aslında beni de tınlamıyor gülüyor gene yapıcağını yapıyorçok çok büyük bi yaramazlığı aklıma gelmedi ama yaramazbişeyler yaptığında görünce refleks olarak hiii yapıyorum şimd, onu taklit ediyo daha ben gelirken yanına benden önce yapıyo,komik yani,nasıl kızayım,konuşarak toparlıyorum düzeltiyorum ne yaptıysa,ama vurmam sanırım vurmayın kızlar ya... zaten beni kaale almıyo da babası değil kızmak gerçek anlamda ciddi konuşunca kızar gibi bi ağlıyo ki sormayın düştüğünde bu kadar ağlamaz,pek bi duygusal babaya karşı,ama beni tınlamıyo ben söylensem de gülüp geçiyo,ama her lafımı yumuşatıyorum niye yaptın annecim bak şimdi şöyle olucak böyle olucak diye konuşuyorum...
Gunaydin arkadaslarim... biz memeyi kestik cunku gece agzi memedr uyuyordu, gunduz ise beni gormesin oyununu bile bırakıp yapisiyordu bana pismanlik yasamiyorum yani suan icin cok sukur iyi gidiyoruz. Sadece oglen uykusuna ve gece yatarken balli inek sutu veriyorum baska vermiyorum yeterli midir sizce?
Devir çok değişti hakkaten.. anne “olabilmek!!!” (nasıl desem) bi statü göstergesi oldu. Çoğu kadın “baaaak bu çocuğu ben doğurdum, ben büyüttüm, bu benim eserim” der gibi bi hava içinde. Facebook, instagram da buna çok güzel çanak tutuyor. Aktiviteden aktiviteye koşan çocuklar, çok şey biliyorlar, sanki büyümüş de küçülmüşler vs… eee…sonuç nedir? Benim tek isteğim çocuğumun huzurlu bir yetişkin olabilmesi. Ruh sağlığı tam olsun, kim ne der diye düşünmeden kendi doğrularına göre hareket etsin, gerçekten olmak istediği gibi olsun istiyorum. Mutlu olabileceği yolu seçsin istiyorum. İlla ki başarılı bir insan olmasın ama illa ki iç huzuru olan bir birey olsun.Bir kadinin anneligini sorgulamak bana terbiyesizlik gibi geliyor dogruyu soylemek gerekirse çocuğum olduktan sonra hemcinslerimin ne kadar fena olabileceklerini gordum. Kimseye dusmez anneligi sorgulamak ya ben kendi adima cocugumla aksama kadar beraberim ama toplasan 1 saat oyun oynatabilirim. Hepimiz calisiyor da olsak ev hanimiyiz üstünden de yapsak yapmamiz gereken isler var. Cocuklarin banyosu var yemegi var parki var... hangimizin annesi bizimleoturdu oyun oynadi kaliteli zaman gecirebildi tv hic izletmedi ayni oda da yatirmadi... bunlara ragmen annemizi baska birine.degisirmiyiz onun gibi seveni bulabilir miyiz? Ben cok goruyorum sosyal medyada yok soyle kaliteli zaman geciriyoruz yok bu krese goturuyorum yok odasinda yatiririm ama içki sofralarina oturtmaktan rahatsiz olmuyor bardagi evladina iciriyormus gibi yapip resmini cekmekten utanmiyor...
ben oğlumu yataginda uyutuyorum ama gece yanıma almami istiyor aliyorum sabah benden once kalkip yuzumu oksuyor ve gulumsuyor simdi soylesinler bundan buyuk haz var mi? 3 sene sonra bugunleri ozlemicem diyecek var mi? Herseyin zamani.var.arkadaslar sabir sabir.sabir.diliyorum herkese...
GÜNAYDIN
sabah sabah işe gelicem üstümü giyindim kızımı giyfdirdim ojeyi al sen kır heryer oje oldu ya
napsam ben kızı
kızsam mı gülsem mi bilemedim
çocuklarınıza kızıyor musunuz
yada çok kızdığınızda ellrine falan vurduğunuz oluyor mu
ben bazen kendime hakim olamıyorum
ama sonra vicdan azabı çekiyorum
Gunaydin arkadaslarim... biz memeyi kestik cunku gece agzi memedr uyuyordu, gunduz ise beni gormesin oyununu bile bırakıp yapisiyordu bana pismanlik yasamiyorum yani suan icin cok sukur iyi gidiyoruz. Sadece oglen uykusuna ve gece yatarken balli inek sutu veriyorum baska vermiyorum yeterli midir sizce?
Bakıcıya veya annene mi bırakıyorsun canım? Anladığım kadarıyla kızını da hazırlayıp birlikte dışarı çıkıyorsunuz. Ben bi ay kadar böyle yaptım da stresli bir iş. Geç kalmamaya çalıştıkça aksilikler olunca insan sinirlerine hakim olamıyor. Bi kere böyle bi durumda ben de çok kötü bağırmıştım kızıma. İnsan üzülüyor tabi ama biz de insanız işte. Dediğin gibi yorgunluk etkili oluyor.
Onun dışında kızımın ne beni ne babasını taktığı yok. Özellikle anlasın diye gözlerinin içine bakıp kızıyorum bazen. Ama yok. Gülüp geçiyor bıdık. En çok dayısından çekiniyor. Kardeşimi de bi görseniz 20 yaşında öğrenci neyinden çekiniyorsa artık. Dayı ne söylese yapıyor. Bazen çok işe yarıyor bu durum.
masallah cnm ins devam eder. bn hep simdiye kadar sepete oyuncaklari attirmaya calistim alisir toplamaya diye ama bi kac katip oyuncagin birine daliyor oynamaya basliyor. ben toplayacak olursam da illa topladigim oyuncagi oynamak istiyor sipa aliyor elimden. nasil alistircam bilmiyorum.gerci bn cok toplu biri sayilmam zatenartık oyuncaklarını kendileri topluyor
oyuncak sepetimiz salonda ve onun deli toplu durması ikizleri rahatsız ediyor
ne zaman toplasam gelip sepeti ters yüz ediyorlar
toplamaktan yorulunca
bugün hadi oyuncaklarınızı toplayın bakalım dedim
pek bir sonuç alacağıma inanamıyordum bir de baktım ki
ikisi de toplamaya başladı
çok hoşuma gitti, tamam annecim bitti, teşekkür ederim deyince kızım
anne biraz daha var
dedi
koltuğun altına bir kaç parça oyuncakları varmış meğerse
yatmadan önce yine onlara toplattı, hem onlar mutlu oluyor hem ben:)
bnde ogle uykusunda ve yatmadan veriyorum sut cok isterse bazen sabah da iciyor ama az veriyorum onu.Gunaydin arkadaslarim... biz memeyi kestik cunku gece agzi memedr uyuyordu, gunduz ise beni gormesin oyununu bile bırakıp yapisiyordu bana pismanlik yasamiyorum yani suan icin cok sukur iyi gidiyoruz. Sadece oglen uykusuna ve gece yatarken balli inek sutu veriyorum baska vermiyorum yeterli midir sizce?
Devir çok değişti hakkaten.. anne “olabilmek!!!” (nasıl desem) bi statü göstergesi oldu. Çoğu kadın “baaaak bu çocuğu ben doğurdum, ben büyüttüm, bu benim eserim” der gibi bi hava içinde. Facebook, instagram da buna çok güzel çanak tutuyor. Aktiviteden aktiviteye koşan çocuklar, çok şey biliyorlar, sanki büyümüş de küçülmüşler vs… eee…sonuç nedir? Benim tek isteğim çocuğumun huzurlu bir yetişkin olabilmesi. Ruh sağlığı tam olsun, kim ne der diye düşünmeden kendi doğrularına göre hareket etsin, gerçekten olmak istediği gibi olsun istiyorum. Mutlu olabileceği yolu seçsin istiyorum. İlla ki başarılı bir insan olmasın ama illa ki iç huzuru olan bir birey olsun.
Bu sebeple tabi ki elimden geldiği kadar zekasını geliştirecek şeyler yaptırmaya çalışıyorum ve bundan büyük zevk alıyorum ama bunu kendim için değil onun için yapıyorum. Videolarını çekip de işyerinde elimde telefonla herkese izletmiyorum. Her girdiğim ortamda kızımın ne kadar süper bi çocuk olduğunu anlatıp durmuyorum. Çocuk işte üç aşağı beş yukarı hepsi aynı aslında)))
Bakıcıya veya annene mi bırakıyorsun canım? Anladığım kadarıyla kızını da hazırlayıp birlikte dışarı çıkıyorsunuz. Ben bi ay kadar böyle yaptım da stresli bir iş. Geç kalmamaya çalıştıkça aksilikler olunca insan sinirlerine hakim olamıyor. Bi kere böyle bi durumda ben de çok kötü bağırmıştım kızıma. İnsan üzülüyor tabi ama biz de insanız işte. Dediğin gibi yorgunluk etkili oluyor.
Onun dışında kızımın ne beni ne babasını taktığı yok. Özellikle anlasın diye gözlerinin içine bakıp kızıyorum bazen. Ama yok. Gülüp geçiyor bıdık. En çok dayısından çekiniyor. Kardeşimi de bi görseniz 20 yaşında öğrenci neyinden çekiniyorsa artık. Dayı ne söylese yapıyor. Bazen çok işe yarıyor bu durum.
Slm kizlarrr..
Herkese kocamaaan sevgilerrr..
cok uzun sure oldu girmeyeli. Ne cok ozlemisim burayi ya. Elimin altinda net olmasina ragmen hic firsatim olmadi soyle doya doya bi okuyayim. Benim sinav marotonu yeni bitti sayilir. Bakalim memurluga adim icin hizla ilerliyoruz.
Ya konusulacak o kadar sey var ki. Hangisinden baslasaM bilmiyorum.
ayrica buradan kopamayip surekli aktif olan arkadaslari da tebrik ediyorum. Gercek arkadaslik bu olsa gerek.
Daha once Antalya da bulunan arkadaslarla bulusmayi dile getirdim ama kimseden cit cikmadi. Olsun baska zaman insallah.
Kizim 19 aylik oldu ve artik iki kelimeli cumleler kurabiliyo masallah. Ayrica cok inatci ve uyanik. Babasi kılıklı.
Emzirmeden bahsedilmis en son. Bu kobu son zamanlarda en cok aklimi kurcalayan sey. Cunku hala emerek uyuyo kizim. Ve olur olmadik zamanlarda yapisiyo.
Evet azaltarak birakma ise yaramiyo malesef. Sanirim ani birakma yontemlerini denicez.
artık oyuncaklarını kendileri topluyor
oyuncak sepetimiz salonda ve onun deli toplu durması ikizleri rahatsız ediyor
ne zaman toplasam gelip sepeti ters yüz ediyorlar
toplamaktan yorulunca
bugün hadi oyuncaklarınızı toplayın bakalım dedim
pek bir sonuç alacağıma inanamıyordum bir de baktım ki
ikisi de toplamaya başladı
çok hoşuma gitti, tamam annecim bitti, teşekkür ederim deyince kızım
anne biraz daha var
dedi
koltuğun altına bir kaç parça oyuncakları varmış meğerse
yatmadan önce yine onlara toplattı, hem onlar mutlu oluyor hem ben:)
Ya bizimki çok inatçılık yapıyo bazen babası ve benim sabrımızı zorluyo ve hep tehlikeli şeyler yapıyo biz de malesef kızıyoruz ben yine daha sabırlıyım ama babamız daha çok kızıyo özellikle televizyonu çevirip duvara çarpıyo yapma dedikçe de zorluyo üzerine düşürecek diye korkuyoruz ve bunu yaparken de bize bakıp tepkimizi ölçüyo bazen eline ya da koluna refleks olarak pat ediyorum yavaşça ama yine de yapıyor tabi sonrasında da çok üzülüyorum babası da kızınca çok üzülüyorGÜNAYDIN
sabah sabah işe gelicem üstümü giyindim kızımı giyfdirdim ojeyi al sen kır heryer oje oldu ya
napsam ben kızı
kızsam mı gülsem mi bilemedim
çocuklarınıza kızıyor musunuz
yada çok kızdığınızda ellrine falan vurduğunuz oluyor mu
ben bazen kendime hakim olamıyorum
ama sonra vicdan azabı çekiyorum
Ben de 15 tatilde kesmeyi düşünüyordum çünkü emzik niyetine kullanıyordu beni gece göğsüm açık yatıyordum ama 1 aydan fazla oldu nasıl olduysa bir gece aniden kendisi bıraktı o gün hiç istemedi sonraki gece tam bi felaketti çok istedi verdim ama ağzına alıp emmeden çıkarıyordu ve ağlıyordu o gece çok ağladı ama emmedi ve bıraktık neden bıraktı hala bilmiyorum ama iyi oldu 17.5 ay emdi canı sağolsun sağlıklı olsun şimdi de öğlen 200 ml fln süt içiyo gece de yatmadan önce 120 fln içiyoYenikullanici, metro
ben aslinda 24 ay taraftariydim inanin dogdugundan beri 3 saat deliksiz nerdeyse uyumadik, her ortamda meme istedi ne yemek yiyebildim ne keyif yapabildim yine de israt ettim 24 ay da. Sonra 21 aya indirdim en son artik bardak tasti karar verdim. Aslinda cok hazirmisim farketmiyomusum. Uzmanlar azaltarak kesin dese de ben beceremicegimi oglumun istegine karsi koyamayacagimi dusunerek birden kesmek istedim ve salca surdum bizim ki anne eeeegh dedi ve gelmedi bir daha :) masallah elhamdulillah gecemiz mucize gibiydi insallah oyle devam eder. Aramizdaki bag etkilenir diye korktum ama suan daha da baglandik bence birbirimize cunku bana emmek icin gelmiyor gercekten ozledigi icin geliyor:))
Yememiz de skinti yoktu zaten o yuzden eski yeme duzenimiz devam.
Yenikullanici canim bizim ki sutu sevdi 100 120 arasi iciyor. Yeterli geliyordur sanirim kahvaltiya kadar dayandi
ben hazir olanlardan denedim vermeyi ama sevmedi oglumBu arada kızlar bebişlere kefir veren var mı çok faydalı olduğunu duydum mayasını da buldum ama daha vermedim
Bu arada kızlar bebişlere kefir veren var mı çok faydalı olduğunu duydum mayasını da buldum ama daha vermedim
Selam herkese. Ara ara okuyup takip etmeye çalışıyorum sizi ama bu ara baya kaçırdım. Annem babam hacdan geldi, memlekete gidip geldim. Bir yandan iş, bir yandan ev koşturuyoruz çok şükür. Cansu'm acayip bir kız oldu. Önünde 2 abi olunca onlarla yarış içinde. Ne yaparlarsa taklit ediyor. Her gören çıtı pıtı minik haline bakıp şaşırıyor bu nasıl kız diye. Her şeyi kendisinin sanıyor. Parkta salıncak, kaydırak ne varsa hepsi onun. Başkası olursa indirmeye çalışıyor. Hiç kimseden korkup çekinmiyor. Yemek olayı halen aynı canı neyi ne kadar isterse... Konuşması iyi durumda. Geçen havanın bulutlu olduğu bir gün anne bulut eee dedi. Siyah görünce bulutların kirlendiğini düşündü sanırım. Yine bir gün bulutların akşam üzeri kızardığını gördüğünde bulut ufff dedi. Gökyüzüne karşı acayip ilgisi var. Ay, güneş yıldızlara acayip meraklı.
Büyük oğlumun TEOG sınavına girecek son 1 ay kaldı. Bir müddet daha yoğunuz yani. Hepinize sağlıklı mutlu günler.
Asyaseyhan arkadaşım nerelerdesin? Uzun zamandır senden bir şey okuyamadım.
Meyveyle yaşayan Cansu :)Eki Görüntüle 1284540
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?