2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
Candas cnm bu güzel gecede ne güzel bi haber bu. Hayırlı olsun tebrik ediyorum cnm.

Arkadaşlar herkesin kandilini kutluyorum. Hakkımızda hayırlı olucak her duamız kabul olur inşallah.

Amin canım kolay bi hamilelik olsun sağlıkla kucağına al inşallah...

Amin canım..
Ben çok zayıf değilim 38bedenim ama 14 yaş üstü baya büyükmüş oldu valla :)
derin hala öpmüyo baya baya heveslrniyorum ben de... bugün ilk defa koltuğa kendi çıkmayı başardı bizimki de, bi kere başardı ya bütün gün inip çıktı...

benimkiler anne demeyi bıraktılar
artık annem diyorlar, bana her anne dediklerinde ben de onlara annem diyordum sanırım doğrusunu o zannediyorlar
artık biz annem ve babam ız :))

koltuğa çıkmak işi tam bir işkence
benimkiler yaklaşık 3 haftadır çıkıyorlar
çok da mutlu oluyorlar
ama inmeyi öğrenemediler bir türlü
hepimiz çok tedirginiz
artık yüksek ne bulurlarsa tırmanıyorlar
erenin yeni keyfi sandalyeye tırmanmak oradan da masaya çıkmaktı
salondaki tüm sandalyeleri kaldırdık
şimdi zigon sehpaları çıkarıp onların üzerine çıkıyor
illaki kuduracak bir yer buluyorlar

hadi canım gözün aydın
çok sevindim, bugün aklıma geldin?
sonuç belli olmuştur dedim
Allah'ım tamamına erdirsin ve gönlüne göre versin inşallah
nisan annesi mi olacaksın bu sefer

Candas cnm hayirli olsun Rabbim saglicakla kucagina almayi nasip etsin ins

Sent from my iPad using Kadınlar Kulübü

Candas cnm bu güzel gecede ne güzel bi haber bu. Hayırlı olsun tebrik ediyorum cnm.

Arkadaşlar herkesin kandilini kutluyorum. Hakkımızda hayırlı olucak her duamız kabul olur inşallah.

kızlar çok teşekkür ederim evet şükürler olsun böyle güzel bi günde aldım bu haberi.dilerim bundan sonrasıda hep güzel olur... doğumu 2 nisan gösteriyor ama 2 hafta önce alıyor ya dr yine mart annesi olcam.tahmini 20 martta alır.meriç inançta 11 martta doğmuştu ..

off allah saklasın ya. meriç te tırmanmaya bayılıyodu.şimdilik unuttu çünkü 1 kere koltuktan 1 kerede sehpadan feci düştü 10 gündür filan yanaşmıyor.
ama eren allah korusun iyice yüksekleri istiyomuş.gözden kaçırmamak gerekte nereye kadar ...

Ben buraya yazdım ya dünden beri benim inatçı ve keyifçi oğlum öpmemeye başladı cins bunlar ya ):
Biz koltuğa uzun süredir çıkıyoruz benim oturma grubum minyon boyutlu o yüzden herhalde ki çabuk öğrendi çıkmayı ve özellikle uyku öncelerinde filan coşuyor koltuk üstünde yürümeler yanlardan sarkmaya kalkmalar aklımız çıkıyor vallahi...

Hamza Eymen inmeyi de biliyor ama bizim kızdığımızı bildiğinden inadına inmiyor paşam..
Allah korusun birkaç kez düştü de ama yine de akıllanmadı.
bu da koltuk tepesinden bir resim,oturacak yer kalmamış zaar

Bakarsın Meriç İnanç'la aynı güne gelir bir arkadaşım öyle yaptı 2 kızı da 15 eylül doğumlu :)

valla nasip tabi belli mi olur :) belkide aynı gün olmak zorunda kalır, yoksa o güne 35 haftalık filan olcak ama nasip yani :)

ya demek hamza eymende inatçı, bu ara meriçte fenalarda 2 yaş sendromuna bazı çocukar 15 ay itibariyle giriyomuş dilerim uzun dönmli olmaz hiçbirininki.

Merhabalar bende sizin sessiz takipçiniz bir mayıs annesiyim.
allah hepinizin bebişlerine sağlık versin .
yenikullanıcı sana birşey sorucaktım geçen bir oyuncaktan bahsetmiştin süngerden çok fonksiyonlu falan diye.o oyuncağın markası yada adı nedir.bende kızıma öyle birşey istiyorum.
şimdiden teşekkürler

Kız bu sıpalar yenir yenir yenir :)
Maşallah gülüşüne yavrum, ömrün de senin gibi neşeli olsun.

Canım hayırlı olsun inş sağlıkla kucağına alırsın allah isteyen herkese yaşatsın bu mutluluğu dün çok dua ettim allahım isteyen herkese tattır diye bi de papatya kızın için dua ettim inş kolaylıkla kendiliğinden geçer gözü iyileşir

Bizimki de tırmanma işini son sürat yapıyor inmeyi daha önceden öğrenmişti bayadır iniyo ortada puf var ona kolaylıkla çıkıyo ama koltuklarım yüksek biraz yardım alıyo benim asıl korktuğum sandalyeler kızlar çok dikkat edelim sıcak diye camlar açık allah korusun sandalyeye tırmanır ordan cama ne yaramazlık yapacakları belli olmuyo

Ya bi de benimki bizi dövüyor özellikle babaannesini onlar kızmıyor ya ben kızıyorum ama yine de tokat atıyo bi de eli ağır çok acıtıyo:)) hatta bugün farkettim istediği olmayınca kendi kolunu parmağını ısırıyor bazen de mama sandalyesinde otururken özellikle ben iş yaparken parmağını boğazına sokup midesini bulandırıyo kızıyorum yapma diyorum ne yapabilirim sizce sizde de var mı böyle şeyler

17 Aylık Bebek Gelişimi

17 aylık Bebeğiniz Şunları Yapabilir

Bebeğiniz bu ayda; kıyafetlerini çıkarmaktan hoşlanır. Bezini dahi çıkarmaya kalkabilir.
Dişini fırçalayabilir. Macunsuz bir fırça kullanır ve sizi taklit eder. Bütün bunlar onun artık bağımsız bir birey olmaya başladığını gösterme şeklidir.
Çekmece ve dolapları karıştırır. Keşfetmek onun için en eğlenceli şey.
Çığlık atmayı sever. Bunu bazen ilgi çekmek için yaptığı gibi, bazen de sadece kendi sesini denemek için yapar. Eğer size bir şey yaptırmak için çığlık atıyorsa, ona bağırmamasını, sakin bir sesle söylediğinde yapacağınızı anlatın. Bebeğiniz şimdiye dek, uyurken herhangi bir nesneye bağlanmış olabilir. Bu bir battaniye ya da bir oyuncak olabilir. Hastalandığında ya da öfkeli olduğunda bu nesne ona güven verir. Yıkamaya kalkmayın çünkü onu bebeğiniz için özel kılan kokusudur. Kaybolma ihtimaline karşı yedekleyin.
Merdiven çıkabilir. Bunu bir oyun haline getirir ve inip çıkmak ister. Güvenliğini sağlayın ve istediği kadar inip çıkmasına izin verin.
17 Aylık Bebek Yemek Düzeni

Bebeğinize her gün aynı saatte yemek veya ara öğünler vermek doğru olur. Düzenli zamanlarda yemek yiyeceğini bilmesi sağlıklı bir alışkanlıktır. Aksi halde huysuz olacaktır. Bir dahaki öğünü ne zaman yiyeceğini bilmez ise yemek bulduğunda aşırı yiyebilir. Kahvaltı önemli bir öğündür. Sabah yemek yemek çocuğunuzu zinde ve enerjik yapacaktır. Uyanır uyanmaz yemek yemek istemeyebilir. Bu normaldir, daha sonra tekrar deneyin. Yarım saat içinde veya bu civarda yemek yemeğe hazır olacaktır.

Çocukların mideleri küçük olup yemek yedikten birkaç saat sonra acıkabilirler. Onun açlığını gidermek ve sağlıklı olması için öğleden evvel ve ikindi vakti ona besleyici ara öğünler verin. Düzenli bir yemek ve ara öğün programına sadık kalmaya çalışın. Eğer çocuğunuz yemek vaktinde normal yemeğini yemez fakat hemen ardından ara öğün isterse bir sonraki ara öğün vaktini beklemesini isteyebilirsiniz.
Eğer çocuğunuz hazırladığınız yemeği yemek istemiyorsa onun için hemen başka bir şey hazırlamaya koyulmayın. Ailedeki herkesin bu yemeği yediğini hatırlatın. Ona bir sonraki yemeğin veya ara öğünün zaman alacağını bildirin. Gene de yememekte direnirse yavaşça tabağını kaldırın. İsterse masadan kalkmasına müsaade edin.

Çocuğunuza farklı yemekleri denemesi için fırsatlar sunun. İlk defa verdiğiniz bir yemeği yemek istemezse ısrar etmeyin ama başka bir zaman tekrar deneyin. Çocuklar yeni yemekleri genel olarak ilk defasında reddederler.
17 Aylık Bebeğinizin Gelişimini Nasıl Destekleyebilirsiniz?

Kimi anneler ve bebekleri için, tuvalet eğitimi için erken bir ay olabilir. Ama bezsiz günler ufukta görünmeye başladı. Ona farkındalık kazandırmak için, bezini değiştirirken ve kaka yaptığını fark ettiğinizde, bunu ona söyleyin. Bazı anneler ve bebekler için bu ay tuvalet eğitimine başlamak için ideal bir ay olabilir. Bunu en iyi siz bilirsiniz.
Sesini kullanmayı öğretebilirsiniz. Müzik dinlerken eşlik edin, değişik hayvan sesleri çıkarın. “Kedi ne yapar?”, “Miyaaaw” gibi denemeler yapın. Onunla konuşurken, dikkatini çekmek için sesinizi yükseltmek yerine fısıldayın, bu kesinlikle işe yarar.
Bebeklerde İtirazlar ve Öfke Krizleri

Bebeğiniz yemeye itiraz edebilir. İnatlaşmak yerine, acıkmasını bekleyin. Günün sonunda nasıl olsa yiyecektir. Ona çeşitli seçenekler sunun. Bunların hepsi sağlıklı seçenekler olsun. Miktar günden güne farklılık gösterse de, günün tamamında yedikleri sağlıklı yiyecekler olur. Bırakın ne kadar yiyeceğine kendi karar versin. Yemekler ne kadar basit ve kendi yiyebileceği türden olursa o kadar iyi sonuç alırsınız.
Herhangi bir şeye izin vermediğinizde, öfke krizi geçirebilir. Açlık, yorgunluk ve uykusuzluk bu durumu tetikler. Bu halleri saman alevi gibidir, hızla sakinleşir. Genellikle müdahale etmediğinizde, daha çabuk normale döner. Görmezden gelin, dikkatini başka tarafa çekmeye çalışın ve geçtiğinde tekrar yapmakta olduğunuz şeye dönün.
Çocuklarda Korku

Çocuk korkuları erişkin korkularından farklıdır. Çocukların büyük insanlara göre korkuları sanki biraz daha fazla gibidir. Erken yaşlarda çocukların çoğu bir eşyadan veya bir olaydan korktukları kısa dönemler atlatırlar. Aslında bu korkuların çoğunda ana sebep tecrübe eksikliğidir. Diğer korkular yaşanan tehlikli olaylardan sonra ortaya çıkarlar. Örnek olarak, neredeyse boğulmayı atlatmış bir çocuk suyun yanına gitmek istemeyebilir. Ebeveynler korkan çocuklarına birçok şekilde yardımcı olabilir.

Yabancılardan korkmak gibi birçok korku birkaç ay içinde geçer. İki yaşında köpekler tarafından korkutulmuş bir çocuk anaokuluna gidene kadar evcil bir köpeği eve almak, hatta 5 m yakınından bile geçmek istemeyebilir. Gene de çocukların duygularına saygılı olmalı ve diğer kişilerin de saygı göstermesi temin edilmelidir. Bazı insanlar çocukların korkuları ile alay ederler. Bu doğru bir davranış olmadığı gibi korkunun kuvvetlenmesine neden olur.
Çocuğunuzun korktuğu nesne veya durumla zaman içinde hafif hafif karşılaşmasını sağlayarak bu duygusunu azaltabilirsiniz. Köpeklerden korkan bir çocuk önce doldurulmuş bir oyuncak köpekle oynatılır, daha sonra köpeklere belli bir mesafeden baktırılabilir ve sonra da sevimli ve sakin küçük bir köpekle oynaması sağlanabilir.

Son düzenleme:
Öfke Nöbetleri

Öfke nöbetleri genellikle çocuklarda yürümeye başlama aylarında ortaya çıkar ve anne baba olmanın en zor baş edilmesi gereken sorunlarından biridir. Eğer çocuğunuz henüz bunları yaşamamış olabiilir, bazı çocuklar bu davranışı ancak üçüncü dördüncü yaşlarında gösterirler.
Gene bu yaşta kontrol ve bağımsızlık konuları önem taşımaktadır. Yeni yürüyen çocukların ayakkabılarını kendilerinin giyip giyememesi çocuk için önemli bir konudur. Bu konular üzüntüye neden olup, tipik olarak sırt üstü düşüp ayak tekmelemeden kendinden geçene kadar nefessiz kalmaya kadar bir dizi davranış patlamasına neden olabilir.
Hiddete yol açan diğer bir neden dil gelişimidir. Tam bu çağlarda, yürümeye başlayan çocuk ihtiyaçlarını size bildirmek için kendini ifade becerileri geliştirmektedir. Maalesef, siz her zaman onun gelişen çocuk dilini anlamayabilirsiniz. Bu durumda üzülür ve üzüntüsü yine hiddete dönüşebilir. Onu anlamaya çalışın, tahminlerinizi açık ve net bir şekilde söyleyin.
Hiddetleri önlemenin bir yolu evden uzakta bile olsanız günlük rutin faaliyetlere devam etmeye çalışmaktır. Rutin faaliyetler çocukların kendilerini emniyet ve güvende hissetmelerine yol açar çünkü bir sonrasında neyin geleceğini bilmektedirler. Çocuğun taleplerine hayır demektense ve seçeneklerler sunmayı tercih edin: “Kırmızı kazağını mı giymek istersin, yoksa mavi olanı mı?” gibi. Sizin için uygun olan tercihlerin çocuğa sunulması onun kontrol altına alınmasını ve gelişen hiddeti önlemesini sağlayacaktır.
Davranışı kuvvetlendirmekten kaçının, yani öfke anlarında çocuğun ilgisini çekip davranışının kuvvetlenmesine yol açmaktansa konuyu, ortamı değiştirin, her şeyden önce kendine zarar vermesine engel olun. Bunun yerine hiddetin sakinleşmesini sabırla bekleyip daha sonra ilgi gösterin. Tepkiniz çocuğunuza ve duruma göre değişebilir. Bazıları için bırakın geçsin ve devam et iken, diğerleri için geçtikten sonra hiddete neyin neden olduğunu konuşmak olabilir.
Öfke nöbetleri yaşadığında, “kızdığını anlıyorum, ne istediğini gösterir misin? diyerek yaklaşabilirsiniz, bu sakinleşmesini sağlar.
Isırma ve Vurma

Isırma ve vurma yeni yürüyen çocuk dünyasında sık rastlanan eylemler olup bu davranışı gösteren çocukların karakterinin bir parçası olarak yansıtılmamalıdır. Ancak bu davranışlar göz ardı edilmemelidir, ısırma ve vurmaya anne baba tarafından derhal müdahale edilmelidir.
Isırma veya vurma olayına katkı yapan, bir kısmında sebebin basit, açık ve net olan birçok faktör vardır. Birincisi, bazı çocuklar diş çıkarırken bir şeyleri ısırarak dişetlerindeki kaşıntıyı azaltabilir ve ısırılan çocuğun canının acıyacağını bile çoğu zaman bilmemektedir. Diğer bir neden merak olabilir. “Bu çocuğun elinden bir parça ısırsam ne olur?” Veya çocuk yorgun ve sıkılmış ise bu tip tepkileri ortaya koyabilir.
Sık olarak ısırma ve vurma davranışı çocuğun kendi hayal kırıklığından kaynaklanıyor olabilir. Eğer bir çocuk bir oyuncakla oynuyor ve diğer bir çocuk onun oyuncağını almak isterse ilk çocuk hislerini kelimelerle anlatamayabilir. Ve ilk tepkisi diğer çocuğu elinden ısırmak, vurmak veya yana itmek olacaktır.
Isırma olayında, önce kurbana gidip onu sakinleştirin daha sonra saldırganı ortamdan uzaklaştırın. Davranışı kuvvetlendirmekten kaçının. Saldırgana pozitif kuvvetlendirici harekette bulunmayın (gülmek, sıcak göz teması, sakinleştirici ses yok). Sinirlenmeden, ses tonunuzu yükseltmeden kararlı ve sakin olarak ısırma ve vurmanın uygun bir davranış olmadığını belirtin. Ne olduğu hakkında iki çocukla da konuşun ve saldırıyı önlemesi olası kelimeleri onlara hatırlatın.
Bu kapsamda hem oyuncağı elinden alınan hem de darbe yemek üzere olan çocuğun “Dur!” ve “Hayır” gibi kelimeleri öğrenmesi gerekir. Ve unutmayın ki kurban kadar ısıran ve vuran çocuğun da sizin yardım ve desteğinize ihtiyacı vardır. Dışlamak ve etiketlemek davranışını durdurmasını öğrenmeye yardım etmeyeceği gibi gerginlik yaratarak sorunun devamına yol açabilir. Bu davranışlar sizin çabuk müdahalenizle sona erecektir.

Son düzenleme:

Merhaba. Cansu'da bazen yapıyor ama görmemezlikten gelmek işe yarıyor. Benim 2.oğlumu 2 yaş sendromunda markette çok ağlarken bırakmışımdır. Birşeyi al diye tuttururdu mesela almadın atardı kendini yere. Etrafta herkes baksa bile onu gözümle takip edebileceğim fakat onun beni görmeyeceği bir yerden kontrolde tutmaya çalışırdım. Ağlardı bakardı ki benden tepki yok anne deyip beni arar ve susardı. Tepki göstermek yerleşmesine sebep oluyor. Sakinliğini koruyup yaptığının yanlış olduğunu söyleyip geçmesini beklemek lazım. Ve bu olaya çocuğun bakımı ile ilgili herkesin aynı tepkiyi vermesini sağlamak. Mesela şimdi Cansu birimize yaptıramadığını diğerimize deniyor. Malum biz 4 kişi olunca hanımefendide seçenek yok. Ben abileri de tembihledim. Ağlayarak yada öfkelenerek bir şey istediğinde "sakin olursan yaparım" "ağlayarak bir şey elde edemezsin" gibi aynı tepkileri veriyoruz. Ve Cansu da anlamaya başladı. Çok ağlayacak olursa "annecim canım ağlamak istiyorsa ağla bitince ben gelicem" deyip odada bırakıp çıkıyorum. Aynı dili konuşmak ve tutarlı olmak çocuk eğitiminin olmazsa olmazı diye düşünüyorum.

Son düzenleme:

Canım hayırlı olsun. İnşallah sağlık sıhhatle alırsın bebişini kucağına

Disiplin
Bu yaştaki çocuk, henüz neden her istediğini yapamayacağını anlamamaktadır. Problemleri en aza indirmek için çevreyi uygun şekilde düzenleyin, ona veremeyeceğiniz kırılıp zarar görecek eşyayı veya kendisinin zarar görmesine neden olacak şeyleri ortadan kaldırın. Evinizi bebek doğmadan önceki halinde tutarsanız, sorun yaşamanız kaçınılmaz olur.

Uygun olmayan birşey yapmakta ısrarcıysa, onu ortamdan uzaklaştırıp dikkatini başka bir şeye çekin.

Kurallar koyun ve bu konuda kararlı olun. Eğer; bir davranışa bazen izin vermez, bazen hoşgörüyle karşılarsanız veya anne baba benzer tutumda olmazsa çocuğun da kafası karışacaktır.

İstenmeyen bir davranışın yerine ne yapabileceğini gösterin.

Öfke Nöbetleri
Çocuğunuz, artık bağımsız olmak, kendi kararlarını vermek istemektedir. Ancak sorun çözmeyi bilmemekte, hayal kırıklığı veya kısıtlamalarla başedememektedir. Yapmak istediğine engel olduğunuzda ağlayıp bağırarak, kafasını vurarak, kendini yerlere atarak, nefesini tutup katılarak bir öfke nöbeti geçirebilir. Ne kadar can sıkıcı olsa da, bu büyümenin normal bir aşamasıdır. Çocuk özellikle aç, yorgun veya hasta olduğunda öfke nöbetine daha yatkındır.

Bu durumda nasıl davranmalısınız?
Sakin olun, ona kızmayın.

Sevgiyle fakat kararlı yaklaşın.

Ondan beklentinizi dile getirin, uyması gereken kurallar hakkında tutarlı olun.

Eğer, çocuk güvendeyse, yaptığını görmezden gelin, ilgilenmeyin. Eğer kendine veya başkasına zarar verecek durumdaysa, onu başka bir odaya götürün, sakinleşmesini bekleyin.

Tuvalet Eğitimi
Her çocuğun Tuvalet eğitimine hazır olma yaşı farklıdır. Çocuğu akranlarıyla kıyaslamayın ve asla zorlamayın.

Tuvalet eğitimine geçmek için, çocuğun gereken fiziksel olgunluğa ulaşması gereklidir. Hazır olduğuna dair işaretler saptarsanız, bu konuyu gündeme alabilirsiniz.

Son düzenleme:
Bualca cnm bu güzel paylaşımların için teşekkürler
Biz de 1 yaşından beri koltuklara inip çıkmayı çok seviyoruz.Hatta koltuğun üstünde zıplayarak yürümeye bayılıyoruz. Tabi Arda bununla yetinmedi artık koltuğun yanlarından iniyor aşağıya. Bu yüzden oturma odasında yalnız bırakamıyorum.
Diş fırçası alsam mı diye düşünüyorum bu aralar. Arada banyoya gidip parmağıyla diş fırçalarımızı gösteriyor bi de dişini fırçalıyor gibi yapıyor :)
Bu ara favorisi de ben mutfakta iş yaparken geliyor kafasını bacaklarımın arasına sokuyor ve öyle birlikte yürümek istiyor :)
Bu arada kızlar dün akşam eşimin ananesini ve teyzelerini iftara aldım. Herşey iyi güzel geçti tabi Arda'nın uyku saati baya geçtiği için hareketleri pek normal değildi Koşturup durdu şımarıklıklar falan. Misafirlerim kaçtıktan sonra da oğluşa mama hazırlamak üzere mutfağa geçtim. Babası da oğluşun üstünü değiştiriyordu yatma hazırlıkları falan. Bi ara babasının elinden kurtulmuş koşarak yanıma gelirken ayağı halıya takıldı sanırım ve yüz üstü düştü. Ağzından falan kanlar akmaya başladı ve çok ağladı. Dişlerine falan bişey oldu diye korktum ama üst dudak bağı vardı o kopmuş Bi şekilde kanı durdurduk. Biraz dudağı falan şişti sonra da uykusuzluğa daha fazla dayanamadı uyudu. Doktora falan götürmeme gerek var mı sizce?

sağ ol canım, Allah kabul etsin
Biz ortalıktaki bütün sandalyeleri kaldırdık
bazen benimkiler de atıyor ufak bir tokat ama
bilerek ve isteyerek değil bu hareket bence
yaparsanız çok üzülürüm diyorum
annelere vurulmaz diyorum, unutturuyorum başka şeylerle
, kızmıyorum, bağırmıyorum

canım benimkilerin dudakları ya da damakları o kadar kanadı ki
artık ben de çok önemsemiyorum
ben popolarına da ıslak pamuk kullandığım için
hemen elimin atında ıslak pamuklarım var
ağızlarına biraz ıslak pamuk koyuyorum, kanı emiyor
kendileri de görmüyor kanı
bir keresinde ağızlarındaki kanı yıkadım
o telaşla hem su yuttu, hem de korktu

Cnm çok geçmiş olsun bugün nasıl? yaramazlıklara devam ediyorsa gerek yok bence

Erkek annelerine bişey soracam çevremdekiler bebeğin pipisini geriye çekmem gerektiğini söylüyorlar ama hiçbir dr öyle bişey demedi sormadım da açıkçası yapmaya çalışıyordum ara sıra hiç tamamen açılmadı pipisi bugün tekrar deneyim dedim bu sefer hiç olmadı siz yapıyor musunuz ya da dr önerdi mi internetten bakıyorum kimi yapıyor kimi sakın yapmayın diyor

canım bizim doktorumuz tıkanmaması adına fazla olmamak kaydıyla haftada iki kere banyoda iki defa yukarı doğru çekmem gerektiğini söylemişti, tıkanmanın önüne geçtiğini, buna bağlı oluşan zorunlu sünnetin ortadan kalktığını söylemişti. ben yapıyorum ve yukarı doğru deriyi sıyırdığımda ucunu görüyorum, erenin tüm kontrollerinde de doktorumuz hep bu şekilde muayene etti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…