• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
canım yediğimiz içtiğimiz şeylerde bir sürü katkı maddesi vücuda zararlı şeyler var her gün tvlerde görüyoruzz ki her ilacın olduğu gibi aşınında masum olduğuna bende inanmıyorum ama eskiden anlamsızca bir sürü çocuk ölürken bu aşılar sayesinde bu ölümleri azaltıyorlar tabi seçim senin..

Ben de aşı yapılamsı taraftarıyım .Eskiden bebek ölümlerinin yüksek olmasının sebebi bu aşılara ulaşılamamasıdır. Eskilere bakın 5 çocuk ilk 2 ölü 7 cocuk ilk 3 ölü vb örnekler çoktur.Bnm babanem de 7 tan doğurmuş doğduktan sonra ölmüş 4 tanesi.

Yurtdışından gelme sebebi de Türkiye de aşı bankası olmadığı için olabilir.
Eskiden çocuklar kızamık,difteri vb salgınlardan kırılırdı ne zaman aşılar çıktı bu hastalıklar azaldı.

Kızlar sağlık ocağından benide salı günü aramışlardı.ve dünde gidip kayıt yaptırdım.bana öyle saçma sapan sorular sormadılar.genel sorular.20.haftada tetenoz aşısı olunuyormuş.biz ararız seni dediler.sende gittiğin dr ye sorarsın.yaptır derse yaparız dedi.başka aşılardan falan bahsetmediler.bide çocuk doğduktan sonra onun aşılarını takip ederiz dediler.

Ben zaten sadece aşılara karşı değilim ki ben doğal olmayan ve genetiği değiştirilmiş herşeye karşı tepkili ve duyarlıyım. İlaçlardan nefret ediyorum ve içmiyorum. Bu konuda deli denecek kadar hassasım. Ama 3,5 yaşındaki kızım da ben bu konulara ilgi gösterdikten sonra çok şükür ki doktor yüzü görmedi.

Aşılar hakkında birçok araştırma yapılıyor ve maalesef bu araştırmalar çocuklarına aşı yaptırmayan aileleri haklı çıkarıyor Yapılan tüm araştırmalar; aşılı çocukların aşısız çocuklara göre iki ila beş kat daha fazla bulaşıcı hastalıklara, çocuk hastalıklarına ve alerjiye yakalandıklarını gösteriyor. Bağımsız anketlerde katılımcılara yöneltilen çocuk hastalıkları genellikle şunlardır:
bademcik, kronik bronşit, astım, sinüzit, alerji, egzama, kulak enfeksiyonları, diyabet, uyku bozuklukları, yatak ıslatma, disleksi, migren, hiperaktivite, ADD, epilepsi, depresyon, konuşma veya motor becerilerin gelişimi.
1992 yılında, Yeni Zelanda Aşılama Bilinçlendirme Derneği (IAS) tarafından, 245 aile toplam 495 çocuk üzerinde bir anket yapıldı. Çocukların 226’ sı aşılı ve 269’ u aşısız, 81 ailenin ise hem aşılı hem de aşısız çocukları var. Anket sonucu oldukça çarpıcı. Aşısız çocuklarda aşılı çocuklara göre çocuk hastalıklarının görülme sıklığı çok daha azdır

canım yanlış düşünüyorsun eltimin kızı ile oğlum arasında 1.5 ay war ikisininde aşıları tam oğlum sürekli hastalanıyor ama kızı nerdeyse hiç ..
aşının bunlarla bi alakası yok acaba yediğin şeylerin doğallına ne kadar güweniyorsun kii ???
AŞI ÇOCUĞUNU HASTALIKLARDAN KORUR WE EN ÖNEMLİSİDE BAŞKALARINA GEÇMESİNİ HASTALIĞIN YAYGINLAŞMASINI ÖNLER SENİN GİBİ ÇOĞU KİŞİ DÜŞÜNSE WE ÇOCUKLARINZ HASTA OLSA BİRBİRİNE GEÇSE BUNUN SORUMLULUĞUNU NASIL ALABİLECEKSİNİZ YAZIK YAWRULARA BÖYLE DÜŞÜNMEYİN LÜTFEN!!

hanımlar selam.yeni gelebildim umarım herkes iyidir.
hoş sohbetler diliyorum azcık gecmişe bi göz atayım

nuresma sen düşük mü yaptın? inanki çok üzüldüm. benim de düşük tehlikem var. 6 günüdr yatıyorum . yarın sabah doktora gidicez. ağrın sancın oldu mu? benim bebeğim partesi günü 6+2çıktı ultrasonda. boyu ise 12mm idi. çok küçük değil mi? çok korkuyorum ben de...

tünaydın annişler
merhaba hanımlar.bulantım ve kusmam yok diye şikayet edenler var ya çok şanslısınız.ölüyorum resmen bulantı ve kusmadan.bir de herşey kokuyor resmen sürünüyorum.ekmekten başka bişey yiyemiyorum.Allahım yardım et
aynen canım ya bende o şanslı annelerden olmak isterdim ...

Ama malesefffff ölüyoru ekemk bile yiyemiyorum :27:

Napıcaz bakalım

yakında geçer merak etme . ama mide bulantılarınında faydası oluyor biliyormusun. ben kızıma hamileyken ilk 3 ay son 1 ay hep istifra ettim 10kg aldım doğum yaptığımda eski kilomdaydım bu faydasıda oluyor. bu bebişte mide bulantım koku duyum fazla ama kusmam yok bide ilk kızımda koku alma duyum tavan yapmıştı. restorantların önünden bile geçemiyordum. limonata falan tüket.

kizlar oluyorum.:43::43::43:cok kotuyum.midem bulaniyor,kusuyorum,ishalim:43::43::43::43:
geçmiş olsun arkadaşım allah yardımcın olsun bide yanında bi çocuk varken dahada allah yardımcın olsun.
Kızlar sağlık ocağından benide salı günü aramışlardı.ve dünde gidip kayıt yaptırdım.bana öyle saçma sapan sorular sormadılar.genel sorular.20.haftada tetenoz aşısı olunuyormuş.biz ararız seni dediler.sende gittiğin dr ye sorarsın.yaptır derse yaparız dedi.başka aşılardan falan bahsetmediler.bide çocuk doğduktan sonra onun aşılarını takip ederiz dediler.
benimde ilk hamileliğimde hiç acayip sorular sormadılar. gayette güzel ilgileniyorlar. ben kızım doğduktan sonra hiç doğru dürüst özel hastaneye falan gitmedim hem sağlık ocağına götürdüm. gerçi büyük bir hastalık geçiripte hasteneye götürme durumuda olmadı çok şükür. kısacası ben sağlık ocağımdan memnunum.

attachment.php
Böyle dogurmak isteyen parmak kaldırsın maşallah:9:

benıde ıkı gun once falan aradılar ama calıstıgım ıcın esım gıdıp kayıt yaptırıcak kabul ederlermı acaba ?

fotoğraftaki bebişin gözleri nasıl açık maaşallah benim kız doğduğunda gözleri açılmıyordu. şişlikten:nazar:

herşey olacağına varır dinlenmene bak allahın izni varsa kucağına alırsın inşallah. allah sağlıklı bebekler nasip etsin hepimize

benıde ıkı gun once falan aradılar ama calıstıgım ıcın esım gıdıp kayıt yaptırıcak kabul ederlermı acaba ?

bilmiyorum cnm.sorulan sorular eşin bilirse belki.son sat tarihi,kan gurubu,hangi ilaçları kullandığın,daha önce düşük falan yaptıysan nedeni.hangi dr ye gittiğin falan...

Back