2014 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı


Ücretsiz izin konusunda şöyle bir düşüncem oluştu dün. SSK'dan alacağım doğum parası eğer beni 1-2 ay daha idare ederse iznimi uzatabilirim. 3 aylık bir bebişi bırakmaya hiç gönlüm razı olmuyor Allah bize sağlık sıhhat versin de borçlarımızı kapatalım bir an önce inşallah :)
 
Dr dan gelıyorum bebısımı suan tam 12 haftalık çıktı yanı Dr lar daha ıyım bilirler sonuçta gelısımı super çıktı sorunu yok mınıgımın pıt pıt kalbıde atıyordu maşşallah ona hemen ıkılı teste aldılar cunku gunün geçmersin dedıler sok oldum cunku ben devlet hast gıttım normalde gun alıyorsun daha sonra test yapılıyor devlette boyle ama 12 haftalık çıkınca gun vermekten vazgeçtiler hemen ıkısı teste aldılar ve ıkılı test yapıldı kan tahlılı alındı ve usg ye gırdım sonuc guzel çıktı 3 lu teste gerek yok dedıler ve nısan da da ayrıntılı doppler ıcın gun verıldı suan ayrıntılı doppler e ücret vermek ıstemeyenler bence devlete gıdıp gun alsınlar özel hastaneler yapmıyor doppler ı başka yerde yönlendiriyorlar ve ücretlerde 200 tl den başlıyor haberınız olsun kızlar ben ılk cocuğumda 2 lı teste 100 tl veremiştim ıkı sene once ıste ayrıntılıya da hastaneye anlaşmalı olduğu ıcın 180 tl vermiştim bilginize


Cınsıyet tahmını yapmadı cunku cocuk pozısyon olarak hıc göstermedı kendısını epey baktı yok tahmın yapamıyorum kusursa bakmayın zaten net bır tahmın yapmıcaktım yüzde ıle solıcektım amaz pozisyona gırmedı malesef dedı 4 hafta sonra gelırsen yıne bakarız dedı
 
Son düzenleme:
Sağol canım, evet çabuk gösterdi bizim küçük bey :)) darısı başına. Rabbim seninde gönlüne göre versin inşallah.
benim bir kızım var, şimdi birde oğluşum olacak nasipse


Ay ne guzel valla bende sımdı kız beklıyorum ıns kızdır bır oğlum var sabırsızlanıyorum ıste bügün gıttık Dr amaz göstermedi kendını ve 12 haftalık çıkıyor bebek tahmını dogumda 15 Ağustos dedı Dr ben yanlış bılıyormusun demekkı zaten normalde sat I'm 25 ekım benım geç döllenmeden dolayı haftasıyla uyumlu çıkmıyor
 

Merhaba canım, güzel haberler almana çok sevindim, inşallah böylede devam eder, sağlıklı sıhhatli bir şekilde alırsın yavrunu kucağına..
 
Merhaba canım, güzel haberler almana çok sevindim, inşallah böylede devam eder, sağlıklı sıhhatli bir şekilde alırsın yavrunu kucağına..


Ins CNm sende sağlıkla alırsın bebegını kucağına.bugun mınıgını görmek ıyı geldı bıraz ıkı bebısımı olcak hayırlısıyla
 

Dogum parasini yalnizca ücretli dogum izin sürecinde aliyoruz degilmi? yani daha sonra calismazsak kesiliyor?
 

Sağol canım, inşallah seninde bir kızın olur öncelikle sağlıklı olsun tabi ki.. canım 12 haftalık gösterende oluyor göstermeyende, birazda bakılan cihazlara bağlıymış, doktorum öyle demişti bana. hayırlısı olsun canım..
 
Kızlar bışe sorcam özellikle demir ilacı kullanan arkadaşlara,
afedersiniz dışkı renginiz siyaha döndü mü,
benım öyle de, demir takviyesi alanlarda olurmuş sizde de oldu diymi ben ilk defa böyle bişey görüyorum da tedirgin oldum baya:18:
 
Dogum parasini yalnizca ücretli dogum izin sürecinde aliyoruz degilmi? yani daha sonra calismazsak kesiliyor?

dün onu biraz araştırdım da, anladığım kadarıyla toplam kullandığın doğum izni gün sayısı * günlük brüt maaşın olarak hesaplanıyormuş. iznin bittiğinde ssk'dan gidip alıyorsun sanırım o parayı, detayını tam ben de bilmiyorum. ama aynı iş yerinde çalışıyor olma şartı var sanırım doğumdan sonra da.
 

tedirgin olmana gerek yok canım, siyah oluyor dışkı, normal yani korkma :) demir ilacını aç mı içiyorsun? ben bir türlü ayarlayamıyorum onu ya, yemekten 2 saat sonra demişti, öyle içmeye çalışıyorum..
 

Anladim canim, cok sagol veridign bilgiler icin. Iyice bir arastirmak lazim aslinda. Is yerim ayni zaten, yani insallah ayni kalir :)
bakalimartik rabbim hayirlisini versin hepimize :)
 

iki öğun arasında alıyorum cnm. mesela öğlen yemeğimi 1 de yiyorum demir ilacını 3:30 da alıyorum. öncesi ve sonrasında 2 saat süt ürünleri yani protein alınmaması gerekiyomuş. saol cnm eğer öyleyse sorun yok.
gebelik çızgisi çıkmaya başladımı sizde, bende belirgin bir çizgi var ama doktoruma soramadım daha..
 
arkadaşlar okudum yazdıklarınızı çok mutlu oldum heyecanlandım yaaaaa....demek cinsiyetleri belli olmaya başladı benim yarın kontrolüm var ...ben de inşallah ögrenebilirim çok heyecanlandım yaaaaaaaaaa :))))))))))
 

ben de senin gibi alıyorum, saat 16:00 gibi yemekten 2-3 saat kadar sonra..

gebelik çizgisi bende çıkmadı niyeyse gerçi karın bölgemde çizgi şeklinde hafif bir tüylenme var, belki de kılların altında kalıyordur çizgi de ben göremiyorumdur
 

günümüz aynı seninle canım, eğer doktorun iyiyse ve bebek de gösterirse bir tahminde bulunur mutlaka :)
 

tüğlenmede var çizgi de resmen ama belli olmuyormuş bu çizginin ne zman çıkacağı
 

İzin süresi bittiğinde sgk ya gidiyorsun parayı almak için ama paranın dönüşü o kadar hızlı olmuyormuş bilginiz olsun. Ayrıca tam maaş olmuyor kızlar, bir oranı var onun da.
İşyerimizin uygulaması çok güzel çok şükür, izin süresince maaşın kesilmiyor, iznin bittiğinde sgkdan alacağın parayı getirip veriyorsun şirkete, Allah razı olsun, umarım herhangi bir değişiklik olmaz bizim bebekler oluncaya kadar.

DOğum izni bittiğinizde süt izinleri var, şirketiniz müsaade ederse onu da birleştirip kullanabilirsiniz.
Ben doğum izni + süt izni + yıllık izinler + rapor + gerekirse ücretsiz izin kullanacağım..

Allah hepimize yardım etsin..
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…