• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
Herkesin 2 gündüz uykusu var demek ki, ama bizim öğle uykumuz adı üstünde sadece öğle :)
12 civarı uyur şimdi uyanık. Bazen yarım saat bazen 2 saat, ama sadece 1 kez uyur. Gece uykusundan da sabah 6 buçukta uyanır.Anca sabah 5 gibi erken kalkmışsa erken yatar öğle uykusuna biraz, 4-5 gibi yine uykusu gelir bir yarım saat kadar da öyle uyur. Akşam üzeri uyumuşsa gece uyuması 11 i bulur, yoksa 9-10 gibi gece uykusuna yatar. Gece hala çok sık uyanır, 1 buçuk 2 gibi de mama veririm, diğer uyanmalarında ise ya emziğini ya da suyunu veririm sadece.

Merhaba Arkadaslar,

Benim kızım 13 aylık ve sık sık nezle oluyor. hastalık ilk belirtilerini gostermeye basladıgında hızla toparlanmasını saglayacak ve olabildiğince az zararlı bir ilac arıyorum. ilk defa umca yı duydum. kullananlar var mı merak ettim, doktorlarınız tavsiye etti mi? peditus isimli surubu hicbir sekilde veremiyorum. içer içmez cıkarıyor. yemegine karsıtırıp denedim, sade denedim her seferinde mutlaka cıkardı.
Bir arkadasım umca yı onerdi. su anda hapsuruk ve hafif oksuruk basladı ne yapmalıyım emin değilim. umca yı denesem mi diye dusunuyorum.

cok tesekkurler,
sevgiler,

Merhaba Arkadaslar,

Benim kızım 13 aylık ve sık sık nezle oluyor. hastalık ilk belirtilerini gostermeye basladıgında hızla toparlanmasını saglayacak ve olabildiğince az zararlı bir ilac arıyorum. ilk defa umca yı duydum. kullananlar var mı merak ettim, doktorlarınız tavsiye etti mi? peditus isimli surubu hicbir sekilde veremiyorum. içer içmez cıkarıyor. yemegine karsıtırıp denedim, sade denedim her seferinde mutlaka cıkardı.
Bir arkadasım umca yı onerdi. su anda hapsuruk ve hafif oksuruk basladı ne yapmalıyım emin değilim. umca yı denesem mi diye dusunuyorum.

cok tesekkurler,
sevgiler,

Günlük sakızının tütsünü dene canım mücize gibi birşey öksürüğün ilerlemeden hemen yap biz antibiyotik kullanmadan atlattık çok şükür tavsiye ederim

Günlük sakızının tütsünü dene canım mücize gibi birşey öksürüğün ilerlemeden hemen yap biz antibiyotik kullanmadan atlattık çok şükür tavsiye ederim

canim bu gunluk sakizini nasil yapiyosun bi kez yaptim mutfakta evin heryeri koktu cok fena kac hafta oldu hala koku varmis gibi geliyo bana oksurugunu de cok kesmedi herhalde ben bi yerde yanlislik yaptim:(

canim bu gunluk sakizini nasil yapiyosun bi kez yaptim mutfakta evin heryeri koktu cok fena kac hafta oldu hala koku varmis gibi geliyo bana oksurugunu de cok kesmedi herhalde ben bi yerde yanlislik yaptim:(

Bizimde ev çok fena koktu ama neyapalım tek çocuğum iyi olsunda koksun. Ben kullanmadığım bi tavanın içine 10-15 tane koydum ocağın üzerine koydum hemen duman çıkmaya başlıyor zaten üzerine havlu kapattım buharı çekiyor çocukta yanımda oluyor hemen alıp ılıkken göğsüne koyuyorum Boğazından itibaren sabaha hiç bişeyi kalmıyor 2 sefer yaptım ikisinde de sabaha öksürük kalmadı çok şükür acaba etkisi vücuttan vücuda değişiyor mu gerçi bi arkadaşa da söyledim kızına yapmış onun kızıda koşup çok fazla bağlam çıkarmış ve onada çok iyi gelmiş tekrar bi deneyin isterseniz inşallah şifa olur sizede

Bizimde ev çok fena koktu ama neyapalım tek çocuğum iyi olsunda koksun. Ben kullanmadığım bi tavanın içine 10-15 tane koydum ocağın üzerine koydum hemen duman çıkmaya başlıyor zaten üzerine havlu kapattım buharı çekiyor çocukta yanımda oluyor hemen alıp ılıkken göğsüne koyuyorum Boğazından itibaren sabaha hiç bişeyi kalmıyor 2 sefer yaptım ikisinde de sabaha öksürük kalmadı çok şükür acaba etkisi vücuttan vücuda değişiyor mu gerçi bi arkadaşa da söyledim kızına yapmış onun kızıda koşup çok fazla bağlam çıkarmış ve onada çok iyi gelmiş tekrar bi deneyin isterseniz inşallah şifa olur sizede

cok tesekkur ederim ben belki havluyu cok mu bekletmedim bilemedim bi de pamuk da kullandim hem sirtina hem gogsune havlu ve pamugu koydum ins bi daha gerek kalmaz ama olursa tekrar deneyecem cok sagol canim

bende öyle duydum..spiral agrı ve adet döneminde fazla kanama yapıyormuş...arkadasımda bu yüzden kansızlık başladı :( hangisi en güvenli bilmiyorum...kızlar korunurken hamile kalmış ben korunma derken doğal yöntemler diye düşünmüştüm ama degılmiş :( markasına göremi değişiyor nedir koruyucu diyorlar bide,nasıl güvenicez bilmem

Ben dogumdan beri spiral kullaniyorum....adet gunu miktari hicbirsey degismedi....ayrica agirlik kaldirinca kaymiyor neredeyse hergun fitnesta 32 kg.tum vucut calisiyorum hopluyorum zipliyorum kosuyorum allaha sukur birsey olmadi.....sanirim yan etkileri bunyeden bunyeye degisiyor....bir kez agrim oldu solugu doktorda aldim acaba kaymami var dedi kontrol etti iyice kaynamis korkma ne yaparsan yap korkma suan o kas dokusunda dedi ve detayla anlatti....ben 14 aydir memnunum....2.bebegi dusunmedigim icin 5 yil sonra cikartip yenileyip tekrar taktirmayi dusunuyorum.....

Kısmet olursa bende bu doğumdan sonra spiral taktırıcam..in şa Allah yan etkisi olmaz.
Kızlar size sorum var..Bebişlere inek sütü veriyormusunuz.benim kız bayılıyor.sabah kahvaltı da ancak sütlü muhallebi sever..yumurtayi zor yediririm.oda 10 günde bir..akşam kaşık maması yer...ondan sonra uyumadan önce süt veririm tadımlık çok az..elinden alınca çok ağlıyor. ..veriyimmi sizce...sütüm yok zaten..olsa bile kesmeliyim...kafam karıştı iyice....

Kısmet olursa bende bu doğumdan sonra spiral taktırıcam..in şa Allah yan etkisi olmaz.
Kızlar size sorum var..Bebişlere inek sütü veriyormusunuz.benim kız bayılıyor.sabah kahvaltı da ancak sütlü muhallebi sever..yumurtayi zor yediririm.oda 10 günde bir..akşam kaşık maması yer...ondan sonra uyumadan önce süt veririm tadımlık çok az..elinden alınca çok ağlıyor. ..veriyimmi sizce...sütüm yok zaten..olsa bile kesmeliyim...kafam karıştı iyice....

Ben veriyorum canım, pınarın ballı çocuk sütlerinden alıyorum. Benimki de seviyor. Sabah uyanır uyanmaz ilk onu içiyor.

Merhaba Arkadaslar,

cok tesekkurler,
sevgiler,
Gecmis olsun cnm.
Doktoruna bi sor derim ben. Hic duymadim umcayi. Ben nezle icin katarin, oksuruk icin de prospan verdim. Ikisi de oldukca etkili ama katarin biraz aci oldugu icin benimki bir iki kere cikarmisti.

Benimki hic icmedi. Anne sutu daha tatli geldi ona. Ben de zorlamadim.
Sut icmek istiyosa ver tabi ama doktorlar gunde en az 400ml diyolar.
yumurta yemiyosa sutlu muhallebisine karistirabilirsin. Ben denedim tadini fazla degistirmiyo.

Son düzenleme:
nazlıma
canım çok sevindim
allahım tamamına erdirsin sağ salim inşallah
3 çocuklu, kocaman bir aile
ne mutlu size :)))))

nazlmacım inek sütünün fazlası demir eksikliği yapabiliyomuş, doktorlar günde 300mlden fazla vermeyin diyolar...

Ben de sabah kahvaltıda 1bardak inek sütü veriyorum canım. Yumurtayı da gün aşırı veriyorum. Sarısını türlü şebekliklerle yediriyorum beyazını da lokmalık parçalar halinde önüne koyuyorum ne kadar yerse artık. Ama ben günde 400 cc süt verdiğimi sanmıyorum yanlış mı yapıyorum acaba? :26:

canim hayirli olsun hamileligin inek sutu yerine devam sutu ver bence ve emzirmeyi kes fazla inek sutu demir eksikligi yapiyor diye biliyorum ve hamile olunca anne sutu aci olurmus ama ne kadar dogru bilmiyorum

Ben veriyorum canım, pınarın ballı çocuk sütlerinden alıyorum. Benimki de seviyor. Sabah uyanır uyanmaz ilk onu içiyor.
Canım onu içtikden sonra bir şey yiyormu? Süt doyurucuya yoksa 1 saat sonra mı yer..benim kızım çok geç uyanıyor malesef.saat 11.30 da filan.bu saatden erken uyanırsada yemeğini o saat gelmeden asla yemez..
Gecmis olsun cnm.
Doktoruna bi sor derim ben. Hic duymadim umcayi. Ben nezle icin katarin, oksuruk icin de prospan verdim. Ikisi de oldukca etkili ama katarin biraz aci oldugu icin benimki bir iki kere cikarmisti.

Benimki hic icmedi. Anne sutu daha tatli geldi ona. Ben de zorlamadim.
Sut icmek istiyosa ver tabi ama doktorlar gunde en az 400ml diyolar.
yumurta yemiyosa sutlu muhallebisine karistirabilirsin. Ben denedim tadini fazla degistirmiyo.
Senin yazını okudum.hemen içine kattim yumurtayi..ama malesef kızım istemedi..iki kaşık verdim öğürdü..bu sefer de blendardan geçirdim.onu yedi sonra. Bu arada kızıma aylardir blender kullanmıyorum. Her şey bizim gibi yer..ama mecbur sabahlari böyle yapıcam
nazlıma
canım çok sevindim
allahım tamamına erdirsin sağ salim inşallah
3 çocuklu, kocaman bir aile
ne mutlu size :)))))
Sağol canım benim. .evet ilk başta çok üzüldüm çok ağladım. Ama sonra pişman oldum..korunmaya rağmen Allah vermiş bize.mucize bize gerçekten. İn şa Allah sağ salim doğar bebeğim. Yoksa üzülürüm çok.vicdan azabı çekerim.
nazlmacım inek sütünün fazlası demir eksikliği yapabiliyomuş, doktorlar günde 300mlden fazla vermeyin diyolar...
Yenikullanıcı tatlım versem 300 ü içer.ama ben çok korkuyorum, ama memeden kesicem için. Mecbur vermem lazım..
Ben de sabah kahvaltıda 1bardak inek sütü veriyorum canım. Yumurtayı da gün aşırı veriyorum. Sarısını türlü şebekliklerle yediriyorum beyazını da lokmalık parçalar halinde önüne koyuyorum ne kadar yerse artık. Ama ben günde 400 cc süt verdiğimi sanmıyorum yanlış mı yapıyorum acaba? :26:
Benimki önceden bayılırdı yumurta aya.birden değişti.sahanda yerdi hep.noldu anlamadım..400 cc inek sütümü veriyorsun canım?
canim hayirli olsun hamileligin inek sutu yerine devam sutu ver bence ve emzirmeyi kes fazla inek sutu demir eksikligi yapiyor diye biliyorum ve hamile olunca anne sutu aci olurmus ama ne kadar dogru bilmiyorum
Malesef içmedi canlm.denedim kesinlikle kabul etmiyor..keçi sütüde denedim istemedi.bir tek inek sütüne bayıldı..
Bu arada teşekkür ederim tebrik için.

Kızın uyku düzenini değiştiriyor demek ki gündüz uykusunu 1e indiriyor. Biz hala gündüzleri 2kere uyuyoruz. Sabah 10 gibi bi de akşam üzeri 3-4 gibi. Aman canım yorulsan da peşinde ol benim oğlum geçen düştü Allah korudu gözüne bişey olmadı. Ben de bütün gün peşindeyim şimdi. Yerde balon top falan bırakmayın. Yürüyüşleri düzelene kadar idare edicez napalım

Doğru söylüyorsun canım çok dikkat etmek lazım. Hiç beklemediğin yerdin bir kaza oluyor, canı yanıyor veya bir yeri morarıyor. Ben en çok gözünden korkuyorum vallahi. Göz doktoru bir arkadaşım var. Kazalara çok dikkat edin, özellikle çatala. gözüne çatal batmış bir sürü çocuk geliyor bize diyordu. Ne kadar dikkat etsen kazalar oluyor ama. Geçen gün görümcemin 2 yaşındaki kızının durup dururken evde ayağı tökezlemiş düşmüş. Alnı yarıldı, dikiş attılar. O kadar sebepsiz olmuş ki kayınvalidem yanındaymış, anlamamış neden düştüğünü. Hatta görünmeyen biri kızı ittirdi düştü diyecek kadar da işi ileri boyuta götürdü.
Benim de yüreğim hop oturup hop kalkıyor kızım oradan oraya koştururken. Ama kendine güveni sarsılmasın diye sürekli peşinde olmamın da doğru olmadığını düşünüyorum. O sebeple yalnız başına dolaşmasına çoğu zaman izin veriyorum. Ama hep tetikteyim.

Ben hiç memnun kalmadım spiralden. Hem kanamayı bayağı artırdı hem gün sayısını. Üstelik önceden adet dönemim sıkıntısız geçerken artık ağrılı oluyor. Bir arkadaşım hormonlu spiralden bahsetti. Kendisi kullanıyormuş. İşlevi aynıymış. Fakat her ay yumurtlama olmasına rağmen adet kanaması olmuyormuş. Vücuduna hiçbir zararının olmadığını da söyledi. Biraz pahalı bir şeymiş ama ped parası vermiyorum senelerdir diyor. ikinci çocuktan sonra hormonlu spiral düşünmeye başladım.

Canım onu içtikden sonra bir şey yiyormu? Süt doyurucuya yoksa 1 saat sonra mı yer..benim kızım çok geç uyanıyor malesef.saat 11.30 da filan.bu saatden erken uyanırsada yemeğini o saat gelmeden asla yemez..

Senin yazını okudum.hemen içine kattim yumurtayi..ama malesef kızım istemedi..iki kaşık verdim öğürdü..bu sefer de blendardan geçirdim.onu yedi sonra. Bu arada kızıma aylardir blender kullanmıyorum. Her şey bizim gibi yer..ama mecbur sabahlari böyle yapıcam

Sağol canım benim. .evet ilk başta çok üzüldüm çok ağladım. Ama sonra pişman oldum..korunmaya rağmen Allah vermiş bize.mucize bize gerçekten. İn şa Allah sağ salim doğar bebeğim. Yoksa üzülürüm çok.vicdan azabı çekerim.

Yenikullanıcı tatlım versem 300 ü içer.ama ben çok korkuyorum, ama memeden kesicem için. Mecbur vermem lazım..

Benimki önceden bayılırdı yumurta aya.birden değişti.sahanda yerdi hep.noldu anlamadım..400 cc inek sütümü veriyorsun canım?

Malesef içmedi canlm.denedim kesinlikle kabul etmiyor..keçi sütüde denedim istemedi.bir tek inek sütüne bayıldı..
Bu arada teşekkür ederim tebrik için.

content://com.sec.android.app.sbrowser.scraplist/0426200917.html

Sen muhallebi diyince yukaridaki linkte kahv.muhallebi tarifi var. O aklima geldi. Parcali vermissin galiba. Aliskin olsa da degisik geldigi iicin ogurmus. Begenirse yukaridakini de deneyebilirsin.. ben de senin gibi haslanmisini ezerek kattim. Ilk kez de olsa yarisini yemisti.

Merhaba Arkadaslar,

cok tesekkurler,
sevgiler,

Umca Almanların çok meşhur bir çocuk bitkisel takviyesi. benim alman bir arkadaşım hemen çocuğunda nezle grip başlar başlamaz verir Umca'yı. o çok memnun. çok zaman hastalık başlamadan iyice önüne geçiyorum diyor. ben kullanmadım ama duyduklarım bu şekilde:)

Back
X