2014 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

valla ben de anlamadım erken kapanmasın istiyorlar ama çocuk doktorumuz kontrolde hiç bişii dememişti hatta d vitaminine devam dedi ebe de verme dedi kafam karıştı.

Aşıdan korkan arkadaşlar:bugün biz olduk.ateş düşürücü vereyim mi diye sordum.ikinci ay olduğunda ateş olmusmuydu diye sordu hayır deyince gerek yok o zaman aynisi dedi.İkinci ay eve geldiğimizde calpol vermiştim.bugün vermedim.ateşi yükselmesi.arasira sebebsiz bağırmaya başladığı oldu sanırım asi yeri açısı.farklı bir huysuzlugu olmadi

Bilgilendrdgn icin sagol cnm benimkindede ikinci ayda olmamsti ama bu dorduncu ay asisiyla ilgili bircok kotu paylasim olunca gozum korkmustu

Ben farklı birşey mi söylemişim? Doktor kararıyla muayene ile mamaya başlanır dedim. Dön bak ne yazmışsın; " tabii ki açlıktan ağlıyor". O kadar eminsin ki. Bu mu fikir söylemek? Emziren bir anneyi bu kadar emin bir tavır çok ama çok etkiler ve üzer.

Ayrıca yine dön de yazdığıma bak, ben aç olmadığı teşhisini koymadım. Memeden düşmeyen bebek kesin açtır denemez dedim. Bunu anlamanın yolu da senin dediğin gibi mama vererek deneme yapmak değildir. Başka bir derdi varsa da mamanın ağırlığından uyuyakalıp ağlaması kesilebilir. Bu durumda anne " aa ağlaması kesildi, demek ki açmış" diyerek boşuna mama vermeye devam edip, yanlış bir yola sapabilir.

Evet bir kere mama vermekle bebek memeden kesilmez bunu ben de biliyorum. Ben de verdim zamanında. Ama bir kere mama vermek, yukarıda açıkladığım gibi mama vermeye devam edilmesine sebep olabilir. Benim senden öğrenecek birşeyim yok gördüğün gibi.

arkadaşım yazdıklarında birşey anlamadım bol bol laf salatası yapmışsın, başka derdi olan çocuk mamanın ağırlığıyla uykuya dalar da ne demek. çok anlamsız, neyse seninle polemiğe girecek zamanım yok, en güzeli arkadaşımız dr.a götürdükten sonra yavrusunun durumunu paylaşsın öylesi daha iyi olur.

Ayrıca kusura bakma ben bir bebeğin açlıktan ağlama ihtimalini düşündüğüm halde dile getirmezsem o gece o bebecik açken ben rahat uyuyamam.

Canım benim oğlumda da 4.ay aşısında bacak ağrısı olmuştu ama hemşire bana ateşten başka birşeş söylemediği için tesadüfen anlamıştım kuzumun aşı yerinin ağrısından ağladığını. Hatta ağladıkça kucağıma alıyordum sakinleştirmek için dahada çok ağlıyordu neyse hemen farkettim bacağına değdikçe ağladığını, kuzum benim....Hatta burdada sürekli paylaştım 4.ay aşısında herkes dikkat etsin kuzuların bacak ağrısına diye...

Bende ilaç taraftarı değilim ama aşıyı sabah olmuştu, akşam üzeri ağrısı başladı bende akşam bir çay kaşığı kadar calpol verdim artık ve kuzum biraz uyudu ve kalktığında gülücükler saçıyordu. Yani calpol ağrısını kesti yavrumun, sen bilirsin yinede...

Bıngıldak konusunda da;
sağlık ocağındaki ebeler bana da 2 aylıkken falandı heralde bıngıldağı kapanmaya başlamış, deviti kes dediler ama 3 ayrı dr.gittim bu yüzden (pipiriklendim biraz), üçüde aynı şeyi söyledi. Bıngıldağın kapanmasının bir önemi yokmuş, önemli olan baş çevresinin büyümesiymiş. Yani baş çevresi büyüklüğü olması gerektiği gibi ilerliyorsa bir sorun yokmuş. Ayrıca ebeyede kızdılar devitede kesinlikle devam edilmesi gerektiğini söylediler 3'üde. Ben devit veriyorum o günden beri allaha şükür baş çevresi büyümesinde bir sıkıntı yok. Senin dr. baş çevresine baktıysa belki ondan bıngıldağına bakmamıştır (ama yinede bakmalıydı tabi).

yani ne yapacağımı şaşırdım acaba aç mi kaliyor diye düşünüyorum Dr gitsem mi acaba arkadaslar en azından aç olmadığını anlamak icin

cnm. nasıl oldu bebeğin, dr.a götürdün mü?

canım bende verdim ateş bir nebze düşürülur ama ağrıyi geçirmek zor, hemşire söyledi bacak ağrısı olur bağırarak ağladi verdim Kıyamadim... bas çevresi geçen ay 41 cmdi bu ay 44cm belkide baktı ben görmedim bilmiyorum günah almayim :)

cnm benim yaaa...
benimkide çığlık çığlığa ağlıyordu yavrum içli içli, ama calpolu verdikten sonra 20 dk. kadar sanırım uyudu kalktığında ağrısı geçmişti, bacağını kımıldatıyordu artık Calpol aynı zamanda ağrıyı da geçiriyor demek ki.

Rahatladı mı kuzun şimdi?

Şimdi uyuyor şükür ama ağlamaktan yoruldu.

Sen anlayasın diye yazmadım zaten, anlayabilen birileri elbette olur. Mutlaka birilerine faydam dokunur. Laf salatasıymış:) Benimse böyle bilgileri paylaşacak tartışacak vaktim olur, bulurum. Zira senin düşündüğün gibi boş bilgiler değil bunlar. Çok uzun zaman okumuş, araştırmış kafa patlatmış bir annenin bilgileri. Bebeği yeni doğmuşken yoğunbakımda yatmış, onu en iyi şekilde besleyebilmek için uğraşmış birinin bilgileri. Yeter ki bebeklere, annelere faydası olsun. Doktorlara da koşulsuz güvenmeyin. Ben doktorumun dediğüni yapsaydım şu an sütüm kesilmiş olacaktı.

Mama anne sütü gibi değildir, mideye oturur daha uzun tok tutar. Ağırlık yapar. Tek derdi huzursuzluk olan bebeği uyutabilir. Bunu da ekleyeyim.

Arkadaşımızın bebeğinin umarım ki önemli birşeyi yoktur. Açlık veya sebepsiz huzursuzluksa çaresi kolay nasılsa. Daha önce de dediğim gibi ben aç değildir demedim, ' tabii ki açtır' denemez dedim.

Ayrıca atak haftalarını takip edin arkadaşlar. Nette araştırarak hangi haftalar olduğunu öğrenebilirsiniz. Bu haftalarda bebekler çok huzursuz olurlar ve sürekli aç gözükerek daha fazla beslenmek isterler. Emen bir bebekse çok daha fazla meme isteyerek annesinin sütünü ihtiyaca yönelik arttırır.

Hepinize sağlıklı günler diliyorum.

Ceydatuysuz, ben de seni beğeniyorum bu arada:) Güzel bilgiler paylaşıyorsun, araştıran hep ilerleyen bir hatunsun. Okuyorum yazdıklarını. Bybo'da da gördüm. :))

Doktora güvenmeyelim de sana mı güvenelim arkadaşım? Çok uzun süre araştırdın diye, doktorlardandan mı çok biliyorsun ? İstersen kimse boşu boşuna tıp okumasın, dr. olmasın. Herkes senin gibi araştırsın, dr.a falan da gerek kalmasın. Onlar ne biliyor zaten, sen araştırma yapıp öğrenirsin bütün tıp bilimini.....

görüyorum ki arkadaş doktora gidecek ve doktor da bu çocuk aç diyecek diye hemen dr.ları da karalama kampanyana almışsın. Ve büyük ihtimal dr. bebek aç diyecek bunu sende biliyorsun ve bildiğin içinde yine bir sürü laf salatası yapmışsın, "aç değildir" dememiş de," tabiki açtır denemez" demişte bilmem ne bilmem ne.... "Yok aç gözükerek daha fazla beslenmek isterlermişte".... İyiki söyledin biz bunları bilmiyoruz zaten. Ben haklı çıkıcam diye (ki inşallah öyledir, bebeğin başka bir sorunu yoktur inşallah) bir telaş, bir telaş...
Derdin nedir anlamış değilim, heralde laf altında kalmaya dayanamıyorsun ki bu kadar atarlanıyorsun. Üzme kendini arkadaşım olur böyle şeyler, sana sevgilerimi gönderiyorum

Bütün dediklerimden bunları mı anladın? :) Çok yazık. Kendi kendine de iddiaya girmişsin, hırs yapmışsın. Bebek aç dese doktor baya sevinceksin belli ki. Hasta olmasın da aç olsun ya hu. Delirdin heralde. Şu yazdıklarına bak ya. Rezalet ve üzücü. Haklı çık canım kardeşim, haklı çık. Benim de laf altında kaldığımı düşünerek tatmin oluyorsan olabilirsin.

Çok ilginç, benim senin hakkında düşündüklerimi ve yazdıklarımı sen bana mı yazdın şimdi?
Ayrıca seviyeyi düşürdüğünü görüyorum bundan dolayı artık sana cevap yazmıycam, kendini yorma lüfen. İyi geceler.

her doktor her şeyi çok doğru biliyor diye bişey yokki canım. yanlış teşhis koyan sayısız doktor var.. geçen bir arkadaşla karşılaştım. bebeğine doktor reflü diye bir sürü ilaç kullandırmış.. meğer bebek alerjiden kusuyormuş.. yazıkki minicik bebeğe onca ilaç yüklenmiş.. o yüzden bende doktora gitmeden mutlaka araştırma yapıyorum.

canım katılıyorum sana.. son zamanlarda doktorlarda mamaya başla demek adet oldu galiba.. yok yere süt üretiminin önüne taş koyuluyor. hatta bi arkadaş demişti sütünün kalitesiz olduğunu söylemiş doktor mamaya başlatmış.. bi yerde okudum diyorki her annenin sütü bebeğinin kaldırabileceği yoğunlukta ve içerikte ona özel üretilir diye... bence iyi tahlil yapmadan mamaya başlanmamalı. aç bu çocuk aç aç.. laflarıda gına getiriyor yani...

Arkadasim ben anlatmaya calisayim, sutunun azligindan endise eden bir anneye kendinden emin olarak dinlen diyebilirsin, uyu diyebilirsin, sakin aglama diye kesin olarak konusabilirsin ama "tabiki aç(" diyemezsin tabi bu arkadasi takip eden doktoraan bilemem. Umarim bunu anlayabilmissindir.
Arkadaslar amerikan pediatri dernegine gore her 1000 anneden 1 i bebegine yeterli sutu uretemeyecek meme yapisina sahip. Sut uretimi hem fizyolojik hem psikolojik bir olay. Sutum yetmiyor dersen yetmez, her mama verdiginde bebek memeni daha az emer, sut uretiminin devami icinse bebegin memeyi emmesi gerekir, prolaktin ve oksitosin hormonlari bebek emdikce yogun olarak salgilanir. Lutfen emzirmek isteyenler sutunun az oldugunu dusunenler Tomrisin Emzirme Notlari ni okusunlar. Bunlari 5 gun once ateslenmis ve sabah iki memeden toplam 25cc sut cikmis ama sutune guvenen bir anne olarak yaziyorum.

Doktorlara sinirsiz guven diye birsey yok, bebegimin dogumunun 5. gununde kontrolde bebegim dogum kilosunun 100 gr altina dusmus ki bunun normal oldugunu hamilelikte okuduklarimdan biliyorum. Ankaranin bilinen bir ozel hastanesinde profesor bana sutun yetmemis deyip mama takviye edeceksin dedi, mama ismini yazdigi kagida da kasesini basti sanirim mama firmalariyla anlasmaliydi cunku ben o zamanlar mastit olmayim diye, memelerim cok doluyor diye sagip sagip buzluga sut atiyordum. Eminim o doktor hergun onlarca hasta bakiyor ve eminim yuzlerce anne onun yuzunden sutten kesildi... doktorunuzu arastirin her doktor en iyisini bilir diye bir sey yok. Su an bebegimi takip eden doktorum bu cocuga mama vermek tibbi bir hata olurdu dedi haftasonu kontrolumuzde. Mama vermekten memnun olmayan anneler, lutfen Tomris Hanim in "emzirme kampi" ile ilgili yazilarini okuyun, kendisi ikizlerini anne sutuyle buyutmus bir doktordur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…