• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
kızlar kızmayın yavrularınıza
hele vurmayı aklımızdan bile geçirmeyelim
hiçbir şeyin farkında değiller ki?
sanki eline koluna vurunca bir daha yapmayacak mı?
ben de yeri geliyor evde çıldırma noktasına geliyorum , hafif azarlıyorum ama
özellikle bağırmamaya dikkat ediyorum
benimkiler bu duruma çok alıştılar
azcık sesimin tonu değişse, ya da sesim yükselse
inanın hemen ağlıyorlar, anne kızdı , yapma diyorlar birbirlerine

haklısın zaten sonrasında çok pişman oluyor insan ama nadir de olsa bazen bir anda oluyor malesef:KK42:

Selam herkese. Ara ara okuyup takip etmeye çalışıyorum sizi ama bu ara baya kaçırdım. Annem babam hacdan geldi, memlekete gidip geldim. Bir yandan iş, bir yandan ev koşturuyoruz çok şükür. Cansu'm acayip bir kız oldu. Önünde 2 abi olunca onlarla yarış içinde. Ne yaparlarsa taklit ediyor. Her gören çıtı pıtı minik haline bakıp şaşırıyor bu nasıl kız diye. Her şeyi kendisinin sanıyor. Parkta salıncak, kaydırak ne varsa hepsi onun. Başkası olursa indirmeye çalışıyor. Hiç kimseden korkup çekinmiyor. Yemek olayı halen aynı canı neyi ne kadar isterse... Konuşması iyi durumda. Geçen havanın bulutlu olduğu bir gün anne bulut eee dedi. Siyah görünce bulutların kirlendiğini düşündü sanırım. Yine bir gün bulutların akşam üzeri kızardığını gördüğünde bulut ufff dedi. Gökyüzüne karşı acayip ilgisi var. Ay, güneş yıldızlara acayip meraklı.

Büyük oğlumun TEOG sınavına girecek son 1 ay kaldı. Bir müddet daha yoğunuz yani. Hepinize sağlıklı mutlu günler.

Asyaseyhan arkadaşım nerelerdesin? Uzun zamandır senden bir şey okuyamadım.
allah kabul etsin cnm
hayırlıs ile oğlunda atlatır inş sınavını
bu arada çok şeker kızın var
bu kızlar zorla kendilerini sevdiriyorlar ya

benimkilerin de pek tadı tuzu yok bugünlerde
birkaç günden beri burunları da akıyor
iştahları da azaldı,
bir de oğlum gecenin bir yarısında uyanıyor ve deliler gibi bağırarak ağlıyor, kesinlikle sakinleştiremiyorum
iki gündür 5 te kalkıyoruz ağlayarak
ilk gün rüyaya yordum, ama bugün de olunca acaba bir yerimi ağrıyor dedim ama
sorunca da söylemiyor, normalde gün içinde söylerler nerelerinin ağrıdığını

canım vardır bi sıkıntısı öyle ağlıyosa,aynı şeyi diş dönemlerinde çok yapardı derin, ağrısa da uyku sersemi söyleyemiyodur...
çok geçmiş olsun, hemen bi çorba tarifi vericem mutlaka yapıp 2 gün ver ben her hafta yaıyorum bunu hasta olmamak için :) tavuğu soğan ve sarımsakla kaynat suyuna tavuk parçaları biraz kereviz biraz havuç istersen başak sebze de ekleyebilirsin ben varsa bazen kabak ya da brokoli de koyuyorum azıcık,çorba yapıyrum bunlardan,kıvam için şehriye ya da irmik kullanıyorum,ben blendardan geçiriyorum sen istersen küçük tanli pişirebilirsin,blendardan geçirdiğim için soğan ve sarımsağı süzmüyorum blendardan geçiriyorum onları da çoğu zaman,tabi ki tereyağ ve azıcık da tuz ekliyorum,tadı da çok güzel oluyo,derinin en sevdiği çorba bu şu an... ve iştahı için keçiboynuzu özünü tavsiye ederim...

KARADENİZ USULÜ
PEDAGOJİ DERSİ

• Temel,
asker dönüşü bir inşaatta duvar örme ustası olarak işe başlar.
- Aradan birkaç gün geçince işin sahibi Temel’i gizlice izler.
• Bir de ne görsün:
- Temel, her üç tuğla koyuşunda,
üç adım geriye gelir ve o tuğlaları izliyor,
peşinden de, kendisi ile övünme anlamında,
eliyle “harika” işareti yaparak, ıslık çalıyor.
• İşvereni, yarım saat süreyle izlediği Temel’in hep ayni hareketleri yaptığını görünce, dayanamayıp yanına gider ve şöyle der:
• “Evladım, sen duvarı ör, ıslığı ben çalarım.”…
• Günümüzün annelerine-babalarına sesleniyoruz:
- İyi çocuk, çalışkan çocuk, başarılı çocuk, harika çocuk…yetiştirmekle övünmeyi ve hava atmayı bırakın…
- Bırakın da sizin yetiştirdiğiniz çocuklarla muhatap olanlar, sizin adınıza sevinsin.

KARADENİZ USULÜ
PEDAGOJİ DERSİ

• Temel,
asker dönüşü bir inşaatta duvar örme ustası olarak işe başlar.
- Aradan birkaç gün geçince işin sahibi Temel’i gizlice izler.
• Bir de ne görsün:
- Temel, her üç tuğla koyuşunda,
üç adım geriye gelir ve o tuğlaları izliyor,
peşinden de, kendisi ile övünme anlamında,
eliyle “harika” işareti yaparak, ıslık çalıyor.
• İşvereni, yarım saat süreyle izlediği Temel’in hep ayni hareketleri yaptığını görünce, dayanamayıp yanına gider ve şöyle der:
• “Evladım, sen duvarı ör, ıslığı ben çalarım.”…
• Günümüzün annelerine-babalarına sesleniyoruz:
- İyi çocuk, çalışkan çocuk, başarılı çocuk, harika çocuk…yetiştirmekle övünmeyi ve hava atmayı bırakın…
- Bırakın da sizin yetiştirdiğiniz çocuklarla muhatap olanlar, sizin adınıza sevinsin.
Harikasin :)

benimkilerin de pek tadı tuzu yok bugünlerde
birkaç günden beri burunları da akıyor
iştahları da azaldı,
bir de oğlum gecenin bir yarısında uyanıyor ve deliler gibi bağırarak ağlıyor, kesinlikle sakinleştiremiyorum
iki gündür 5 te kalkıyoruz ağlayarak
ilk gün rüyaya yordum, ama bugün de olunca acaba bir yerimi ağrıyor dedim ama
sorunca da söylemiyor, normalde gün içinde söylerler nerelerinin ağrıdığını
Geçmiş olsun şimdi nasıllar bi de kızının gözünde bişey çıkmıştı o nasıl oldu umarım önemsiz bişeydir

papatyacım zeynebin gözünde çıkan şey benim de aklıma geldi geçenlerde soramadım hatırlatmayayım yazmıyo bişey iyi sorun yok heralde dedim, iyi dimi geçti mi o çıkan şey...

İyi geceler kızlar
ben de uzun zamandır bakamıyordum buraya 1 saate yakındır belki okuyorum :) gerçi sessiz takipçilerdenim çok istiyorum aslında günlük gibi dökeyim buraya içimi ama toplayamıyorum yazacağımı kalıyor öyle...
Oğlum Hamza Eymen tam 20 aylık oldu şaka gibi geliyor daha sanki dğn 1,5 yaşında derken bebekti gözümde ama artık yaşına 4 ay kaldı ve artık o bir birey...
bizdeki gelişmeleri yazmak istiyorum biraz yaklaşık 1 aydan beri filan eline çatalla patates kızartması batırıp veriyorum yiyor.sahanda yumurta,patates kızartması,labneli reçelli ekmek kahvaltıda yediklerimiz...öğlenleri (daha doğrusu akşam üstü diyeyim çünkü uykusundan kalkınca veriyorum) hala çorbadayız..bizim yemeklerimize pilav türleri hariç pek yanaşmıyor..
akşam yemeklerinde bizimle masada sandalyede oturmak istiyor ama uzun süre oturmuyor ayakta akrobasi yapıyor bize dolayısıyla biz de yemeğimiz rahat yiyemiyoruz..bugünlerde babaya taktı kafayı hep babasını çağırıp birşeyler istiyor ondan..
dil gelişimimizde pek ilerleme yok baba-mama-memi-dede-enni,anni-bidaa(bitti demek bu onun için) ve de almak istediği bir şey olursa genelde bi diyor :) ve de anlamsız hecelere devam...
Gecenin bu saatinde aklıma gelenleri paylaştım.:KK48:
umarım daha sık yazarım bundan sonra...
sevgiler öpüyorum kuzuları ve sizi...:KK55:

kizlar butun gun araba kamyon ciziyoruz deftere:KK45:sonunda yeter dedim ve araclarin baskisini siparis verdim bide hayvanlarin. boyasi cikan boyadan degil tek korkum her yere baski yapar diye. olmazsa cikan boyadan alirim sungerlerini artik diyorum. aksama kadar araba baskisi yapsin artik:KK66:

1546217_10152846851391952_5532460149280025401_n.jpg

dün evi süpürüyorum, peşimde dolaşmayın dedim,
bu odadan çıkın dedim, çünkü kitaplığa merdiven gibi tırmanıyorlar
sonra baktım bir ara bir sessizlik, gittim ki bu haldeler
alt rafları onlar dağıtıyor diye boş bırakmıştım

yenikullanıcı
canım tarifin için çok sağ ol
canım dediğin çorbanın aslında benzerini yapıyorum ama tavuk ile olanını değil
et sularını hep içinde soğan ve sarımsak olduğu halde hazırlıyorum
ben çocuklara daha bir kere yedirdim tavuğu
onu da teyzem köyden göndermişti
tavuktan resmen korkuyorum, hiç almıyorum eve de bebeklere de
organik olanlarına da güvenemiyorum

canlar kızımı sormuşsunuz
aslında beni hala çok üzen bir konu
sanki yavaş yavaş büyüyor, zira doktor da çok yavaş bir şekilde büyüyeceğini söyledi
size yazdıktan sonra da götürdüm doktora
aynı şeyleri söylediler
korkulacak bir şey yok,
zaman içinde büyüyecek ve ameliyat edilmesi gerek ,
ama yaşı küçük, anestezi için erken,
o kitle büyüyüp, kızımı rahatsız edince yaşı da 2,5 u geçince ameliyat olacak,
iz kalmayacağına dair sözü var doktorumuzun
bazen çok belli, bazen daha görünmez oluyor sanki
ilgilendiğiniz için teşekkürler

resim çoook güzel,çok tatlılar,emzikleri görünce emzikli günlerimizi hatırladım biz de böyleydik diye :) orta raftakilere dokunmuyolar mı canım hemendikkatimi onlar çekti bizde paramparça olur onlar...

yenikullanıcı
canım tarifin için çok sağ ol
canım dediğin çorbanın aslında benzerini yapıyorum ama tavuk ile olanını değil
et sularını hep içinde soğan ve sarımsak olduğu halde hazırlıyorum
ben çocuklara daha bir kere yedirdim tavuğu
onu da teyzem köyden göndermişti
tavuktan resmen korkuyorum, hiç almıyorum eve de bebeklere de
organik olanlarına da güvenemiyorum

gripte falan tavukçorbası önerirler ya hep ondan dedim canım,ben de derine en başından beri organik tavuk alıyorum parçalayıp poşetlere koyup dondurucuya atıyorum onları kullanıyorum sürekli,biz tabi ki normal market tavuğu yiyoruz ama ona hep organik alıyorum,migrostan alıyorum org.tavuğu ne derece güvenilir bilmiyorum ama...tatilde annemlerde kayınvakidemlerde hiçbiyerde hiç yedirmedim tavuk.doktorumuz da söylemişti zaten,organik vermeyeceksen hiç yemesin tavuk demişti. bi de burda da bazı yerlerde köy tavuğu falan satıyolar eşim organik tavuğun daha iyi olduğunu söylüyo köy tavuğu demek gdosuz demek değil ki diyo yani köyde de gdolu yemle besleniyosa. ama org.olması için yemi de dahil org.olmalıymış o belgeleri alabilmek için ve büyük markalara güvenebilirsin diyo...

sanki yavaş yavaş büyüyor, zira doktor da çok yavaş bir şekilde büyüyeceğini söyledi
aynı şeyleri söylediler
korkulacak bir şey yok,

ben eminim canım iz kalmayacağına yeter ki geçsin bitsin gitsin kurtulsun aklınızdan çıksın...

geç oldu ama
hepimizin cumhuriyet bayramı kutlu olsun

teşekkürler canım hepimizin kutlu olsun, biz kutlayamadık ama ya,eşimin işe gitmesi gerekti gidemedik törene bu sefer,geçen sene gitmiştik nasıl güzeldi,seneye inşallah...

Ne şirinler maaşallah benim oğlum emzik emmediği için ben bayılıyorum emzikli bebelere...
söz dinlemiş kuzularım maşallah çok akıllılar zaten
aynı şeyleri söylediler
korkulacak bir şey yok,
İnşallah sorunsuz bir şekilde atlatırsınız canım.

Uyku saatlerimiz hiç birbirini tutmuyor kimi akşam 10,30-11,00de uyuyor kimi akşamsa 12-12,30...
sabahta genelde 10'da kalkıyoruz günler de kısaldı bu yüzden evde kalakalıyoruz oğlumla...

ben brc'yi merak ediyorum ev almışlardı taşındılar belki giremiyor yazamıyor..

ben yakında resiim göndermiştim ama herkes göndermedi madem biz de gönderelim, ara ara yapalım bunu kızlar,hep yazı hep yazı sayfa renkleniyo valla... resmimiz bu akşamdan...

Eklentiler

• 291020141150.jpg
    291020141150.jpg
    1,1 MB · Görüntüleme: 98
Back