2014 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

çarşafın arasına koyup sallamayı denedinizmi peki? birde ablam demişti bebek arabasında gezdirince gazı varsa sakinleşirmiş evde dahi olsa kendisi yeğenimi evin içinde çok gezdirmiş arabada sakinliyormuş öyle.

Denemedim onu da deneyeyim bari, sagol. Bebek arabasinin tekerleklerini temizleyip yarin onu da deneyeyim bakalim. Olmadi disari cikaricam her ögünden sonra.

Bu arada su vermiyorum canim. Benimki hem anne sütü hem mama aliyor. Doktor suya kesinlikle gerek yok dedi.

Yemıyo cnm tkla atmadıgım kaldı bı
Doktr sık sık degıl uc saat arayl yıcek dedı bende sık yedırıyodum nazar degdı benım yawruma her goren aaa ne guzel vok ok yıyo aaa yanaklara bk ne tombıs dedı :KK43:
Korkuyrm bı rahatsızlıgı mı var enfeksıyon olmustu antıbıyotık tedavısı yenı bıttı acaba ondan mı yemıo
Canım nazar almış olabilir bol bol oku.. Boşver sen doktoru nacizane fikrim yarım saat 45 dk arayla emzirmeye çalış. Haftada 100 gram biraz az. Ayakta emzir hopla zıpla emzir. Bizimkide memeyi reddetti bi ara neler çektim yedirene kadar geçti şükür

Canım nazar almış olabilir bol bol oku.. Boşver sen doktoru nacizane fikrim yarım saat 45 dk arayla emzirmeye çalış. Haftada 100 gram biraz az. Ayakta emzir hopla zıpla emzir. Bizimkide memeyi reddetti bi ara neler çektim yedirene kadar geçti şükür
Canım emmıyo kı mama yıyo sutum gitmedn pompa aldım bgnden ıtıbrn onuda vercm okuyrm ya valla cok zorms yemeyen bebek allh hpmzn yardmcısı olsn bende dynamıyrm ztnverıyrm cok entrsn aglıyo uc saatten once acıkıyo hdı dedım denıyım emzıkwerdım yawrmuc saat doluncada dgrudurust yemedı yanı uzun sre ac bırkmakta fayda etmedısık sık yedırdgmedndaha az yıobugun

Tamburcum karnına masaj yaptıktan sonra altını aç.bez açık olsun.bezi çekme poposundan.bacaklarını karnına çek.ortada birleşsin iki bacak.bastır.korkma bastırmaktan.5-6saniye bekle.popo deliği açılıyosa gazı vardır.ben kızımı bu şekil kaka yaptırıyorum.gazı yok sanıyorum bunu yapınca bakıyorum varmış.bastırırken kaburgasına değdirme bacağını.ama dediğim gibi bastırmaktan korkma.bunu arkadaşıma çocuk dr u oğretmiş.o da bana gosterdi.ilk gorunce yuh dedim çocuğu ne hale getirdin.ama yaptıkça hak verdim.kendi dr um da aferin yap bir şey olmaz dedi.nette gosterilenlerde sadece hafifçe karnına çekiyor bacağı.baya bastırcaksın.bir de bastırdıktan sonra karnını mıncır canını yakmadan.gaz aşağı insin.bu yöntem cidden çok işe yarıyor.bacak açısını çok hafif iki yana doğru da yap belki gaz yanlardadır.

Canım emmıyo kı mama yıyo sutum gitmedn pompa aldım bgnden ıtıbrn onuda vercm okuyrm ya valla cok zorms yemeyen bebek allh hpmzn yardmcısı olsn bende dynamıyrm ztnverıyrm cok entrsn aglıyo uc saatten once acıkıyo hdı dedım denıyım emzıkwerdım yawrmuc saat doluncada dgrudurust yemedı yanı uzun sre ac bırkmakta fayda etmedısık sık yedırdgmedndaha az yıobugun
Canım mamadan çok kendi sütünü ver neden öncelikle mama veriyorsun ki??

sap simplex damla değilmi cnm bahsettiğin, bende tavsiye ederim 2 aylık olana kadar benim kuzununda oluyordu gaz sancıları ve bu damla iyi gelmişti. Şu anda da arada zorlandığını hissettiğimde veriyorum 15 dk.ya kadar rahatlıyor.
Evet canım ben okunuşunu yazmışım :))))

Tamburcum karnına masaj yaptıktan sonra altını aç.bez açık olsun.bezi çekme poposundan.bacaklarını karnına çek.ortada birleşsin iki bacak.bastır.korkma bastırmaktan.5-6saniye bekle.popo deliği açılıyosa gazı vardır.ben kızımı bu şekil kaka yaptırıyorum.gazı yok sanıyorum bunu yapınca bakıyorum varmış.bastırırken kaburgasına değdirme bacağını.ama dediğim gibi bastırmaktan korkma.bunu arkadaşıma çocuk dr u oğretmiş.o da bana gosterdi.ilk gorunce yuh dedim çocuğu ne hale getirdin.ama yaptıkça hak verdim.kendi dr um da aferin yap bir şey olmaz dedi.nette gosterilenlerde sadece hafifçe karnına çekiyor bacağı.baya bastırcaksın.bir de bastırdıktan sonra karnını mıncır canını yakmadan.gaz aşağı insin.bu yöntem cidden çok işe yarıyor.bacak açısını çok hafif iki yana doğru da yap belki gaz yanlardadır.

Cok tesekkür ederim nesdem, aslinda ben de bu yöntemi uyguluyordum. Bana da doktor göstermisti ve ilk yaptiginda o ne öyle yaa nasil bastirdi cocugun karnina demistim, sonra ben evde hafif hafif yapiyordum, tekrar kontrole gittigimizde tekrar gösterdi doktor, bu sefer böyle bastirmamiz mi lazim dedim, evet dedi. Günde en az iki kere böyle yapiyorum dedigin gibi acik da birakiyorum altini bazen yarim saat bile acik kaldigi oluyor. Bazen gazi da cikiyor dedigin gibi. Ama su yanlara dogru olayini yapmiyordum, yanlarda olabilir gazi göbeginin seklini de düsününce. Deneyecegim canim.
Zaten benim kiz kakasini hic bezde yakalayamiyorum ben, hep altini acip hareketler yaptirdigimda geliyor.

C
Yemıyo cnm tkla atmadıgım kaldı bı
Doktr sık sık degıl uc saat arayl yıcek dedı bende sık yedırıyodum nazar degdı benım yawruma her goren aaa ne guzel vok ok yıyo aaa yanaklara bk ne tombıs dedı :KK43:
Korkuyrm bı rahatsızlıgı mı var enfeksıyon olmustu antıbıyotık tedavısı yenı bıttı acaba ondan mı yemıo

Canım antıbıyotık tedavısını neden oldunuz. Bızdede enfeksıyon var ama kakada sızdekı neydi?antıbıyotık ıcın cekınıyorum cok . Duzeldi mi enfejsıyon?

Kizlar artik aglamaktan kendimi durduramiyorum. Kizim bu hafta nedense acayip agliyor. Omzumda dik pozisyonda evi gezdirirken susuyo bi tek. Uyutmaya calisiyorum, ayagimda salliyorum agliyor. Kucagima aliyorum sakinlessin diye. Yani o kadar bitmis bir halde bile oy canim oy cicim diye seve seve kucagimda tutuyorum resmen tepiniyor. Neden böyle ya?? 2.5 aylik kizim, normalde bebek anne kokusuyla sakinlesirdi hani? Tam tersine benim kucagim hic bir cözüm saglamiyor, öpüp koklamam da... Artik iyice cildirdim az önce ve bagirdim baya.. korktu iyice agladi, ben iyice bagirdim, sonra sustu. bi 10 dakika etrafina bakindi, yine aglamaya basladi. Simdi babasi geldi o omzunda tasiyor.

Bagirmamdan 2.5 aylik bebek anlar mi ki sustu? Niye benim kucagimda durmuyor? Niye anne kokusu onu sakinlestirmiyor. Elimden geleni yaptigim halde niye kucagimda tepiniyor ittiriyor?

Normalde bebekler annelerinin kucaklarinda susmazlar mi?

Cok mu kücük? Bagirinca bagirdigimi anliyorsa, aglarken anneyle sakinlesmeyi niye anlamiyor?
Anlamaz olur mu bagirmadan senin uzuntunu sinirini kaygini herseyi anlıyor ilk çocuğum da aynı hatayi yaptım kaygilandikca bende susmuyor diye daha da uzaklastik. Halen daha kopukluk var 9 yaşında ama 2. Oğlum da mümkün olduğunca sakin oluyorum çok güzel diyalogumuz var sabır sabır al bagrına bas ve onun karşısına geç konuş onunla sırf kucak da gezdurmek olmaz

Kozlar bizi sormustum ama arada kaynadi ssanirim.bebeğim sadece anne sütüylebesleniyor.dDr.anne şutu yetiyo mamaya başlama dedi.ama gece 2 saatte bir uyaniyo ve bu uykusuzluk tansiyonunun yükseltti.aylardir deliksiz 4 saat bile uyuyamadim.simdi gece sadece 1 kere mama versem doğru olurmu? Vicdanim verme diyo ama uyku halim felç.siz napardiniz bu durumda ?

Cok tesekkür ederim nesdem, aslinda ben de bu yöntemi uyguluyordum. Bana da doktor göstermisti ve ilk yaptiginda o ne öyle yaa nasil bastirdi cocugun karnina demistim, sonra ben evde hafif hafif yapiyordum, tekrar kontrole gittigimizde tekrar gösterdi doktor, bu sefer böyle bastirmamiz mi lazim dedim, evet dedi. Günde en az iki kere böyle yapiyorum dedigin gibi acik da birakiyorum altini bazen yarim saat bile acik kaldigi oluyor. Bazen gazi da cikiyor dedigin gibi. Ama su yanlara dogru olayini yapmiyordum, yanlarda olabilir gazi göbeginin seklini de düsününce. Deneyecegim canim.
Zaten benim kiz kakasini hic bezde yakalayamiyorum ben, hep altini acip hareketler yaptirdigimda geliyor.
Demek ki bezi olnca yapamiyor seninki de.benim kizimin totosu catladi ikinmaktan.ben de bu yontemle yaptiriyorum.bak mesela az once yanlara bastirinca gaz cikardi.ama dedigim gibi bastircaksin.ben uzun sure bastirmadan yapmisim netteki gibi.bi ise yaramadi.bu islemden sonra gulucuk geliyorsa gazi kalmamistir.

Nki

Kızlar yarıdmınıza ihtiyacım var. Kızım 3 aylık 2 aylıkken memelekete gıtmıstım cok kotu kokulu yesıl kaka yapmıstı doktora goturdum amıplı dızanterı teshısı koydular neyse sonra dızanterı olmadıgı baska bır test yapılarak anlasıldı cok sukur fakat 15 gundur kakasında mukuslar var ve tahlılde mukuslu alanlarda bol lökosıt var cıkıyor. Doktor enfeksıyon olsugunu soleyıp antıbıyotık yazdı ben kullanmak ıstmeedıgımı soledım besın alaerjısı olabılırmı dedım olabılır dedı 1 hafta dıyet verdı sut urunlerı ambalajlı urunşer yumurta vs yasak... Bu durumda olan varmı aranızda ınternetten arastırdın bagırsak enfeksıyonu ıle sut alerjısı karıstırılıyormus. Kaka tahlılının yanında kaka kulturu de yapılması gerkıyormus doktorum kaka kulturunu ıstemedı napıcagımı sasırım. Basına bole bısey gelen duyan varmı bebegım cok kucuk antıbıyotık kullanmak ne bılım yaa :KK43:(

cnm benımoğlum da 32 gunlukkekn dizanteri oldu ben urfada yasıyorum ve burada yaygın bı hastalık sudan bulasıyo batıda yok dizanteri eger batıda yasıyorsan muhtemelen besın alerjısıyle karıştırmışlardır.emin olmak ıcın bence kaka kulturu yaptır

cnm benımoğlum da 32 gunlukkekn dizanteri oldu ben urfada yasıyorum ve burada yaygın bı hastalık sudan bulasıyo batıda yok dizanteri eger batıda yasıyorsan muhtemelen besın alerjısıyle karıştırmışlardır.emin olmak ıcın bence kaka kulturu yaptır

Canım dızanterı olmadıgı ortaya cıktı ama hala lokosit yuksek cıkıyor. İstanbulda yasıyorum kaka kulturunU dırek verım dıyorum bende doktor ıstesede ıstemesede en azından ıcım rahat eder sagol cnm :(

Kozlar bizi sormustum ama arada kaynadi ssanirim.bebeğim sadece anne sütüylebesleniyor.dDr.anne şutu yetiyo mamaya başlama dedi.ama gece 2 saatte bir uyaniyo ve bu uykusuzluk tansiyonunun yükseltti.aylardir deliksiz 4 saat bile uyuyamadim.simdi gece sadece 1 kere mama versem doğru olurmu? Vicdanim verme diyo ama uyku halim felç.siz napardiniz bu durumda ?

Canım ben olsam verırdım mutlu saglıklı anne saglıklı bebek demek. Sutu gelmeyen anneler napsın tamam mama önerilmiyor anne sutu gelen annelerde ama bence bır kez mama verıp gözlemle bakalım noldugunu derim ben...

Back