• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
Epeydir uğramıyordum hasta ve ameliyat olmuş-olacak kuzucuklara çok çok geçmiş olsun.

ben hala blendardan geçirmenin rahatlığını yaşıyorum bu konuda,çeşitte hiç zorlanmıyorum ...
ama keşke taneli pütürlü yiyebilse...
Canım hala mı? Neyse ki tek değilim :) Eline bisküvi falan versem ağzında yumuşatıp yutuyor, çiğnemek yok. Elma falan veriyorum eline civciv gibi minnacık minnacık koparıp yutarak yediği oluyor. Ama hala çiğnemiyor ısrarla. Ama blenderdan geçirmek kolayıma da gelmiyor değil. Her şeyi yedirebiliyorum öyle olunca. Örneğin sabah kahvaltımız: yoğurt,4-5 zeytin, peynir, yarım avuç çiğ badem-fındık-ceviz, 2 bıldırcın yumurtası, kızarmış bebek ekmeği, 1-2 dal yeşillik ve zeytinyağından oluşuyor. Hepsini blenderdan geçiriyorum yediriyorum. Hepsini tek seferde bitirmiyor ama hepsinin vitaminini proteinini aynı anda almış oluyor. Şu ara kakası biraz katı. Protein ağırlıklı beslendiğinden olabilir diye düşünerek 2 gündür bıldırcın yumurtası ve peynir eklemiyorum. 2 öğün anca yiyor hep tok tutucu şeyler yiyince. Öğlen ve gece yatmadan önce hala süt ya da devam maması içiyor.

blender gerçeken öğünün alitesini artırıyor
bebekleriniz çiğnemeye ve yemek seçmeye başlayınca bocalarsınız
tıpkı benim şu an ne yapsam da ne yedirsem diye sürekli düşünüyorum
sabah ne yemek istiyorlarsa söylüyorlar
kuymak, patates, menemen, yumurta vs.
sabah ince doğranmış patatesi az tereyağında kızarttım
yanında zeytin, peynir ve tahin pekmez yediler
öğlenleyin makarna ve yoğurt yediler
arada çerezlerini yediler, birer bardak meyve sularını içtiler
akşam da organik tavuk haşlamıştım, onun suyuna çorba yapıp yedirdim
üstüne de bir kinder süt dilimini ikiye bölüp yediler
şimdi yatıracağım, inşallah uyurlar erkenden
ben çok yorgunum ama ütümü görseniz evimden kaçarsınız, ütü yapacağım

Hanımlar sizin çocuklar kaç kilo? Benimkinin kilosu ve boyu yerinde çok şükür ama geçenlerde bir arkadaşıma gittim benimkinden 2 ay küçük bir kızı var 8 buçuk kiloymuş boyu da kısa çıtıpıtı minnak ve maşallah çok ta tatlı. Benimki 13 buçuk kilo olunca acaba benimkinin kilosu mu fazla normal olan hangisi demeden edemedim. Aslında taktığım bir şey de değil ama o anlık aklıma öyle bir şey geldi işte. Sizinkiler nasıl ?

Hanımlar sizin çocuklar kaç kilo? Benimkinin kilosu ve boyu yerinde çok şükür ama geçenlerde bir arkadaşıma gittim benimkinden 2 ay küçük bir kızı var 8 buçuk kiloymuş boyu da kısa çıtıpıtı minnak ve maşallah çok ta tatlı. Benimki 13 buçuk kilo olunca acaba benimkinin kilosu mu fazla normal olan hangisi demeden edemedim. Aslında taktığım bir şey de değil ama o anlık aklıma öyle bir şey geldi işte. Sizinkiler nasıl ?

Oğlum 11,2 idi 2 ay evvel filan,şimdi kaç bilmiyorum.biz bayağı minyonuz.

cnm bzmkininde hep yerindeydi kilosu 14 oldu masallah. arkadasin oglu 4 ay buyuk 10 kilo anca. cocuktan cocuga degisiyor iste. genetik de isin icinde tabi

biri minyon mu dedi
benim kızım 9.5 kilo, oğlum da 11.5 kilo
hem boyları kısa, hem de kiloları düşük,
ama son yaşadıklarımızdan sonra
inanın umrumda değil, sağlıkları yerinde olsun da

biri minyon mu dedi
benim kızım 9.5 kilo, oğlum da 11.5 kilo
hem boyları kısa, hem de kiloları düşük,
ama son yaşadıklarımızdan sonra
inanın umrumda değil, sağlıkları yerinde olsun da

çok haklısın canım iyi olsunlar yeter...
1 hafta olucak hala genizleri dolu gibi ses geliyor burun akması artık fazla yok gece de tıkanmıyor şükür ama gün içinde ve bazen gece balgamlı öksürüğümüz var...şurupları 3 gün verebildim kandıramıyorum içmiyor..neyse 1 haftadır soğan-bal yapmadım ama sanırım artık yapmalıyım.

Canım hala mı? Neyse ki tek değilim :) Eline bisküvi falan versem ağzında yumuşatıp yutuyor, çiğnemek yok. Elma falan veriyorum eline civciv gibi minnacık minnacık koparıp yutarak yediği oluyor. Ama hala çiğnemiyor ısrarla. Ama blenderdan geçirmek kolayıma da gelmiyor değil. Her şeyi yedirebiliyorum öyle olunca. Örneğin sabah kahvaltımız: yoğurt,4-5 zeytin, peynir, yarım avuç çiğ badem-fındık-ceviz, 2 bıldırcın yumurtası, kızarmış bebek ekmeği, 1-2 dal yeşillik ve zeytinyağından oluşuyor. Hepsini blenderdan geçiriyorum yediriyorum. Hepsini tek seferde bitirmiyor ama hepsinin vitaminini proteinini aynı anda almış oluyor. Şu ara kakası biraz katı. Protein ağırlıklı beslendiğinden olabilir diye düşünerek 2 gündür bıldırcın yumurtası ve peynir eklemiyorum. 2 öğün anca yiyor hep tok tutucu şeyler yiyince. Öğlen ve gece yatmadan önce hala süt ya da devam maması içiyor.

birebir aynı durumdayız canım,eline verdiğimde yediği şeyler de sınırlı meyve falan yemez mesela sadece ekmek bisküvi kuruyemiş gibi şeyleri yer öyle minici minicik kopararak... ben de öğünlerini düzenli verebiliyorum bu şekilde ama keşke kendi yiyebilse... bi de hergün 2 bıldırcın yumurtası mı veriyosun,hergün 1 taneye bile fazla diyolar çünkü 1 bıldırcın yumurtası 4 tavuk yumurtasına denkmiş ve fazlası erken ergenlik gibi sorunlar yaratırmış başkaca bi sorunu için doktor tavsiyesi olmadıkça küçük bebek ve çocuklara verilmiyo diye biliyorum ben,facedeki grupta da çok konuşulmuştu bu konu,bi araştır istersen... ben çok tok tutucu şeyler vermeyip 3-4 saatte bir besliyorum genelde,mesela meyve de yoğurt da tek başına bi öğün bizim için hala,hiçbir yemek ve çorbasına ekmek koymam sadece kahvaltıda 1 ince ekmek içini veriyorum... ben genelde besleyici ama doyurucu olmayacak şekilde besliyorum acıksın ki faydalı şeyleri reddetmeden yesin diye... ben sütü genelde sadece sabah kahvaltısını ıslamak için kullanıyorum bazen yatarken de yarım bardak kadar verdiğim oluyo günde en fazla 150-200 ml hatta çoğu zaman 100ml kadar... ama hergün düzenli ve iyi miktarda peynir ve yoğurt yiyo zaten,devam sütü ise 5,5 aydan sonra mecburiyetten başlamıştık hiç içime sinmeyen bişeydi 1 yaşından sonra direkt bırakıp günlük inek sütüne geçtik bi de bu mama markalarıyla ilgili gdo haberleri çıktıkça o kadar süre verdiğime bile üzülüyorum ama mecburiyettendi...

blender gerçeken öğünün alitesini artırıyor
bebekleriniz çiğnemeye ve yemek seçmeye başlayınca bocalarsınız
tıpkı benim şu an ne yapsam da ne yedirsem diye sürekli düşünüyorum
sabah ne yemek istiyorlarsa söylüyorlar
kuymak, patates, menemen, yumurta vs.
sabah ince doğranmış patatesi az tereyağında kızarttım
yanında zeytin, peynir ve tahin pekmez yediler
öğlenleyin makarna ve yoğurt yediler
arada çerezlerini yediler, birer bardak meyve sularını içtiler
akşam da organik tavuk haşlamıştım, onun suyuna çorba yapıp yedirdim
üstüne de bir kinder süt dilimini ikiye bölüp yediler
şimdi yatıracağım, inşallah uyurlar erkenden
ben çok yorgunum ama ütümü görseniz evimden kaçarsınız, ütü yapacağım

papatyacım olsun ben yine de ne yemek isterse söylesin ben hazırlayayım istiyorum,ben bi şekilde diğerlerini yediririm yine ona :)
ara sıra kinder çikolata ben de veriyorum ödül olarak,bi güzel ısıra ısıa yiyo ki sorma,bi de kirlenmeyi sevmeyen kzıım elinde erimeye başlayana kadar ısıra ısıra yiyo erimeye başlayınca kalan hangi boyutta olursa olsun kalanı ağzına atıyo ve ellerini uzatıp silmemi istiyo,ağzını batırmak mı,yok öyle bişey zaten :)
ütü konusunda da rahatım ben,ben çalışmıyorum ütülü şey az kullanıyorum,eşim d eişi icabı öyle takım elbideli kumaşpantolonlu değildir pek ütüsü olmaz,kurutma makinasından dolayı Derinin giysilerini de ütülemiyorum kırışan dışarı giysileri haricinde,sana kolay gelsin canım...

canım benimki de en baştan beri öncelikle genetikten dolayı boyu da kilosu da üst sınırlardaydı hep... şu konuştuğumuz blendar mevzusundan dolayı da öğün kalitesi de papatyanın dediği gibi iyi olunca bi de ben beslenme konusunda ısrarcı bi anne olunca hep iyiydi,14 kilo 90cm falanız biz de,boy kilo oırantılıysa genetiği d eöyleyse ve de boy kilo artışı düzenliyse bi sorun yoktur benim kzım da kalıplı ama öyle şişman duran bi çocuk değil,en başta sağlıklı olsunlar önemli olan o,ama endişe etme gayet iyi sizin kilonuz da,gurme bebekten boy kilo persentillerine bakabilirsin...

Benimki 12 buçuk 1 den önce uyumuyor düzenleyemedim bir türlü :KK43:

ben de hep 11 buçuk-12 gibi uyutuyorum bi ara 11e çekmiştim ki yine uzun zamandır 12-12 buçuklara çıktı,sabah uyanışı da öğle uykusu saatleri de sarktı tabi.. yorucu oluyo gerçekten ben dinlenemiyorum böyle geç yattıkça...

Özlem nasıl oldunuz yazmıyorsun kaç gündür ?

iyiyiz galiba Semacım dünden beri,vermedim 2 gündür buhar falan antibiyotk de,toz ilaca devam tabi...
yoktum evde pek bakamadım 1-2 gündür... Hamza da öksürüyomuş yine,çok geçmiş olsun size de...

bi de hergün 2 bıldırcın yumurtası mı veriyosun,hergün 1 taneye bile fazla diyolar çünkü 1 bıldırcın yumurtası 4 tavuk yumurtasına denkmiş ve fazlası erken ergenlik gibi sorunlar yaratırmış başkaca bi ...
Canım ben çok araştırdım. Östrojen hormonu içerdiğinden öyle bir yorum yapılmış ama başka pek çok besinde de var bu hormon. Protein miktarı faza o yüzden fazlası zarar diyen var. Evet bıldırcın yumurtasının protein yüzdesi tavuk yumurtasına göre biraz fazla ama her ikisinin de 100 er gramı karşılaştırılarak ulaşılan sonuç bu. Bıldırcın yumurtasının 1 tanesinde yaklaşık 1 gram protein var , tavuk yumurtasının 1 tanesinde yaklaşık 6 gram. Yani 6 tane bıldırcın yumurtası yersek anca 1 tane tavuk yumurtasına eş miktarda protein alınıyor. Bak bunu buldum nette: '' Bıldırcın yumurtasının içeriğinde neler bulunur? Tavuk yumurtasından farkı nedir?
Bıldırcın yumurtası 16 kcal enerji içerir.
Bıldırcın yumurtası yüzde 13 protein içerir, tavuk yumurtası ise yüzde 11 protein içerir.
Bıldırcın yumurtası 140 Mikrogram B1 içerir tavuk yumurtası 40 mikrogram B1 vitamini içerir.
Bıldırcın yumurtası 2 kat vitamin A ve B2 ihtiva eder.
Ve yine 5 kez daha fazla demir ve potasyum bulunur.
Bıldırcın yumurtası ayrıca fosfor ve kalsiyum yönünden zengindir.''
Belki vitaminlerin fazlalığına zararlıdır diyorlardır. Dediğim gibi bir kaç gündür vermiyorum zaten kabızlığı düzelsin diye. (Ha onda da zarar verebilecek yağda çözünebilen A vitaminidir. Diğerleri suda çözündüğü için fazlası vücuttan idrarla atılır. )

Merhabalar arkadaşlar, hasta olan herkese çook geçmiş olsun. Biz de kızımla tam on gündür hastayız. Ağır bir grip geçirdik. Kızım toparlamak üzere ben ise hala çok kötüyüm. Grip faranjite çevirdi. Şimdi öksürüp duruyorum. Hastalıkla bütün düzenimiz altüst oldu tabi. Munis ve problemsiz kızım gitti. Mızmız bir çocuk geldi. Son birkaç aydır yemek yemeye başlamıştı. İştahı toptan kesildi. Meme emmeyi asgari düzeye indirmiştim. Şimdi canı sıkıldıkça “meme meme” diye tutturuyor. Bir de birlikte yatmaya başladık. ( babayı tamamen odadan gönderdik. Gerçi uyuyamayınca kendisi gitti daha da gelmedi. ) bakalım eski günlerimize nasıl döneceğiz. Ben hala hastayım. Tahammülüm çok az, kızım çok huysuz. Böyle günler geçiyor işte.

Bir de kızıma asla ilaç içiremiyoruz. Mutlaka kendini kusturmayı başarıyor. Kaç posta kusmuklu çamaşır yıkadım sormayın. Bu kadar ağır hasta oldu hiç ilaç girmedi bünyesine. Doktor antibiyotiğe gerek görmedi o yüzden vermedim. Ama ağrı kesici ateş düşürücü verebilirsin demişti. Hep kustu hep kustu. Ateşli olduğu durumlarda fitil kullanırım diye düşünüyorum ama Allah korusun ilaç kullanmasının mecbur olduğu zaman ne yapacağız hiçbir fikrim yok.

çok haklısın canım iyi olsunlar yeter...
1 hafta olucak hala genizleri dolu gibi ses geliyor burun akması artık fazla yok gece de tıkanmıyor şükür ama gün içinde ve bazen gece balgamlı öksürüğümüz var...şurupları 3 gün verebildim kandıramıyorum içmiyor..neyse 1 haftadır soğan-bal yapmadım ama sanırım artık yapmalıyım.
bizimkinin de hala genizleri dolu ama artık uyumasına engel olmuyor çok şükür. canım nedir bu soğan bal? balgam mı attırıyor?

iyiyiz galiba Semacım dünden beri,vermedim 2 gündür buhar falan antibiyotk de,toz ilaca devam tabi...
yoktum evde pek bakamadım 1-2 gündür... Hamza da öksürüyomuş yine,çok geçmiş olsun size de...
Sağol canım soğan-bal ikilisinden sadece bir gün vermemle maşallah diyeyim öksürük tek tük kaldı.
Merhabalar arkadaşlar, hasta olan herkese çook geçmiş olsun. Biz de kızımla tam on gündür hastayız. Ağır bir grip geçirdik. Kızım toparlamak üzere ben ise hala çok kötüyüm. Grip faranjite çevirdi. Şimdi öksürüp duruyorum. Hastalıkla bütün düzenimiz altüst oldu tabi. Munis ve problemsiz kızım gitti. Mızmız bir çocuk geldi. Son birkaç aydır yemek yemeye başlamıştı. İştahı toptan kesildi. Meme emmeyi asgari düzeye indirmiştim. Şimdi canı sıkıldıkça “meme meme” diye tutturuyor. Bir de birlikte yatmaya başladık. ( babayı tamamen odadan gönderdik. Gerçi uyuyamayınca kendisi gitti daha da gelmedi. ) bakalım eski günlerimize nasıl döneceğiz. Ben hala hastayım. Tahammülüm çok az, kızım çok huysuz. Böyle günler geçiyor işte.
Çok geçmiş olsun canım soğan-bal kürünü kendine denesen iyi gelir belki ne dersin ?
hasta olduklarında maalesef çok huysuz oluyorlar ama geçecek diye sabır et canım...

Bir de kızıma asla ilaç içiremiyoruz. Mutlaka kendini kusturmayı başarıyor. Kaç posta kusmuklu çamaşır yıkadım sormayın. Bu kadar ağır hasta oldu hiç ilaç girmedi bünyesine. Doktor antibiyotiğe gerek görmedi o yüzden vermedim. Ama ağrı kesici ateş düşürücü verebilirsin demişti. Hep kustu hep kustu. Ateşli olduğu durumlarda fitil kullanırım diye düşünüyorum ama Allah korusun ilaç kullanmasının mecbur olduğu zaman ne yapacağız hiçbir fikrim yok.

bizimkinin de hala genizleri dolu ama artık uyumasına engel olmuyor çok şükür. canım nedir bu soğan bal? balgam mı attırıyor?

bu mesajları sonradan gördüm canım.
ben de şurupları ya çizgifilme iyice daldığında ya yemek arasında ya da babası elini kolunu tutarsa içirebiliyorum.
soğan bal evet canım balgam attırıyor ve öksürmeyi de minimuma indiriyor.
1 soğanı rendeleyip bir bardağa alıyorum.üzerine 1,5 yemek kaşığı bal ekliyorum.bu işlemi akşam yapıyorum sabaha kadar duruyor.sabaha da aç tok farketmez şurup içiirir gibi üzerine çıkan sudan kaşık kaşık gün içinde içiriyorum.öksürük biraz artıyor ama sonucu güzel oluyor.mutlaka denemelisiniz canım kendine de dene hatta..Allah şifa versin.

hasta bebeklerimize çok geçmiş olsun
zor bir durum valla bebeğin hasta olması
neyse kızlar az daha sabredelim, bahara az kaldı

Back