda yüzer durumdadır ve bu sıvı bebeği dış travmalardan oldukça iyi şekilde korumaktadır. Gebeliğin erken haftalarında yüzükoyun uyuyabildiğiniz halde karnınız büyüdükçe bu şekilde uyumanız imkânsız hale gelecektir. Gece uyku sırasında oluşan pozisyon değişikliklerinde bir süre yüzükoyun kalsanız bile bebeğinize hiç bir şey olmayacaktır.

5.Yatakta nasıl rahat edebilirim ve ihtiyacım olan istirahatı yapabilirim?
Yatağınız yeterince sert olmalıdır, gebeliğin ilerleyen haftalarında sırt üstü ve yüzüstü yatmanız pratik olarak çok zor olacağı için yan yatmanız gerekecektir. Bu şekilde yatarken bacaklarınızın arasına koyacağınız bir yastık kendinizi daha rahat hissetmenizi sağlayabilir. Gebeliğin son döneminde, uyku sırasında daha çok pozisyon değiştirildiği için uyku daha fazla bölünür ve yeterli uykuyu alabilmeniz için yatakta daha uzun süre kalmanız gerekir. Gün içinde de şekerlemeler yapmak kendinizi iyi hissetmeniz açısından faydalı olacaktır.
 

hepsinede bayildimmmm cok güzeler cok yakişir bebegine hele o 20 yil sonra görün yazusina dahada bayildim :)) güle güle kulansin bebişin cnm :)
 

bebegin güle güle kullansn cnm cok güzeller disney ürünlerine bn ztn bayiiyorum artk bnde szn gbi cinsiyetini öğrensemde alişverış ypabilsem :)
 
günaydın canım nasılsın....
bende grip olmak üzereyim sanırım....:2::2:

iyiyim canım sağol sen nasılsın?Aman hasta olma dikkat et kendine şu sıralar havalar çok dengesiz olduğu için tam grip havası salgın var iyi koru kendini.Bu arada bebeişine alışveriş yapmışsın babymall den hayırlı olsun güle güle kullansın bebişin bende gidiyim hafta sonu bi bakıyım ne var ne yok.Cinsiyetimiz belli değil bizim henüz ama olsun indirim var madem bi bakalım
 

teşekkürler canım sağol , bencede bi bak yani biberon ,bakım çantası o reyonlara bakarsın orada da indirim vardı çünkü...
 
geçmiş olsun aman dikkatli olun.bol bol c vitamini tüketin sıcak suya limon sıkıp için iyi gelir.

günaydın canım nasılsın....
Bende grip olmak üzereyim sanırım....:2::2:

kızlar,
bende geçen ay grip oldum size tavsiyem
1 kupa suyu çıkacak kadar limon sıkıp
cezvede kaynatıp , süzüp içine 1 kasık bal ile içmeyi deneyin
bal koyunca içilebilir kıvama geliyor
ama inanın 2 gün kendine getiriyor insanı
damardan vitamin almış gibi oluyorsunuz.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…