Herkese çok teşekkür ederim kızlar iyiki varsınız öyle bi gerginlik vardı üzerimde şimdilerde biraz azaldı:)
bide ruzacım afiyet bal şeker olsun ellerinize sağlık :))
Kontrole gitmedim de kilo vermediyse 7500-7700 araştırır canımcanım bende senin durumundayım tam buğün 10 aylık olduk 4. aydan beri hiçbirşey yediremiyorum. ve kilomuzda 7750 senin ki ne kadar kilosuu.
Öyle canım rüyamı düşünmemeye çalışıyorum hayırlara çıkar inşallahselerm bebeğin inşallah sağlık problemi yoktur kiloya takılma diyoruz ama insan üzülüyo.Allahım hastalık vermesin sıkıntısını kederini göstermesin kg,cm,metrekare,metreküp vs. hikaye
Rüyanı da sakın düşünme ben öyle kötü rüya görüp kafama takarsam kesin biryerlerden çıkıyo hemen sil sil unut gitsin kış kışşş pist kov gitsin
erdemler böyle herhalde açlık hissetmiyorlar ve zorlamaya gelmiyorlar bizim erdeminde iki gün yemese nefesi ve idrarı aseton kokuyor bende neyi yapmam dediysem onu yaptım artık çocuk bu herseyi yapabilirim diyorumSelermcim yazıyı yazdıktan sonra uzun olduğunu farkedince başınd not düşeyim dedim hem paylaşmak için hemde yalnız olmadığını bil diye yazdım
Selerm seni çok iyi anlıyorum benim erdemim ilk 6 ay çok güzel kilo aldı 9400 dü kilosu ama ne olduysa ek gıdaya geçince oldu yemedi doğru düzgün iştahsızdı 3 ay hiç kilo almadı bende pek problem etmedim açıkçası sağlığı yerinde olsunda emsinde diyordum 8 aylıkken bir gün arkadaş toplantısında arkadaşımın kızını gördüm erdemden 3 hafta önde normalde kilo ve boy olarak ilk aylarda erdem çok öndeydi ama ek gıdaya geçince maşallah allah nazardan saklasın arkadaşımın kızı sollamış bizim sıpayı yemediği şey yok arkadaşım kahvaltı öğlen ne veriyosun dedi anne sütü dedim şaşırdı kendi sabah akşam emziriyormuş bana kızı için sabah kahvaltısını yapıyor yoğurdunu yemeğini yiyor meyvesini yiyor doyuyordur heralde daha ne olsun dedi oğlum için üzüldüm bir an onu besleyemediğimi düşündüm dr da kilo almamış fantomalt sipraktin zinco vs kullan diyip panik yaptırınca ısrarcı davrandım ve az da olsa en azından sevdiği şeyleri yiyen oğlumu tamamen soğuttum kilo almayı geçtim zayıflayacaktı nerdeyse nefesi aseton kokuyodu ve yemiyodu sonra eşiminde psikolojik desteğiyle biraz sakinleştim ve asla yapmayacağım dediğim şeylerden birini yapmaya başladım tv karşısında blenderla hazırladığım şeyleri veriyorum (( şu an yesin beslensinde modundayım ama böyle ne kadar devam ederiz bilmiyorum bugün bebek beslenmesiyle ilgili sipariş ettiğim kitaplar geldi okuyunca ipuçlarnı paylaşırım istersen allah yardımcımız olsun
Emeklemeye gelince bizimkide emeklemiyor sürünmüyor yattığı yerden oturup kalkmıyor oturduğu yerden tutunup ayağa kalkmıyor sıralamıyor ... Ama bunları dert etmiyorum herşeyin zsmanı var ve her bebek farklı kıyaslamamak lazım erdem 10. Ayın başında yüzüstü sırtüstü dönmeye başladı bismillah bugünde yataktan düştü çok şülür bişey olmadı 5 dk sonrs kahkaha atıyordu ama aklım çıktı resmen
Sağol canım yaa çıkayım şu depresif ruh halimden yaa bana hiç yakışmıyor :)))Günaydın canlarrr..
Selerm güzelim sıkma canını ben senenin yarısı o moddayım hiç bir sebep yokkan daralıyorum bi mutsuzluk geliyo, hayat koyturmacasından sanırım..Kendimize yeteri kadar vakitte ayıramıyoruz onunda etkisi var, bide sen oğlanın kilosunu taktın ister istemez hepsi enerjini düşürdü..geçer canım içini ferah tut. Fly aynı şey senin içinde geçerli yemeyen kilo almayan bebek çok zor sizi iyi anlıyorum..ama sağlık daha önemli. Biz 9,800 ve 74 cm iz.kilomuz normal ama 1 aydır hastayız anne sütüde almasına rağmen..Hasta olmasınlarda çok ciddi, gerisi hiç mühim değil..Bide genetik faktörler var bilmiyorum ailede zayıf biri varsa onada çekebiliyo.Bi arkadaşın vardı bebek deli gibi yiyip anne sütü alıyodu anne babada çok uzun ama o minnacıktı..anneanneye çekmişti mesela.böyle unsurlarda olabilir..ailede atletik yapıda birileri varsa..
Ruzammmm teşekkür ederiz..
Yasemin bilmiyorum günlük olduğu için biraz pahalı her yerdede yok sen istanbuldamıydın?? kutu olanları var onlar daha uygun sanırım..ben doğumdan beri battım zaten ayarsız elimle:86:
Vavemmm iki gözümün nuru dene bakalım başından beri diyorum 2 uykuya düşürün diye gaile almıyonuz beni..3 uyku insanıda yoruyo süreleride kısa oluyo..ama hemen pes etme durmuyo diye bikaç günde alışıyo..oyalaman lazım biraz uykusu gelince.biraz hırçın olcak şampiyon alttan al işallah işe yarar..Bide ses oluyomu uyurken evde bizimki ses istemiyo mesela, öyle o uyudu ben iş yapayım durumu yok..sessiz bişeyler yapıyorum çamaşır katlama fasulye ayıklama kk ya girme vb gibi :86:
Çok teşekkür ederim repucum Allah hepimizin yardımcısı olsunselermcim hepimiz farkli farkli sebeplerden dolayi ayni donemlerden geciyoruz. bebek buyutmek kolay degil. bebek bakiminda bebegin yememesi kadar zor bir durum yok. iki gun sevmedigi seyleri vermeye diretince benim oglanda bi inat olustu. agzini Kasikla verilen herseye kapiyor. (gercekten)kendi yedigimizi gorurse elimizle ufak tefek parcalari aliyor ancak. insanin tum zamanini enerjisini tyketiyor. Allah yardimciniz olsun cok zor cok.
bu ne yah :) bana cok duskundu diyor. ama kadinda bir hava var yani o kenarda aglayan nazim ne ayak? oda mi seviyomus bunu?
Bi şeftaliyi severek yiyodu ki vakti geçti bide domatesi bazı günler çok severek tüketiyo başka hiç birşeyi sevmiyo bıdığımBituful oglusun ne tatlı çıkmış öyle.
Add Bu arada bituful resimlerine bakarken istanbul buluşması fotoğrafi gördüm add benim görümceme acayip benziyosun gamze falan cok benzettim
Selerm canim takma aynen bizimki de yemiyo. Hep oyunla. Hele peynir olayı. Ahh ne yaptıysam yemiyo. Her türlü denedim sebeklik yok bi de ağzına verdiğim peyniri püskürterek çıkarıyor labne , Beyaz peynir, kaşar, süzme, lor, köy peyniri, üçgen peynir hepsini denedim yok yok yok. Yumurta corba yada yoğurt meyve bunlari nispeten daha iyi yiyor ama peynir fobisi var. Bi tek pekmezi severek yiyor. Ona da mmmm mmmm diye eliyle cok tatlı hareketi yaparak yiyo. O bi kaşık ya biliyo az yiyeceğini ondan seviyo
Oğlum 6 aylıktan beri öyle yiyo hiç bulamaç muhallebi falan yemiyo;(( kaşık sevmediği için elle yemek istiyoKizlar dis cikarirken dizinkiler de istahsiz oluyomu.
Bituful senin fotolara nasi bakiliyo.
Annem hasta yerinden kalkamiyo. Bugun damlaya bakmam lazim. İnsallah mudur izin verir. Aramaya korkuyorum. Okula gotursem tam cumbus olur.
Kahvalti hala bulamac mi veriyosunz. Benimki onu yemiyo artik. Elimden ekmek tereyag peynir yiyo. Basliyim mi ole yedirmeye.
Burcak omleti nasi yediriyosun. Bi daa eziyomysun. Kasikla mi veriyosun elinle mi.
Nohut pilavi mesela nasi verdin?
canım galiba pasaklılık tavan yaptı yaa kaç aydır makyaj yapmadım bilmiyorum kuaföre bile gidemedim geçecek inşallah biran önce kendime gelmem lazımhay beybıler burnu tıkanık bı ınsan olarak hepınıze kucak dolusu sevgılerımı sunuorum,bıtıfıl sağa da kokulu öpücükler yolluorum :)
baltasar cnm omletı bıçakla küçük parçalara ayırıorum,bı parça ekmekle elimle yedırıorum,elimden yemek yemeyı cok sevıyo,aynı şekilde bı parca ekmeğı labneye yada pekmeze bandırıyorum yıne yedırıorum,bu arada bole yemek yemesı için hep beraber kahvaltıda olmamız lazzım ya da bızım de bişiler yememız lazım,yanı bızım fare sosyal yiyici :) çatalla vermeye calıştım itici geldi hatuna ıstemedı bı tabak alıp bıraz kendım yıyorum genelde ona yedırıorum,bu arada o mama sandalyesınde masada oturuo.. nohut pilava gelınce çatalla ezıorum sora kaşıkla mınık mınık yedırıorum yanında da her yemegın su oluo,arada su ıcırıorum işte.. kvde de öle yedırıo,her soruşumda nehır kahvaltısnı yedı mı mesela dıe arıyorum,hemen şey dıo "bi güzel ellerimi yıkadım iice ovaladım,sora elimle minik minik yedırdım vb" tırsıo kv bnden ya,naptıklarını sordugumda bı ayrıntılı anlatışı var dınlerken ölürsünz,eşim duydu gecende annem sana tekmil verıo dedı :)))
selerm üüzlme kuzum ya depresyonda diilsindir cnm,özbakıma bak,eger pasaklılık tavan yapmadıysa sorun yok demektır depresıf bı dönem gecırıorsundur hepimiz gb.. ama gecıcek bu gunler inş çoğu gıttı azı kaldı :)
Maşallah tutkucum oğluşuna çok tatlı:))) saçlarını yerim ben onunEki Görüntüle 859924 Eki Görüntüle 859925
ruza teyzesinin okuluna aşure yemeye gelen küçük fareyi (Tutkumun oğluşu burak beyimiz:) koltuğuma göz dikmişken yakaladım.. annesi tutukla onu ve ceza olarak ömür boyu öp... arada bana da getir ben de öpeyim.
bide ruzacım afiyet bal şeker olsun ellerinize sağlık :))