• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
bnmki kafasına göre hareket eder ki en son konuştum ve şöle dedim bn senin bekar hayatırnın hizmetçisi değilim ben yokmuşum gibi hareket etmek istiyorsan yollarımızı ayıralım hayatımda almış olduğum en net karardı bu bnm için ondan sonrada sıktı tabi ama kıt türkçede sorun yaşıyoruz bizim dilimiz eşimle tarzanca oda dünden razı aslına bakarsan umursamıyorum artık bebeğimi düşünüyorum 5.katta oturuyorum ve asansör yok sabah uyuyordu ekmek alması gerektiğini söledim acıktım dedim uyumaya devam etti kahvaltını sade sade yap dedi ve o merdivenleri inerek fırına doğru gittim ve bnm o merdivenleri şuan bu kadar inip çıkmam doğru değil doktorumda söledi anlatsam ağzınız açık okursunuz ne diim buda bnm çilem allah yardımcım olsun

çokk üzüldüm canımmm Allah yardımcın olsun bazen benimkide yapar deli olurum ama seninki sürekli yapıyormuş üzüldüm walla canım yaa :14:

KAYRAMMMMM çok teşekkürler ewet çok nazlı bir bebek olur (eğer gelişirse ) üzdü beni tabi sewinmek için daha erken ama bakalımm artıkk canımm dularım bebişle... :16::16::16:

Sağlık ocağından arayanlardan nefret ediyorum. Bebek olduktan sonra da eve geliyorlar bakıyorlar benim kızımda öyle yapmışlardı. Daha sonra da bebeğin aşıları için peşinize düşüyorlar ki ben inşallah çocuğuma hiç bir şek,lde aşı yaptırmayacağım aşıların her türlüsüne karşıyım. Daha anne sütünü bile zor hazmedebilen bir yavruya içinde o kadar ağır metaller olan aşıları neden zorla yapıyorlar bir düşünmek gerek. Daha dünya ya alışmaya çalışan ve anne sütünün her türlü hastalıktan koruduğu bir dönemde neden yurtdışı kaynaklı o bilinmez aşıları yaptırmaya maruz kalıyoruz? Ben sırf beni bulamasınlar diye yeni taşındığım evimin adresini kullanmadım hala eski adresimi veriyorum.

bu iğneleri neden kullanıyorsunuz kızlar dr bana sadece folik asit verdi başka ilaç kullanmıyorum siz hangi ilaçları kullanıyorsunuz ??
canım ben folik asit + corasprin kullanıyorum progestanda var.
göbeğinde morarma oldumu canım?
ilrleyen dönemlerde de göbekden yapmaya devam edicekmisin?
evet canım, az az morarıyo ama daha çok iğne yerleri çok belli ve kırmızılık var.ilerki dönemlerde de göbekten yapayım diorum ama hassaslaşınca acısı çok artıyomuş olmadı kola bacağa geçerim.sen nerden yapıyosun ?
Kızlar doktor bana hiç hap falan vermedi. Sadece folikasit kullanıyorum onuda zaten hamile kalmadan önce kullanmaya aşlamıştım. Sizlerin doktorları size hiç ilaç verdi mi?
normal seyrinde giden hamilelere folik asit yeterli canım endişe etme
benimde kaybım var gülüm hemde çok ağır bir kayıp hayatımdaki neşemide alıp götüren bir kayıp..o yüzden takılma eskilere önüne bak.rabbim beni güldürdü bak ikinci kez güldürecek nasipse.darısı başına inşallahhhhhh....
biliyorum canım tabiki senin acın çok çok daha ağırı.üzülmüyorumda inş diyorum o şefaatçi meselesinden bizden faydalanırız.benim canım dr un yüzünden başka türlüde yandı onları orda görmek isterim bebeklerimi.inş canım darısı hepimize

günaydın arkadaşlar nasılsınız ?

merhaba hanımlar.bulantım ve kusmam yok diye şikayet edenler var ya çok şanslısınız.ölüyorum resmen bulantı ve kusmadan.bir de herşey kokuyor resmen sürünüyorum.ekmekten başka bişey yiyemiyorum.Allahım yardım et

Ayyy ne cok konusuyonuz yaaa oku oku bıtmıyo fazlada pc basında kalamıyorum mıdem bulanıyo dusuk yapan arkadasım gecmıs olsun canım bende kurtaj oldum ve 5 ayın uzerıne rabbım ol dedı ve hamıleyım ama eskı kadınlarımız hep der dusugun ayagı ıcındedır dıye cok gecmez hamış kalırsın uzulme hakkında hayırlısı olsun canım yaşın gençse takma ben 42 yasında oldugum ıcın cok uzulmustum psıkolog yardımıyla atlatmıstım ama en bası allahın ıznıyle...

Sağlık ocağından arayanlardan nefret ediyorum. Bebek olduktan sonra da eve geliyorlar bakıyorlar benim kızımda öyle yapmışlardı. Daha sonra da bebeğin aşıları için peşinize düşüyorlar ki ben inşallah çocuğuma hiç bir şek,lde aşı yaptırmayacağım aşıların her türlüsüne karşıyım. Daha anne sütünü bile zor hazmedebilen bir yavruya içinde o kadar ağır metaller olan aşıları neden zorla yapıyorlar bir düşünmek gerek. Daha dünya ya alışmaya çalışan ve anne sütünün her türlü hastalıktan koruduğu bir dönemde neden yurtdışı kaynaklı o bilinmez aşıları yaptırmaya maruz kalıyoruz? Ben sırf beni bulamasınlar diye yeni taşındığım evimin adresini kullanmadım hala eski adresimi veriyorum.

neden böyle düşünüyorsun canım bu aşılar çocuğunu hastalıklardan korumak için ki aramak zorundalar bebğinin hamileini düzenli kontrolleri war bunları yapmazlarsa ceza alabiliyorlar kayıt altına almaları şart..

merhaba hanımlar.bulantım ve kusmam yok diye şikayet edenler var ya çok şanslısınız.ölüyorum resmen bulantı ve kusmadan.bir de herşey kokuyor resmen sürünüyorum.ekmekten başka bişey yiyemiyorum.allahım yardım et

aynen canım ya bende o şanslı annelerden olmak isterdim ...

Ama malesefffff ölüyoru ekemk bile yiyemiyorum :27:

Napıcaz bakalım

arkadaşlar merhaba.umarım bebişlerimize sağlıkla kavuşuruz.aranızda CMV IGG VE RUBELLA IGM,RUBELLA IGG testlerini yaptıran vardır sanırım.bu tahliller hakkında bilgi, verecek arkadaşlar varsa hepinize teşekkür ederim.allaha emanet olun :)

Ben de TORCH aıd altında rubella ve toksoplazma testleri yaptırdım.KAn aldılar ve özel bi klinikte bakıldı. SOnuç normal dediler.Rubella(kızamıkçık) ve toksoplazma bir virus türü Allah korusun bir arkadşaımda rubella çıktı %99 mongol olur dediler. ve bebeği 12 . haftada aldırdı.Kötü şeyler düşünmeyin ama testleri de ihmal etmeyin.
Ben kendim istedim doktorumdan özellikle.Sağlık ocağı yapmıyor zaten.

Günaydın kuzucuklar,

nasılsınız iyi misiniz, bebişiniz büyüsün diye heyecanda mısınız...Ben de heyecanlıyım ama benım bebısım nedne bu kadar kucucuk.. :(((
Ben 6+6 da gittim.. Boş gebelik ihtimali vardı yazmıştım daha önce.
Çok şükür öyle çıkmadı, kalp atışlarını gördük fakat,
doktor 5+6 dedi ve sadece 2.4 mm.
Ona göre normal ama bana göre değil.
Geç döllenme olma ihtimali de yok.
Çünkü yumurtlama dönemi nden sonra gebelık testı yapana dek ılıskı de olmadı.
Ama neden boyle kucuk.
Yoksa gıdecek mı dıye çok korkuyorum... :((
Ne yapmalıyım gelısmesı ıcın.
Çinko alın dıyor bazı yerlerde.
o zaman buyurmus
yanı 6 + 6 da neden bır hafta gerı gozukuyor
hem 5+6 bıle olsa yıne de 2.4 mm kucuk degıl mı?
ne yapmalıyım sızce?
doktoruma sordum
normal dıyor baska bırsey demıyor... :(((:19:

Cnm ben de senin gibi geç döllenme olabilir dedi 9. haftada görünüyorum ama 8 haftalık diyor.İlk başta ben 6 haftalık derken o 5 haftalık demişti çok moralim bozulmuştu ama normal olabilir.Bebeğin mm haftasına göre normal cnm endişe etme.Doktoruna güven..

Günaydın kuzucuklar, nasılsınız iyi misiniz, bebişiniz büyüsün diye heyecanda mısınız...

Ben de heyecanlıyım ama benım bebısım nedne bu kadar kucucuk.. :(((
Ben 6+6 da gittim.. Boş gebelik ihtimali vardı yazmıştım daha önce.
Çok şükür öyle çıkmadı, kalp atışlarını gördük fakat,
doktor 5+6 dedi ve sadece 2.4 mm.
Ona göre normal ama bana göre değil.
Geç döllenme olma ihtimali de yok.
Çünkü yumurtlama dönemi nden sonra gebelık testı yapana dek ılıskı de olmadı.
Ama neden boyle kucuk.
Yoksa gıdecek mı dıye çok korkuyorum... :((
Ne yapmalıyım gelısmesı ıcın.
Çinko alın dıyor bazı yerlerde.
o zaman buyurmus
yanı 6 + 6 da neden bır hafta gerı gozukuyor
hem 5+6 bıle olsa yıne de 2.4 mm kucuk degıl mı?
ne yapmalıyım sızce?
doktoruma sordum
normal dıyor baska bırsey demıyor... :(((:19:

Ben de TORCH aıd altında rubella ve toksoplazma testleri yaptırdım.KAn aldılar ve özel bi klinikte bakıldı. SOnuç normal dediler.Rubella(kızamıkçık) ve toksoplazma bir virus türü Allah korusun bir arkadşaımda rubella çıktı %99 mongol olur dediler. ve bebeği 12 . haftada aldırdı.Kötü şeyler düşünmeyin ama testleri de ihmal etmeyin.
Ben kendim istedim doktorumdan özellikle.Sağlık ocağı yapmıyor zaten.

Cnm ben de senin gibi geç döllenme olabilir dedi 9. haftada görünüyorum ama 8 haftalık diyor.İlk başta ben 6 haftalık derken o 5 haftalık demişti çok moralim bozulmuştu ama normal olabilir.Bebeğin mm haftasına göre normal cnm endişe etme.Doktoruna güven..

kızlar bence bir hafta için üzülmeyin bebek büyüdükçe o arayı kapatır hem kalp atışlarınıda duymuşsunuz bakın ben daha keseyi bile yeni,i gördüm ortada bebek filan yok tabi 8. haftaya gireceğimm :14:

neden böyle düşünüyorsun canım bu aşılar çocuğunu hastalıklardan korumak için ki aramak zorundalar bebğinin hamileini düzenli kontrolleri war bunları yapmazlarsa ceza alabiliyorlar kayıt altına almaları şart..

Uzun zamandır bu konuları araştırıyorum ve öğrendiğim şeyler hiç de içaçıcı değil aşağıdaki yazıda aşıların zararlarının bir kısmı anlatılıyor. Gerçekte ise çok daha büyük zararlardan bahsediliyor.
Aşı
"Aşı en büyük çocuk katilidir''... Sağlıklı doğan çocuk aşılarla hasta ediVİRÜSliyor. Hepimiz uygulamada nasıl en ağır hastalıkların aşı sonrası başladıVİRÜSğını gördük... Dünyada milyonlarca ebeveyn aşıların sadece bir tek amaVİRÜSca hizmet ettiğini artık anlamış durumda: Çocuğun bağışıklık sistemini tahrip ederek ilaç üreticileri ve doktorlar için iyi birer müşteri olmalarını sağlamak. Kendi tecrübem ve diğer ailelerin tecrübeleri sayesinde biliyoVİRÜSruz ki, hiç aşı olmamış çocuklar hastahanenin ne olduğunu bilmezken, aşılanmış çocuklar hastahanelerden nerdeyse hiç kurtulamıyorlar." Dr. Prafull Vijayakar, dünyaca ünlü homeopat.

Çok sayıda hekim, aşıların, yapıları gereği doğallıktan uzak olduğunu ve tamamen gereksiz olduğunu düşünmektedir. Çünkü insanın bağışıklık sistemi, öğrenme metodu ile gelişir. Çocuk hastalıklarının yaratılmasının hikmeti bağışıklık sisteminin kuvvetlenmesi içindir. Günümüzde ise her türlü hastalığa karşı yapılan ısrarlı aşılama, tamamen sağlıklı olan çocuklaVİRÜSrın bağışıklık sisteminin gelişmesine engel olmaktadır. Ne yazık ki çocukVİRÜSlar bunun bedelini bugün olduğu gibi gelecekte de ağır hastalıklarla ödeVİRÜSmek zorunda kalacaklar.
Alerji ve astım vakalarının, onkolojik hastalıkların korkunç bir hızla çoVİRÜSğalması çok önemli biyolojik kuralların ihlal edildiğini göstermektedir. Bu ihlaller arasında ilk sırayı da aşı almaktadır. Uzmanların bu konu ile ilgili bazı gözlemleri şöyledir: "Aşılanan bazı kimselerde, aşılanmayanlarla karşıVİRÜSlaştırıldığında, en fekte esnasında etkilenmeme bir yana, hastalık enfeksiyoVİRÜSnu çok daha ağır seyretmektedir. Bu, bağışıklık sisteminin felci sendromu olarak adlandırılır. Diğer bir deyişle aşılanan çocuklar, aşıyla korundukları düşünülen bir hastalığa yakalanmakla kalmıyor bu hastalığı normalden çok daha ağır bir seyirde geçiriyorlar. Aşıyla koruma gerçekleşmiyor".
Bundan daha kötüsü eski aşıların yerine insanın genomuna karışan, inVİRÜSsanın özünü değiştiren yeni nesil aşılar ortaya çıkmıştır. Bunlar bulaşıcı hasVİRÜStalıkların, hastalıklardan korunma alanında yeni, Genetik Mühendisliği ürünü "Rekombinat Aşılar"dır. Hepatit B aşısı, bu aşıya iyi bir örnektir. "GeVİRÜSnetik Mühendisliğin" getirdiği metodlarla silahlanan biyologlar artık bakteriyel hücrelere diğer organizmaların proteinlerinin sentezinden sorumlu olan genleri yerleştirebiliyorlar Bu teknolojinin sağladığı imkanlarla günüVİRÜSmüzde interferon, enzim, hormon ve diğer biopreparatlar gibi Grip ve HeVİRÜSpatit B aşısı da aynı mantıkla elde edilebiliyor.

TOKSOPLAZMA

Toksoplasmosis; zorunlu hücre içi bir parazit olan toksoplazma gondinin neden olduğu bir enfeksiyondur.

Konjenital toksoplazma enfeksiyonu insidansı: 1-10/10.000

Risk faktörleri: İyi pişirilmemiş et ürünleri ve kedi feçesi ile kontomine olmuş sebze ve meyveler.

Plasentadan geçiş: Vardır. Gebelik ilerledikçe parazitin geçişi artar yani konjenital toksoplazmosis insidansı artar fakat hastalığın şiddeti azalır.

Maternal klinik: İnfeksiyoz mononükleoza benzer, nonspesifik bir tablodur; ateş, halsizlik, yorgunluk, lenfadenapati, fotofobi ve ağrılı servikal lenfadenopati.

Gebeliğe etki: Abortus, erken doğum ve intrauterin mort de fetus.

Fetus ve yenidoğana etki: Konjenital toksoplazmosis olgularının %87’sinde asemptomatik veya nonspesifik semtomlar mevcuttur. En sık konjenital fetal patoloji korioretinittir. Diğerleri; katarakt, körlük, sağırlık, hidrosefali, mental retardasyon, hepatit, pnömoni, myokardit, lenfadenopati ve döküntü gibi belirti ve bulgulardır.

Eğer enfeksiyon gebeliğin 2-10. haftaları arasında geçirilmiş, ultrasonografide majör lezyonlar gösteriliyor ve amniyosentezle (PCR ile) fetal enfeksiyonun tanısı konulmuş ise gebeliğin sonlandırılması düşünülmelidir.

Önlem:

-Gebe olmayan enfekte kadınlar 6 ay süre ile gebe kalmamalıdırlar.

-Gebe kadınlar çiğ ya da az pişmiş etleri (660C üzerinde parazit inaktive olur.)

yemekten kaçınmalıdırlar.

-Çiğ et ellendikten hemen sonra eller yıkanmalıdır.

-Kedi feçesi içerebileceğinden bahçede çalışmaktan kaçınmalı ve toprakla temas edilirse

eller yıkanmalıdır.

RUBELLA

Kızamıkçık; togovirus ailesinden tek zincirli RNA virusunun neden olduğu döküntülü bir enfeksiyondur. Enfekte kişilerin solunum yollarından çevreye yayılır.

Konjenital rubella enfeksiyonu insidansı: 1-2/10.000

Risk faktörü: Virusa karşı bağışık olmamak.

Plasentadan geçiş: Özellikle viremi ile olur. Birinci trimesterde bulaş en fazladır.

Maternal klinik: Solunum yolu ile bulaşan virus, 2-3 haftalık kuluçka döneminden sonra semptomatik hale gelir. Halsizlik, ateş, baş ağrısı ve konjuktivitle birlikte 1-5 gün sonra yüzden başlayıp gövde ve ekstremitelere yayılan ve 3 gün süren maküler döküntüler izlenir. Subaurikular ve soboksipital lenfadenopatiler karekteristiktir.

Gebeliğe etkisi: abortus ve erken doğuma neden olabilir.

Fetus ve yeni doğana etkileri: Döküntüler, eğer son adet tarihine göre 12.gün ile 12. hafta arasında oluşmuş ise %81 oranında konjenital rubella sendromu gelişir. Eger döküntüler 12. günden önce ise konjenital rubella sendromu için risk yoktur. Konjenital rubella sendromu; koryoretinit, katarakt, hidrosefali, sağırlık, mental retardasyon ve kalp hastalıklarını içerir.

Önlem: Serolojik olarak (-) olan kadınlar aşılanmalıdırlar. Aşıdan sonraki bir-üç aylık dönemde kontrasepsiyon uygulanması önerilir. Bağışık olmayan gebeler rubella şüphesi olanlardan uzak durmalıdır.

Uzun zamandır bu konuları araştırıyorum ve öğrendiğim şeyler hiç de içaçıcı değil aşağıdaki yazıda aşıların zararlarının bir kısmı anlatılıyor. Gerçekte ise çok daha büyük zararlardan bahsediliyor.
Aşı
"Aşı en büyük çocuk katilidir''... Sağlıklı doğan çocuk aşılarla hasta ediVİRÜSliyor. Hepimiz uygulamada nasıl en ağır hastalıkların aşı sonrası başladıVİRÜSğını gördük... Dünyada milyonlarca ebeveyn aşıların sadece bir tek amaVİRÜSca hizmet ettiğini artık anlamış durumda: Çocuğun bağışıklık sistemini tahrip ederek ilaç üreticileri ve doktorlar için iyi birer müşteri olmalarını sağlamak. Kendi tecrübem ve diğer ailelerin tecrübeleri sayesinde biliyoVİRÜSruz ki, hiç aşı olmamış çocuklar hastahanenin ne olduğunu bilmezken, aşılanmış çocuklar hastahanelerden nerdeyse hiç kurtulamıyorlar." Dr. Prafull Vijayakar, dünyaca ünlü homeopat.

Çok sayıda hekim, aşıların, yapıları gereği doğallıktan uzak olduğunu ve tamamen gereksiz olduğunu düşünmektedir. Çünkü insanın bağışıklık sistemi, öğrenme metodu ile gelişir. Çocuk hastalıklarının yaratılmasının hikmeti bağışıklık sisteminin kuvvetlenmesi içindir. Günümüzde ise her türlü hastalığa karşı yapılan ısrarlı aşılama, tamamen sağlıklı olan çocuklaVİRÜSrın bağışıklık sisteminin gelişmesine engel olmaktadır. Ne yazık ki çocukVİRÜSlar bunun bedelini bugün olduğu gibi gelecekte de ağır hastalıklarla ödeVİRÜSmek zorunda kalacaklar.
Alerji ve astım vakalarının, onkolojik hastalıkların korkunç bir hızla çoVİRÜSğalması çok önemli biyolojik kuralların ihlal edildiğini göstermektedir. Bu ihlaller arasında ilk sırayı da aşı almaktadır. Uzmanların bu konu ile ilgili bazı gözlemleri şöyledir: "Aşılanan bazı kimselerde, aşılanmayanlarla karşıVİRÜSlaştırıldığında, en fekte esnasında etkilenmeme bir yana, hastalık enfeksiyoVİRÜSnu çok daha ağır seyretmektedir. Bu, bağışıklık sisteminin felci sendromu olarak adlandırılır. Diğer bir deyişle aşılanan çocuklar, aşıyla korundukları düşünülen bir hastalığa yakalanmakla kalmıyor bu hastalığı normalden çok daha ağır bir seyirde geçiriyorlar. Aşıyla koruma gerçekleşmiyor".
Bundan daha kötüsü eski aşıların yerine insanın genomuna karışan, inVİRÜSsanın özünü değiştiren yeni nesil aşılar ortaya çıkmıştır. Bunlar bulaşıcı hasVİRÜStalıkların, hastalıklardan korunma alanında yeni, Genetik Mühendisliği ürünü "Rekombinat Aşılar"dır. Hepatit B aşısı, bu aşıya iyi bir örnektir. "GeVİRÜSnetik Mühendisliğin" getirdiği metodlarla silahlanan biyologlar artık bakteriyel hücrelere diğer organizmaların proteinlerinin sentezinden sorumlu olan genleri yerleştirebiliyorlar Bu teknolojinin sağladığı imkanlarla günüVİRÜSmüzde interferon, enzim, hormon ve diğer biopreparatlar gibi Grip ve HeVİRÜSpatit B aşısı da aynı mantıkla elde edilebiliyor.
canım yediğimiz içtiğimiz şeylerde bir sürü katkı maddesi vücuda zararlı şeyler var her gün tvlerde görüyoruzz ki her ilacın olduğu gibi aşınında masum olduğuna bende inanmıyorum ama eskiden anlamsızca bir sürü çocuk ölürken bu aşılar sayesinde bu ölümleri azaltıyorlar tabi seçim senin..

ben sağlık ocağına ilk kanda bhcg yaptırmak için gitmiştim daha adetime 1 hafta vardı,gecikme olmadan test yapmadıkları için adetim 1 hafta gecti dedim oraya öyle kaydettiler beni ama test negatif cıktı.ama o hafta gercekten adet olmadım tekrardan gittim benim hesabıma göre adetim 4 gun gectı onların kayıtlarına göre 20 gün :1::1: sonuç 296.1 çıktı 20 güne göre düşük dediler tamam dedim :25: kalp atışını duyunca gel kaydını tamamlayalım dediler. boyumu kilomu benim ve eşimin sigara alkol içip içmediğini falan sordular

Son düzenleme:
ben sağlık ocağına ilk kanda bhcg yaptırmak için gitmiştim daha adetime 1 hafta vardı,gecikme olmadan test yapmadıkları için adetim 1 hafta gecti dedim oraya öyle kaydettiler beni ama test negatif cıktı.ama o hafta gercekten adet olmadım tekrardan gittim benim hesabıma göre adetim 4 gun gectı onların kayıtlarına göre 20 gün :1::1: sonuç 296.1 çıktı 20 güne göre düşük dediler tamam dedim :25: kalp atışını duyunca gel kaydını tamamlayalım dediler. boyumu kilomu benim ve eşimin sigara alkol içip içmediğini falan sordular

ewet sağlık ocakları adet geçmeyince yapmıyorlar cnmmventeresan bir durum olmuş seninkisi erken döllenme flan de bari yada bebeğim çok kiloluymuş de :9::9::9:

doğru söylüyorsun özpolat ama sana o soruları sordular mı bilmiyorum çok kötüydü...özel hayatın gizliliği diye birşey yok.iyice durumu abartıp sıkıntınızı kiminle paylaşırsınız sorusuna annem veya ablam dediğimde neden eşinizle paylaşmıyorsunuz diye saçma soru soruldu arkasından tehtid ediliyormusunuz diyor,bebeğe nasıl bakacaksınız??neyle besleyeceksiniz (cevabı keşke pizza deseydim),hangi tarihte birleşme oldu?? v.b.:47::47:saçma ve hamilelikle alakası olmayan sorular..eşiniz sigarayı ne zaman bırakacak diyor sana ne!!!!!!!!!! bırakmıcak!!!!!!!!!!!!o kadar saf gibi cevapladım keşke cevaplamasaydım bu soru ve cevapların bebeğimle benimle bizim sağlığımızla alakası yok,sağlık ocağı gitsin bakıma muhtaç ilaç doktor bulamayan insanları tespit etsin onlara yardım etsin...
bu ne böyle canım gerçekten şaşırdım

çokk üzüldüm canımmm Allah yardımcın olsun bazen benimkide yapar deli olurum ama seninki sürekli yapıyormuş üzüldüm walla canım yaa :14:
aminn canım

tesekkur ederim canim. 3 gundur zaten agliyorum allah im yasatmasin insallah birdaha bunlari :14: Hayirlisi boylemis diyorsun ama kalbin kan agliyor allah a sukur yavas yavas atiyorum ustumden ama daha kimseyle yuzyuze konusamiyorum hemencecik gozlerim akmaya basliyor :43:

seni çok iyi anlayabiliyorum cnm.çünkü aynı şeyleri bende yaşadım.kendine biraz zaman tanı.eminim her şey daha güzel olacak.

kizlar oluyorum.:43::43::43:cok kotuyum.midem bulaniyor,kusuyorum,ishalim:43::43::43::43:

Ayyy ne cok konusuyonuz yaaa oku oku bıtmıyo fazlada pc basında kalamıyorum mıdem bulanıyo dusuk yapan arkadasım gecmıs olsun canım bende kurtaj oldum ve 5 ayın uzerıne rabbım ol dedı ve hamıleyım ama eskı kadınlarımız hep der dusugun ayagı ıcındedır dıye cok gecmez hamış kalırsın uzulme hakkında hayırlısı olsun canım yaşın gençse takma ben 42 yasında oldugum ıcın cok uzulmustum psıkolog yardımıyla atlatmıstım ama en bası allahın ıznıyle...

İnşallah canım Rabbim hakkımızda en hayırlısını nasip etsin.. Veren de O, alan da O, bize tevekkülden başka bişey düşmüyor.

canım yediğimiz içtiğimiz şeylerde bir sürü katkı maddesi vücuda zararlı şeyler var her gün tvlerde görüyoruzz ki her ilacın olduğu gibi aşınında masum olduğuna bende inanmıyorum ama eskiden anlamsızca bir sürü çocuk ölürken bu aşılar sayesinde bu ölümleri azaltıyorlar tabi seçim senin..

Ben zaten sadece aşılara karşı değilim ki ben doğal olmayan ve genetiği değiştirilmiş herşeye karşı tepkili ve duyarlıyım. İlaçlardan nefret ediyorum ve içmiyorum. Bu konuda deli denecek kadar hassasım. Ama 3,5 yaşındaki kızım da ben bu konulara ilgi gösterdikten sonra çok şükür ki doktor yüzü görmedi.

Aşılar hakkında birçok araştırma yapılıyor ve maalesef bu araştırmalar çocuklarına aşı yaptırmayan aileleri haklı çıkarıyor Yapılan tüm araştırmalar; aşılı çocukların aşısız çocuklara göre iki ila beş kat daha fazla bulaşıcı hastalıklara, çocuk hastalıklarına ve alerjiye yakalandıklarını gösteriyor. Bağımsız anketlerde katılımcılara yöneltilen çocuk hastalıkları genellikle şunlardır:
bademcik, kronik bronşit, astım, sinüzit, alerji, egzama, kulak enfeksiyonları, diyabet, uyku bozuklukları, yatak ıslatma, disleksi, migren, hiperaktivite, ADD, epilepsi, depresyon, konuşma veya motor becerilerin gelişimi.
1992 yılında, Yeni Zelanda Aşılama Bilinçlendirme Derneği (IAS) tarafından, 245 aile toplam 495 çocuk üzerinde bir anket yapıldı. Çocukların 226’ sı aşılı ve 269’ u aşısız, 81 ailenin ise hem aşılı hem de aşısız çocukları var. Anket sonucu oldukça çarpıcı. Aşısız çocuklarda aşılı çocuklara göre çocuk hastalıklarının görülme sıklığı çok daha azdır

Back