• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
sen onu bırak ben daha vahim durumdayım. sadece ailelere söyledik. kimseye söyemeyin dedik. düşük tehlikem olduğu için kardeşimin düğününe gidemeyeceğim. beni soran herkes öğrenecek. senin sadece köy öğrenmiş benim koca şehir öğrenecek:))) dert etme..

:)))) böyle önemli bir mutluluğu , müjdeyi anne /baba adayı söylemek istiyor haliyle ve hakkıyla ama maallesef bazı durumlarda gerçekleşemiyor bizde iki aileden uzak farklı şehirde yaşadığımızdan her iki ailede herkese söylemiş yapcak bişi yokkk aslında onlarda içlerindeki bu mutluluğu ve gururu paylaşmışlar...

sen onu bırak ben daha vahim durumdayım. sadece ailelere söyledik. kimseye söyemeyin dedik. düşük tehlikem olduğu için kardeşimin düğününe gidemeyeceğim. beni soran herkes öğrenecek. senin sadece köy öğrenmiş benim koca şehir öğrenecek:))) dert etme..
canım seninki harbiden vahimmiş o zaman kaç haftalık olucak peki..ama bnmkide döndü köyden evine gelen herkese söylüo ayar oldum:))))

canim bosver sikma canini ya. buyukler oyle iste hevesten mi heyecandan mi. ben de annemlere bile 2 gun once soyledim. kimsye soylemeyin dedim.tebrik mesajlari yagiyo:))
icini ferah tut sen. hic bi seyi kafana takma. gelicek o bebis gor bak :)))
ben de gorumceden yana dertliyim. benim cocugum olunca onun oglu ikinci plana dusecekmis diye dertleniyo.birak tebrik etmeyi kiskanclik ifadesni net bi sekilde gordum suratinda. kem gozelrden korusun allah ya

BİZDE 2 ELTİYİZ GÖRÜMCEM YOK CANIM İLK GEBELİĞİMDE BENDE BÖYLE BİRŞEY DUYDUM ELTİMDEN VE ŞAŞIRDIM GÜYA ŞAKAYDI AMA YEMEDİM:)) ONUN ÇOCUĞU KIZ LÜTFEN KIZ DOĞURMA PRENSESİM TEK OLSUN DEDİ BENDE DEDİMKİ YA ERKEK DOĞURURSAM SENDE 2.Yİ ERKEK YAPMA O ZAMAN DEDİM BENİM PAŞADA TEK OLSUN DEDİM :emir_bebek::nazar:

slm kizlar,biz geldik diyebilirim artik
bugun doktorda randevum vardi cok sukur hersey yolunda bebegimi gordum kalp atisida yavas yavas baslamis artik
doktorum bebegi biraz tarif etti anlayabilmem icin ama o bile cok buyuk bi heyecandi 3 hafta sonrasina tekrardan randevu verdi ..

hayirlisi ile hepimiz kucagimiza aliriz insALLAH yavrularimizi :16::16::16:

canım seninki harbiden vahimmiş o zaman kaç haftalık olucak peki..ama bnmkide döndü köyden evine gelen herkese söylüo ayar oldum:))))

BİZDE 2 ELTİYİZ GÖRÜMCEM YOK CANIM İLK GEBELİĞİMDE BENDE BÖYLE BİRŞEY DUYDUM ELTİMDEN VE ŞAŞIRDIM GÜYA ŞAKAYDI AMA YEMEDİM:)) ONUN ÇOCUĞU KIZ LÜTFEN KIZ DOĞURMA PRENSESİM TEK OLSUN DEDİ BENDE DEDİMKİ YA ERKEK DOĞURURSAM SENDE 2.Yİ ERKEK YAPMA O ZAMAN DEDİM BENİM PAŞADA TEK OLSUN DEDİM :emir_bebek::nazar:

cok guzel bi cevab vermisin canim eltine,ben eltimden bu sene izinde neler neler cektim anlatamam ,cekemediklerinden ne yapacaklarini sasiriyorlar
ALLAHim herkesin kalbine gore versin
bendede bi elti bi gorumce var ama ikisi bir orduya bedel :43:

cok guzel bi cevab vermisin canim eltine,ben eltimden bu sene izinde neler neler cektim anlatamam ,cekemediklerinden ne yapacaklarini sasiriyorlar
canım bizim aramızda 2 yaş var ben 25 yaşındayım oda 27 işte evleneli 3 sene oldu eşimle 5 senedir tanışıyoruz neler çektim anlatamam yılda bir kere hiç abartmıyorum 5 kere problem yaşıyoruzdur herşey herkes ona göre olmalı hayatında senede 1 kere baba evine gider bir daha dönmicem der döner, iyilik yapsın anında bir problem çıkartsın genelde problemi o çıkartır ben sana iyilik yaptım burnundan fitil fitil gelsin der herkes onun huyunu bildiği için susar ki eşinin başının etini yemesin die ararsın telefonlarını açmaz msj çekersin cvp verir dışarıda görür nie aramıosun der beni bir tek işi düştüğünde aradığını gördüm 3 senelik evliyiz 100 metre yavar ya yok evimizin arası 1o kere gelmemiştir ama bi bak saygısızlık onda eşimin ailesine karşı ama el üstünde olan o bizi tiye alan bile yok o yüzden bende herkese mesafe koydum diorumya şu oturduğum çevrede normal bir insan yok hepsi birbirine ya küs yada arkasının kuyusunu kazıyor gitmek istiyorum bu çevreden:(

canım bizim aramızda 2 yaş var ben 25 yaşındayım oda 27 işte evleneli 3 sene oldu eşimle 5 senedir tanışıyoruz neler çektim anlatamam yılda bir kere hiç abartmıyorum 5 kere problem yaşıyoruzdur herşey herkes ona göre olmalı hayatında senede 1 kere baba evine gider bir daha dönmicem der döner, iyilik yapsın anında bir problem çıkartsın genelde problemi o çıkartır ben sana iyilik yaptım burnundan fitil fitil gelsin der herkes onun huyunu bildiği için susar ki eşinin başının etini yemesin die ararsın telefonlarını açmaz msj çekersin cvp verir dışarıda görür nie aramıosun der beni bir tek işi düştüğünde aradığını gördüm 3 senelik evliyiz 100 metre yavar ya yok evimizin arası 1o kere gelmemiştir ama bi bak saygısızlık onda eşimin ailesine karşı ama el üstünde olan o bizi tiye alan bile yok o yüzden bende herkese mesafe koydum diorumya şu oturduğum çevrede normal bir insan yok hepsi birbirine ya küs yada arkasının kuyusunu kazıyor gitmek istiyorum bu çevreden:(

canım senin işin hakkaten zor Allah yardımcın olsun anladığım kadarıyla eşinin ailesiyle yakın yerlerde otouryosun peki kendi ailen nerde?

canım senin işin hakkaten zor Allah yardımcın olsun anladığım kadarıyla eşinin ailesiyle yakın yerlerde otouryosun peki kendi ailen nerde?

ben resmen canım attan indim eşeğe bindim istanbulda esenlerdeyim şuan canım... benim canım ailemde çengelköyde oturuyor 5 dakika sahil mesafesinde canım sıkıldıkça inerdim sahile saatlerce otururdum huzur verirdi boğaz bana... burası bayıyor sıkıyor insanı geriyor eşimin bütün akrabaları burda tam dedikodu kazanı:))bu arada bahsettiğim kişi eltim yani eşim değil biraz öle gibi duruyor:)))eşimin ailesi kavgayı gürültüyü çok seviyor ama benim sevgili babam ve annem bana arkadaşdı resmen ahh nasıl arıyorum o günlerimi allah sağlık sıhhat versin tüm annelerimize babalarımıza, hakkı rahmetine kavuşan annelerin babaların da toprağı bol olsun nur içinde yatsınlar..

ben resmen canım attan indim eşeğe bindim istanbulda esenlerdeyim şuan canım... benim canım ailemde çengelköyde oturuyor 5 dakika sahil mesafesinde canım sıkıldıkça inerdim sahile saatlerce otururdum huzur verirdi boğaz bana... burası bayıyor sıkıyor insanı geriyor eşimin bütün akrabaları burda tam dedikodu kazanı:))bu arada bahsettiğim kişi eltim yani eşim değil biraz öle gibi duruyor:)))eşimin ailesi kavgayı gürültüyü çok seviyor ama benim sevgili babam ve annem bana arkadaşdı resmen ahh nasıl arıyorum o günlerimi allah sağlık sıhhat versin tüm annelerimize babalarımıza, hakkı rahmetine kavuşan annelerin babaların da toprağı bol olsun nur içinde yatsınlar..

yok canim eltin oldugunu anladim zaten,bende ayni durumdayim bende simdi almanyadayim esimin aileside temelli dönus yapmislar türkiyeye,esimlede ben evlendikten sonra buraya geldi ,senede bir ay izine gideriz tatil yapmak icin ama ya eltim ya görumcem birsey bulurlar zehir ederler ,ayni bende neye ugradigimi sasiriyorum turkiyeye gidince ,bide ben onlar gibi agiz kavgasida yapip fazla laflarinida veremiyorum,sonradanda kendi kendimi yiyorum sunu deseydim bunu deseydim diye,senede bir defa gormemize ragmen cekemediklerinden ne yapacaklarini sasiriyorlar

valla zor bu kayinvalide gorumce muhabbetleri. benim de elti yok ama 2 tane gorumce var. ikisi birbirinden beter. anlamiyorum bu kiskanclik meslelerini., bebek olucak duyunca kucuk gorumcem cok zuuldu iste hem onun ogluna rakip gelecek diye dusunuyo hem de esimle bosanmayiz artik diye. hala umudu vardi:)) benim anne babmda cok uzakta. neyse ki esimle huzurluyum allh bozmasin. yoksa zaten katlanmam ki. ben simdi kendi cekirdek aileme bakiyorum kulaklrimi kapttim. hi hi deyip geciyorum .yoksa kendimi uzuyorum cok. aksam kdar isteyim zaten cok yakinda degiller bana. gordugum zamn ds he he iste. baska yolu yok. yoksa esimle hzurum kacacak. onun ailesi sonucta kotu bi sey soyledin mi aliniyo. ee haklida o da soylese de ben de aliniyorum. aile sonuctya degistiremezki bu saatten sonra. dunya diyorum her turlu insan var iste. kalplerine gore herkesin.

yok canim eltin oldugunu anladim zaten,bende ayni durumdayim bende simdi almanyadayim esimin aileside temelli dönus yapmislar türkiyeye,esimlede ben evlendikten sonra buraya geldi ,senede bir ay izine gideriz tatil yapmak icin ama ya eltim ya görumcem birsey bulurlar zehir ederler ,ayni bende neye ugradigimi sasiriyorum turkiyeye gidince ,bide ben onlar gibi agiz kavgasida yapip fazla laflarinida veremiyorum,sonradanda kendi kendimi yiyorum sunu deseydim bunu deseydim diye,senede bir defa gormemize ragmen cekemediklerinden ne yapacaklarini sasiriyorlar

bende cevap vermiyorum zaten sonrada kendime kızıyorum neden bunu demedim die imkanıda yok tam laf ebesi yetişemem hızına muhabbete bile girmek istemiyorum çünkü her 3 kelimesinden biri nasıl laf soksamda moralini bozsam eşimde sevmez yengesini umrundada değil zaten allah bize peygamber sabrı vermiş heralde iyi dayanıoz laflarına:52:

valla zor bu kayinvalide gorumce muhabbetleri. benim de elti yok ama 2 tane gorumce var. ikisi birbirinden beter. anlamiyorum bu kiskanclik meslelerini., bebek olucak duyunca kucuk gorumcem cok zuuldu iste hem onun ogluna rakip gelecek diye dusunuyo hem de esimle bosanmayiz artik diye. hala umudu vardi:)) benim anne babmda cok uzakta. neyse ki esimle huzurluyum allh bozmasin. yoksa zaten katlanmam ki. ben simdi kendi cekirdek aileme bakiyorum kulaklrimi kapttim. hi hi deyip geciyorum .yoksa kendimi uzuyorum cok. aksam kdar isteyim zaten cok yakinda degiller bana. gordugum zamn ds he he iste. baska yolu yok. yoksa esimle hzurum kacacak. onun ailesi sonucta kotu bi sey soyledin mi aliniyo. ee haklida o da soylese de ben de aliniyorum. aile sonuctya degistiremezki bu saatten sonra. dunya diyorum her turlu insan var iste. kalplerine gore herkesin.

amin canım allah bozmasın neden böyleler anlamıyorum gerçekten 3 günlük dünya değermi bu şekilde tutuma davranışa.canım valla topiğimiz iyiki var insan derdini sevincini hüznünü paylaşıyor herkes birbirine elinden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyor:nazar:

bu kan pıhtılaşması dene illett,genetik testle anlşaılıyor canım... ve bu vicdansız insanlar da 2-3 kayıptan sonra araştırma yapma taraftarı oluyorlar.benim 2 kaybım vardı..
ona rağmen 3. de gel dediler bende ortalığı birbirine kattımm,sonra genetik teste göndermek zorunda kaldılar.tıp fakültesinde yaptırdım..basit bir kan testi aslında..1 ayda çıktı sonuçları... ve bende MTHFR A1298C homozigot mutasyon saptandı.koyuyla yazdığım yer,bir gen..ve böyle 6-7 tane gen tahlili de aynı anda yapılıyor...
alt alta raporda yazıor... ..... normal ...... normal......homozigot mutasyon... diye....
hangi geninde problem varsa ona göre tedavi oluoyrsun...
tedavi dediğimde her gün doğuma kadar kan sulandırıcı iğne,:ssz:başka alternatifimiz yok ne yazıkkii...

işte böyle canımmm...

sağol cnm,bugün doktoruma sordum,sende bulguya rastlamadım dedi.ben de varis var hani damarlarla sıkıntı olur diye korkmuştum..

bu arada bugün kontrole gittim,kıpır kıpırdı benim sıpam.2,8 cm olmuş,başı ayrı oynuyodu kıçı ayrı :9: çok güzeldi ama.ağlamamak için zor tuttum kendimi.Allah'ıma binlerce şükürler olsun,1 ay önce düşürdüğümü sandığım yavrum bugün oynaya oynaya en güzel cevabını verdi bana..dilerim hepiniz görürsünün kıpr kıpır oynayışlarını kuzularınızın.

sağol cnm,bugün doktoruma sordum,sende bulguya rastlamadım dedi.ben de varis var hani damarlarla sıkıntı olur diye korkmuştum..

bu arada bugün kontrole gittim,kıpır kıpırdı benim sıpam.2,8 cm olmuş,başı ayrı oynuyodu kıçı ayrı :9: çok güzeldi ama.ağlamamak için zor tuttum kendimi.Allah'ıma binlerce şükürler olsun,1 ay önce düşürdüğümü sandığım yavrum bugün oynaya oynaya en güzel cevabını verdi bana..dilerim hepiniz görürsünün kıpr kıpır oynayışlarını kuzularınızın.

Amin canım darısı başımıza :nazar: Bende ptesi kuzumu görmeye gidicem inşallah iyidir. :16:

Mrb arkadaslar doktor kontrolüne gittim rahmimde kanama warmış doktorum önemli bisey degil dedi ama ben yinede endişeleniyorum aranızda bu durumu yaşayan warmı
ben 5+4 de kanama yaşadım,10 gün yerimden kalkmadım.8.haftamda yine kanama gördü doktorum,çok riskli değil dedi ama progestan verdi tekrar,bu sefer normal dinlenmeyle geçirdim.bugün kontrolüm vardı rahmim tertemizdi.

Annem bana çok karisiyooo. Bütün doktor kontrollerime gelmek istiyoooo. E tabi bu da beni bunaltiyooo :19::19::19:
bende 6 kere gittim herhalde kontrole,ilk defa bugün sadece eşimle gittik,hep kayınvalidemler,kardeşlerim falan filan :)

valla bi tanam ne çektiğimi tahmin bile edemezsin ölücem sinirden mesela benim teyzemin 14 yıldır çocuğu olmuyo çok hassas bu konuda yanında hamileliğimle ilgili bişey sorduklarında dahi çok çekine çekine cevap veriyorum geçenlerde oturmaya gittim eniştem felanda var annem yapıştı karnıma torunum bitanem nasılsın bakalım hadi kıpırdayı ver artık dik dik bakıyorum kadın oralı bile değil onlarında üzüldüğü yüzlerinden belli hala karnımı seviyo annem yarım saat olsada kaçsam diye saate baktım durdum:43:

bence anneni çek güzelce konuş..ayıp ediyo bence..

ayyyy kızlar öle sinirlendimki şimdi anlatamam bnm bu kaynanamın ağzı yokmu birşeyi saklamaya gelmiyor daha yeni köyden geldi benim hamileliğimi köydeyken öğrenmişti sevgili eltim kayınpedere sölemiş oda kaynanaya ağızlarında birşey durmuor yemin ediyorum herkese yaymışlar önce köyde birilerine sölemiş hamileyim die sonra burda mahalledeki kadınlara kadına ben söyleme diyorum ne olcak dio ya üff be kadın zaten düşük yapmışım 2 ay önce tam da 7 haftalıkken neden millete yayıyosun tut be ağzını ben söylersem söylerim ya sana ne oluyor heyyy allahım daha bnm sadece annem ve babam biliyor ne sinirlendim şimdi kadında beni dışarıda görmüş akıl veriyor bak hamilesin böyle yap die sanane be kadın diesim geldi resmen:20:

aynı benim kaynanam :) düşük tehlikesi olduğu haftam eşimin abisinin düğünü vardı,dedik ki kimse bilmesin,risk var sonra allah korusun düşerse çocuk millete laf anlatmak zorunda kalmayalım,ben zaten duygusalım,anlatırken her seferinde ölürüm.düğüne bi gittik kime hoşgeldiniz desem hayırlı olsun,iyi düşün iyi olsun,merak etme bebeğin sana tutunur..daha neler neler...kudurmuştum sinirden..

yarın 10. haftamızı bitiriyoruz ama daha hastaneye gidemedik.. pazartesiye kaldı :30::27:

yarın 10. Haftamızı bitiriyoruz ama daha hastaneye gidemedik.. Pazartesiye kaldı :30::27:

kızlar ben konuya cvp veremiyorum alıntı ile vermek zorunda kaldım..benim morelim çok bozuk lütfen bana yardımcı olun..bende tüm hamilelik belirtileri yok oldu.göğüslerimde acı dolgunluk hepsi gitti.küçücük kaldılar 2 gündür:43:ben cokk endişeliyim çok korkuyorum içimde cok kötü hisler var.:14:kalp atışları durunca birşey hissedilmiyormuş..birkaç yazı okudum birde göğüs acısı kayboluyor diyince ödm koptu şuan çokk kötüyümm:5:lütfen okuyup geçmeyinn:19:allahıma emanetiz inşallahh sorun yoktur rabbim korsunn

iyidir annesi merak etme..senin kuzunda sana el sallar inşallah..

kızlar ben konuya cvp veremiyorum alıntı ile vermek zorunda kaldım..benim morelim çok bozuk lütfen bana yardımcı olun..bende tüm hamilelik belirtileri yok oldu.göğüslerimde acı dolgunluk hepsi gitti.küçücük kaldılar 2 gündür:43:ben cokk endişeliyim çok korkuyorum içimde cok kötü hisler var.:14:kalp atışları durunca birşey hissedilmiyormuş..birkaç yazı okudum birde göğüs acısı kayboluyor diyince ödm koptu şuan çokk kötüyümm:5:lütfen okuyup geçmeyinn:19:allahıma emanetiz inşallahh sorun yoktur rabbim korsunn

canım inşallah bişey yoktur belirti olsa dert olmasa ayrı bir dert bizler için.. kendini strese sokma,içini rahatlatmak için sabahtan doktora git bence durumu söyle bi baksın bakalım.. inşallah hiçbir şeyin yoktur sağlıklı haberlerini bekliyorum:nazar::18:

mrb canım aynı gündeyiz seninle bendede aynı belirtiler yok oldu iki gündür ama normal artık 10 hafta oldu vücudumuz bebeğimize alıştı kötü şeyler düşünürsek kötü olur, zaten sorun olsa illaki rahatsız olurduk bu sorunların olmaması bebeğimizin artık yerini benimsemesinden kaynaklanıyor artık belirti göstermeyecek ki oda büyüye bilsin değil mi koruya hiç gerek yok ha çok endişeliyim diyorsan dr nu ara yada git bir baksın için rahat etsin bebeğinde huzursuzlanmamış olur en azından ama bende de aynı durum söz konusu dikkatini tekrar çekmek isterim:)

Back