• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
Aksam kizim fena korkuttu bizi.
Pisik olmustu, alti acik dolaniyodu yatak odasinda. Ben mutfaktayim,esim yanindaydi bi sureligine balkona cikmis. O sirada bi guzel islamis parkeyi. Ayagi kayip bazanin altina girmis. Bir baktim ki ayagi burkuk yerde oturur sekilde. Nasil agliyo ama. Kiyamadim emzirdim hemen ayagina masaj yaparak. uykusuda vardi uyuya kaldi. Uyaninda bi yuruttum falan. Cok sukur bisey yoktu. Morarma falan da olmadi.

Valla yalniz kaldiklari an ne olacagi hic belli olmuyo.

geçmiş olsun canım, artık kazalar çoğaldı bizde de ufak ufak bişeyler yaşanıyo hergün, Allah korusun hepsini....

Canim biz yine butun gun iyiyken gece ateslendik malesef. Simdi yine yok mesela ates.

Canım geçmiş olsun, inşallah geçer tamamen...

Merhaba arkadaşlar, Mayacım, Candaş umarım tez zamanda gebe kalırsınız. Nazlma yeni gebeliğin hayırlı uğurlu olsun. Çok güzel bir haber. İpekböceğim Allah kurtarsın. Güzel bir doğum olur umarım.
Bu hafta ikinci çocukla ilgili çok fena gaza geldim. İşyerinde tek çocuklu benden büyük iş arkadaşlarıma “neden tek çocuk yaptınız” diye sorduğumda bana “ara verdik uzun süre, sonra istedik ama yaş ilerlediği için olmadı” dediler. Ve eklediler “ikinciyi düşünüyorsan hiç bekleme” diye. Biz aslında seneye bu zamanlar korunmayı bırakmayı düşünüyorduk. Eşimle konuşurken anladım ki ikimiz de çok istekliyiz. Haziranın başında yaz tatilimizi yapıcaz. Dönüşünde spirali çıkarttırmaya karar verdik. Hatta o kadar istekliyim ki hemen de yapabilirim ama bir haftalık yaz tatilim heba olmasın istiyorum. Nasıl böyle birden karar değiştirdik anlamadım. Demek ki içimizde varmış.

Hayırlısı olsun sizin için de canım, Allah gönlünüze göre versin...

Sana da hayırlı olsun diyeceğimiz gün gelsin asyaseyhancım... Allah gönlünüze göre versin...

Herkese hayırlı cumalar :16::16:
Dün doktora gittik kontrolümüz vardı. Gözünün kenarındaki bant çıkarıldı ve dikişe falan gerek olmadığını söyledi doktor hatta dikiş yapılsa bu kadar iyi olmazdı dedi iz falan da kalmıycakmış Allahım sana şükürler olsun :16: Bu arada farkettim oğluşumun tırnakalarında beyazlıklar var p.tesi doktoruna bi sorucam ama neden kaynaklanıyor olabilir ki?:44:

Dün doktora gittik kontrolümüz vardı. Gözünün kenarındaki bant çıkarıldı ve dikişe falan gerek olmadığını söyledi doktor hatta dikiş yapılsa bu kadar iyi olmazdı dedi iz falan da kalmıycakmış Allahım sana şükürler olsun :16: Bu arada farkettim oğluşumun tırnakalarında beyazlıklar var p.tesi doktoruna bi sorucam ama neden kaynaklanıyor olabilir ki?:44:

eskiden bende de olurdu kalsiyum eksikliğinden falan derlerdi, sorunca mutlaka paylaşır mısın canım bilgimiz olsun merak ettim ben de...

Pisik olmustu, alti acik dolaniyodu yatak odasinda. Ben mutfaktayim,esim yanindaydi bi sureligine balkona cikmis. O sirada bi guzel islamis parkeyi. Ayagi kayip bazanin altina girmis. Bir baktim ki ayagi burkuk yerde oturur sekilde. Nasil agliyo ama. Kiyamadim emzirdim hemen ayagina masaj yaparak. uykusuda vardi uyuya kaldi. Uyaninda bi yuruttum falan. Cok sukur bisey yoktu. Morarma falan da olmadi.

Çok geçmiş olsun canım. .malesef yalnız birakmaya gelmiyorlar.geçen benim kızımda parmağını kapıya sıkıştırmışdı.çok canı yandı yavrumun.hatta kesik oldu azıcık.
Ooo bi gelmedim neler olmuş. Hayırlı olsun canım, Allah vermiş kolaylığını da verir inşAllah.

Merhaba arkadaşlar, Mayacım, Candaş umarım tez zamanda gebe kalırsınız. Nazlma yeni gebeliğin hayırlı uğurlu olsun. Çok güzel bir haber. İpekböceğim Allah kurtarsın. Güzel bir doğum olur umarım.
Bu hafta ikinci çocukla ilgili çok fena gaza geldim. İşyerinde tek çocuklu benden büyük iş arkadaşlarıma “neden tek çocuk yaptınız” diye sorduğumda bana “ara verdik uzun süre, sonra istedik ama yaş ilerlediği için olmadı” dediler. Ve eklediler “ikinciyi düşünüyorsan hiç bekleme” diye. Biz aslında seneye bu zamanlar korunmayı bırakmayı düşünüyorduk. Eşimle konuşurken anladım ki ikimiz de çok istekliyiz. Haziranın başında yaz tatilimizi yapıcaz. Dönüşünde spirali çıkarttırmaya karar verdik. Hatta o kadar istekliyim ki hemen de yapabilirim ama bir haftalık yaz tatilim heba olmasın istiyorum. Nasıl böyle birden karar değiştirdik anlamadım. Demek ki içimizde varmış.

Oy oy kızlar ne güzel haberler geliyor sizden.:16:
İpekböceğim demek pazartesi doğum inşallah. Ay zaman nasıl geçiyor diyeceğim ama onu bir de sana sor :) Hayırlısıyla, sağlıkla kucağına al inşallah bebeğini. Bizi de habersiz bırakma.
nazlma :) Sürpriz yumurtanın sürpriz annesi. Hayatın umarım hep böyle güzelliklerle değişir. Nasıl sevindim o minicik noktayı sahiplenmene, sımsıkı sarılmana ona. Analık bu. Saygıyla eğiliyorum önünde canım..
mayacım, dualarım seninle, tez vakitte konuverir inşallah omuzuna minik kuşun.
Senin de yolun açık olsun.
şulecim geçmiş olsun canım, bunlar minik kazalar. Rabbim beterinden korusun.

Ben de ikinci çocuk için arayı çok açmamayı düşünüyorum ama eşim "aman aman tek çocuk yeter" diyor. Çocuktan değil benden yılmış garibim:1: İkinciyle huni takıp gezmemden korkuyor:1::1::1:
Sağ olun canlar.in şa Allah üstesindün gele bilirim..alışıyorum yavaş yavaş. .

Sevindim canım. Çok şüKür. .ben demir eksikliği filan duymuşdum o beyazlari..

1 hafta önce kızım ateşlendi sonra vücudunda döküntüler oldu doktor 6. Hastalık dedi ama kulağındada iltihap var dedi antibiyotik vermeyelim eğer öldürürse verelim dedi kızım önceki gün öksürmeye başladı gittik doktorumuza antibiyotik yazdı eve gelince verdim 1 kaşık gece yatarkende günlük sakızıyla Tütsü yapayım dedim göğsüne yaptım ve gece boyu öksürmedi kesildi öksürüğü bende vermedim daha 1 kere vermiştim sadece bi zararı olurum acaba kızlar ya başlayınca devam etmek zorunda diyolar ya bilseydim önceden Tütsü yapardım kulağında da iltihap olsa ağlamaz mı hiç huzursuzluğu falan yok kulağını da tutmuyor ne boşuna antibiyotik vermek istemiyorum neyapalım sizce? Akıl verin bana

gecmis olsun cnm elh bisey olmamis
hadi hayirli olsun:16: ins cok beklemeden hayirlisiyla geliverir:16:

yaa herkes ikinci cocuk dedikce bnde gaza gelmeye basladim :8: esim istiyor aslinda ama ben korkuyorum daha. ilkindede aman hemen olmasin dedim durdum sonra da ben istedim ama hemen olmadi. bisey demek istemiyorum bu sefer

1 hafta önce kızım ateşlendi sonra vücudunda döküntüler oldu doktor 6. Hastalık dedi ama kulağındada iltihap var dedi antibiyotik vermeyelim eğer öldürürse verelim dedi kızım önceki gün öksürmeye başladı gittik doktorumuza antibiyotik yazdı eve gelince verdim 1 kaşık gece yatarkende günlük sakızıyla Tütsü yapayım dedim göğsüne yaptım ve gece boyu öksürmedi kesildi öksürüğü bende vermedim daha 1 kere vermiştim sadece bi zararı olurum acaba kızlar ya başlayınca devam etmek zorunda diyolar ya bilseydim önceden Tütsü yapardım kulağında da iltihap olsa ağlamaz mı hiç huzursuzluğu falan yok kulağını da tutmuyor ne boşuna antibiyotik vermek istemiyorum neyapalım sizce? Akıl verin bana

Doktorun esprisini ilk başta anlayamadım :)
Vallahi canım ben -maalesef- antibiyotik karşıtlarından değilim. Tez vakitte iyileşsin derdindeyim. Hatta son rahatsızlığında doktor yazmasına rağmen bir gün geciktirmeyle verdim ve açıkçası pişmanım.

eskiden bende de olurdu kalsiyum eksikliğinden falan derlerdi, sorunca mutlaka paylaşır mısın canım bilgimiz olsun merak ettim ben de...

Sevindim canım. Çok şüKür. .ben demir eksikliği filan duymuşdum o beyazlari..

Doktora sorup sizinle de mutlaka paylaşıcam canlar. Ben de anlamadım ne eksikliği olduğunu ya herşeyi yiyen bi çocuk peynir,süt,pekmez,,et vs. Kan değeri yüksek çıktığı için kan ilacı vermemişti doktor zamanında.Düşmüş olabilir mi acaba? Neyse bi sorucaz bakalım :44:

Doktora sorup sizinle de mutlaka paylaşıcam canlar. Ben de anlamadım ne eksikliği olduğunu ya herşeyi yiyen bi çocuk peynir,süt,pekmez,,et vs. Kan değeri yüksek çıktığı için kan ilacı vermemişti doktor zamanında.Düşmüş olabilir mi acaba? Neyse bi sorucaz bakalım :44:

Ben de merak ettim simdi ama daha once bana da demir eksikliginden derlerdi...

yaa herkes ikinci cocuk dedikce bnde gaza gelmeye basladim :8: esim istiyor aslinda ama ben korkuyorum daha. ilkindede aman hemen olmasin dedim durdum sonra da ben istedim ama hemen olmadi. bisey demek istemiyorum bu sefer

Ah biz de tam aksi esim cok istiyor. Biliyo musunu aslinda ben de gaza gelmedim degil. Ama simdi cok erken. Kizimin 3.yasinda baslarim calismalara diyodum hep. Ama bu sene etrafimda o kadar doguran hamile kalan var ki gaza gelmemek mumkun degil. Hatta en yakin cocukluk arkadasim ikizlere hamile kalinca beni sollamis oldu. Haliyle ben de seneye 2. Yasimizda calismalari baslatayim diyorum. Hayirlisi bakalim. Allah olmayanlara versin once.

Aklima takilan bisey var kizlar. Daha dogrusu etrafimdaki yorumlsr beni rahatsiz ettigi icin bir de sizlere sorayim dedim. Benim kizin yuruyusu hala paytak paytak. Yani penguen gibi. Yurumeye 10 ay 25 gunlukken basladi. Simdi 13 aylik. Sizce yurumeyi duzeltmekde gecikti mi? yoksa normal mi?
Sizinkiler nasil yuruyor?

Sizlere h besleyici hrm lezzetli bebek kurabiyesi tarifi vericem. Biraz once yaptim kizima bi tane goturdu hemen.

Malzemeler:
250 gr tereyagi (ben bi kismini zeytinyagi kullandim)
100 gr pudra sekeri
1 yumurta
100 gr ince cekilmis findik (ceviz de olabilir)
100 gr cekilmis kuru uzum (cekirdeksiz)
25 gr kakao
1pk kabartma tozu
1 pk vanilin
300 gr tam bugday unu

hepsini yogurup merdaneyle aciyoruz. Kaliplarla sekil verip 180 derecede pisiriyoruz.

Sizlere h besleyici hrm lezzetli bebek kurabiyesi tarifi vericem. Biraz once yaptim kizima bi tane goturdu hemen.

Malzemeler:
250 gr tereyagi (ben bi kismini zeytinyagi kullandim)
100 gr pudra sekeri
1 yumurta
100 gr ince cekilmis findik (ceviz de olabilir)
100 gr cekilmis kuru uzum (cekirdeksiz)
25 gr kakao
1pk kabartma tozu
1 pk vanilin
300 gr tam bugday unu

hepsini yogurup merdaneyle aciyoruz. Kaliplarla sekil verip 180 derecede pisiriyoruz.
Çok teşekkürler canım aklımı okudun sanki. Ben de oğluşum için kek kurabiye tarifi istiycektim sizden şimdi :) bi de evde tahıl unları,keçiboynuzu unu,ruşeymi falan var un yerine bunları kullansam olur mu? Kek tarifi de bekliyorum :))

Çok teşekkürler canım aklımı okudun sanki. Ben de oğluşum için kek kurabiye tarifi istiycektim sizden şimdi :) bi de evde tahıl unları,keçiboynuzu unu,ruşeymi falan var un yerine bunları kullansam olur mu? Kek tarifi de bekliyorum :))

Kullanabilirsin tabi neden olmasin. Ruseymi olabilir. Hepsinden belirli olculerde katarsan tadi da degismez. Besleyici olur.
Kek tarifi icin de bi bakayim. Paylasirim. Ben de hic yapmadim kizim icin. Once yapayim guzel olursa paylasirim.

Doktorun esprisini ilk başta anlayamadım :)
Vallahi canım ben -maalesef- antibiyotik karşıtlarından değilim. Tez vakitte iyileşsin derdindeyim. Hatta son rahatsızlığında doktor yazmasına rağmen bir gün geciktirmeyle verdim ve açıkçası pişmanım.

Tlfla yazdığım için yanlış yazmışım hep ya öksürürse yazacağıma öldürürse yazmışım:(

Aklima takilan bisey var kizlar. Daha dogrusu etrafimdaki yorumlsr beni rahatsiz ettigi icin bir de sizlere sorayim dedim. Benim kizin yuruyusu hala paytak paytak. Yani penguen gibi. Yurumeye 10 ay 25 gunlukken basladi. Simdi 13 aylik. Sizce yurumeyi duzeltmekde gecikti mi? yoksa normal mi?
Sizinkiler nasil yuruyor?

benim kızım 7 aylıkken sıralamaya başladı son aylarda artık koştura koştura sıralıyodu, doğumgününden bir hafta sonra falan yürümeye başladı, 13 ay 20 günlük şimdi, ve paytak yürüto benimki de, çocuğa göre değişiyo sanırım, benim kızımdan daha küçük olup da daha dik ve seri yürüyen bebek de görüyorum, daha hiç tek başına yürümeyen de, yani normaldir sanırım canım...

bebek keki tarifi...
2 yumurta,1çb süt, yarım çb zeytinyağ, 1 Türk kahvesi fincanı irmik, 2 tk fincanı tam buğday unu, 1 doğranmış elma, 1 kabartma tozu, yarım çb su. Çırp pişir. Fırından çıkınca ılıkken üzerine 1 çay bardağı pekmezli suyu gezdir( 3/4 pekmez iki parmak su).

Peynirli ıspanaklı kek: 2 yumurta, 1,5 çb süt, yarım çb zeytinyağ ,1tk fincanı irmik , 2 tk fincanı un, biraz dereotu, çörekotu,bir avuç ıspanak, 3 dilim keçi peyniri rendesi, 1 kabartma tozu.

üsttekii denedim ben sevdim canım, alttak tuzsuz peynirli ıspanaklı keki daha denemedim canım...

http://guncelannedenyansimalar.blogspot.com.tr/2014/04/tam-tahilli-bebek-kurabiyesi.html bu blogdan tarifler, başka tarifler de bakabilirsin canım...

bebek keki tarifi...
2 yumurta,1çb süt, yarım çb zeytinyağ, 1 Türk kahvesi fincanı irmik, 2 tk fincanı tam buğday unu, 1 doğranmış elma, 1 kabartma tozu, yarım çb su. Çırp pişir. Fırından çıkınca ılıkken üzerine 1 çay bardağı pekmezli suyu gezdir( 3/4 pekmez iki parmak su).

Peynirli ıspanaklı kek: 2 yumurta, 1,5 çb süt, yarım çb zeytinyağ ,1tk fincanı irmik , 2 tk fincanı un, biraz dereotu, çörekotu,bir avuç ıspanak, 3 dilim keçi peyniri rendesi, 1 kabartma tozu.

üsttekii denedim ben sevdim canım, alttak tuzsuz peynirli ıspanaklı keki daha denemedim canım...

http://guncelannedenyansimalar.blogspot.com.tr/2014/04/tam-tahilli-bebek-kurabiyesi.html bu blogdan tarifler, başka tarifler de bakabilirsin canım...

Çok teşekkür ederim canım en kısa zmnda deneyeceğim. Hep diyorum iyi ki varsınız valla çok şey öğrendim sizlerden :kkk:

Hep böyle oluyor galiba. Benim de ilk bebeğim tüp bebekti. İkincisine korunurken hamile kalmıştım.Hatta bu pazartesi doğum olacak. İlk kızım 14 aylık oldu.

Ne biliyim canım işte ani böyle oluyor insan.hayırlısı olsun

Kızlar nasıl korunuyordunuz ben de korkuyorum tam da bu durumdan. Hangi korunma yöntemi sorunlu merak ettim. :)

Yeni bebek haberleri var allah hayırlısını nasip etsin herşeyin...isteyen herkese hayırlı olsun tebrikler

Back
X