2014 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebegine mama veren anneler hero baby kullandinizmi gaz yaptimi sizde benim kizimin gaz problemi baya azalmisti hero baby kullanmaya basladim dun bugun hic rahati yok yavrumun yine ikinmaya basladi bide kusan bi bebek zaten daha cok kusmaya basladi mamadanmi ikinirkenmi cikiyo anlamadim ama gaz kesin mamadan
Ben aptamil kulaniyodum cok kustu simdi similac veriyorum kusmuyo

Canim ben bu yikama seklini yabanci sitelerden izleyerek ögrendim ki Almanya`da arkadaslarim var onlar da öyle yaptiklarini söylediler. Hem de kolayima geliyor. :) Bebekler cok kirlenmeyen varliklar, bir de ben zaten kizimi bir aksam arayla yikiyorum. Küvete sokmadan da bacak arasini, poposunu, belini islak mendille iyice temizliyorum. Dolayisiyla minnacik bebegin suyu kirletmesi gibi bir durum olmuyor. Bir de öyle gürül gürül uzun da saclari olmadigi icin ayrica temiz su ayarlamaya da gerek yok simdilik, alti aylik olduktan sonra belki... Ama birkac gün yikamasam ya da kirli kirli suyun icine koysam tabi kafasina ayrica temiz su tutardim. Yüzünü de küvete girmeden önce temizliyorum. Yani kiyafetleri henüz üzerindeyken, yüzünü islak bezle siliyorum. Kulaklarini ve gözlerini de. Böylece ekstra su hazirlamama gerek kalmiyor. Hem de yüzüne su carpip kulaklarina su kacirmayi önlemis oluyorum. Tek basima suratina su tutabilecek kadar cesaret edemiyorum simdilik :)

anladım cnm. yabancı sitelerden öğrenmiş olman çok doğal tabi çünkü yabancılarla bizim temizlik anlayışımız çok farklı.
Lütfen yanlış anlama tabiki el kadar bebeklerde kir zaten olmaz ancak yabancılar bırak bebekleri kendileri bile temizlik konusunda bizden çok farklılar. Onlar akan suda temizlik zaten bilmezler ki, kendi elleri ve yüzlerini hatta bazen banyolarını bile durgun suya yani küvete girip çıkarak yaparlar, yüzlerini bir kapta duran suyu yüzlerine çarparak yaparlar. Neyse diyeceğim o ki lütfen beni yanlış anlama ama temizlik konusunda en son örnek alınacaklar yabancılar ilk örnek alınacaklarsa biz türkleriz bence. (onlar klozette bulunan tahret musluğunu bile bilmezler)

Bebeğin yüzüne su çarpmaya cesaret edemiyorum demişsin, yüzüne tabiki su çarpmıyorum bende. Yüzüstü çevirip, kafasını yıkarken yüzünü de yıkıyorum yani yüzü aşağı dönükken yukardan kafasına döktüğüm suyla yıkıyorum. Ama herkes kendi bebeği için en iyisini kendi bilir, yinede sen bilirsin tabi :KK54:

Kizlar bebeğim ikibucuk aylik oldu uyku duzeni tam olusturamadk gece cok gec uyuyor yam anlamiyla uykuya dalmasi 12bucugu buluyor gunduzde bikere uzun uykusu var zaten bunlara alıştım da asil sorun nasil uyutmam gerektigi memede uyuyor fakat öyle yatrsam gaz ve kusma icin uyaniyot birde ellerinle yuzunu cok oynayip kendini uyandrdigi icin yari kundak yapiuorum ellerini kipirdatmiyack sekilde bazen onufa istemio farkina vardığı anda basiuor aglamayi elinij oynatmk istiyor nasil yapsam bilemedim bu sekil kucagimda sallayarak uyutuyorum normalde daha iyi bir yöntemi olan varmı

Kizlar bebeğim ikibucuk aylik oldu uyku duzeni tam olusturamadk gece cok gec uyuyor yam anlamiyla uykuya dalmasi 12bucugu buluyor gunduzde bikere uzun uykusu var zaten bunlara alıştım da asil sorun nasil uyutmam gerektigi memede uyuyor fakat öyle yatrsam gaz ve kusma icin uyaniyot birde ellerinle yuzunu cok oynayip kendini uyandrdigi icin yari kundak yapiuorum ellerini kipirdatmiyack sekilde bazen onufa istemio farkina vardığı anda basiuor aglamayi elinij oynatmk istiyor nasil yapsam bilemedim bu sekil kucagimda sallayarak uyutuyorum normalde daha iyi bir yöntemi olan varmı

canım 1 ay öncesine kadar benimde böyle sorunlarım vardı battaniyede sallayarak uyuturduk,ama battaniyeyi kundak yöntemiyle unutturdum.ellerinin hareket etmesi yüzüne değmesi yüzünden uyuyamıyordu uyusa uyanıyordu , annemde sıkı kundak yaptı emzik verdim (başta almıyordu onu da azar azar reçelle alıştırdım) hafif gözüne karanlık yaptım ayağımda sallayarak uyuttum ve bu düzeene alıştı ağlasada biraz sakinleştirip tekrar salladım bide ben ninni çekiyordum ağlamasını bastırıyordum susuyordu , şu an çok rahatım şu anda çalıştığım için anneme bırakıyorum o da öyle daha rahat uyutuyor ,memede uyumaya alışmadı Allah'tan...

ıyı geceler cayını deneyen var mı aranızda,gece bebegım uyumuyor uyursada saat bası aykta bu cayı duydum,kullanan var mı

Kizlarr bugun tam 96 gunluguz ve ben regl oldum cok mutluyum cunku bende pko var ve hamilelikten once ilacsiz regl olamiyordum o yuzden yine olamam diye duaunuyordum ki kendiliginden geldi. Acaba duzene girer mi bundan sonra. Daha once olan arkadaslar vardi ikinciyi oldular mo acabaerak ediyorum yani hemen duzene giriyor mu acaba yoksa bi ay olup mesela 2 ay olmuyo mu

Canim bizde gunduz bir kere uzun uyuyoruz onun disinda hep 30 dakkalik uykular. Eli kolu bebekleri cok uyandirdigi icin ben yuzukoyun yatiriyorum cnm uyandiramiyor kendini istersen ole dene hatta once sirtistu salliyorym sonra mayisinca yuzustu salliyorym cevirip o sekildede yatagina yatiriyorum. Dene istersen cnm bile rahat ettik biz..

X