- 15 Kasım 2009
- 1.417
- 632
- 363
Canım hala mı? Neyse ki tek değilim :) Eline bisküvi falan versem ağzında yumuşatıp yutuyor, çiğnemek yok. Elma falan veriyorum eline civciv gibi minnacık minnacık koparıp yutarak yediği oluyor. Ama hala çiğnemiyor ısrarla. Ama blenderdan geçirmek kolayıma da gelmiyor değil. Her şeyi yedirebiliyorum öyle olunca. Örneğin sabah kahvaltımız: yoğurt,4-5 zeytin, peynir, yarım avuç çiğ badem-fındık-ceviz, 2 bıldırcın yumurtası, kızarmış bebek ekmeği, 1-2 dal yeşillik ve zeytinyağından oluşuyor. Hepsini blenderdan geçiriyorum yediriyorum. Hepsini tek seferde bitirmiyor ama hepsinin vitaminini proteinini aynı anda almış oluyor. Şu ara kakası biraz katı. Protein ağırlıklı beslendiğinden olabilir diye düşünerek 2 gündür bıldırcın yumurtası ve peynir eklemiyorum. 2 öğün anca yiyor hep tok tutucu şeyler yiyince. Öğlen ve gece yatmadan önce hala süt ya da devam maması içiyor.ben hala blendardan geçirmenin rahatlığını yaşıyorum bu konuda,çeşitte hiç zorlanmıyorum ...
ama keşke taneli pütürlü yiyebilse...
Benimki 12 buçuk 1 den önce uyumuyor düzenleyemedim bir türlüşimdi yatıracağım, inşallah uyurlar erkenden
ben çok yorgunum ama ütümü görseniz evimden kaçarsınız, ütü yapacağım
Hanımlar sizin çocuklar kaç kilo? Benimkinin kilosu ve boyu yerinde çok şükür ama geçenlerde bir arkadaşıma gittim benimkinden 2 ay küçük bir kızı var 8 buçuk kiloymuş boyu da kısa çıtıpıtı minnak ve maşallah çok ta tatlı. Benimki 13 buçuk kilo olunca acaba benimkinin kilosu mu fazla normal olan hangisi demeden edemedim. Aslında taktığım bir şey de değil ama o anlık aklıma öyle bir şey geldi işte. Sizinkiler nasıl ?
Hanımlar sizin çocuklar kaç kilo? Benimkinin kilosu ve boyu yerinde çok şükür ama geçenlerde bir arkadaşıma gittim benimkinden 2 ay küçük bir kızı var 8 buçuk kiloymuş boyu da kısa çıtıpıtı minnak ve maşallah çok ta tatlı. Benimki 13 buçuk kilo olunca acaba benimkinin kilosu mu fazla normal olan hangisi demeden edemedim. Aslında taktığım bir şey de değil ama o anlık aklıma öyle bir şey geldi işte. Sizinkiler nasıl ?
Benimki 12 buçuk 1 den önce uyumuyor düzenleyemedim bir türlü
biri minyon mu dedi
benim kızım 9.5 kilo, oğlum da 11.5 kilo
hem boyları kısa, hem de kiloları düşük,
ama son yaşadıklarımızdan sonra
inanın umrumda değil, sağlıkları yerinde olsun da
Canım hala mı? Neyse ki tek değilim :) Eline bisküvi falan versem ağzında yumuşatıp yutuyor, çiğnemek yok. Elma falan veriyorum eline civciv gibi minnacık minnacık koparıp yutarak yediği oluyor. Ama hala çiğnemiyor ısrarla. Ama blenderdan geçirmek kolayıma da gelmiyor değil. Her şeyi yedirebiliyorum öyle olunca. Örneğin sabah kahvaltımız: yoğurt,4-5 zeytin, peynir, yarım avuç çiğ badem-fındık-ceviz, 2 bıldırcın yumurtası, kızarmış bebek ekmeği, 1-2 dal yeşillik ve zeytinyağından oluşuyor. Hepsini blenderdan geçiriyorum yediriyorum. Hepsini tek seferde bitirmiyor ama hepsinin vitaminini proteinini aynı anda almış oluyor. Şu ara kakası biraz katı. Protein ağırlıklı beslendiğinden olabilir diye düşünerek 2 gündür bıldırcın yumurtası ve peynir eklemiyorum. 2 öğün anca yiyor hep tok tutucu şeyler yiyince. Öğlen ve gece yatmadan önce hala süt ya da devam maması içiyor.
blender gerçeken öğünün alitesini artırıyor
bebekleriniz çiğnemeye ve yemek seçmeye başlayınca bocalarsınız
tıpkı benim şu an ne yapsam da ne yedirsem diye sürekli düşünüyorum
sabah ne yemek istiyorlarsa söylüyorlar
kuymak, patates, menemen, yumurta vs.
sabah ince doğranmış patatesi az tereyağında kızarttım
yanında zeytin, peynir ve tahin pekmez yediler
öğlenleyin makarna ve yoğurt yediler
arada çerezlerini yediler, birer bardak meyve sularını içtiler
akşam da organik tavuk haşlamıştım, onun suyuna çorba yapıp yedirdim
üstüne de bir kinder süt dilimini ikiye bölüp yediler
şimdi yatıracağım, inşallah uyurlar erkenden
ben çok yorgunum ama ütümü görseniz evimden kaçarsınız, ütü yapacağım
Benimki 12 buçuk 1 den önce uyumuyor düzenleyemedim bir türlü
Özlem nasıl oldunuz yazmıyorsun kaç gündür ?
Canım ben çok araştırdım. Östrojen hormonu içerdiğinden öyle bir yorum yapılmış ama başka pek çok besinde de var bu hormon. Protein miktarı faza o yüzden fazlası zarar diyen var. Evet bıldırcın yumurtasının protein yüzdesi tavuk yumurtasına göre biraz fazla ama her ikisinin de 100 er gramı karşılaştırılarak ulaşılan sonuç bu. Bıldırcın yumurtasının 1 tanesinde yaklaşık 1 gram protein var , tavuk yumurtasının 1 tanesinde yaklaşık 6 gram. Yani 6 tane bıldırcın yumurtası yersek anca 1 tane tavuk yumurtasına eş miktarda protein alınıyor. Bak bunu buldum nette: '' Bıldırcın yumurtasının içeriğinde neler bulunur? Tavuk yumurtasından farkı nedir?bi de hergün 2 bıldırcın yumurtası mı veriyosun,hergün 1 taneye bile fazla diyolar çünkü 1 bıldırcın yumurtası 4 tavuk yumurtasına denkmiş ve fazlası erken ergenlik gibi sorunlar yaratırmış başkaca bi ...
bizimkinin de hala genizleri dolu ama artık uyumasına engel olmuyor çok şükür. canım nedir bu soğan bal? balgam mı attırıyor?çok haklısın canım iyi olsunlar yeter...
1 hafta olucak hala genizleri dolu gibi ses geliyor burun akması artık fazla yok gece de tıkanmıyor şükür ama gün içinde ve bazen gece balgamlı öksürüğümüz var...şurupları 3 gün verebildim kandıramıyorum içmiyor..neyse 1 haftadır soğan-bal yapmadım ama sanırım artık yapmalıyım.
Sağol canım soğan-bal ikilisinden sadece bir gün vermemle maşallah diyeyim öksürük tek tük kaldı.iyiyiz galiba Semacım dünden beri,vermedim 2 gündür buhar falan antibiyotk de,toz ilaca devam tabi...
yoktum evde pek bakamadım 1-2 gündür... Hamza da öksürüyomuş yine,çok geçmiş olsun size de...
Çok geçmiş olsun canım soğan-bal kürünü kendine denesen iyi gelir belki ne dersin ?Merhabalar arkadaşlar, hasta olan herkese çook geçmiş olsun. Biz de kızımla tam on gündür hastayız. Ağır bir grip geçirdik. Kızım toparlamak üzere ben ise hala çok kötüyüm. Grip faranjite çevirdi. Şimdi öksürüp duruyorum. Hastalıkla bütün düzenimiz altüst oldu tabi. Munis ve problemsiz kızım gitti. Mızmız bir çocuk geldi. Son birkaç aydır yemek yemeye başlamıştı. İştahı toptan kesildi. Meme emmeyi asgari düzeye indirmiştim. Şimdi canı sıkıldıkça “meme meme” diye tutturuyor. Bir de birlikte yatmaya başladık. ( babayı tamamen odadan gönderdik. Gerçi uyuyamayınca kendisi gitti daha da gelmedi. ) bakalım eski günlerimize nasıl döneceğiz. Ben hala hastayım. Tahammülüm çok az, kızım çok huysuz. Böyle günler geçiyor işte.
Bir de kızıma asla ilaç içiremiyoruz. Mutlaka kendini kusturmayı başarıyor. Kaç posta kusmuklu çamaşır yıkadım sormayın. Bu kadar ağır hasta oldu hiç ilaç girmedi bünyesine. Doktor antibiyotiğe gerek görmedi o yüzden vermedim. Ama ağrı kesici ateş düşürücü verebilirsin demişti. Hep kustu hep kustu. Ateşli olduğu durumlarda fitil kullanırım diye düşünüyorum ama Allah korusun ilaç kullanmasının mecbur olduğu zaman ne yapacağız hiçbir fikrim yok.
bizimkinin de hala genizleri dolu ama artık uyumasına engel olmuyor çok şükür. canım nedir bu soğan bal? balgam mı attırıyor?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?