2014 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Canim ben veriyotum kan damlasi.kiloya 1 damla dedi doktoru.suan 6 kilo 6 damla.kilosu arttukca damla sayisinida arttrcam.

tabiki açlıktan canım

sadece meme mi veriyorsun?

Kizlar duaya ihtiyacim var..yarinitibariyle tasiniyoruz artik.tokivevleri tteslim etmek için kari kkişibbekledi. SSağolsunannemler evi . Topladı.tek sorun Esim annesine gitmemi şistiyor tasinirken.bende en son geldgnde birbirimize girdik kadinin suratini görmekistemiyorum.bide kadinin evinde tuvalet disatda.karda kists ssoğuktuvalete git.sobali ev.eeşimededim gitmem.kadin aramadi bile naptiniz buraya gel diye.şuan evde bazam var kalorifer de yaniyi.gerekirse ufoyudavtakarim.otururum kapiyi kapatip.çocuğumhasta olmasin istiyorumiistiyorum.hasta etmem inşallah.zaten sobali evde daha çok hasta olmazmi?

Canim anne sutuyle doymayan bebegi mamaya baslatirlar doymazsa sen anlarsin zaten durmadan emmek ister aglar huzursuz olur kilosu iyiyse doyuyorsa doktor basla dese bile sen baslama bence biraz daha bekle

dr. başla dese bile niye başlamasın arkadaşım, mamaya neden bu kadar düşmansınız?

sonuçta bunlar formül mamalar, süttozu değil yani. Ayrıca sabi bebek doymuyorsa aç mı kalsın, daha mı iyi?

forumlardan birinde okumuştum.. biçok kişi mama sandalyesi ikea antilobu öneriyor.. bizde henüz almadık

öyle bir soruyorsun ki, sanki mamaya başlamak kötü bir hastalık gibi...
bebeğin aç kalmasın bence sen ona odaklan arkadaşım.
canım mama vermek kötü olduğundan değil önceliği anne sütüne verdiğimizden.. banada doktorum mama dedi az alıyor dedi.. meğer bebişim alerjisinden dolayı az alıyormuş. ama tabi süt yeterli gelmezse başlanır neden olmasın. kimsenin sütünün kesilmeme garantisi yok büyük konuşmamak lazım. o yüzden mamaya karşı değiliz.

canım eğer sütün yeterliyse bebiş büyüme atağında olabilir. o yüzden duygusal destek istiyor bence.. meme sadece doyması için değil rahatlatması içinde etkili..

benimki 6 ağustos doğumlu.4 ay 1 haftalık sayılır...yoğurtla başladık ..geçen hafta boyunca öğlenleri ev yapımı yoğurt verdim..doktorım 1 çay bardağı ölçüsünde ver herşeyi dedi.ek gıdafa bu ikinci haftamız ve öğlenleri sebze veya meyve (cam rendede rendelenmiş) akşamları da yoğurt veya muhallebi veriyorum..şimdiye kadar yoğurt elma kereviz ve muhallebi verdim..geriye kalanlar şunlar: armut muz havuç kabak patates ...bunları da sırayla vericem.doktorum sebze verdiğin gün çeyve verme, yoğurt verdiğin gün muhallebi verme dedi...kan damlasına yeni başladık..ferrum damla kullanıyorum.günde 4 damla.bebeğimin kandızlığı yok bakıldı ama doktorumuz ileriue dnük kullanılması gerekli dedi..ben kullanıyorum canım..

kesinlikle haklısın tabiki önce anne sütü ama çocuk doymuyorsa aç bırakamazsın mecbur mama takviye etmelisin. Bende her seferinde önce meme vermeye çalışıyorum sonra mama.

kan damlası bende kullanıyorum yaklaşık 10 gündür falan başladım. Günde 4 damla, ama bazen arada vermediğim gün oluyor.
bu arada ek gıdada sen bayağı yol almışsın arkadaşım, ohh afiyet olsun kuzuya, yarasın
muhallebiyi nasıl yaptın?

forumlardan birinde okumuştum.. biçok kişi mama sandalyesi ikea antilobu öneriyor.. bizde henüz almadık

evet herkes onu öneriyor ama banada çok rahatsız birşeymiş gibi geliyor. Arkadaşta vardı yakından da inceledim, kuru bir plastik gibi bişey, yanlarına uyduruk bir şişme minder gibi birşey de yapmış ikea ama oturduğu yer kuru sonuçta.

C?
Canim ne kadar aliyordu ayda da alerjiden dolayi az aliyor dedi doktor.bizdede ole bi durum olabilir doktor 5.5 aya kadanek gida vermemeye calis alerji testi o zaman yapcaz dedi benim kizim 600 grm alio ilk aylarda 1000 -1200 grm aliyordu. Senin bebis ne kadar aldidanalerjiden az dendi cnm .

canım 1 su bardağı süt , 3 tatlı kaşığı pirinç unu, 1 tatlı kaşığı şeker... sütle pirinç ununu ezdim.10 dk kısık ateşte kıvama gelsin diye ara ara karıştırdım.ocaktan almaya yakın şekeri ekleyip karıştırdım.porselen kaba aldım.ılık olunca yedirdim.çok sevdi maşallah...

Açlıktan olduğunu nerden biliyorsun da oturduğun yerden teşhis koyuyorsun arkadaşım. Bebekler herhangi bir huzursuzluklarında memeden inmezler, orda durmak isterler, uyuyamazlar. Evet, mamaya başlamak iyi birşey değildir ve son çaredir. Süt yetersizse ve her yol denenmesine rağmen artmıyorsa başlanır. Sütün yetmediğine yalnızca boy kilo ve başçevresi gelişimine göre karar verilebilir. Gereksiz yere mamaya başlanırsa bebek daha az emeceğinden süt azalır. İnsanları yanlış yönlendirme riskini slıp nasıl bu vebalin altına giriyorsun.

canım eğer sütün yeterliyse bebiş büyüme atağında olabilir. o yüzden duygusal destek istiyor bence.. meme sadece doyması için değil rahatlatması içinde etkili..

yani ne yapacağımı şaşırdım acaba aç mi kaliyor diye düşünüyorum Dr gitsem mi acaba arkadaslar en azından aç olmadığını anlamak icin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…