doktorda 4-6 kelime dedi zaten merak etme. cnm sanirim bizimki iki dil birden duydugu icin kelime sayisi cok.Maşallah maşallah canım yaaaa.
Nazar değmesin kuzucuklara
Biz hâlâ "mi, meme, baba"dayız.
"Dede" de diyorduk da onu unuttuk
Lavabonun yanina koyuyorum serin oluyor diye. Dolaba koyma demişti eczaciKızlar ilaçları özellikle dilvin ve calpolu nerde saklıyorsunuz kimisi buzdolabına koyun diyor kimisi koymayın diyor benim bazısı dolapta bazısı dışarda
uyumadan önce şunu da yazayım dedim
kızım artık küçük cümleler kuruyor
anne gitti, yok
baba gitti yok
kuş uçtu,
düştüm, acıdı, hoppa
:)))))))
sık ateslenıyorlarmı?doktora göturuyormusun?her ateste doktora gıtmek ıstemıyorum ben..dün aksam ateslendi kızım gece öyle gectı sabah düşmüş o yuzden doktora göturmedım...gene cıkarsa mı götursem yoksa bırkac gün takipmi etsem bilemedim
masallah cnm nazar degmesin. dun doktora goturmustuk oglumu. 4-6 arasi kelime soylemesi gerekir demisti bu yasta. yasitlarina gore cok cok iyi demisti doktor 20 ye yakin kelime soyluyo deyince . cumle kurdugunu duysa ne der bilmiorum masallh gercekten
Kızlar ilaçları özellikle dilvin ve calpolu nerde saklıyorsunuz kimisi buzdolabına koyun diyor kimisi koymayın diyor benim bazısı dolapta bazısı dışarda
doktor bütün ilaçları buzdolabı kapağında tutmamaızı söyledi bize ben ordan veriyorum direkt...
ben balıyım o zaman canım, bugün bide tavuk suyunda didiklenmiş tavuk but eti, arpacık soğan, havuç,tel şehriye ile pişmiş, sonradan maydanoz,kuru nane,azıcık karabiber ve limon eklenmiş yoğun kıvamlı bi çorba var... bizimki blendardan geçti siz direkt verebilirsinz...
derin hasta oluyo gibi dün biraz hırıltı farketmiştim bugün ara ara öksürüyo,yarın doktora götürücem umarım ilerlemez, ıhlamur-çubuk tarçın demleyip balla verdim bi çay bardağı, akşam da veririm...
uyumadan önce şunu da yazayım dedim
kızım artık küçük cümleler kuruyor
anne gitti, yok
baba gitti yok
kuş uçtu,
düştüm, acıdı, hoppa
:)))))))
masallah cnm nazar degmesin. dun doktora goturmustuk oglumu. 4-6 arasi kelime soylemesi gerekir demisti bu yasta. yasitlarina gore cok cok iyi demisti doktor 20 ye yakin kelime soyluyo deyince . cumle kurdugunu duysa ne der bilmiorum masallh gercekten
oglumun ayaklari buyudu galaba zor giriyo ayagi ayakkabiya. netten stride ride fiyatlarina bakayim dedim ucmuslar
kızımın dil gelişiminin maşallahı var canım
her şeyi tekrarlıyor
elma, çay, anne, baba, dede, mama, ayakkabı
çorap, ayakkabı, düştüm, attım, kuş, uçtu, acıdı, öp, park,
gitti, önlük, bitti, yok, bebek, oynuyom, merhaba (maaba)
miray ( mimi), al, ver, emzik (emi), amca,
aklıma gelenler
burada daha önce mevzusu geçtiği için alırken eczacımıza özellikle sordum
dolapta kesinlikle olmaz
oda ısısında saklayacaksın demişti
Günlük sakızını dene canım ilerlemeden bize çok iyi geldi bir gecede kesti öksürüğümüzü.
Bende bugün ev eriştesinin kare kesilmişleri oluyor onu haşladım içinede az bişe kıyma kavurup koydum onları sarımsaklı yoğurtla karıştırdım üzerinede tereyağı ve nane kavurdum. Benim kızım lezzetli olmasa yemiyor öyle her çorbayı karıştırıp yediremiyorum yağı tuzu herşeyi tam olacak .
Omer eymen de bayadir cumle kurabiliyor. ..Erkek cocugu bu kadar erken konusmaz diye şaşırıyor herkes ama omer tam bir papağan
Daha yasina gelmeden sayi sayiyordu simdilerde pepe nin büyümek sarkisi dilimizde. ..
1 ay oncesine kadar omer buyudun mu sen dedigimizde evet diyodu simdi şarkıyı kendi söylüyor pepe pepe büyüdün mü sen
Kızlar bu akşam bizim dörtlerin mezuniyet gecesi vardı.
Hem çocuklar çok ısrar etti hem de hamilelikti-lohusalıktı-doğumdu-bebekti derken böylesi cemiyetlere bayağıdır gitmemiştik.
Eşimin gönlü yoktu da ben üsteleyince gittik.
Ammaaaa kii.
Allah daha fazla getirmesin de burnumdan geldi.
Daha arabadayken 10 dakikalık yolda durmuyor, kendini habire geri atıyor, direksiyondaki babasının kafasıyla oynuyor.
Sera çocukları ya bizimkiler, apartmanda, odalarda büyüyorlar, denize nazır bir otelin geniş avlusunda koşturdu da durdu.
Biraz ben biraz da babası peşinde.
Bir de havuz var gidiyor da oraya gidiyor.
Yemek derseniz hem yemeyi reddediyor hem açlık ve koşuşturmaca ile iyice çığrından çıkıyor.
Tecrübeli hocalardan biri çikolata verdi eline, kağıdıyla yemeye çalıştı.
Vay ben miyim elinden alan, attı kendini yerlere, süründü de süründü. Bağırdı, çığırdı, feryat figan kopardı.
Hiç böyle yapmazdı evde, susardı sonrasında, ne oldu bilemedim.:26:
Bir başka hoca "Benim bildiğim çocuk kucağa alınır, gezdirilince susar, bu susmuyor, illa yere inmek istiyor" dedi.
Rüzgar filan yoktu da denizden gelen belli belirsiz bir esinti vardı.
Tam kalkacakken fotoğraf faslı başlayınca yarım saat daha oyalandık.
Eve gelince [yerlere dokundu, sandalyeleri itekledi, yerde gördüğü nesneleri toplamaya çalıştı, velhasıl epey kirlendi] duş aldırdım yatırdım.
Ay inşallah hasta olmaz.:18:
doktorda 4-6 kelime dedi zaten merak etme. cnm sanirim bizimki iki dil birden duydugu icin kelime sayisi cok.
Kızlar bugun kuzenimin okuma bayrami vardi omeride aldim gittim inanilmaz eglendi sahneden indiremedik her oyunu alkisliyo cikiyo muziklerde oynuyo:)
Allahimmm ne eglendi sormayin rabbik onlarinda okuma bayramlarini gormeyi nasp etsin
Yakinizda bu tarz etkinlikler varsa gidin muhakkak cocuklarin gelisimi icin onemliymis
MaşAllah konuşan bebişlere. :) Benimki hala derdini ağlayarak bağırarak anlatmaya çalışıyor. Aslında normalde çok konuşuyor ama hiçbiri anlaşılır değil. Dün bir arkadaşım geldi, kızı bizimkiyle yaşıt 12 mart doğumlu. MaşAllah ne uslu geldi bana. Benimkini yakalayıp yakalayıp öpmeye çalışıyordu, öpücük atıyordu. Benimki öpmeyi bilmez, ısırmayı bilir. Çok sinirli, sinirlenince yere yatıp tepinir-bağırır. Kızımın anası da sinirliydi, kime çektiği belli. :) Ama arkadaşımın kızının istediğini konuşamasa da derdini ağlamadan güzellikle anlatması çok hoşuma gitti. Benimki anca bağırıyor işte bir şey istediğinde.
Kızlar bugun kuzenimin okuma bayruyumlu rdi omeride aldim gittim inanilmaz eglendi sahneden indiremedik her oyunu alkisliyo cikiyo muziklerde oynuyo:)
Allahimmm ne eglendi sormayin rabbik onlarinda okuma bayramlarini gormeyi nasp etsin
Yakinizda bu tarz etkinlikler varsa gidin muhakkak cocuklarin gelisimi icin onemliymis
kresteki bakicilar yabanci oldugu icin ingilizce kelimeler de soyluyor evet. good job, thank you, hi, bye gibiİngilizce de mi konuşuyor yoksa?
senin aldiklarin nasil cnm yumusak rahat mi?hiç duymamıştım bu markayı baktım sen yazınca biraz pahalıymış evet.. bizim de ayak numaramız bi beden büyüdü 21 oldu geçen hafta ortopediadan aldım ben de, o da pek ucuz değil ama çok içime sindi...
kresteki bakicilar yabanci oldugu icin ingilizce kelimeler de soyluyor evet. good job, thank you, hi, bye gibi
senin aldiklarin nasil cnm yumusak rahat mi?
saolasin cnm aciklama icin geldigimde bakacagim zaten insben de senin bahsettiğin markaya baktım canım hep bilek kısmı arkası kısa olan modeller, pediped gibi, bizim ilk ayakkabımız pedipeddi, sanırım yurtdışında yüksek bilekli ayakabı kullanılmıyo böyle yumuşak ve kısa bilekli ayakkabılar kullanılıyo... türkiyede eskiden beri yüksek bilekli ayakabılar öneriliyo bebeğin tendonları henüz yumuşak burkulduğunda düştüğünde zarar görmesin diye, ve de içlerinde ayak boşluğunu dolduracak dolgu öneriliyo, ve de ayakabının uç kısmının yüksek olması önemli ayak parmakları rahat etsin diye... ithal markalarda ayak uçları pek yüksek değil, iç dolduları daha az ve de bilek yüksekliği çok az, ayağı yumuşacık kavrayıp yalınayak hissiyle yürüten ayakabılar... burada önerilenlerse ayağı koruyan doğru gelişmesine yardımcı olacak daha koruyucu modeller... tabanı kıvrılacak kadar yumuşak ama bilekleri dik kavrıyo,içinde ayakboşluğunu dolduruyo ve burun uçları yüksek bizimkilerin... burada doktorlar daha çok kifidis,paqpa,ortopedia gibi markaları öneriyolar... bi fark da malzemede, bu ayakabılar tamamen deri sağlıklı malzeme, diğer markalarda hava almayan suni malzemeler ruganlar kumaşlar suni deriler falan kullanılabiliyo... kızıma ayakabı alırken ayağında pediped ayakabıları vardı orpediadaki adam da söyledi farkları, bakın bu kumaş önleri rugan arkası kısa ayağını koruyamaz iç dolgusu ço az ve burnu ayak parmaklarını ezecek kadar alçak...
bu aldığım ayakabı da 155tl di 130a aldık biz...
ben de senin bahsettiğin markaya baktım canım hep bilek kısmı arkası kısa olan modeller, pediped gibi, bizim ilk ayakkabımız pedipeddi, sanırım yurtdışında yüksek bilekli ayakabı kullanılmıyo böyle yumuşak ve kısa bilekli ayakkabılar kullanılıyo... türkiyede eskiden beri yüksek bilekli ayakabılar öneriliyo bebeğin tendonları henüz yumuşak burkulduğunda düştüğünde zarar görmesin diye, ve de içlerinde ayak boşluğunu dolduracak dolgu öneriliyo, ve de ayakabının uç kısmının yüksek olması önemli ayak parmakları rahat etsin diye... ithal markalarda ayak uçları pek yüksek değil, iç dolduları daha az ve de bilek yüksekliği çok az, ayağı yumuşacık kavrayıp yalınayak hissiyle yürüten ayakabılar... burada önerilenlerse ayağı koruyan doğru gelişmesine yardımcı olacak daha koruyucu modeller... tabanı kıvrılacak kadar yumuşak ama bilekleri dik kavrıyo,içinde ayakboşluğunu dolduruyo ve burun uçları yüksek bizimkilerin... burada doktorlar daha çok kifidis,paqpa,ortopedia gibi markaları öneriyolar... bi fark da malzemede, bu ayakabılar tamamen deri sağlıklı malzeme, diğer markalarda hava almayan suni malzemeler ruganlar kumaşlar suni deriler falan kullanılabiliyo... kızıma ayakabı alırken ayağında pediped ayakabıları vardı orpediadaki adam da söyledi farkları, bakın bu kumaş önleri rugan arkası kısa ayağını koruyamaz iç dolgusu ço az ve burnu ayak parmaklarını ezecek kadar alçak...
bu aldığım ayakabı da 155tl di 130a aldık biz...
Maşallah sastim kaldim. Ne çok kelime biliyor. Kelimelerin anlamini biliyor ama söylemiyor. Ayak deyince ayagini uzatiyor mesela. Ne yapsam ki. Yuksek sesle tekrarliyorum da.
canım çok şükür benimkiler sık ateşlenmiyorlar
toplasan ikisi 5 veya 6 kere ateşlenmiştir toplamda
geçen gün götürdüm ama ateş 39 u geçmişti
öyle rutin doktor kontrolümüz yok bizim
en son 12 aylıkken götürmüştüm ikizleri
kızımın dil gelişiminin maşallahı var canım
her şeyi tekrarlıyor
elma, çay, anne, baba, dede, mama, ayakkabı
çorap, ayakkabı, düştüm, attım, kuş, uçtu, acıdı, öp, park,
gitti, önlük, bitti, yok, bebek, oynuyom, merhaba (maaba)
miray ( mimi), al, ver, emzik (emi), amca,
aklıma gelenler
burada daha önce mevzusu geçtiği için alırken eczacımıza özellikle sordum
dolapta kesinlikle olmaz
oda ısısında saklayacaksın demişti
Maşallah. Naptin da boyle güzel konusuyor. Bi akil ver bana.Omer eymen de bayadir cumle kurabiliyor. ..Erkek cocugu bu kadar erken konusmaz diye şaşırıyor herkes ama omer tam bir papağan
Daha yasina gelmeden sayi sayiyordu simdilerde pepe nin büyümek sarkisi dilimizde. ..
1 ay oncesine kadar omer buyudun mu sen dedigimizde evet diyodu simdi şarkıyı kendi söylüyor pepe pepe büyüdün mü sen
Kızlar bu akşam bizim dörtlerin mezuniyet gecesi vardı.
Hem çocuklar çok ısrar etti hem de hamilelikti-lohusalıktı-doğumdu-bebekti derken böylesi cemiyetlere bayağıdır gitmemiştik.
Eşimin gönlü yoktu da ben üsteleyince gittik.
Ammaaaa kii.
Allah daha fazla getirmesin de burnumdan geldi.
Daha arabadayken 10 dakikalık yolda durmuyor, kendini habire geri atıyor, direksiyondaki babasının kafasıyla oynuyor.
Sera çocukları ya bizimkiler, apartmanda, odalarda büyüyorlar, denize nazır bir otelin geniş avlusunda koşturdu da durdu.
Biraz ben biraz da babası peşinde.
Bir de havuz var gidiyor da oraya gidiyor.
Yemek derseniz hem yemeyi reddediyor hem açlık ve koşuşturmaca ile iyice çığrından çıkıyor.
Tecrübeli hocalardan biri çikolata verdi eline, kağıdıyla yemeye çalıştı.
Vay ben miyim elinden alan, attı kendini yerlere, süründü de süründü. Bağırdı, çığırdı, feryat figan kopardı.
Hiç böyle yapmazdı evde, susardı sonrasında, ne oldu bilemedim.:26:
Bir başka hoca "Benim bildiğim çocuk kucağa alınır, gezdirilince susar, bu susmuyor, illa yere inmek istiyor" dedi.
Rüzgar filan yoktu da denizden gelen belli belirsiz bir esinti vardı.
Tam kalkacakken fotoğraf faslı başlayınca yarım saat daha oyalandık.
Eve gelince [yerlere dokundu, sandalyeleri itekledi, yerde gördüğü nesneleri toplamaya çalıştı, velhasıl epey kirlendi] duş aldırdım yatırdım.
Ay inşallah hasta olmaz.:18:
Kızlar bugun kuzenimin okuma bayrami vardi omeride aldim gittim inanilmaz eglendi sahneden indiremedik her oyunu alkisliyo cikiyo muziklerde oynuyo:)
Sizlere de bebislere de değişiklik olmuş kizlar :)Amiiiin canim... masallah omer'e... zaten gordugum kadariyla uyumlu bi cocuk masallah tekrardan. biz de gecen gun kir dugunundeydik kucaktan kucags gitti uyumadi. Ama kina gecesinde o gurultu de kucagimda uyudu kaldi. biz de tepinmeler istedigi olmayinca numaradan aglamalar basladi. Dun itibariyle perisanim yani
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?