2014 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

bizde de çıktı maalesef. 50.000.çok küçük ama başladık antibiyotiğe.yalnız eczacı arkadaş dedi ki idrar torbasını bağladığınız da o bölgede kaka kalıntısı varsa bu kadar çıkar zaten dedi ki biz hastanede yapıştırdık kaka kalıntısı da vardı.her ihtimale karşı başladık antibiyotiğe.geçmiş olsun canım Allah evlatçıkları korusun.ilk kızımda 3 yaşına kadar hiç kullanmamıştık.buna bakamıyorum ya da küçük doğduğu için diyorum.36+3 te doğdu.ilk kızım 41. haftada doğmuştu
Keske baslamadan once bi kez daha deneseydiniz, miktari da az cikmis sizin bizimki 100.000 keske kaka bulasmis olsa diyorum ama sanirin imkansiz bi ihtimal. Bugun yeniden ornek verdik bakalim sonuc cuma günü cikacak keske olmasa daha cok minikler hele bobrege falan zarar verdiyse :(

Teşekkürler. Aglarken bezini actigimda cisini yaptigini farketmistim. Bu bes alti kez daha boyle oldu ve dr a suphelendigimi soyledim kültürde de 100.000 bakteri uremis ama posetle ornek aldiklari icin dr bir kez daha alalik sonra bobrek ultrasonu cekip daha sonrada sondayla idrar alip emin olduktan sonra antibiyotik e baslayacakmis ama sondaya falan nasil dayanacak kuzum bilmiyorum ki, hic bi belirtisi de yok aslinda baska. Ne kusma ne ates ne istah azalmasi, kilo alimi da gayet iyi, bugun yeniden sonuc verdik bi mucize olsa da temiz ciksa keske. Dua edin bize
neyden şüphelendin canım benimde bebeğim kız nasıl bir rahatsızlık olabilir ki çişlerini yaparken ağlarlr

Benimki de yatmıyor ağlıyor
Kizlar bebegi karninin üstüne uzanmaktan hoslanmayan var mi? Ben ne zaman denesem, cok agliyor ya :( Heryerde de gelisimi icin önemli oldugu yaziyor. 2 hafta sonra 3. aylik olacagiz. Artik ögrenmesi lazim yavas yavas ki kaslari güclensin. Tavsiyeleriniz var mi?

Bebeği erken diş çıkaran kimdi kızlar? Benimki sürekli dil çıkartıp duruyor ağzıda akıyor arada böyle bir belirti diş belirtisi olabimirmi?

Bebeği erken diş çıkaran kimdi kızlar? Benimki sürekli dil çıkartıp duruyor ağzıda akıyor arada böyle bir belirti diş belirtisi olabimirmi?
bu durum aynen benim bebeğimdede var.salya akması ve dil çıkarıp durma.bende dişmi acaba dedim ama çok erken daha iki gün sonra iki aylık olcaz çünkü..

Bebeğim 74 günlük konuşurken kafasını çevirmiyor sese, ben konuşurken aguluyor bakıp ama sürekli değil yani her seferinde bakmıyor..normal mi cok hareketli zaten kafasıni bir sağa bir sola çeviriyor anca canı isterse bakıyor. önce iyiydi şimdi neden anlamadım ..

kızlar bizimkini gezdirmekten kollarım koptu babası gezdirmeye devam ediyor karanlıktada onun için anca yazabiliyorum.

kızlar bebek için rezene çayının nasıl hazırlandığını biliyor musunuz?
canımcım bizim doktor rezene veriyoruz bari aktardan alınan rezeneyi vermeyin demişti işlenmemiş oldugu için mantar oluşumuna sebep olabiliyormuş.onun için eczanelerde satılan rezene çaylarından alın dedi.ben humananın rezenesini(kimyonlu)kullanıyorum.onuda üstünde 100cc için bitatlı kaşığı yazıyor.ama tabi ben okadar vermiyorum 30cc veriyorum

tambur yazmışındır muhakkak ama bir gününü bidaha yazsan sana zahmet.alışmıyor ya ne yapıcam bilmiyorum

Kizlar bebegim öğürmeye basladi sanki bogazinda balgam köpük gibi bisey varda onu cikarmaya ugrasiyo gibi pesindende kusuyo kusmugu yapiskan oluyo arada agzinda kopuklu tukruk goruyorum anlatabildimmi bilmiyorum ama sizinkilerde varmi böyle bişey cuma gunu kontrolumuz var beklemesemmi

buarada ben süt için doktorumun söylediği şu kürün ciddi etkisini görüyorum ama hemen ilkgün değil 15gün yapıyorsunuz daha sonra bi iki gün ara veriyorsunuz sonra tekrar başlıyorsunuz hergün taze yapılması lazım.yarım litre suya 5kuru incir 1havuç koyup 10dk.kaynatıyorsunuz sonra bunu ikiye ayırıp yarısını sabah yarısını akşam içiyorsunuz bünyeden bünyeye fark edermi bilmem ama bana çook fayda etti.sonra internette gezerken baktımki saraçoğlunun kürüymüş bu ama o 21gün yapılsın diyo.bol bol sütler olsun inşallah

Bebeğim yine memeyi reddetti, bir ay oncede olmuştu 2-3 gün sürmüştü: ( neden böyle yapıyor ki :(

kızlar çok şükür bugünlere geldik benim oğlum 64 günlük oldu ve iki gündür elini keşfetti getirdiği yerde şapırdatarak emiyor gördüğümde emziğini veriyorum ama sizde de böyle olan var mı emzirirken göğüs ucu kullanıyorum ve isteksiz emiyor iki gündür emmeyi reddetecek diye korkuyorum ne yapmalıyım

selam kizlar morelim cok bozuk oglum asidan sonra memeyi almiyo sagip veriyorum ne yapcam ben kendimi ise yaramaz hissediyorum cunku mememn ucu yoktu zaten silikonla emziriyodum malesef simdi emmedi sizce baslarmi yine emmeye zatn ise baslicm bilmiyorm napcm allahtan sutum geliyo masallah intrntte okudum pompadan veriln sutle emilen sutun farki varms anlayamadim ama cok uzuldm...
İnşallah alır canım aşıdan sonra bi iki gün böyle olabilirmiş bence denemeye devam et biz daha aşı olmadık bende göğüs ucuyla veriyorum bende aralığın onunda başlıycam işe ne yapıcaz biz bilemiyorum Allah yardımcımız olsun

Senin bu anlattığın tam kolik. Kolik bebekler hergün belirli saatler arasında ağlarlar 3-4 aylık olunca kendiliğinden geçer diyorlar. Allah yardımcın olsun

Kizlar ben de gece isik acmadan işleri halletmeye çalışıyorum gece olduğunu anlasın gece gunduz ayrimi yapsin diye.temmuz annelerini okumustum onlarda oyle yapmis.bezini bile öyle hemen degistirmiyorum uyuyacak gibiyse bırakıyorum uyusun diye.ama gazi cok oluyo ikina ikina uyaniyo gozleri kapali ikiniyo ona ne yapacam bilemiyorum sabbah dortten sonra basliyo bazi gunler ucten sonra kakasini yapamıyo gece ondan ikiniyo.
Aynen benim oğlum gibi değişiyor saati ama genelde 3 gibi başlıyor ıkınmaları ve zor bela uyutsamda yarım saat sonra kendini kasıp ağlayarak uyanıyor. Ah hayırlısıyla biran önce bitse şu gaz sancıları yoksa ben biticem[/QUOTE]
Demmekki hepimiz aynı durumdayız benim oğlumda aynı dörtten sonra başlıyor ıkınmalar sonra uyanıyor acaba gece ğününü daha mı azaltmalıyız ben 3-3.5 saatte bir biberonla veriyorum siz nasıl yapıyorsunuz?

Ev yerleştirecem diye sütüm filan kesildi resmen yemek filan yiyemiyorum ... eşim işe gitti artık kalkacak halim kalmadı... evin heryeri dandini nereye el atacağım bilmiyorum
Bırak boşver ev kalsın incirli su iç çok işe yarıyor fırsat bulamazsam fıstıklı çikolata ye üstünede bol su hem ayakta tututyor hem sütün gelir inşallah şam fıstığının sütü artırdığı söyleniyor

Bacilarim bende mayis ayinda dogum yaptim...
Sut konusu konusulmus...
Oglum 5 gun sonra 6 aylik olacak sadece anne sutu aliyor...
2.500 gr. 49 cm dogan oglum 5. Ayinda 8.600 gr. 69 cm olmustu :nazar:
Her emzirme sonrasi mutlaka bir bardak su icin bacilarim...
Incir hurma yiyin...
Ve isirgan otunu demleyip icin o muthis sut artiyor...
Dereotuda oyle...
Hepinize bol sutlu gunler ♥♥♥

Back