Arkadaşlar merhaba,
Ben geçen sene bu zamanlarda ovülasyon testi ile gebeliğe hazırlananlar ile aynı konudaydım, yıl geçti ama halen bebek yok, rabbim kısmet etmedi.
Tüm sonuçlar normal, sebepsiz infertilite...
1 kere yumurta takibi, klomen tedavisi gördüm ama olmadı.
Şubatta aşılama deniyoruz, hayırlısı olsun inşallah..
Aslında benim rahim ağzımda yara oluşmuş, doktorlar önce onu tedavi edeceklerdi ama yara baya büyükmüş ve bir kere yakma ya da dondurma işlemi yeterli gelmeyebilirmiş. Bu durumda 4-6 ay aralıklarla 2-3 kez yakılacak ve bu süre zarfında da her yakma işlemi sonrası bir ay cinsel ilişki yasaklanıyor....Tedavi uzun sürer diye doktor dilerseniz doğrudan aşılama yapalım dedi...Sonuçta serviks faktörü aşılmış oluyor yani rahim ağzına değil rahmin içine aşılama yapılacağından...
Artık çok yoruldum tabi bu süreçten ben....Enfeksiyonlar ve yaradan dolayı mı olmuyor acaba diye düşündük, evet bir miktar etkileyebilirmiş, spermleri öldürüyor veya içeri geçmesini engelliyormuş iltihap ya da yaradan salgılanan akıntı..
Şaşırdığım nokta son 6 aydır sürekli doktordayım ve yarayı farketmedi eski doktorum...Devlet hastanesine gittim en son
tüp bebek merkezine de ordaki hocalar faretti ve baya da büyümüş o arada, çok moralim bozuldu tabi...Önceden faredilseydi şimdiye iyileşirdi belki de bu kadar büyümezdi.
Yorgunum ama inşallah yaptıracağım aşılama da tutar diyorum.
Geçen aylardaki klomen ve progesteron tedavilerinde ne psikoloji kalmıştı bende ne sinir...Kötü etkiliyor o ilaçlar..
Rabbim hayırlısıyla bize de en kısa ve uygun sürede birer evlat nasipetsin inşallah !!!