2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472

sağ ol canım güzel bilgiler için
kızının da her şeyi normalmiş
oh miss gibi

offffff çok geçmiş olsun
ben de ereni iki kere düşürdüm
o korkuyu yakından tanıyorum

Kızlar çok teşekkürler iyi ki varsınız

Cnm çok geçmiş olsun papatya sana da ateştençok çektiğimiz için anlıyorum seni biran önce geçer inş

sağol canım, bakışlarında hareketlernde bi değişiklik olmadı kusmadı da, 4 saat falan da uyutmadım canım yok bişeyi çok şükür alnındaki kızarma da geçti öğleden sonra... ama gerçekten gümbür gümbür düştü kızım çok kötü oldum...

sağ ol canım güzel bilgiler için
kızının da her şeyi normalmiş
oh miss gibi

offffff çok geçmiş olsun
ben de ereni iki kere düşürdüm
o korkuyu yakından tanıyorum
çok sağol canım ben de çok korktum...

Kızlar çok teşekkürler iyi ki varsınız

Cnm çok geçmiş olsun papatya sana da ateştençok çektiğimiz için anlıyorum seni biran önce geçer inş

sağol canım..

gece eren hiç uyumadı
gözü kapalı mızmızlanıyor
ateş 38 küsürlerde
1 saatten fazla uyanık kaldım ama daha fazla dayanamadım
ne istiyorsun eren diye biraz sert çıktım
aman allahım ne ağlama ne ağlama
sonra uyuttum ama bu sefer de Zeynep saat 6 da kalktı
kahvaltı yaptıramadım
ikisini de giyindirdim doktora götürdük
çok şükür bir şeyleri yokmuş
ama dişleri çok fenaymış
erenin iki köpek dişi patlamak üzere
zeynonun ise hem azı hem köpek dişi geliyor
hafif gribal enfeksiyonla dişler birleşince bebekler yıpranış
antibiyotiklik bir şey yokmuş
ağızlarındaki ağrıyı sızıyı almak için bir şurup verdi
ağız kokuları vardı ikisinde de
o da diştenmiş
bir de yıpranmasınlar nu süreçten diye
multi vitamin verdi

okula gittim, zaten moralim bozuktu
bir de üstüne 11. sınıf öğrencimin akciğer kanseri olduğunu öğrendim
bittim resmen
hiç dermanım kalmadı

eve geldim ki evde kıyametler kopuyor
yemiyorlar
ağızlarını gösterip acıyor diyorlar
yemiyorlar, içmiyorlar, uyumuyorlar
bacaklarıma yapışıp ağlıyorlar sadece
ya sabır allahım dedim
zeynoyu uyutamadım zaten
ereni de 45 dakikada uyuttum
o da topu topu 20 dk uyudu
eren uyanınca saat 6 gibi zeynoyu uyuttum
uyuyuş o uyuyuş
kaçta kalkar bilmiyorum
saat altıdan beri eren kucağımda
ağlıyor, bağırıyor
kolum tutmuyor
sinirlerim bozuldu, ben de ağladım
ilaçlarını içirip, 40 dk uğraşarak ereni uyuttum
ev darman dağınık
ama şimdi sadece sızmak istiyorum

Okurken bile kotu oldum. Geçmiş olsun
Bademi findigi nasil veriyorsun cnm

Menenjit asisi gibi özeli varsa yaptiririm ben
KendiniNe çok sey yasamissin öyle. Kendini yipratma. Ağla rahatlarsin. Ne güzel ikiz annesinin. Hem de bi kiz bi erkek.
Bu arada vitaminin markasi ne niye verdi Dr.
Ayy kiyamam ya.geçmiş olsun
ayakkabı konuşulmuş
ben kuşlarımın ikinci ayakkabısını adidastan aldım
evimizin yanında adidasın fabrika satış mağazası var
oradan 60 ar liraya aldım
Ankara da miydin?

Güzel bilgiler. Rutin kontrol mu? Kaç ayda bir gidiyorsun? Benimki de kansiz. D vit ile kanin ne alakasi var. Kemik güçlendiren ilaç değil mi o?

İyi bi şeyi yokmuş :)

Son düzenleme:

Canım Allah kolaylık versin sana, ben de sersem gibiyim kaç gündür uykusuzluktan,derin de biraz mızmız bize de köpek dişlei geliyo emzği parçalayıp yırttık bu sefer tükürüklerimiz arttı ve inanılmaz mızmız hep paçamda ardımda önümde... yani ben bu durumdaysam sana Allah bi kat daha güç versin... Çocuklara da şifa...

sağol canım benim bütün gün aklımdan çıkmadı acaba bişey olmuş mudur diye...
1,5 ceviz 3 badem 2 fındığı minik rendeler olur ya onlarla rendeliyorum sabhaları kahvaltısının içine, iri parça kaçırmadığıma eminim ama yine de ben herşeyi blendardan verdiğim için diğer kahvaltılıklarla beraber blendardan da geçince hiç iri parça kalma ihtimali olmuyo...
geçen ay hariç her ay kontrole götürdüm canım bi tek geçen ay gitmedik, bu sefer de öksürüğü için gittik aslında tam da 15.ayımıza denk geldi rutin kontrol de yapıldı... bilmiyorum nasıl bi alakası var ama kan testinde çıkıyomuş, umarım eksik çıkmaz,1 yaşına kadar çok düzenli verdim ama yaşında yürüyünce dişleri zamanında çıkınca havalar ısınıp dışarı güneşe de çıkmaya başlayınca heralde gerek yoktur diye vermedim testi de ihmal ettik bi türlü yaptırmadık...

Ben de her akşam bağırıyorum çünkü artık tahammülüm kalmıyor o uyuyor sonra ben oturup bir saat ağlıyorum

Kimse acıklama yapmıyor ki..bazı ilçelerde yapılıyormuş ama Suriye liler heryerde var geziyorlar duraklarda metrobüs te görüyorum cogundada hastalık varmış...bulaşan birsey bu neden bazı ilçeler sadece anlamadım..saglık ocagı aramadı bizi henüz..

Cok gecmış olsun iyileşir inşallah hemen..düşmeler cok korkutuyor beni dikkat etsekte oluyor malesef. .

Cok gecmıs olsun Allah kolaylık versin sana gercekten iyi idare ediyorsun. ..bende bunalınca aglıyorum ev dagınık işler var yapılacak cocugu bırakıp ufal molalar yok vs..insan bunalıyor birde hastalık uykusuzluk o bu derken. .

Teşekkürler CHP için :)
Ben de her akşam bağırıyorum çünkü artık tahammülüm kalmıyor o uyuyor sonra ben oturup bir saat ağlıyorum

Ben de sinirleniyorum hepimiz ayniyiz

küçükçekmece de rşskli bölgeler arasında geçiyo, ben de küçükçekmece-halkaıdayım ama bizi de aramadılar... dediğin gibi oturduğum bölgede ikamet etmiyolar ama burdaki marketlerin önünde bi sürü suriyeli çocuk dileniyo, ışıklarda falan... gerçekten çok can sıkıcı şeyler bunlar ya, yaptırsak bi zararı olur mu fazladan aşı oluyo sonuçta, yaptırmasak Allah korusun insanın içi rahat etmez.. biz niye aşılanıyoruz ya, madem suriyeliler aşısızdı onları aşılamadan sokmasalardı illaki geleceklerse ülkemize...
sen menenjiti yaptırdın mı canım,onu da sordum doktora yine öneriyo o ama tek doz iki doz olayında çok net değil tek dozu yapıyo onu yapıyo normalde kendi kızına da yapmış,ama laf arasında konuşurken 2 kere aşılanmış olmanın da daha sıkı koruyuculuğu olduğunu söyledi, bu durumda 2 doz olan aşıyı mı yaptırsa daha iyi.. ya da evde kendin bakıyoan okula gitmiycekse çok dışarı çıkmıyosa 2 yaşını bekleyip öyle yapalım dedi... napıcamı bilmiyorum yanlış bişey yapmak da geç kalmak da istemiyorum...

kızlar benim bebeklerim şimdiye kadar hiç hastalanmamışlar
iki gündür yaşadıklarımı gördükten sonra
gazi hastanesine iki kere götürdüm aynı gün
tabi acile
hiç durmadan ağlayan bir eren verdı
acı çekiyor ama biz sebebini anlayamıyoruz
acildeki doktor annesi gazı vardır onun dedi
bu çocuk neredeyse 1.5 yaşında ne gazı dedim
kulağına , boğazına baktı gönderdi
ikna olmadım
başken hastanesine gönderdim ( özel )
kulağına, boğazına baktılar gönderdiler
akşam da ğlama nöbeti tutunca tekrar götürdük acile
yine kulak ve boğazına bakınca kendimi kaybettim
bu çocuk bir saattir hiç susmadan acıyla ağlıyor
ve siz sadece kulak ve boğazına bakıyorsunuz
başka bir rahatsızlığı olamaz mı
kulak ve boğazına bakmayın
başka şeyler yapın diyorum
bir yandan da ağlıyorum
anneyi sakinleştirelim diyorlar
dellendim yemin ederim
tekrar özele götürdüm
oraya da yanık vakası gelince kimse bizimle ilgilenmedi
eren de sakinleşince eve geldik
ama bana göre karnı ağrıyordu
gaz yapınca kötü kokuyordu çünkü
arabada sızınca ben de hemen uyudum
gece iki kere uyandı ama ben de derman kalmamıştı
babaanne ilgilendi sağ olsun
bugün daha iyi çok şükür
ama ben bittim yemin ederim
sürekli paçalarıma ve bana kuala gibi yapışan bir eren
ilgi bekleyen ve numaradan ağlayan bir Zeyno
uykusuz ve yorgun, sinirleri yıpranmış bir ben vardım
her günümüze şükürler olsun

asyaseyhan seni de daha iyi anladım canım
iki gündür hiçbir şey yemediler, içmediler
süzüldüler resmen

Zeynep koridorumuzda koşarken
ayağı halıya takıldı ve o hızla düşüp yanağını kapının kenarına çarptı
anında mosmor oldu
yavrumun canı nasıl yandıysa ağlarken nefesi kesildi
alnına denk gelseydi inanın alnı ,kaşı falan hep açılırdı
yanağı hem çok şişti hem mosmor oldu
offffffffffff offfffffffffffffff
allahım her şey üst üste geldi

asyaseyhan seni de daha iyi anladım canım
iki gündür hiçbir şey yemediler, içmediler
süzüldüler resmen

Cnm çok geçmiş olsun sizin üzerinizde nazar var bence allahım korusun sizi

Bizde de bişey bitiyo başka bişey çıkıyo bıgün de oğlumun kollarında ve yüzünde kızarıklıklar oldu dünsadece yüzünde azıcık vardı bugün arabada kollarında güneşin değdiği yerlerde oldu . Burada birinde olmuştu foto çekip sormuştu bacaklarındaydı onun aynı onun bi alerji mi çıkmıştı o değişik bişey de yemedi aslında düğündeydik dün salon kurupastasını kemirmişti öğürdü bi ara tiksindi mi acaba ya da güneşten mi oldu offffff onlara bişey olasın

İyi geceler anneler.Hasta ve düşen bebişlerimize geçmiş olsun. .bizdede durum aynı..hep düşme filan oluyor.bende arada bağırıyorum kızıma..üzülüyorum tabii sonra. ..büyük kızım a bağırırım...çünki o artık anlıyor her şeyi. ..bazen sabrimin tükendiyi olur....Allah evlatlarımızı korusun. ..dermansız dert vermesin. .kızacağız elbet...papatyam öğrencine çok üzüldüm. ..allah şifa versin. .sizede geçmiş olsun.iyileşsin kuzucuklar...Zeynebime kıyamam. ..geçer iki üç güne.geçen ay reyyanında yanağına aynısı oldu..bizim de azılar daha yeni bitmişdi. Bu gün baktım köpek dişleri şişmiş...hayırlısı ile bitse bu diş fasll hepimiz rahatlıycaz....
Bizim kahvaltimiz hep aynı oluyor malesef. .ekmeğe yağ filan sürüyorum daha istemiyor onlarl...kahvaltı lar hep sorun bizde..yumurtayi bile zorla yiyor..en sevdiği şey et..onu iştahla yer bir tek..seneye düzelecek in şa Allah biliyorum. .aynı yoldan geçdimnazlı artık her çey yer maşallah. .bal pekmez süt.....vuda düzelecek az sabır diyib günleri kovalıyoruz işte

canım çok çok geçmiş olsun,üstüste olmuş, ben de nazar var diyorum son günlerde çok üstüste geldi sizde, iyi olsunlar inşallah hep...

Bayindir hastanesi cemal bey benim doktorum. Bi de Bilgi hastanesinde bengü hanim varmis. Sorun neyse hemen buluyormus. Verdiği ilaçlar çok etkili oluyor diyor arkadaslarim. Bi denesene

Geçmiş olsun

Bende kucukcekmece halkalidayim kizlar, sabah kapiya gelip yaptilar cocuk felci asisini, agizdan iki damla...

Papatyacım canım,
Yorgunluğun, yoğunluğun, kızgınlığın, kaygın, telaşın, endişen, öfken satırlarına öyle bir sinmiş ki..
İtiraf etmeliyim ki "dellendim resmen" sözüne çok güldüm.
Çünkü ben de "resmen dellenmiş" sağlık çalışanlarının işine karışmış, onlara işaret parmağımı göstererek tehditler savurmuş, ilgisizliklerini tüm dikkatleri "sesimi yükselterek" üzerime çekip ilgiye çevirmiş, evladıma bir yudum sağlık dilemiştim.

Canım canım canım..
Azıcık sabır.
Ben "kıt aklımla" az anladım ki çocukların vücudu bakteri ve mikroplarla tanışıyor. Hiç bir şey olmasa bile ateş azıcık yükseliyor, burun akıyor, hapşırık geligeliveriyor.

İnan ben hâlâ o tramvayı atlatamadım.
[Bazen böyle söylediğim için kendimi şiddetle eleştiriyorum. Evlatları dermansız dertler elinde incinen, örselenen, yıpranan annelere Rabbim Eyüp sabrı versin.]

Canım, canım, canım,
Hepsi geçecek.
Azıcık sabır..
Yavruların, şen, şakrak, bitmek yorulmak bilmeyen bir enerjiyle, odaları, sofaları arşınlayacak. Yorgunluktan harap ve bitap düşecekler emin ol.

Gökalp'ten bunalıp, daraldığım zamanlarda hep o uğursuz hastalık devresi geliyor aklıma.
İş yapıyorsam ve eteklerime sarılmışsa, ellerim bulaşık bulaşık sarılıveriyorum yavruma.
En sevdiğim açık yeşil bluzumla, kiraz yediriyorum mesela.
Geliyor, omuzlarımı ısırıyor, minik minik kiraz lekeleri oluyor omuzlarım.
Ben onları "annelik ve mutluluk nişanesi" olarak görüyorum.
Evim batmış, üstüm berbat olmuş, oğlumun kıyafetleri leke olmuş.
Umurumda mı?
Ne gam!

Canım,
Yemeklerini -hiç merak etme sen- şu devre hele bir kolayca geçsin, eskisi gibi yiyecekler.
Şimdi ben babasıyla sürekli bir çatışma halindeyim. Malum çocuk büyüdü, kıpır kıpır, gece saat 12'ye yaklaşıyor, enerji tavanda.
Babası kızıyor bana, "yedirme şuna, atamıyor enerjiyi" diyor.
Kastettiği de saat 13,00 civarı yedirdiğim 3 çay kaşığı pekmeze 3 çay kaşığı tahin.
Toplasan 1 yemek kaşığı etmez.
Ben onu yedirmek için dakikalarca uğraşayım, kuş geldi, civciv geldi diyeyim, babamız verme deyiversin..
"Allah'tan Gökalp üvey evlat değil :)" dedim, geçiştirdim ben de..

Canım, canım, canım,
Hepsi geçecek.
Azıcık sabır..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…