• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
kzlar size bir sorum olacak..bu kan pıhtılaşması nasıl anlaşılıyor.benim bi arkadaşımın ablasının anlaşılmamış,biri 20 haftalıkken,diğeri de 24 haftalıkken karnında ölmüş.duyunca korktum.bilgi sahibi arkadaşlar aydınlatırsa sevinirim.

bu kan pıhtılaşması dene illett,genetik testle anlşaılıyor canım... ve bu vicdansız insanlar da 2-3 kayıptan sonra araştırma yapma taraftarı oluyorlar.benim 2 kaybım vardı..
ona rağmen 3. de gel dediler bende ortalığı birbirine kattımm,sonra genetik teste göndermek zorunda kaldılar.tıp fakültesinde yaptırdım..basit bir kan testi aslında..1 ayda çıktı sonuçları... ve bende MTHFR A1298C homozigot mutasyon saptandı.koyuyla yazdığım yer,bir gen..ve böyle 6-7 tane gen tahlili de aynı anda yapılıyor...
alt alta raporda yazıor... ..... normal ...... normal......homozigot mutasyon... diye....
hangi geninde problem varsa ona göre tedavi oluoyrsun...
tedavi dediğimde her gün doğuma kadar kan sulandırıcı iğne,:ssz:başka alternatifimiz yok ne yazıkkii...

işte böyle canımmm...

Kızlar bişey sorcam.benim normalde midem bulanmazdı ama sabahtan beri bi tuhaf.çok bulanıyor.ama çıkaramıyorum.başım ağrıdı ya.sanki midem kaynıyor.tuzlu kraker yedim ama banamısın demedi.su hiç içmiyorum.ne yapmalıyım acaba.
belki hafif hafif bulantıların başlayacaktır cnmmm
neyse elbet bilgili biri okur cevap verir :9: benim çıkmam lazım,işler beni bekler..

bilgim yok canım tanıdığımın sürekli bebişeri öldüen son öldüğünde farkettiler nasıl farkediliyor bilemiyorum sonrada iğne kullandı 2 bebişi war maşallah..

kızlar yürüyüşlere başlayan var mı aranızda. doktoruma da sormadım ne zaman başlasam diye. son bi kaç gündür belimde ve sırtımda ağrılar başladı bütün gün masa başındayım hareketsizim acaba ondan olabilir mi ki?

yok tatlım doktorum normal demiyor zaten kese yeni göründü daha ortada bebek filan yok değerlerim %66 artması gerekirken %50 arrtıyor malesef :(

nolursa olsun kötü düşünmeyelim Rabbim sağ salim kavusturur inş.bol bol dua edelim su mübarek günlerde

Mrb arkadaslar doktor kontrolüne gittim rahmimde kanama warmış doktorum önemli bisey degil dedi ama ben yinede endişeleniyorum aranızda bu durumu yaşayan warmı

kızlar genelde herkes mide bulantısından şikayetçi ama benim midem bulanmıyor aksine ekşime yapıyor :S o da genzimi yakıyor cok fena..benim gibi mide ekşimesi yaşayan var mı??

Kızlar bişey sorcam.benim normalde midem bulanmazdı ama sabahtan beri bi tuhaf.çok bulanıyor.ama çıkaramıyorum.başım ağrıdı ya.sanki midem kaynıyor.tuzlu kraker yedim ama banamısın demedi.su hiç içmiyorum.ne yapmalıyım acaba.
Benim de bu 2 gündür ara ara bulantılarım oluyor ama kısa süreli geçiyor.
Yalnı su içmelisin bnm de üre değerim yüksek çıktı içmediğim için . Şimdi hergün işe 1,5litre şişe ile geliyorum sabahtan akşama içiyorum.

selam güzel anneler ve onların kuzuları...
umarım hepiniz iyisiznizdir...
bizde kuzumla beraber yeni geldik hastaneden nihayet iyi bi dr bulabildim...
kuzum büyümüş kalbide pıt pıt atıyor :nazar::nazar::nazar::nazar:
yalnız benim kafam bişeye takılıyor benim hesaplamama göre kuzumun8+5 olması gerekirken 8+0olmuş bugün bi sorun varmıdır kızlar:26::26::26:
dr herşeyin iyi olduğunu söledi bayramdan sonra tekrar çağırdı beni....

Benim de 1 hafta geriden gidiyor ..Sorun değil geç döllenme olabilirmiş.

kızlar yürüyüşlere başlayan var mı aranızda. doktoruma da sormadım ne zaman başlasam diye. son bi kaç gündür belimde ve sırtımda ağrılar başladı bütün gün masa başındayım hareketsizim acaba ondan olabilir mi ki?

canım benım aynı zamanlarda hamıle kalmısız sanırım bnde 9. haftamın ıcındeyım aynen masa bası bı ıste calısıorum doktoruma sormadım ama gun asırı yrm saat sıtede yuruyuse cıkıyorum her gun cıkamıorum cunku mutlaka ewdede yapmamız gereken bısıler oluo vakıt bulamıo ınsan bazen ama gun asırı cık yuru sende canım cok faydasını gorucekmısız bunun dogumda ole dıo dogum yapan cogu arkadasım :)

canım benım aynı zamanlarda hamıle kalmısız sanırım bnde 9. haftamın ıcındeyım aynen masa bası bı ıste calısıorum doktoruma sormadım ama gun asırı yrm saat sıtede yuruyuse cıkıyorum her gun cıkamıorum cunku mutlaka ewdede yapmamız gereken bısıler oluo vakıt bulamıo ınsan bazen ama gun asırı cık yuru sende canım cok faydasını gorucekmısız bunun dogumda ole dıo dogum yapan cogu arkadasım :)

evet ,bende bunun için yürüme bandı aldım,yarın gelecek inşallahh:31:

selamlar herkese mis kokulusundan :54: :16: nasılsınız güzel hamişler ve göbeklerinde minik cici bebişler :38:
ne kadar çok konuşmuşsunuz oku oku bitmedi vala :9: :9:

evet ,bende bunun için yürüme bandı aldım,yarın gelecek inşallahh:31:

bizde eşimle karar verdik akşamları iftardan sonra bi yarım saat kadar yürüyelim diyoruz ama bakalım yemekten sonra beni yerimden kaldırabilirse tabi :27:
yürüme bandı çok iyi fikir valla en kısa zamanda bi tane almak lazım

kızlarrr selam ben geldim dünden beri yoktum oku oku anca bitirebildim. çok mutsuzum ya acayip canım sklıo

ben mutsuz yatıp mutsuz kalktım...akşam eşimle tartıştık bende ona küstüm tabi o da bana küstü....
kapris yapıyormuşum sürekli bence alakası bile yok...kabul biraz hassasım ama kapris naz sinir krizi hiçbiri yok...
aba altından sopa gösterip beni 9 aylık süreçte sindirmeye çalışıyor sanırım benim şuan yaşadığım duygular elimde değil....
kolaymı içinde can taşımak hormonların değişmesi,yeme,içme,uyku düzenim bile eskisi gibi değil nasıl ben normal davranayım...
aslında eziyet çektireceksin o zaman anlayacak nazı...:47::47:

işte Aynı benim evde yaşadıklarım, canımın sıkkın olmasına büyük sebebpte bu.. ya elimde değil akşamları evde çok yorgun ve uykulu oluyorum. yemek sofrasında sürekli suratım asıkmış farkında değilim çünkü bulantım oluyor. eşime gülemiyorum bile. oda kaç gündür benimle konuşmuyor 'ne olmuş bana ondan soğumuşum yüzüne bakmıyomuşum' ya neden böyle olduğumu bilmiyorum ben.. elimde değil. dedim ya seninde içine bu sıkıntıları verecek allah beni o zaman anlayacaksın...

PAZARTESİ CANIM DOKTORUMA GİTTİM ŞÜKÜRLER OLSUN.ŞAKALAŞTIK GÜLDÜK RAHATLATTIKTAN SONRA HADİ BAKALIM NNELER OLUYOR DEDİ YATTIM...7+5 İDİ GİTTİĞİMDE...SATIMIZDAN 2 GÜN ÖNDEYMİŞİZ VE KALBİNİ DİNLEDİK GÜM GÜM GÜM:nazar::nazar::nazar::nazar:HAYATIMDA İLK KEZ BÖYLE BİRŞEY GÖRDÜM VE ÇOK ŞAŞIRDIM GEÇEN HAFTA ARKADAŞIMIN BEBEĞİNE GİTTİK 13 HAFTALIK KIZI OLACAK İNŞALLAH YEMİN EDERİM DAHA ÇOK CİDDİ BEBEĞE BENZEMİYOR BÖLE FASÜLYE GİBİ KIVRIK DURUYOR.BENİMKİDE ÖLE OLACAK SANDIK AMA NE GEZER.YAVRUMUN KOLLAR BACAKLAR KAFA GÖZ ÇUKURLARI HERŞEYİ OLUŞMUŞ:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:RESMEN BEBEK GÖRÜNÜMLÜYDÜ.:53::53::53::53:DOKTORUMA DEDİKİ ARKADAŞIM BENİMKİNDEN 5 HAFTA KÜÇÜK AMA İNSAN DOKTORUMDA DEDİKİ ACELECİ ANNESİ GİBİ.TEZ CANLI ŞİMDİ BU KIZA GÖSTERMESEK MORALİ BOZULUR Bİ DÜNYA LAF SAYAR:52::52::52::52::52::52:DOKTORUM BAK ŞİMDİ DEDİ KARNIMA İKİ KEZ ULTRASON ALETİNİ VURDU HAVAYA ZIPLADI BENİM CANIMIN CANI MAŞALLAH ÇOK CANLI DEDİ.ÇOK ŞÜKÜR HERŞEY YOLUNDA ÇOK ŞÜKÜR.BULANTIN SANA HAMİLELİĞİNİ HATIRLATIR DEDİ YEMEK YİYEMEDİĞİ SÖLEDİM BİRŞEY OLMAZ DEDİ ZATEN ÇOK SULU YEMEK YEME BULANTIN VARSA DEDİ YAĞLIDA YASAK.BOL SIVI BOL HAREKET ET DEDİ.HENÜZ KİLO ALMAMIŞIM 3 KİLO KAYBIM VARDI 2 OLMUŞ:)))İDRAR KAN VE HORMON TAHLİLİ İSTEDİ.KAFANA ESİNCE GEL DEDİ ASLINDA 1 AY SONRA DİYECEĞİMDE NASILSA DİNLEMEYECEKSİN DEDİ....SON DOKTOR FACİAMDAN SONRA İYİ OLDU BU ŞÜKÜRLER OLSUN...KIPIR KIPIR YAVRUM BENİDE GÜLÜMSETTİ DARISI SİZLERİN BAŞINA CANLAR....:nazar::nazar:

kayracım çok sevindim :nazar::nazar::nazar::nazar: ya kaç gündür yoktun nerelerdesin, nolur kopma burdan. ben burayı çok seviyorum ama hepiniz varsınız diye... bende bayramdan önce gidicem 9 haftalık olmuş olacak inş. kolu bacağı bellidir benimde çok heyecanlanıyorum...

kızlar selam. dün doktora gittik, mercimeği gördük, kalp atışlarını dinledik. her şey yolunda çok şükür
ama size bi sorum var. doktor bana 2 sayfa dolusu test verdi, bunları yaptır, bi ay sonraya da şimdiden ikili test için randevu al dedi. test sonuçların çıkınca hemen gel bana göster bekleme dedi.
ama ben hem doktorumu değiştirmeyi düşünüyorum, yeni gideceğim özel doktor 10 gün sonra izinden gelecek. hem de gittiğim hastanede bu verdiği testlere 800 tl dediler! ben bu parayı vermek istemiyorum. ama sağlık ocaklarını da hiç bilmiyorum. bu testlerin listesini alıp herhangi bir sağlık ocağına gitsem bana bunları yaparlar mı? yoksa mutlaka aile hekimime mi gitmem lazım? ya da daha uygun nereler var yaptırabilecek sağlk ocağı gibi? :26: sizler yaptırdınız mı? bu daha önceden sizlerin bahsettiği toxoplazma ve idrar testi sanırım bu 2 sayfalık liste..

kızlarrr selam ben geldim dünden beri yoktum oku oku anca bitirebildim. çok mutsuzum ya acayip canım sklıo

işte Aynı benim evde yaşadıklarım, canımın sıkkın olmasına büyük sebebpte bu.. ya elimde değil akşamları evde çok yorgun ve uykulu oluyorum. yemek sofrasında sürekli suratım asıkmış farkında değilim çünkü bulantım oluyor. eşime gülemiyorum bile. oda kaç gündür benimle konuşmuyor 'ne olmuş bana ondan soğumuşum yüzüne bakmıyomuşum' ya neden böyle olduğumu bilmiyorum ben.. elimde değil. dedim ya seninde içine bu sıkıntıları verecek allah beni o zaman anlayacaksın...

kayracım çok sevindim :nazar::nazar::nazar::nazar: ya kaç gündür yoktun nerelerdesin, nolur kopma burdan. ben burayı çok seviyorum ama hepiniz varsınız diye... bende bayramdan önce gidicem 9 haftalık olmuş olacak inş. kolu bacağı bellidir benimde çok heyecanlanıyorum...

olur tatlımm böyle problemler eşinle normal bizlerde yaşadık ben oğlumdayken eşimle yatmıyordum bile duştan çıkıyordu şampuan kokuyorsun diyordum yanıma yaklaştırmıyordum (ee adam duştan çıkınca ne kokacak :9::9::9:) Allah'tan eşim dalgaya falan aldıda 3 ayı böyle atlattık şükürler olsun sende eşinle açık açık konuş geçecek bunlar de eskisi gibi olacağım ama biraz sabır elimdeki bişiy değil dee :16::16:

merhabalar bende 2012 mart annesi olacağım inşallah.beni de listeye eklermisiniz??? :)) 9+2 haftalık hamileyim 26 yaşındayım kalp atışlarını dinledim ilk bebeğim olacak Allah izin verirse inşallah..

merhabalar bende 2012 mart annesi olacağım inşallah.beni de listeye eklermisiniz??? :)) 9+2 haftalık hamileyim 26 yaşındayım kalp atışlarını dinledim ilk bebeğim olacak Allah izin verirse inşallah..

hoşgeldin cnmm sürmeli ekliyor görünce ekler muhtemelen hayırlısıyla al bbebişin kucağına inşallah.. :16::16::16:

olur tatlımm böyle problemler eşinle normal bizlerde yaşadık ben oğlumdayken eşimle yatmıyordum bile duştan çıkıyordu şampuan kokuyorsun diyordum yanıma yaklaştırmıyordum (ee adam duştan çıkınca ne kokacak :9::9::9:) Allah'tan eşim dalgaya falan aldıda 3 ayı böyle atlattık şükürler olsun sende eşinle açık açık konuş geçecek bunlar de eskisi gibi olacağım ama biraz sabır elimdeki bişiy değil dee :16::16:

öyle valla canım haklısın ama benim eşim hep ilgi bekleyen bi tip. azcık yüzüne gülme suratın asık olsun hemen benden soğumakla tehtid eder beni böyle devam et der. mesela bazen işi anlatıyo tepki vermem gerekiyo tam o anda midem bulanıyo konuşamıyorum. aman bi sinir bi stres napcağımı şaşırdım dedim sen bana hiç sabırlı değilsin başkaları gibi peşimde koşturmuyorum ya ben canım şunu çekti bunu çekti diye. :41::41::41:

Back