- 12 Aralık 2010
- 8.367
- 5.411
- 248
Repuuuu yerim akiffiiii yaaa maşallah çok akıllı ben daha güvenıp merdıven inmesine izin veremıyorum kapaklanıp düşer diye.
Allah hepsinin bahtını açık etsin inşş.
Kilosu nasıl akifin?
Saron;bi noktada kariyerde önemli ama bu işte çalışırkende yavruna verimli olamıycaksın. En doğru kararı yine sen vericeksinn tabi ,evine yakın ve stressiz bi iş bulursan daha mutlu olursunuz. Hakkında hayırlısı olsun..
Reputable: zihinsel olarak geri olduğu sonucuna nasıl vardın ki? Yazdıklarına göre gayet akıllı bir çocuk. Benim kız senin bu yazdıklarının kimini yapıyo kimini yapamıyo. Hiç kıyaslama yapma daha o kadar küçükler ki, yerim ben onları. Bence çocukların çoğu artık gerçekten çok zeki ve algıları açık sadece canları isterse yapıyor canları isterse konuşuyorlar. Hamileyken içtiğimiz vitaminler cin yapıyo onları diye düşünüyorum. hiç zorlamaya gerek yok. öğretmek istediğimiz şeyleri de oyun içinde öğretmek, şarkıyla mesela fln daha kolay olur onlar için. herşeyi oyunla öğreniyorlar çünkü. mesela ben kızım doğduğundan beri sağ elimde beş parmak sol elimde beş parmak diye bir şarkı var onu söyler durumum o da bebeklikten beri bu şarkıyı duyunca ağlıyosa bile susar. geçenlerde 1den 10a kadar sayan bir çizgi film izliyodu adam bir dedi bizimki "iikiii" (eşimle birbirimize baktık) sonra adam saydı 3,4, 5, ve bizimki "aaatıı".. şok olduk. 16 aydır aynı şarkıyı söyleyip duruyorum sonunda meyvesini aldım diye güldük eşimle şaşırdık da ama kızım onun rakam olduğunun farkında değil tabi ki melodik olarak hatırlıyor. ama güzel bişi oldu. bu arada sadece 2 ve 6yı tutturuyo bir de 10a geldiğimizde dudaklarını O der gibi büzüyo ama ses çıkartmadan:)
Tutku: maddi durumumuz kötü değil çok şükür ama tek maaş olunca ileriye dönük bir plan-programımız olamayacak bir süre günü kurtarmış gibi olacağız. Onun dışında asıl düşüncem kariyerimle ilgili 1 yıl kayıp olacak kızım tabi ki değer ama diğer taraftan birçok kadın hem çalışıp hem de mis gibi çocuklar yetiştirebiliyor ben neden yapmayayım diye hırslanıyorum garip garip..öyle kafam karışık yani ama buradan ayrılacağım galiba hatta konuştum gibi. Bir süre dinlenip daha makul bir iş az yoğun ve evime yakın bakacağım.
masallah yakinda sayar 10 a kadar :)
cidden bazi gerilikleri olmasa var demezdim. cok takmiyorum ama geriden geliyor benim oglan zeka konusunda.
mesela su gel gel hareketini 7 ayliktan beri gosteriyorum 15 aylikken yapabildi.
bay bay hareketini de aynen 16 aylikken
alkisi 13 aylikken
bunlar normal mi
Repuuuu yerim akiffiiii yaaa maşallah çok akıllı ben daha güvenıp merdıven inmesine izin veremıyorum kapaklanıp düşer diye.
Allah hepsinin bahtını açık etsin inşş.
Kilosu nasıl akifin?
Saron;bi noktada kariyerde önemli ama bu işte çalışırkende yavruna verimli olamıycaksın. En doğru kararı yine sen vericeksinn tabi ,evine yakın ve stressiz bi iş bulursan daha mutlu olursunuz. Hakkında hayırlısı olsun..
masallah yakinda sayar 10 a kadar :)
cidden bazi gerilikleri olmasa var demezdim. cok takmiyorum ama geriden geliyor benim oglan zeka konusunda.
mesela su gel gel hareketini 7 ayliktan beri gosteriyorum 15 aylikken yapabildi.
bay bay hareketini de aynen 16 aylikken
alkisi 13 aylikken
bunlar normal mi
valla bence normal. inatlarından ya da o an istemedikleri için yapmıyolar. ben de burnun nerde diyorum bazen burnunu gösteriyor bazen de kulağını. ayrıca yap-boz fln demişsin?? bizde de küçük bir yapboz var ama kızımın önüne koyunca parçaları ağzına sokuyo sadece:)) başka birşey yok. Hani üçgeni kareyi kutuya atma oyuncakları vardır üçgeni üçgeden kareyi karden, bizim kız onları da yapmıyo. biz takıyoruz o parmağıyla itiyo zahmet olmasın aman:) veya kareyi üçgene sokmaya çalışıyo ki o oyuncaklar da 9 ay + yazıyo...Şunu kabul et bence ya çocuk normal ya da benim kızda da zeka geriliği var:))
Şöyle birşey var einstein 4,5 yaşına kadar mı ne konuşamamış. Onda da zeka geriliği var zannetmişler. Böyle birçok insan var. Uç bir örnek ama bence zekası ile ilgili karar vermek için çok erken. İlgi alanları farklı olabilir birçok başka neden olabilir.
Bir arkadaşımın oğlu var kızımdan 1 ay küçük bir düğünde karşılaştık çocuk 4 aylıkken baybay, öpücük, tel sarar hepsi fulldü yapıyodu. bizimki de öyle bakıyodu sadece çok şaşırmıştım hatta iyi ki düğüne götürmemişim kızı demiştim eşime:))) arkadaş sormuştu o zaman senin kız nasıl yapıyo mu baybay fln diye ben de "e tabi baybaylarr tel sraarlar başladı artık yavaş yavaş" demiştim ama nerdeeee:))) ama o zaman da takmamıştım sonra yavaş yavaş hepsi oldu. şimdi o çocuk mesela 50 parçalı yapboz fln yapıyodur herhalde:)
takma takma yoktur birşey çok ciddi birşey olsa zaten eminim düzenli doktora götürüyorsundur doktor da farkeder ve uyarırıdı
zeka geriliği olan çocukların fiziksel aktiviteleri de az ve yavaş oluyor seninki maaşallah o konuda gayet iyi anladığım kadarıyla. tabi k en iyi sen bilirsin çocuğunu ama ben anlattıklarına göre hiç sorun görmüyorum.
Hehe yerim ben onu ya, düşmiyim diye nasıl yapışıyor annesi bak ne akıllı, ben korkuyorum valla çok düşüyor bi bıraksam merdivende patates çuvalı gibi düşer kalır
soma icin yardim yapiyollarmis pro parasiyla, ben de aliyim dedimYok ya zırt pırt düşüyo öğrenmeye niyeti yok..
Repucan sen beyaz yakalımıydın? promu oldun kızarmış bozarmışsın ben yenimi gördüm yoğuusamm..
aynen oyle tam sevmelikler ama kendi keyifleri isteyinceselam herkese ne güzel sayfalar ilerlemiş umarım heerkescikler iyidir
bizde iyiyiz oğlum çok hareketli hiç durmuyor dışarıyı çok sevyr içeri girmemek için ağlıyor çoçuklar topla oynuyor bizimkide onların peşinde koşuyor anneyi isterse çok güzel söylüyor işi düşünce ama bu aralar biz ne söylersek söylemeye çalışıyor dili çözülüyor sanki kahvaltı bizdede yok yemeklerle arası iyi ama fazla yemiyor hiç süt içmiyoruz sevmedi süt yumurta peynir mümkünse yaklaşmasın yanımıza mama sandalyesine kendisi çıkmaya çalışıyor tabi pat düşüyor çok düşüyor sesimizi çıkarmamaya çalışıyoruz düştüğünde düştüğü yere ah ah yapmazsa hızını alamyor dudaktan öpücük veriyor sanki dahada tatlandı bu sıpacıklar bizde böyle kuzularınızı ve siz öpyorum
selam herkesciklere ben nezamn gelsem yazan da yazmaktan vazgeçiyor terk mi etsem buralarıHaha para seni değiştirmez diyodum repu..yanılmışım:))
Asya hoş geldin bebemm..Nasıl gidiyo tuvalet eğitimi varmı bişeyler?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?