2014 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Kizlar bebegi karninin üstüne uzanmaktan hoslanmayan var mi? Ben ne zaman denesem, cok agliyor ya :( Heryerde de gelisimi icin önemli oldugu yaziyor. 2 hafta sonra 3. aylik olacagiz. Artik ögrenmesi lazim yavas yavas ki kaslari güclensin. Tavsiyeleriniz var mi?

Kizlar selam, nasi gidiyo bebisli geceler :)

Birsey sorucam, 2.ay asisinda cok ates oldu mu? Biz yarin yaptiriyoruzda
ay bende bunu merak ediyorum ateşi çıkacak diye çok korkuyorum bizde cuma yaptıracağız. inşallah çıkmaz da aşıyı yaptrdıktan sonra yazarmısın çok merak ediyoum...

Kızlar benim oğlum 3 ay+1haftalık. Çok fazla konak oluştu kafasının tepesinden neredeyse kulaklarına kadar zEytinyağı felan fayda vermedi, mustelanın kremi ve sampuanına basladım epey azaldı sadece bıngıldak üstünde kaldı fakat inanılmaz kaşıyo kafasını hatta kanatıyor sürekli eli kafasında. Artık bıgun eldive taktım , kaldırmıstım kullanmıyordum ama kafasına kıyamadım. Ne yapabilirim sizce bu kaşınmayı engellemek için başka?
konak temizlemek için özel fırça var onu denedin mi. zeytin yağını sürüp beklettikten sonra fırçasıyla temizliyorsun kaşıntısına da iyi gelir diye tahmin ediyorum...

ya benim kız gün içinde çok mızmız bu yetmiyormuş gibi düzenli olarak akşam üstü saat dört gibi ağlamaya bir başlıyor akşam saat sekiz-dokuza kadar ağlıyor.neyi olduğunu bir türlü anlayamadım ama ağrısı varmış gibi geliyor çünkü oda çok yoruluyor. uyutuncaya kadar pilim bitiyor. sizde de böyle bir sorun oluyor mu neler yapıyorsunuz.

ay bende bunu merak ediyorum ateşi çıkacak diye çok korkuyorum bizde cuma yaptıracağız. inşallah çıkmaz da aşıyı yaptrdıktan sonra yazarmısın çok merak ediyoum...
ay bende bunu merak ediyorum ateşi çıkacak diye çok korkuyorum bizde cuma yaptıracağız. inşallah çıkmaz da aşıyı yaptrdıktan sonraa yazarmısın çok merak ediyoum...
arkadaslar biz yaptrdk asi aksam 12gibi cikti atesi 37.5tu korktm hemen ustnu cikarttm eklem yeelerine ilik sulu bez koydm surubu verdim20dakka snra dustu ama sabaha kadar bekledik sirayla sabaha kadar etesi gun biraz yukseldi gecti.ama dikkatli olun biz ates olcerle gezdik surekli..benim oglumda memeyi birakti biberona alisti asidn sonra hali kalmadi bende verdim ac lalmasn diye simdi almyo napcm ben ya kizlar siz benim gibi yapnyn vern memeyi

Yaaa ben bu kızım uykusunu nasık erkene çekicem artık iyice sinirlerim yıpranıyor hanfendi birden ikiden aşağı uyumuyor gündüzde ikiye kadar uyuyor bu böyle giderse işimiz var demektir ne yapmak lazım rutin oluşturmaya çalışıyorum ama anlamıyor şu an herhalde veya işime gelmiyo
Benimkide senin kiz gibiydi gece 2lere 3lere kadar uyumuyodu ama bizimle bereaber oturma odasinda pusetinde uyuyordu biz yatarken onuda goturuyodum sonra ben kizimin yatak odasına gecince derin uyudugunu farkettim tamburunda dedigi gibi simdi 11gibi yatak odasindaki besiginde uyutuyorum gece lambasi yaniyor sadece isiklari yakmiyorum cunku onlara bakarken uykusu aciliyo1de falan uyaniyo hic laf atmadan doyuruyorum tekrar uyuyo onceden bizim yanimizda uyudugu icin uyaninca uykusu aciliyodu isiklardan seslerden 5bucuk 6da tekrar uyaniyo yine emzirip yatiriyorum 9da uyaniyo mama veriyorum 11e kadar uyuyo bizde o arada kahvalti falan yapiyoruz rahat rahat.baya bi alistim uyku saatlerine simdi gece yatis saatini daha erkene almaya calisicam

konak temizlemek için özel fırça var onu denedin mi. zeytin yağını sürüp beklettikten sonra fırçasıyla temizliyorsun kaşıntısına da iyi gelir diye tahmin ediyorum...

bizim kizda da baslangici var sanki, baya da sacli kizim benim, zeytinyagi sürsem nasil temizleyecegim, duru suyla banyo yaptiriyorum sadece. Sacini sampuanliyor musunuz sizler?

Benimkide senin kiz gibiydi gece 2lere 3lere kadar uyumuyodu ama bizimle bereaber oturma odasinda pusetinde uyuyordu biz yatarken onuda goturuyodum sonra ben kizimin yatak odasına gecince derin uyudugunu farkettim tamburunda dedigi gibi simdi 11gibi yatak odasindaki besiginde uyutuyorum gece lambasi yaniyor sadece isiklari yakmiyorum cunku onlara bakarken uykusu aciliyo1de falan uyaniyo hic laf atmadan doyuruyorum tekrar uyuyo onceden bizim yanimizda uyudugu icin uyaninca uykusu aciliyodu isiklardan seslerden 5bucuk 6da tekrar uyaniyo yine emzirip yatiriyorum 9da uyaniyo mama veriyorum 11e kadar uyuyo bizde o arada kahvalti falan yapiyoruz rahat rahat.baya bi alistim uyku saatlerine simdi gece yatis saatini daha erkene almaya calisicam

Evet kesinlikle cok ise yariyor. Isiklar kapaninca, gece oldugunu ögreniyor bence bebek. Bir de biz de yatakodasina gectikten sonra hep sessiz konusuyoruz esimle. Kizimla cok mizmizlanmadigi sürece hic iletisim kurmuyorum. Kuracaksam yine sessiz konusuyorum. Simdi 2.5 aylik, haliyle, bazen arada gülüyor uykusu aciliyor. Cok zor olsa da tutup kendimizi gülmüyoruz böylece oyun zamani olmadigini farkli bir sey oldugunu anliyor. Dogdugundan beri yaptim ben bunu hep. Su an ise yariyor. Hatta gecen aksam esimle halletmemiz gereken isler vardi internet üzerinden, salonda uyuttum aksam 8 gibi ama cok mizmizlandi. Tam uyumadi bir türlü, sonra 10 gibi odaya gectik, direk gözleri kapandi. Yorgun düstü cünkü. Bünyesi 7-8 gibi uyumaya alistigi icin yatakodasinda karanlikta. Yani gece lambasi yaniyor sadece evet. Kesinlikle ise yariyor bence bu yöntem.

Bizde gecen cuma olduk asilarimizi 4-5saat sonra huysuzlanmaya aglamaya başladı aksamda 8de atesi cikti 38.5 hemen uzerini cikardim ilik islak bez falan koydum alnina dustu ama yine cikti ebeyi aradim yarim fitil atabilirsin dedi hemen dustu fitil suruptan daha etkiliymis gecede saat basi kontrol ettim atesini.evde varmi bilmiyorum ama sen tedbir olarak evde ates dusurucu bulundur ne olur ne olmaz dusmeyince panik oluyo insan elinin altinda olursa nasilsa ilac var en son onu veririm diyosun

="tambur, post: 37511398, member: 578643"]Evet kesinlikle cok ise yariyor. Isiklar kapaninca, gece oldugunu ögreniyor bence bebek. Bir de biz de yatakodasina gectikten sonra hep sessiz konusuyoruz esimle. Kizimla cok mizmizlanmadigi sürece hic iletisim kurmuyorum. Kuracaksam yine sessiz konusuyorum. Simdi 2.5 aylik, haliyle, bazen arada gülüyor uykusu aciliyor. Cok zor olsa da tutup kendimizi gülmüyoruz böylece oyun zamani olmadigini farkli bir sey oldugunu anliyor. Dogdugundan beri yaptim ben bunu hep. Su an ise yariyor. Hatta gecen aksam esimle halletmemiz gereken isler vardi internet üzerinden, salonda uyuttum aksam 8 gibi ama cok mizmizlandi. Tam uyumadi bir türlü, sonra 10 gibi odaya gectik, direk gözleri kapandi. Yorgun düstü cünkü. Bünyesi 7-8 gibi uyumaya alistigi icin yatakodasinda karanlikta. Yani gece lambasi yaniyor sadece evet. Kesinlikle ise yariyor bence bu yöntem.[/QUOTE]
Kizlar ben de gece isik acmadan işleri halletmeye çalışıyorum gece olduğunu anlasın gece gunduz ayrimi yapsin diye.temmuz annelerini okumustum onlarda oyle yapmis.bezini bile öyle hemen degistirmiyorum uyuyacak gibiyse bırakıyorum uyusun diye.ama gazi cok oluyo ikina ikina uyaniyo gozleri kapali ikiniyo ona ne yapacam bilemiyorum sabbah dortten sonra basliyo bazi gunler ucten sonra kakasini yapamıyo gece ondan ikiniyo.

bizim kizda da baslangici var sanki, baya da sacli kizim benim, zeytinyagi sürsem nasil temizleyecegim, duru suyla banyo yaptiriyorum sadece. Sacini sampuanliyor musunuz sizler?
Bizde gecen cuma olduk asilarimizi 4-5saat sonra huysuzlanmaya aglamaya başladı aksamda 8de atesi cikti 38.5 hemen uzerini cikardim ilik islak bez falan koydum alnina dustu ama yine cikti ebeyi aradim yarim fitil atabilirsin dedi hemen dustu fitil suruptan daha etkiliymis gecede saat basi kontrol ettim atesini.evde varmi bilmiyorum ama sen tedbir olarak evde ates dusurucu bulundur ne olur ne olmaz dusmeyince panik oluyo insan elinin altinda olursa nasilsa ilac var en son onu veririm diyosun
ateş düşürücü şurup var. fitilin adı ne ondanda alayım ne olur ne olmaz...

bizim kızda konak yok allaha şükür ama doğumdan önce ben konak temizleme fırçasını almıştım. bebeğin saçı çok olsada fırçanın temizleyeceğini düşünüyorum bir bak istersen.

ya benim kız gün içinde çok mızmız bu yetmiyormuş gibi düzenli olarak akşam üstü saat dört gibi ağlamaya bir başlıyor akşam saat sekiz-dokuza kadar ağlıyor.neyi olduğunu bir türlü anlayamadım ama ağrısı varmış gibi geliyor çünkü oda çok yoruluyor. uyutuncaya kadar pilim bitiyor. sizde de böyle bir sorun oluyor mu neler yapıyorsunuz.
Senin bu anlattığın tam kolik. Kolik bebekler hergün belirli saatler arasında ağlarlar 3-4 aylık olunca kendiliğinden geçer diyorlar. Allah yardımcın olsun

="tambur, post: 37511398, member: 578643"]Evet kesinlikle cok ise yariyor. Isiklar kapaninca, gece oldugunu ögreniyor bence bebek. Bir de biz de yatakodasina gectikten sonra hep sessiz konusuyoruz esimle. Kizimla cok mizmizlanmadigi sürece hic iletisim kurmuyorum. Kuracaksam yine sessiz konusuyorum. Simdi 2.5 aylik, haliyle, bazen arada gülüyor uykusu aciliyor. Cok zor olsa da tutup kendimizi gülmüyoruz böylece oyun zamani olmadigini farkli bir sey oldugunu anliyor. Dogdugundan beri yaptim ben bunu hep. Su an ise yariyor. Hatta gecen aksam esimle halletmemiz gereken isler vardi internet üzerinden, salonda uyuttum aksam 8 gibi ama cok mizmizlandi. Tam uyumadi bir türlü, sonra 10 gibi odaya gectik, direk gözleri kapandi. Yorgun düstü cünkü. Bünyesi 7-8 gibi uyumaya alistigi icin yatakodasinda karanlikta. Yani gece lambasi yaniyor sadece evet. Kesinlikle ise yariyor bence bu yöntem.
Kizlar ben de gece isik acmadan işleri halletmeye çalışıyorum gece olduğunu anlasın gece gunduz ayrimi yapsin diye.temmuz annelerini okumustum onlarda oyle yapmis.bezini bile öyle hemen degistirmiyorum uyuyacak gibiyse bırakıyorum uyusun diye.ama gazi cok oluyo ikina ikina uyaniyo gozleri kapali ikiniyo ona ne yapacam bilemiyorum sabbah dortten sonra basliyo bazi gunler ucten sonra kakasini yapamıyo gece ondan ikiniyo.[/QUOTE]
Aynen benim oğlum gibi değişiyor saati ama genelde 3 gibi başlıyor ıkınmaları ve zor bela uyutsamda yarım saat sonra kendini kasıp ağlayarak uyanıyor. Ah hayırlısıyla biran önce bitse şu gaz sancıları yoksa ben biticem

Odaya almammı her akşam banyo yaptırıyorum sonra emziriyorum beşiğe koyuyorum yok sonra kucĞıma alıyorum durmayınca ama bu uygulamayı kaçta yaparsam yapayım 2.30dan önce uyumuyor dün gece sekizden 2.30a kadar uyutmaya çalıştım düşünün artık sabah erken kalktığında uyutmayım diyorum ama koyduğun yerde kendi kendind uyuyor zaten ne yapıcağımı şaşırdım

Odaya almammı her akşam banyo yaptırıyorum sonra emziriyorum beşiğe koyuyorum yok sonra kucĞıma alıyorum durmayınca ama bu uygulamayı kaçta yaparsam yapayım 2.30dan önce uyumuyor dün gece sekizden 2.30a kadar uyutmaya çalıştım düşünün artık sabah erken kalktığında uyutmayım diyorum ama koyduğun yerde kendi kendind uyuyor zaten ne yapıcağımı şaşırdım
Bence uyandır uyuduğu zaman 2-3saate emzirmeye kaldır..akşam uyumasini sağla gerçi uyumayan bebeği nasıl uyutacan..aliniyla oyna uyur rahatliyor

aynen öyleeeeeee.gece asla 3.30dan önce u yu mu yor ne yaparsam yapayım.ışıklar kapalı yapmadığım yok.neyapsak bilmiyorum.gerçi bizimki gündüzde çok uyumuyor.

Nasıl anladın canım kız bebeklerde genelde oluyor malesef altını temizlerken önden arkaya doğru temizlemeye ıslak mendil kullanmamaya bide kıyafetlerini ütülemeyr çalış en azından geçene kadar çok geçmiş olsun
Teşekkürler. Aglarken bezini actigimda cisini yaptigini farketmistim. Bu bes alti kez daha boyle oldu ve dr a suphelendigimi soyledim kültürde de 100.000 bakteri uremis ama posetle ornek aldiklari icin dr bir kez daha alalik sonra bobrek ultrasonu cekip daha sonrada sondayla idrar alip emin olduktan sonra antibiyotik e baslayacakmis ama sondaya falan nasil dayanacak kuzum bilmiyorum ki, hic bi belirtisi de yok aslinda baska. Ne kusma ne ates ne istah azalmasi, kilo alimi da gayet iyi, bugun yeniden sonuc verdik bi mucize olsa da temiz ciksa keske. Dua edin bize

Back