2013 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinyeti ne olacak


  • Ankete Katılan
    530
Aslında bu bebek arabası maa sandalyesi onda bunda en önemlisi ne biliyo musunuz arkadaslar..
bebegin rahat olup olmadıgı..
kimi insanlar acayip paralar verip ultra konforlu seyler aliyo ama sürüsü konforlu..bebek icinde iki buklum olmuş..sıkış pekiş...bizim bı arkadas maxi cossi nin travel sistemini aldı..cocuk icinde bogulduğu icin hep ağlıyordu..ama anne tek parmak sürüyorum diye övünüyordu.:KK34:
Cocuk zaten yürümeye baslar başlamaz bı daha hic oturmadı çığlık çığlığa avm de dolaşıyorlardı..kadin da benim kizim yürümeye meraklı diyodu ..yazık..cocuk rahat degil ki..bnim oğlanda 11. Ay yürüdü ama lite way de o kadar rahat ki hic incem diye aglamiyor..salıncak oyun parkı görürse incem diyo yani..
 
Canim sen gerilebiliyormusun.ben uykumda bazen geriliyorjm da buyuk aci ile uyaniyorum hemen.sanki sezeryan olmusum da dikislerim yirtiliyormus gibi acihor karnim.cok aci cekiyorum 5 dk felankarnimin ustune de yatamiyorum artik ciktigi icin:):)kizimin yerini daraltmiyim diye.ultrason da cok cirpiniyordu yeri dar diye garibim uzuldum kiizzz:KK43:

canım çok fazla zorlamıyorum ama bacaklarımı germedende rahatlayamıyorum. Tedirgin oluyordum ama çok doktor bişey olmaz deyince rahatladım açıkçası . Birde ben yüzüstü değilde sağa sola yatarken sopa yutmuş gibi yatamıyorum. İllaki karnım yatağa değiyor. Ben onu söyleyince doktor yüzüstü de yatabilirsin bebeklerin içinde bulunduğu sızı onları bütün basınçlardan baskılardan korur dedi. Değilse bütün bebekler telef olurdu dedi Allah korusun :)
 
Ayni şey mama sandalyesi icin de geçerli..
1 milyara alınmış..ama oyle devasa ki cocukmicinde görünmüyor..etrafı göremiyor...kaybolmuş gitmiş..anne bebek niye buna koyunca hep ağlıyor diye soruyo..:KK66:)))
aman dikkat edelim...
 
Merhaba arkadaşlar,nasılsınız, hafta sonu nete giremedim, ne çok şeyler yazılmış,okuyamadım hepsini, inşaallah herkesin hayırlı haberleri vardır. Biz de bu gün 3 boyutlu ultrosona girdik, oğlumun keyfi yerindeydi. tombik yüzlü olucak sanırım,ağırlığı da 280 gr olmuş, Allah herkesin bebeğine sağlık versin inşaallaaah :emir_bebek:
 
selam kızlar nasılsınız? ya ben bir kaç gündür felaket roka tüketiyorum yaaa zararlımı nette bişey bulamadım süt artırıcı etkisini biliyorum ama maydanoz gibi hamilelik döneminde zararlı olma ihtimali varmı?
 
biz pek de iyi bi hafta sonu geçirmedik sanırım... çok gezdik çünkü ay sonu yeni evimize taınıyoruz kısmet olursa... oranın bikaç eksiği vardı onları halletmeye çalıştık elimizden geldiğince... nasıl becerdim bilmiyorum ama o sırada iyi üşüttüm galiba... eve geldik 8de... bugün de ustalar tadilata başlıycaktı onlara bişiler hazırlayalım derken saat olmuş 12... bütün gece hapşırdım... undandır dedim (toza alerjim var çünkü) ama malesef değilmiş... bide başladı burnum akmaya... sabah uyandığımda da yüzüm gözüm şiş... hapşırık ve burun akıntısı şiddetle devam etmekte... çok halsizim... hemen ocağa ıhlamur koydum sıcak evimde iyileşmem lazım biran önce... bugün de tetanoz aşımız vardı ordan da halamıza gidicektik battaniye için ip falan almaya o da yalan oldu bu hastalıkta...


ayrıca size sormam gereken bi soru var kızlar...
çok özür diliyorum çok afedersiniz ama ben hapşırırken falan küçük küçük altıma kaçırıyo gibi oluyorum...:KK17: bunu doktoruma sorduğumda normal, olucak bunlar dedi ama ben endişelendim dün akşam çok sık yaşadığım için...:KK17: belki de çok hapşırdım...:KK14: acaba benimle aynı durumda olan varmı diye de merak ettim...:KK17:




bide bu sabah itibariyle sağ bacağımın kasıkla birleştiği yerde (iç kasıkta yani) ciddi bi ağrı hissediyorum.. sanki kasılma gibi ama değil... yürürken canımı yakıcak düzeyde bişey... bu ne ola ki?

ay sorma ben hapşurmadan da tutamıyorum çok fena çok o yüzden sıkışmadan wc ye gitmeye çalışıyorum

ben 86'dan 69'a düşmüştüm düğünümüz için... 69 evlendim... 2 hafta sonra zaten hamile kaldım... 70'le hamile kaldım desek... şu an 85'teyim... rekor bende kızlar... ilk üç ay ablam da çok ciddi kilo almıştı... bide son 3 ay... gerçi ben doktora gitmeye başladığımda sanırım 78-80 falandım... o yüzden doktor çok korktu... daha fazla kilo alırsan normal doğum şansımızı yitiririz dedi... ama şimdilerde tebrik ediyo... çok iyi gidiyo kilo alımı tahmin ettiğimden mükemmel diyip duruyo... hayırlısıyla sağlıklı evlatlar doğuralım da... kilo dediğin nedir 3 ayda verdim ben 17 kiloyu yine veririm...:nazar:

off ben de şimdiden 10 kl aldım

Merak ediyorum kızlarr...yarın hastaneye gidicem tam 4 aylık cinsiyet için sizce başka bi test istermi aşı falan oluyosunuz sanırım siz bi kaç zaman sonramı oluyo kan testi falann oluyımu

bana sadece ultrasondan bakarak söylediler

sanırım bu bilgiler hepimize lazım olabiliir :KK16:

GEBELİK İZLEMİ

İlk vizit: 6-8. hafta
Öncelikle kanda yapılan β-HCG veya idrarda gebelik testlerinin pozitif oluşu ile gebelik tanısı konulur. İlk gebelik vizitinde anne adayları adeta bir check-up’tan geçirilirler.

Not: Obstetrik ultrason veya Obstetrik ultrasonografi (Obstetrik USG), gebelik döneminde yapılan ultrasona verilen isimdir. Diğer ismi "gebelik ultrasonu" olarak geçmektedir.

• Ultrason (tercihen vajen içinden) ( Transvaginal Obstetrik ultrasonografi)
• Kan grubu, Rh
• Tam kan sayımı
• Kan biyokimyası
• TORCH taraması
• Tam idrar tahlili, gerekirse idrar kültür- antibiyogramı
• Servikovaginal smear testi (PAP smear testi)
• Kanama profili
• Hepatit B, Hepatit C, AIDS taraması

2. vizit: 10-13. hafta
• Ense kalınlığı (Nuchal Translucency, NT)
• I. Trimester tarama testi (ikili test, double test)

3. vizit: 16-18. hafta
• Ultrason (anomali taraması) (İkinci Düzey Obstetrik ultrasonografi)
• Bu haftadan sonra 4 boyutlu ultrasona girebilirsiniz
• II. Trimester tarama testi (Üçlü Test, Triple Test)
• Amniyosentez (gerekirse)

4. vizit: 22-24. hafta
• Ultrason (anomali taraması) (İkinci Düzey Obstetrik ultrasonografi) (Eğer bir önceki ay yapılmamışsa)
• Servikal kültür ve fresh testleri.

5. vizit: 24-28. hafta
• Tam kan sayımı
• Tam idrar tetkiki
• 50 gram glukoz yükleme testi
• 28. haftada İndirekt Coombs Testi (kan uyuşmazlığı olanlarda)

6. vizit: 32. hafta
• Genel ultrason değerlendirmeleri (Obstetrik ultrason)

7. vizit: 34. hafta
• Genel ultrason değerlendirmeleri (Obstetrik ultrason)

8. vizit: 36. hafta
• Genel ultrason değerlendirmeleri (Obstetrik ultrason)

9. vizit: 38. hafta
• Ultrason (Obstetrik ultrason) (gerekirse biyofizik profil)
• NST (Non-Stres Test)
• Doppler ultrasonu (gerekirse)
• Kan biyokimyası, Tam kan sayımı, Tam idrar tahlilleri, Hbs Ag, Anti Hbs, HCV, HIV, gerekirse TORCH testleri tetkikleri tekrarı

39-42. haftalar arası izlem
• Ultrason (Obstetrik ultrason) (gerekirse biyofizik profil)
• NST (38-40. haftalar arası haftada bir, 40.haftadan sonra 3 günde bir)
• Vajinal muayene (tuşe)
• Doğum işaretleri konusunda gebe bilgilendirilir ve günü yaklaşan anne adayına doğumla ilgili detaylı bilgiler verilir.

40. haftadan sonra ise gebenin doğuma kadar haftada iki kez görülerek değerlendirilmesinde yarar vardır.

42. haftaya kadar doğumu başlamayan gebeler ise hastaneye yatırılarak doğum başlatılmalıdır. (Surmaturasyon)

canım çok güzel bilgiler olmuş ama bu obstetrikle normal usg nin ne farkı var ki acaba, tipi de görüntüsü de aynı,

slm kızlar,

sabhtan girip bir günaydın diyemedim sizlere.kusura bakmayın.

işler yoğun bu aralar.

haftasonu çok güzeldi,dinlendim,eğlendim.

sizler nasılsınız,keyifler nasıl?

güzel bir hafta olsun hepimize.:nazar:

slm canım hoşgeldinn

benimde boy 170 65 ile kaldım şuan 68 oldum. belki normal ama etrafımdaki herkes psikolojimi bozuyor diyolar ki sen zaten ilk 3 ay hiç almadın son ayda aldığın 3 kg çok fazla bu gidişle acayip olursun bu iştahla diyolar ondan moralim bozuluyor :KK43: son zamanlarda iştahım çok açıldı birde ilk aylar hep bulantı ile geçince yiyemedim hiç şimdi şimdi yiyorum eşim çok dalga geçiyor sanırım ondan :KK43:

bana da aman dikkat diyen var ye ye diyen var valla elimden geldikçe dikkat etmeye çalışıyorum ama ne yapayım

bende özel üniversite hastanesine gidiyorum... ve bende erken cinsiyet öğrenenlerden olamadım... hatta erken değil zamanında bile öğrenemedim... Allah izin verirse 14 şubatta ayrıntılıultrasonda görünür inşalah.... tüm tahlil ve tetkiklerimi de bu hastanede yaptırdım... Hiç de düşünmedim devlet hastanesine gitmeyi... tabi tercih meselesi ama devlet hastanelerinin çok da çözümleyici olduğu düşünenlerden değilim...

benim devlet hastanesinde çalışan arkadaşım özel hastaneye gitmemi saçma buldu aynı şeyleri biz devlette daha ucuza hatta bedavaya yapıyoruz ne gerek var dedi ama ben de özele gidenlerdenim
 
yooo türkiyedeyim... istanbul anadolu yakasındayım...
hmm yanlıs hatırladım pardon o zmn cnm
ya ben ilk başlarda hiç almadım ve şimdi son zamanda aldım bu 3kg yi bide herkes arkadaşlarım eşim dalge geçiyor tosuncuk felan diye moralim ondan bozuldu canım ya :KK43: haftaya gitcem bende doktoruma sorayım. eşim sorsan ne olcak görünen köy ortada diyor :)
esıne bakma ıcındeee bebek var senn sen degıl oyıyorr ıcıyorr hehehe
merhaba arkadaşlar bende sizler gibi 2013 1 temmuz annesi olacaktım fakat rabbim nasip etmedi ilk başlardaki arkadaşlar belki beni hatırlarlar 9. haftada bebeğimi kaybettim ve kürtaj oldum :KK43: bebeğimin genetik araştırmaları sonucu cıktı cok şükür temiz çıktı aynı zamanda cinsiyetinide öğrendim kızım olacaktı :KK43: kendimi toparlamıştım fakat evladımın cinsiyetini öğrenmek beni bir kez daha yıktı ama bunada şükür ediyorum herşeyde vardır bir hayır sizleri takip ediyorum kendinize ve bebeklerinize cok iyi bakın hepinizi seviyorum Allaha emanet olun.....:KK16:
mrba lar cnmm rabbım hayırlısnı saglılısını nasıp etsın ınsl saglıklı hayırlı evlatlar versın bol sabırla ınslll saglıcakla kalll

Kizlar cumartesi arabayi ve sallanan besigi aldim.cok guzel hemen kurdum baktim.aranbayi 800 e sallanan besigi de 450 ye aldim.kraft twist rlx ve kraft dondy extra.bir de bornoz takimi aldim minik kizim a.terlikleri havlusu bornozu cok tatli yaa onu da 25 tl ye aldik.bir an once dogsun istiyorum melegimm..
ben daha bırsey almadım 7.aydan sonra baslıcazz olece bakıyorum dusunuyorumm sunu alırım sunu almam dıyee ama cesaretım yok henuz almayaa onun yerıne parasını koy kenaraa zamanı gelınce alırız dıye dusunuyoruzz kocısle cnm
 
selam kızlar nasılsınız? ya ben bir kaç gündür felaket roka tüketiyorum yaaa zararlımı nette bişey bulamadım süt artırıcı etkisini biliyorum ama maydanoz gibi hamilelik döneminde zararlı olma ihtimali varmı?

Cok yaralı bence...deste deste yiyorum ben de ohhhhh missss kızımın ismini roka mı koysam:KK53:
 
bende temmuz annesi olacagım bı aksilik olmazsa.normal doğum ıstıyorum.bu hafta bende detaylı ultrasona gırıcem inş bebeğim sağlıklıdır.
 
arkadaşlarım canlarım
yarın bebegımın kontrolu var forumda olamayacağım
sizden ricam dualarınızın benımle olması biliyorsunuz pazar sabah kucuk bı kanama gıbı bısı oldu o yuzden endıseliyim
nolur dua edın bana yarın ıcın
bıde sevgılı kayınvalidecğim yarın sana kıyafetler alalım dedı
cok sevındırık oldum:KK49:
 
arkadaşlarım canlarım
yarın bebegımın kontrolu var forumda olamayacağım
sizden ricam dualarınızın benımle olması biliyorsunuz pazar sabah kucuk bı kanama gıbı bısı oldu o yuzden endıseliyim
nolur dua edın bana yarın ıcın
bıde sevgılı kayınvalidecğim yarın sana kıyafetler alalım dedı
cok sevındırık oldum:KK49:

Arkadaşım, kanama sürekli değilse bir problem olduğunu sanmam,yani benim dr. öyle demişti, sürekli olunca sıkıntı olabilir ama ara ara kanama olması doğaldır demişti. Sıkıntı yapma, yarın inşaallah hayırlı haberler alırsın :KK34:
Bu arada kayınvalidenin düşünceli olması da pek güzel, maaşallah :)
 
arkadaşlarım canlarım
yarın bebegımın kontrolu var forumda olamayacağım
sizden ricam dualarınızın benımle olması biliyorsunuz pazar sabah kucuk bı kanama gıbı bısı oldu o yuzden endıseliyim
nolur dua edın bana yarın ıcın
bıde sevgılı kayınvalidecğim yarın sana kıyafetler alalım dedı
cok sevındırık oldum:KK49:

Canım kafana takacak bir problemin olduğunu sanmıyorum çok yerde o tarz lekelenme tarzı kanamaları okudum tehlikeli kanama çok kızmızı ve fazla olandır. Allahın izniyle hiç problemin olmuycak inşallah içini ferah tut yarın bebişini izlemenin keyfini çıkar.

Cok yaralı bence...deste deste yiyorum ben de ohhhhh missss kızımın ismini roka mı koysam:KK53:

ayyyy iyi valla çok sevindim bende özroka koyayım bari heheheehe
 
merhaba arkadaşlar bende sizler gibi 2013 1 temmuz annesi olacaktım fakat rabbim nasip etmedi ilk başlardaki arkadaşlar belki beni hatırlarlar 9. haftada bebeğimi kaybettim ve kürtaj oldum :KK43: bebeğimin genetik araştırmaları sonucu cıktı cok şükür temiz çıktı aynı zamanda cinsiyetinide öğrendim kızım olacaktı :KK43: kendimi toparlamıştım fakat evladımın cinsiyetini öğrenmek beni bir kez daha yıktı ama bunada şükür ediyorum herşeyde vardır bir hayır sizleri takip ediyorum kendinize ve bebeklerinize cok iyi bakın hepinizi seviyorum Allaha emanet olun.....:KK16:

canım çok geçmiş olsun herşeyde bir hayır vardır demeli belki, eminim çok güzel çok sağlıklı bir bebişin olacak tez zamanda

bende cnm çamlıcadayım hatta camlıca erdem hast de adalet hanıma başladım memnun kaldım ben sormadan o herşeyi anlattı :KK31:

çamlıca erdem çok yakın bizeee

:KK1::KK1::KK1:tek sidikli benim saniyordum.ben de gece kacirmistim.sabah ta damlata damlata yetisiyom wc ye :KK9::KK9::KK9:

ay yok ya ben de geceleri uyanıyorum şükür de gün içinde aynen zor yetişiyorum, yaaa 9. ayda daha beter olursak;?

kızlar aranızda alışveriş yapan varmı bebek arabası hakkında araştırma yaptım ama travel sistemmi alsam nasıl alsam karar vermiyorum alan varmı

ya ben henüz bebek arabası almadım da karar da veremedim ne alsam, ne zor işmiş

bu mama sandalyesini çok beğeniyorum bende ya bundan ya da bundan alıcam Eki Görüntüle 630342
ben başta park yatak alıcam dar uzun olanlardan odamız küçük üzeri oval şekilde sineklik ile kapananlardan o da piere cardin modellerinde var
Eki Görüntüle 630344

kapalı ve salanan salıncak istememin sebebi kediler olması bayılırlar öyle şeylerin içine girip yatmaya çocuğumu taciz etmesinler :KK33:

canım mama sandalyesi çok güzel de çok yer kaplamaz mı

Merhaba iyi günler hamissss arkadaslar...Oğlanı uyuttum azcik okiyim şurayı dedim..Kızlar erkekler basbasa gidiyor..masallahhhhh..Ağrı kasilma batmaları doktorunuza söyleyin basit bı ilaçla geçiyor hemen..Detaylı ultrasona daha once giren var mı..Nail oluyo..bn ilk yavrumda girmedim..Nlere bakılıp ne diyo


canım bildiğin ultrason aynısı doktor midesine burnuna kalp damar atışına falan bakıyor açıkçası usg ucu bile aynı farkı ne ben de bilmiyorum

Cok yaralı bence...deste deste yiyorum ben de ohhhhh missss kızımın ismini roka mı koysam:KK53:

ya ben de aksine hiç canım yeşillik istemiyor


arkadaşlarım canlarım
yarın bebegımın kontrolu var forumda olamayacağım
sizden ricam dualarınızın benımle olması biliyorsunuz pazar sabah kucuk bı kanama gıbı bısı oldu o yuzden endıseliyim
nolur dua edın bana yarın ıcın
bıde sevgılı kayınvalidecğim yarın sana kıyafetler alalım dedı
cok sevındırık oldum:KK49:

oo kv ye bak, allah bozmasın, bizimkine bebişimize gelen hediyeleri gösteriyorum diyor ki ee daha erken o yüzden ben birşey almıyorum, oysa geçen seneden beri mendil dikiyor minnoşa, tek o yani, diyemiyor para harcamaya kıyamıyorum diye,

neyse canım sana bol bol şans, allah yardımcın olsun bebişin de sen de güzel haberlerle gelin inşaallah,
öpüyorumm çookk
 
arkadaşlarım canlarım
yarın bebegımın kontrolu var forumda olamayacağım
sizden ricam dualarınızın benımle olması biliyorsunuz pazar sabah kucuk bı kanama gıbı bısı oldu o yuzden endıseliyim
nolur dua edın bana yarın ıcın
bıde sevgılı kayınvalidecğim yarın sana kıyafetler alalım dedı
cok sevındırık oldum:KK49:
Hiiiiccc kotu bı şey olmicak insalah..sadececdoktor kendini yorma dicek o kadarrrrrrr..k
Kaynanana kocaman bı :KK9::KK9:
 
suzan6638 canımcım okudum dualarını allah sana ve hepimize ve bebişlerimize sağlık mutuluk versin

bu arada bana müsade bugünlük arkadaşlar, öptüm hepinizi
 
Son düzenleme:
canım çok geçmiş olsun herşeyde bir hayır vardır demeli belki, eminim çok güzel çok sağlıklı bir bebişin olacak tez zamanda



çamlıca erdem çok yakın bizeee



ay yok ya ben de geceleri uyanıyorum şükür de gün içinde aynen zor yetişiyorum, yaaa 9. ayda daha beter olursak;?



ya ben henüz bebek arabası almadım da karar da veremedim ne alsam, ne zor işmiş



canım mama sandalyesi çok güzel de çok yer kaplamaz mı




canım bildiğin ultrason aynısı doktor midesine burnuna kalp damar atışına falan bakıyor açıkçası usg ucu bile aynı farkı ne ben de bilmiyorum



ya ben de aksine hiç canım yeşillik istemiyor




oo kv ye bak, allah bozmasın, bizimkine bebişimize gelen hediyeleri gösteriyorum diyor ki ee daha erken o yüzden ben birşey almıyorum, oysa geçen seneden beri mendil dikiyor minnoşa, tek o yani, diyemiyor para harcamaya kıyamıyorum diye,

neyse canım sana bol bol şans, allah yardımcın olsun bebişin de sen de güzel haberlerle gelin inşaallah,
öpüyorumm çookk

camlıca erdem bizede çok yakın cnm ondan gidiyorum o yol üzerindeki sokaklardan biri
sen hangi dr a gidiyorsun evde geniş alanlar var sorun olucağını pek sanmıyorum ama tamda karar vermiş değilim :44:
 
Son düzenleme:
canım çok fazla zorlamıyorum ama bacaklarımı germedende rahatlayamıyorum. Tedirgin oluyordum ama çok doktor bişey olmaz deyince rahatladım açıkçası . Birde ben yüzüstü değilde sağa sola yatarken sopa yutmuş gibi yatamıyorum. İllaki karnım yatağa değiyor. Ben onu söyleyince doktor yüzüstü de yatabilirsin bebeklerin içinde bulunduğu sızı onları bütün basınçlardan baskılardan korur dedi. Değilse bütün bebekler telef olurdu dedi Allah korusun :)
Ayy ne guzel.benim belim bacaklarim tutulmus hep.bi kütlese rahatlayacak ama cok aciyorrrr:26:
hmm yanlıs hatırladım pardon o zmn cnm

esıne bakma ıcındeee bebek var senn sen degıl oyıyorr ıcıyorr hehehe
mrba lar cnmm rabbım hayırlısnı saglılısını nasıp etsın ınsl saglıklı hayırlı evlatlar versın bol sabırla ınslll saglıcakla kalll


ben daha bırsey almadım 7.aydan sonra baslıcazz olece bakıyorum dusunuyorumm sunu alırım sunu almam dıyee ama cesaretım yok henuz almayaa onun yerıne parasını koy kenaraa zamanı gelınce alırız dıye dusunuyoruzz kocısle cnm

Ben de oyle istiyordum da esim cok heycanli.7 ayda hersey bitmis olur diyor:KK1::KK1:daha erken diyorum kiziyor bu seferde.yazik ay hevesini kirmak istemiyorum.senin yaptigin dogru.bir gunde hepsi alinir.
 
Hormonlarım top yaptı..oyle mutluyum ki bayılacam mutluluktan..Allah korusun hepimizi de üzülmeyelim..
 
arkadaşlarım canlarım
yarın bebegımın kontrolu var forumda olamayacağım
sizden ricam dualarınızın benımle olması biliyorsunuz pazar sabah kucuk bı kanama gıbı bısı oldu o yuzden endıseliyim
nolur dua edın bana yarın ıcın
bıde sevgılı kayınvalidecğim yarın sana kıyafetler alalım dedı
cok sevındırık oldum:KK49:
cnmm sureklı dglse bırsey olmaz ınl gusel haberlerl gel ınslll
suzan6638 canımcım okudum dualarını allah sana ve hepimize ve bebişlerimize sağlık mutuluk versin

bu arada bana müsade bugünlük arkadaşlar, öptüm hepinizi
amın cnm rabbım razı olsunınslll

Ayy ne guzel.benim belim bacaklarim tutulmus hep.bi kütlese rahatlayacak ama cok aciyorrrr:26:


Ben de oyle istiyordum da esim cok heycanli.7 ayda hersey bitmis olur diyor:KK1::KK1:daha erken diyorum kiziyor bu seferde.yazik ay hevesini kirmak istemiyorum.senin yaptigin dogru.bir gunde hepsi alinir.
oda dogru heveslılık ama ıste bızde 4 senden sonra ılk defa tattıgımız ıcın ancak bakmakla kalıyoruzz hehee ınsl saglıcakla kucaklarımıza alırız ya:KK31::KK31::KK31:
Hormonlarım top yaptı..oyle mutluyum ki bayılacam mutluluktan..Allah korusun hepimizi de üzülmeyelim..
hayırdır tekme mıı yedinnn kızzzzzzzzzzzzzzzzzzzz:KK53::KK53::KK53::KK53::KK53::KK55::KK55:
 
maydanoz neden zararlı ki ben çok fazla tüketiyorum sabah kahvaltısında salatalarda vs.?
 
X