-
- Konu Sahibi aycaaaaaaa
- #40.941
Lcw de 3 ayliktan basliyo uyku tulumu, aldm ben memnunum, butun magazalara bakdm orda buldum, 4 aylik bebegm, 6 ylik aldim rahat olsn diyeUyku tulumunda beden ne olmalı dün ebebek mağazasında baktım sadece bir tane kalmış 6-12 aylikti büyük duruyor baya satıcıda olmaz dedi almadım peki biz sürekli uyku tulumunumu almaliyiz ayına göre sonuçta iki yaşına kadar kullanmak istiyorum şuanda 4aylik bebeğim kaç aylık almalıyım..
Kizlar cok kotuyum ben dun kizimi hastaneye yatrdk asidan sonra ateslendi dusmedi kustu cok ishal oldu yawrm gzumun onunde eridi iki gunde 200 gr civari zayifladi elinde serum var gozyaslarimiz hic durmadi desem yeridir nolur dua edin kan tahlili idrar kaka thlili vi dunya sey istendi yapildi doktoru gelcek bugun kotu bisey cikmasin nolur dua edin icim yaniyo icim
ah kiyamam kuzuya..Allah yardimciniz olsunKizlar doktor bagirsak ithplnmasi var dedi eve gonderemem beyne bobreklere hasar verebilirmis destrk tedavisi uygulaniyo simdi dha iyi sadece mama icmek istemiyo oda serum tok tutuyomus gecicek insallh hepnzdn allah razi olsun hic biseyi gozden kacirmamak cok dikkatli olmak lazmms anladim biberon emzk kullanan arkdslar cok dkktli olun nolr bebekleri herkesn kucagina vermeyin
tatlim pes etme olumlu dusun bos bile olsa emzir uyarilsin sut bezleein..cok su icCok kötüyüm iki gündür tansiyonum çıkıyor sütüm yok buzlukdaki sutlerden verdim bitti onlarda bir günde süt kesilir mi ne yapacağım ağlamaktan helak oldum. ..
gecmis olsun..ben de oyleyim kixim da grip insallah minnakima gecmezçok kötü bogazim şiştı bütün kemiklerim ağrıyor başım ağRıyor
Açlıktan olduğunu nerden biliyorsun da oturduğun yerden teşhis koyuyorsun arkadaşım. Bebekler herhangi bir huzursuzluklarında memeden inmezler, orda durmak isterler, uyuyamazlar. Evet, mamaya başlamak iyi birşey değildir ve son çaredir. Süt yetersizse ve her yol denenmesine rağmen artmıyorsa başlanır. Sütün yetmediğine yalnızca boy kilo ve başçevresi gelişimine göre karar verilebilir. Gereksiz yere mamaya başlanırsa bebek daha az emeceğinden süt azalır. İnsanları yanlış yönlendirme riskini slıp nasıl bu vebalin altına giriyorsun.
Ah canım benim sinirsel olabilir , canın sıkkın olduğu için sıvı alımını ve beslenmeni aksatmış olabilirsin .biliyorum senin oğlanda benim oğlan gibi emmiyo açlıktan ağlamıyo doyup doymadığını anlayamıyorsun emmediği için bende sinirden oturup ağlıyorum inan sonra kendime geliyorum diyorumki ağlarsam ya sutum azalırsa zaten emmek istemiyor kendimi topluyorum hemen. O yüzden çok zor biliyorum ama kendini motive etmeye çalış.Sabah öğlen iyiydi dunde böyleydi akşam yok çekiyor çekiyor gelmiyor. ..biz eşimle bebek hakkında atışıyoruZ,dün sabah emzirdim gazını aldım biraz çıktı sonra yatağına yatırırken kustu oda boğazına gitti hemen aldım, böyle olduğu zaman boğazıni temizlemeye çalışırken fışkırtiyor bende öyle olurken biraz panik oldum ...akşamda uyuyordu ağladı bebeğim babası gitti arkasından ben gittim emzigi veriyor almıyor hala vermeye çalışıyor o ara öğürdu bebeğim bende sabahki gibi olacak sandım kızdım almıyor hala çabalıyorsun diye , biraz bağırdım oda bana bağırdı o bağırinca tahammül edemiyorum zaten tansiyonum yüksekti dün akşamda hirslandim bana bağırdı diye , ona bağliyorum... ama dün akşamda böyle oldu anlamıyorum birden akşam gelmiyor şimdide 40 cc kaşıkla verdim önce emzirdim daha almıyor bilmiyorum doydu mu doymadi mi
niye bu konu bu kadar tartışılıyor anlamadım..mama takviyedir.anne sütü yoksa yada yetersizse verilir ..kimse bile isteye bebeğine mama vermez ki zaten..herkesin bebeği kıymetli..ama günümüz mamaları öyle gelişmiş ki gayet sağlıklı...ben gönül rahatlığıyla veriyorum..bu şekilde konuşup mama veren bizleri üzme arkadaşım sen de...
Tansiyonun nedenini bilmiyorum bunun için gitmedim aslında düşük olur ama bazen çıkıyor.erkek kardeşim 13 yaşından beri tansiyon hastası hastanede yatti ama nedeni bulunamadi şuanda 25 yaşında , bende sürekli olmasada senede bir iki kere oluyor. ..Bol su için. Tansiyon neden çıkıyor dr a gittiniz mi?
Canim ilk önce yapman gereken tek şey telaş yapmaman gerek sakin ol sütun azalmamistir allahın izniyle stres en büyük etken ve bebeğin huzursuz olması bebek emdikce sütun artar iki üç damla bile gelse benim kizimda bu aralar huysuz emince beni itiyor komedi yani bende onu zorla itiyorum savaşıyor resmen az emzir sık emzir iki üç fırt çeken bile kar ayrıca ağlamasın illa açlıktan olmayana bilir belki kucakda gezmek istiyo minnos bizimki öyle mesela oturdugumuz zaman basıyor cigligi hiç korkma emer de sutunde gelir allahın izniyle ilk önce sakin ol ama arkadaşım moral çok önemliÖnce emzirdim sonra kaşıkla verdim sonra tekrar emzirdim iki memede açıkti sagi emzirirken soldan süt aktı sizladida ama çok yok büyük ihtimal, huysuzdu emzigin tutacak yerini ağzına sokmuş eliyle birlikte sürtüyor dişi mi kasiniyor ne anlamadim görünürde yok birşey
Canim cok geçmiş olsun cok cok hemde nasil bi korku yasadin cok iyi anliyorum seni benim kizimda iki hafta önce bağırsak enfeksiyonu geçirdi ateşle içinde iki gece kıvrandik ilk ateslenince başka doktora götürdüm erdem hastahanesi ndeki doktor bna saçma sapan şeyler söyledi enfeksiyon var ama ne olduğu belli değil falan filan salak gibi kızımı bi gece daha ateşli bi şekilde eve götürdüm ateşi düşmesi için neler yapmadım ertesi gün kendi doktorumuz götürdüm doktorumuz çok kızdı niye hemen bna getirmedi diye ateşli çocuk hastahaneden çıkarilmaz dedi ateş düşürulur öyle eve gönderilir ne biçim bi doktor dedi hemen 3 gün iğne tedavisi uygulandı kızım kendine geldi kakasi hep yeşili ve sumuksuydu sizinde öyle imidi ben artık çok dikkat ediyorum kimse pek opemiyo havadan da geçebilir yada hasta olan kisidende dedi doktorumuz o şekilde atlattik biz çok şükür sizde atlatmissnz Rabbim bir deha yasatmasinKizlar alinti yapamadm tekrar tekrar hepinize tesekkr edrm dualarizla kizim bugun daha keyifli cikariz insallh bu hastaneden daraldik yawrimun elinde serum dayanamiyorum artik onun elini bikere deldiler benim yuregim iki gundr binlerce kez delindi elhamdllh yine de daha ne hastalar var
Gecmis olsun. Kaka tahlili falan mi yaptilar amip mi cikti nasil anladilar. Sadece ates ve kakada mukustan dolayi mi?Canim cok geçmiş olsun cok cok hemde nasil bi korku yasadin cok iyi anliyorum seni benim kizimda iki hafta önce bağırsak enfeksiyonu geçirdi ateşle içinde iki gece kıvrandik ilk ateslenince başka doktora götürdüm erdem hastahanesi ndeki doktor bna saçma sapan şeyler söyledi enfeksiyon var ama ne olduğu belli değil falan filan salak gibi kızımı bi gece daha ateşli bi şekilde eve götürdüm ateşi düşmesi için neler yapmadım ertesi gün kendi doktorumuz götürdüm doktorumuz çok kızdı niye hemen bna getirmedi diye ateşli çocuk hastahaneden çıkarilmaz dedi ateş düşürulur öyle eve gönderilir ne biçim bi doktor dedi hemen 3 gün iğne tedavisi uygulandı kızım kendine geldi kakasi hep yeşili ve sumuksuydu sizinde öyle imidi ben artık çok dikkat ediyorum kimse pek opemiyo havadan da geçebilir yada hasta olan kisidende dedi doktorumuz o şekilde atlattik biz çok şükür sizde atlatmissnz Rabbim bir deha yasatmasin
Canım daha geçmedi mi bebeğinin ki ya da tam birşey çıkmadı mi alerji testi yaptırmistin ne olduGecmis olsun. Kaka tahlili falan mi yaptilar amip mi cikti nasil anladilar. Sadece ates ve kakada mukustan dolayi mi?
Aminnn sizede cok buyuk gecmsler olsun gitsin sikintlr bida da gelmesin insallh bende saf gibi bi gece bekledim evde ateslendi fiskirarak kustu diyorum asidan daha dgrusu esimin sakinlgine gvndm o rhtltmya clsti amannn cok ktydu yaaa dusunuyrm nerde yanls yapiyorum diye benim dikkatsizlgmn sebep olmasi daha cok canimi acitiyo insallh ogleye kadar kusmasa cikicaz burdan evime gidicem heryeri sirkeyle temizlicem bibernlrini dha ck kaynaticam bida bnyo suyunu bile cesmeden almcm cok korktum bu bana bi omur yeterCanim cok geçmiş olsun cok cok hemde nasil bi korku yasadin cok iyi anliyorum seni benim kizimda iki hafta önce bağırsak enfeksiyonu geçirdi ateşle içinde iki gece kıvrandik ilk ateslenince başka doktora götürdüm erdem hastahanesi ndeki doktor bna saçma sapan şeyler söyledi enfeksiyon var ama ne olduğu belli değil falan filan salak gibi kızımı bi gece daha ateşli bi şekilde eve götürdüm ateşi düşmesi için neler yapmadım ertesi gün kendi doktorumuz götürdüm doktorumuz çok kızdı niye hemen bna getirmedi diye ateşli çocuk hastahaneden çıkarilmaz dedi ateş düşürulur öyle eve gönderilir ne biçim bi doktor dedi hemen 3 gün iğne tedavisi uygulandı kızım kendine geldi kakasi hep yeşili ve sumuksuydu sizinde öyle imidi ben artık çok dikkat ediyorum kimse pek opemiyo havadan da geçebilir yada hasta olan kisidende dedi doktorumuz o şekilde atlattik biz çok şükür sizde atlatmissnz Rabbim bir deha yasatmasin
Canım yapmışlardı kaka tahlılı falan onda çıktı zaten ateşlendi çok fazla çok mukus yoktuGecmis olsun. Kaka tahlili falan mi yaptilar amip mi cikti nasil anladilar. Sadece ates ve kakada mukustan dolayi mi?
Ya bizimkinde bingildaga bakmadilar içime şey düştü. ..doktorumuz 4. Ayda gelmeyin dedi sağlık ocağına gittik doktor hiç bakamadı ya ebelerde asi ,boy ,kilo kafa çevresine baktılar...Perşembe kalp doktruna gidecez acaba ona desem ayıp mi olur,Biz de asimizi olduk.kilo 5900 bas çevresi 40 boyumuz 66 çıktı.kan damlası verdi.bıngıldak kapanmaya başlamış d3 vermeyin dedi.zaten vermiyordum multitab veriyordum kessem mi acaba
geçmiş olsun quenn Allah şifa versinAminnn sizede cok buyuk gecmsler olsun gitsin sikintlr bida da gelmesin insallh bende saf gibi bi gece bekledim evde ateslendi fiskirarak kustu diyorum asidan daha dgrusu esimin sakinlgine gvndm o rhtltmya clsti amannn cok ktydu yaaa dusunuyrm nerde yanls yapiyorum diye benim dikkatsizlgmn sebep olmasi daha cok canimi acitiyo insallh ogleye kadar kusmasa cikicaz burdan evime gidicem heryeri sirkeyle temizlicem bibernlrini dha ck kaynaticam bida bnyo suyunu bile cesmeden almcm cok korktum bu bana bi omur yeter