- 4 Ekim 2008
- 496
- 59
- 39
-
- Konu Sahibi aycaaaaaaa
- #40.861
Canim ben veriyotum kan damlasi.kiloya 1 damla dedi doktoru.suan 6 kilo 6 damla.kilosu arttukca damla sayisinida arttrcam.naveriyorumkat: 38299047 .!.:sğl.cnm ya
benim oğlum da 4,5 aylık oldu (25 temmuz doğumlu), allaha şükür bizdede sorun olmadı bir haftadır tattırmaya başladım. Gerçi fazla birşey vermedim daha, yoğurt, elma püresi falan. Elmayı cam rendede rendeledim ve sulu tarafından veriyordum, denemek için biraz pütürlü tarafından da veriyim dedim baktım yiyebiyor, azıcık minik pütürlerinden de veriyorum şimdi suyuyla birlikte. Bugün elma vermiycem ama sadece yoğurt vericem akşam üzeri....
sebzeye daha başlamadım, sen neler verdin, seninki kaç doğumlu?
Bu arada kızlar kan damlasını veriyor musunuz ve kaç damla?
mama sandalyesi önerilerinizi bekliyorum ve yürüteç hk. fikirlerinizi de bu arada
Arkadaşlar 11 agustos dogumluyuz. Geceleri 1 2 saatte uyanıyor gündüzleri 4 5 saat uyanık kalıyor. Memeyi verince hiç bırakmıyor hep ekmek istiyor indirince uyanıyor. Bir turlu uyutamiyorum.Sizce neden olabilir ya napicami şaşırdım. Bir kaç gündür Böyleyiz.
kızlar yardımmmmm...bebeğimin yüzünde minik minnacık svilcemsi şeyler çıktı..ne ki bunlar???
Canim anne sutuyle doymayan bebegi mamaya baslatirlar doymazsa sen anlarsin zaten durmadan emmek ister aglar huzursuz olur kilosu iyiyse doyuyorsa doktor basla dese bile sen baslama bence biraz daha bekle
Bebeğimi çıplak tarttik 7.100 çıktı bit ay önce 6500du ya geçen haftadan bu yana hiç almamış kilo 500 gr. alsa mamaya başlatmaz değil mi ya
forumlardan birinde okumuştum.. biçok kişi mama sandalyesi ikea antilobu öneriyor.. bizde henüz almadıksğl.cnm ya
benim oğlum da 4,5 aylık oldu (25 temmuz doğumlu), allaha şükür bizdede sorun olmadı bir haftadır tattırmaya başladım. Gerçi fazla birşey vermedim daha, yoğurt, elma püresi falan. Elmayı cam rendede rendeledim ve sulu tarafından veriyordum, denemek için biraz pütürlü tarafından da veriyim dedim baktım yiyebiyor, azıcık minik pütürlerinden de veriyorum şimdi suyuyla birlikte. Bugün elma vermiycem ama sadece yoğurt vericem akşam üzeri....
mama sandalyesi önerilerinizi bekliyorum ve yürüteç hk. fikirlerinizi de bu arada
Evet sadece meme veriyorumtabiki açlıktan canım
sadece meme mi veriyorsun?
canım mama vermek kötü olduğundan değil önceliği anne sütüne verdiğimizden.. banada doktorum mama dedi az alıyor dedi.. meğer bebişim alerjisinden dolayı az alıyormuş. ama tabi süt yeterli gelmezse başlanır neden olmasın. kimsenin sütünün kesilmeme garantisi yok büyük konuşmamak lazım. o yüzden mamaya karşı değiliz.öyle bir soruyorsun ki, sanki mamaya başlamak kötü bir hastalık gibi...
bebeğin aç kalmasın bence sen ona odaklan arkadaşım.
canım eğer sütün yeterliyse bebiş büyüme atağında olabilir. o yüzden duygusal destek istiyor bence.. meme sadece doyması için değil rahatlatması içinde etkili..Arkadaşlar 11 agustos dogumluyuz. Geceleri 1 2 saatte uyanıyor gündüzleri 4 5 saat uyanık kalıyor. Memeyi verince hiç bırakmıyor hep ekmek istiyor indirince uyanıyor. Bir turlu uyutamiyorum.Sizce neden olabilir ya napicami şaşırdım. Bir kaç gündür Böyleyiz.
benimki 6 ağustos doğumlu.4 ay 1 haftalık sayılır...yoğurtla başladık ..geçen hafta boyunca öğlenleri ev yapımı yoğurt verdim..doktorım 1 çay bardağı ölçüsünde ver herşeyi dedi.ek gıdafa bu ikinci haftamız ve öğlenleri sebze veya meyve (cam rendede rendelenmiş) akşamları da yoğurt veya muhallebi veriyorum..şimdiye kadar yoğurt elma kereviz ve muhallebi verdim..geriye kalanlar şunlar: armut muz havuç kabak patates ...bunları da sırayla vericem.doktorum sebze verdiğin gün çeyve verme, yoğurt verdiğin gün muhallebi verme dedi...kan damlasına yeni başladık..ferrum damla kullanıyorum.günde 4 damla.bebeğimin kandızlığı yok bakıldı ama doktorumuz ileriue dnük kullanılması gerekli dedi..ben kullanıyorum canım..sğl.cnm ya
canım mama vermek kötü olduğundan değil önceliği anne sütüne verdiğimizden.. banada doktorum mama dedi az alıyor dedi.. meğer bebişim alerjisinden dolayı az alıyormuş. ama tabi süt yeterli gelmezse başlanır neden olmasın. kimsenin sütünün kesilmeme garantisi yok büyük konuşmamak lazım. o yüzden mamaya karşı değiliz.
benimki 6 ağustos doğumlu.4 ay 1 haftalık sayılır...yoğurtla başladık ..geçen hafta boyunca öğlenleri ev yapımı yoğurt verdim..doktorım 1 çay bardağı ölçüsünde ver herşeyi dedi.ek gıdafa bu ikinci haftamız ve öğlenleri sebze veya meyve (cam rendede rendelenmiş) akşamları da yoğurt veya muhallebi veriyorum..şimdiye kadar yoğurt elma kereviz ve muhallebi verdim..geriye kalanlar şunlar: armut muz havuç kabak patates ...bunları da sırayla vericem.doktorum sebze verdiğin gün çeyve verme, yoğurt verdiğin gün muhallebi verme dedi...kan damlasına yeni başladık..ferrum damla kullanıyorum.günde 4 damla.bebeğimin kandızlığı yok bakıldı ama doktorumuz ileriue dnük kullanılması gerekli dedi..ben kullanıyorum canım..
Evet sadece meme veriyorum
forumlardan birinde okumuştum.. biçok kişi mama sandalyesi ikea antilobu öneriyor.. bizde henüz almadık
Canim ne kadar aliyordu ayda da alerjiden dolayi az aliyor dedi doktor.bizdede ole bi durum olabilir doktor 5.5 aya kadanek gida vermemeye calis alerji testi o zaman yapcaz dedi benim kizim 600 grm alio ilk aylarda 1000 -1200 grm aliyordu. Senin bebis ne kadar aldidanalerjiden az dendi cnm .canım mama vermek kötü olduğundan değil önceliği anne sütüne verdiğimizden.. banada doktorum mama dedi az alıyor dedi.. meğer bebişim alerjisinden dolayı az alıyormuş. ama tabi süt yeterli gelmezse başlanır neden olmasın. kimsenin sütünün kesilmeme garantisi yok büyük konuşmamak lazım. o yüzden mamaya karşı değiliz.
canım 1 su bardağı süt , 3 tatlı kaşığı pirinç unu, 1 tatlı kaşığı şeker... sütle pirinç ununu ezdim.10 dk kısık ateşte kıvama gelsin diye ara ara karıştırdım.ocaktan almaya yakın şekeri ekleyip karıştırdım.porselen kaba aldım.ılık olunca yedirdim.çok sevdi maşallah...kan damlası bende kullanıyorum yaklaşık 10 gündür falan başladım. Günde 4 damla, ama bazen arada vermediğim gün oluyor.
bu arada ek gıdada sen bayağı yol almışsın arkadaşım, ohh afiyet olsun kuzuya, yarasın
muhallebiyi nasıl yaptın?
canım eğer sütün yeterliyse bebiş büyüme atağında olabilir. o yüzden duygusal destek istiyor bence.. meme sadece doyması için değil rahatlatması içinde etkili..