Yok canim yapmayacagim:) karnimda agrilar basladi bile zatenherhalde bugun yarin adet olacagim
![]()
inşallah hamileliktendir bu ağrılar..malum çok benziyor belirtileri...hayırlısı yine de
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Yok canim yapmayacagim:) karnimda agrilar basladi bile zatenherhalde bugun yarin adet olacagim
![]()
cnm valla bilmiyorum doktordan doktora degisiyor yaa soylenenler:) bzmki oyle dedi yas kontrolunde. keci sutu verdigimi soyledigimde cok icince kansizlik yapabilir diger sutlerden de ver dedi.turk urunlerini bulursun cnm burda da merak etmebizim doktorda günde peynir ve yoğurt dahil olmak üzere 300-400ml verebilirsin demişti. 500-700 ml içseler zaten birşey yemezler herhalde artık sütten başka:) zaten sonsuza kadar devam sütü veremeyiz bir noktada süte geçilecek eninde sonunda. birde devam sütünün de fazlası normal yemeklere başladıktan sonra aynı etkiyi yapmaz mı demir açısından sonuçta oda süt. demir eksikliği yapan kalsiyum zaten ve devam sütünde de fazlasıyla var, değil mi?
Sweet 85, sana bir sorum olacak, ben zeytinsiz yaşayamam şimdi ben Atlanta'da zeytin nereden bulacağım:):)
Yok canım günde 400 cc veremiyorum ki bi sabahları bi bardak inek sütü içiyor işte bazen de gündüz uykusuna yatırırken 120 cc devam sütü veriyorum bazı günler onu bile veremiyorum karnı ok oluyor.O yüzden dedim yanlış mı yapıyorum acaba diye?
Her an tetikte olmak lazım valla benim de annemin yanında düşmüştü nasıl ağlamıştı annem onun yüzünden oldu diye( Çocuk bu işte ne kadar kollasan da olucağı varsa oluyor maalesef. Sürekli peşinde koşamasan da tehlikeli bi durumda müdahele edicek kadar yakınında ol canım. Bizim bi tanıdığın çocuğu vardı 2 ya da 3 yaşındaydı sanırım.Elinde cam su bardağıyla ayakta su içiyormuş bi yere mi koşmak istemiş nolmuş takılmış düşmüş bütün cam kırıkları ağzına yüzüne falan sonuç kötüydü yani.Allahım korusun tüm yavrucukları
Ben kahvaltıda peynir süt pekmez veriyorum.Sadece sütün içine pekmez bal karıştırılmaması gerektiğini duymuştum. Yanlış mı biliyorum?
Ben de sabah kahvaltıda 1bardak inek sütü veriyorum canım. Yumurtayı da gün aşırı veriyorum. Sarısını türlü şebekliklerle yediriyorum beyazını da lokmalık parçalar halinde önüne koyuyorum ne kadar yerse artık. Ama ben günde 400 cc süt verdiğimi sanmıyorum yanlış mı yapıyorum acaba? :26:
evet doğru söylüyorsun. bende azar azar veriyorum 1 günde peynir, yoğurt ve süt toplam 400 ml civarını geçmiyorum. birde pekmez ve et yedikten sonra en az bir saat süt ürünü vermiyorum. biz hiç kan damlası kullanmadık gerekte olmadı bu şekilde.
bizim doktorda günde peynir ve yoğurt dahil olmak üzere 300-400ml verebilirsin demişti. 500-700 ml içseler zaten birşey yemezler herhalde artık sütten başka:) zaten sonsuza kadar devam sütü veremeyiz bir noktada süte geçilecek eninde sonunda. birde devam sütünün de fazlası normal yemeklere başladıktan sonra aynı etkiyi yapmaz mı demir açısından sonuçta oda süt. demir eksikliği yapan kalsiyum zaten ve devam sütünde de fazlasıyla var, değil mi?
hakikaten o kadar çok devam sütü içtiğinde diğer şeyleri yemez ya da daha az yer o yüzden gerek yok bence de... formül mamalar içinde demir takviyesi falan da var diye biliyorum ben canım doktora da sormuştum inek sütü için 300 en fazla deyince, formül mama için günde 500 gibi verebilirsin ama artık süte ihtiyaçları yok 1 yaşından sonra yoğurt peyniri düzenli tüketiyosa demişti...
Sweet 85, sana bir sorum olacak, ben zeytinsiz yaşayamam şimdi ben Atlanta'da zeytin nereden bulacağım:):)
arkadaşlar , hazırlıklar bizde son sürat devam. bu arada aşılama olayını tamamen unutmuşum hafta sonu. annemlerde bizdeler harala gürele oraya koş buraya koş derken bu gün aklıma geldi ki 2 gün sonra adet olmazsam test yapacağım:) haydi bugün herkes bana bir dilek tutsun ve dua etsin bebeğim gelsin.
akşam rüyamda çok güzel gece mavisi uzun bir gece elbisesi giymiştim, topuklular, saç, ful makyaj eteklerim uçuşarak bir yere gidiyorum çok mutluyum kapıya doğru giderken ayaklarımın dibine löp diye bir kan pıhtısı düşüyor düşük yapmışımrüya tabiri bilen arkadaşlar bu rüya iyi bir rüyamıdır yoksa kötümü? bu arada bugün uzun süredir görmediğim bir arkadaşımı gördüm öğlen bana düşük yaptığını söyledi acaba o mu çıkmıştır ?
Sut konusu kapanmadan ben de bi sorayim dedim.
Dedigim gibi ben kizima sut iciremedim. Acaba sutu sevdirmek icin ne yapabiliriz sizce?
Balli denedim ise yaramadi. Aklimda icine sevdigi cilek muz gibi meyvelerden pure yapip icine atmak var. ise yarar mi dersiniz?
kızlar biz hafta sonu Konya'ya gezmelere gittik
hızlı trenle gittik
hiç üzmediler bizi
bahçeli, kocaman bir eve misafir gittik ve evde 20 kişi falandık
önce biraz yadırgadılar ama insan kalabalığından çok mutlu oldular
bahçede çılgınlar gibi oynayıp misler gibi uyudular
yemek öğünlerimiz biraz aksadı, yoğurt yediremedim, meyve saatimiz biraz aksadı,
bol bol et yediler ama keyifliydiler
dondurma ile tanıştılar, magnuma bayıldılar
kızım yalamayı becerdi ama oğlum dilini dışarı çıkaramıyor, ısırarak yemeye çalışıyor
ısırınca da dişi sızlıyor
ama dondurmadan da vazgeçemiyor
yeşil nohut vardır, demet demet satılır
ondan aldık, bayıla bayıla yediler
göğüs uçlarım felaket yara oldu, doğum sonrası bile olmamıştı
süt sağarken kanıyor resmen
süt az ve çok koyu
uzun sürede yavaş yavaş sağıldığı için deforme oldu sanırım
şu an sağarken kanıyor
ben hariç göğüslerimi gören herkes sağmayı bırakmamı söylüyor ama bırakamıyorum
kanata kanata sağmaya devam ediyorum
ama ben de son raddedeyim
Yok canım günde 400 cc veremiyorum ki bi sabahları bi bardak inek sütü içiyor işte bazen de gündüz uykusuna yatırırken 120 cc devam sütü veriyorum bazı günler onu bile veremiyorum karnı ok oluyor.O yüzden dedim yanlış mı yapıyorum acaba diye?
bence yetiyodur yanlış değildir ben daha da az veriyorum bilerek... yani biraz daha vermeye çalışabilirim aslında ama her doktor çok gerekli olmadığını söyleyince başka şeylerle beslemeyi tercih ediyorum...
Her an tetikte olmak lazım valla benim de annemin yanında düşmüştü nasıl ağlamıştı annem onun yüzünden oldu diye( Çocuk bu işte ne kadar kollasan da olucağı varsa oluyor maalesef. Sürekli peşinde koşamasan da tehlikeli bi durumda müdahele edicek kadar yakınında ol canım. Bizim bi tanıdığın çocuğu vardı 2 ya da 3 yaşındaydı sanırım.Elinde cam su bardağıyla ayakta su içiyormuş bi yere mi koşmak istemiş nolmuş takılmış düşmüş bütün cam kırıkları ağzına yüzüne falan sonuç kötüydü yani.Allahım korusun tüm yavrucukları
Ben kahvaltıda peynir süt pekmez veriyorum.Sadece sütün içine pekmez bal karıştırılmaması gerektiğini duymuştum. Yanlış mı biliyorum?
böyle daha iyi canım içebildiği kadar anne sütü içsin belki süt versen emeceği miktarı azaltıcaktır... çevremdeki biçok kişiye doktorlar da öyle söylüyo emen bebeğe süte gerek yok diye sadece yiyeceklerine muhallebi gibi şeylere koyarsın...kızlar ben oğluma inek sütü hiç içirmedim birkaç kez cicibebeyi ıslattım yedirdim bir de muhallebi yaptım yedirdim.
emzirmeye devam ediyorum.hergün 1 dolu tatlıkaşığı labne ve de 1 küçük kase kadar yoğurt yiyiyor.
sizce hata mı ediyorum süt vermemekle? (biberon almıyor alsaydı belki de verirdim bir şekilde)
Ben de sütün içine şeker yerine bal ya da pekmez katılıyor ya öyle yapınca faydası olmuyor diye biliyordum yanlış biliyormuşum demek kicnm bali bilmiyorum ama pekmezi bn de oyle biliyorum.noturluyormus
Kahvaltının sonunda veriyordum bal ya da pekmezi cevizle birlikte.Bundan sonra öyle yapmıyım bari :26:bence fazla verme zaten canım sütü, yoğurt peynir düzenli yerse bi bardak bile içse sütü yeter bence...
süt ve süt ürünleriyle aynı anda vermemek gerekiyomuş verilirse demir içeren besinlerdeki demirin emilimi azalıyomuş pek bi faydası kalmıyomuş yani....
kızlar biz hafta sonu Konya'ya gezmelere gittik
hızlı trenle gittik
hiç üzmediler bizi
bahçeli, kocaman bir eve misafir gittik ve evde 20 kişi falandık
önce biraz yadırgadılar ama insan kalabalığından çok mutlu oldular
bahçede çılgınlar gibi oynayıp misler gibi uyudular
yemek öğünlerimiz biraz aksadı, yoğurt yediremedim, meyve saatimiz biraz aksadı,
bol bol et yediler ama keyifliydiler
dondurma ile tanıştılar, magnuma bayıldılar
kızım yalamayı becerdi ama oğlum dilini dışarı çıkaramıyor, ısırarak yemeye çalışıyor
ısırınca da dişi sızlıyor
ama dondurmadan da vazgeçemiyor
yeşil nohut vardır, demet demet satılır
ondan aldık, bayıla bayıla yediler
göğüs uçlarım felaket yara oldu, doğum sonrası bile olmamıştı
süt sağarken kanıyor resmen
süt az ve çok koyu
uzun sürede yavaş yavaş sağıldığı için deforme oldu sanırım
şu an sağarken kanıyor
ben hariç göğüslerimi gören herkes sağmayı bırakmamı söylüyor ama bırakamıyorum
kanata kanata sağmaya devam ediyorum
ama ben de son raddedeyim
kızlar ben oğluma inek sütü hiç içirmedim birkaç kez cicibebeyi ıslattım yedirdim bir de muhallebi yaptım yedirdim.
emzirmeye devam ediyorum.hergün 1 dolu tatlıkaşığı labne ve de 1 küçük kase kadar yoğurt yiyiyor.
sizce hata mı ediyorum süt vermemekle? (biberon almıyor alsaydı belki de verirdim bir şekilde)
ben bugün muzla devam sütünü blendardan geçirdim verdim çok da aç olmamasına rağmen ilk bişeyi böyle rahat yedirdim,tavsiye ederim en sevdiği meyveyle sütü blendardan geçirmeyi dene
süt ve süt ürünleriyle aynı anda vermemek gerekiyomuş verilirse demir içeren besinlerdeki demirin emilimi azalıyomuş pek bi faydası kalmıyomuş yani....
Doğum yapmışsındır herhalde. Allah sağlıklı uzun ömürler versin,analı babalı büyüsün yavru.Hep böyle oluyor galiba. Benim de ilk bebeğim tüp bebekti. İkincisine korunurken hamile kalmıştım.Hatta bu pazartesi doğum olacak. İlk kızım 14 aylık oldu.
Ben kızıma hamile kaldığımı öğrenmeden regl zamanım geldiğinde 1 hafta ha bugün ha yarın diye hafif bir adet sancısıyla dolaştım. Adet sancısı da hamileliğin belirtisi olabiliyor. Haydi hayırlısı inşAllahYok canim yapmayacagim:) karnimda agrilar basladi bile zatenherhalde bugun yarin adet olacagim
![]()
Ben meyveli yoğurt yapıyordum blendırdan geçirdiğim için su gibi oluyordu. Geçen yaptığım yoğurt çok güzel oldu hazır yoğurtlar gibi. Biraz avakado biraz çilek 1 tatlı kaşığı rüşeym 1 tatlı kaşığı bal koyup blendırdan geçirdim sonradan yoğurda katıp yedirdim önceden yoğurdu meyveyi hepsini bi arada blendırdan geçiriyordum ayran gibi oluyordu
Kizima dogdugundan beri yalniz bakiyodum, hatta bir akrabamiz bile yok burda 5dk birakabilecegim. Gayet de guzel idare ediyoduk. Ocakta ben kursa baslayinca annem geldi kizima bakmaya, o bakarken rahatliga alismisim galiba. Dun gitti annem, kandilde evimde olayim dedi, bir hafta yok veeee ben bugunden bittim resmen ya, pestilim cikti kizimin pesinden kosucam diye, ev deseniz savas alanina dondu, salonda dagilan oyuncaklardan yuruyemiyoruz. Uyuttum simdi ama kalkamiyorum yanindan, dermanim yok kalkmaya:))) heee bide gunduz tam uyuttum bi kahve yapip oturdum zirrr diye kapi caldi ve tabiki bizimki uyanip aglamaya basladi. Komsu calmis kapiyi ama o an bogazlayasim geldi onu, kapi caldi diye hic bu kadar asabi olacagimi sanmazdim:))) neyse bir gitti, kaldi dort gun:)))
Hoş gelip hoş gitmişsiniz o zaman. :) ben de taze nohuta bayılırım. Hatta 3 bağ birden alıp hepsini yerim bir oturuşta. Ben kızıma daha öyle küçük şeyler veremiyorum. öndeki 5 dişiyle çiğneyemiyor da korkuyorum. Anca ekmek gibi yumuşak şeyler işte. Dün kızıma küçük bir top aldım oynasın diye, dişiyle koparmış süngeri ağzında, hemen çıkardım topu da attım. Yavrum daha ne yiyeceğini bilmiyor. :)kızlar biz hafta sonu Konya'ya gezmelere gittikhızlı trenle gittikhiç üzmediler bizibahçeli, kocaman bir eve misafir gittik ve evde 20 kişi falandıkönce biraz yadırgadılar ama insan kalabalığından çok mutlu oldularbahçede çılgınlar gibi oynayıp misler gibi uyudularyemek öğünlerimiz biraz aksadı, yoğurt yediremedim, meyve saatimiz biraz aksadı,bol bol et yediler ama keyifliydilerdondurma ile tanıştılar, magnuma bayıldılarkızım yalamayı becerdi ama oğlum dilini dışarı çıkaramıyor, ısırarak yemeye çalışıyorısırınca da dişi sızlıyorama dondurmadan da vazgeçemiyoryeşil nohut vardır, demet demet satılırondan aldık, bayıla bayıla yedilergöğüs uçlarım felaket yara oldu, doğum sonrası bile olmamıştısüt sağarken kanıyor resmensüt az ve çok koyuuzun sürede yavaş yavaş sağıldığı için deforme oldu sanırımşu an sağarken kanıyorben hariç göğüslerimi gören herkes sağmayı bırakmamı söylüyor ama bırakamıyorumkanata kanata sağmaya devam ediyorumama ben de son raddedeyim
inşallah hamileliktendir bu ağrılar..malum çok benziyor belirtileri...hayırlısı yine de
cnm valla bilmiyorum doktordan doktora degisiyor yaa soylenenler:) bzmki oyle dedi yas kontrolunde. keci sutu verdigimi soyledigimde cok icince kansizlik yapabilir diger sutlerden de ver dedi.turk urunlerini bulursun cnm burda da merak etmegittigin yer atlantanin neresi bilmiyorum ama Turk market bulabirsin yada arap marketler var onlar da turk urunleri satiyorlar. farketmez illa turk urunu olmasa da olur dersen her markette vardir zeytin
türk zeytini gibi olmuyor diğerleriingiltere'de yaşadım bir süre hiçbir zeytin yerini tutmadı bizim zeytinlerin
bende bir alemim yahu,derdim zeytin olsun değil mi:):):)
bence fazla verme zaten canım sütü, yoğurt peynir düzenli yerse bi bardak bile içse sütü yeter bence...
aynen canım ben de hergün düzenli olarak 150ml kadar yoğurt 1,5 kibrit kutusu kadar peynir ve 180-200ml civarında da devam sütü (formül mama) veriyorum... 1 yaşından sonra inek sütüne geçmek istedim bikaç gün üstüste verdim ama her seferinde hem kustu hem de alerji yaptı yani dönemde olduğu için alerji ben ona bağladım.... o yüzden kutu devam sütleri de daha şekerli diye 4 numara formül mamaya geçtik, sadece sabahları 180-200cc kadar veriyorum onu da... et ve pekmezi de düzenli tükettiğimiz için biz de kan damlası kullanmadık iştahsız hasta olduğu dönemler haricinde, 7.ay değerlerimiz de iyiydi..
bilmiyorum orda yok mu ama zeytin konserve kutu ya da kavanozları çok uzun ömürlü burdan da biraz götürebilirsin gidip geldikçe de götürürsün bulamazsan, ya da gönderirler arada...
hiç anlamam ama iyiye yormak lazımmış neye yorarsan o, hayra yoralım hayır olsun inşallah...
bebek için de hayırlısıyla Allah gönlüne göre versin canım, o kadar istiyosun ya biz de olsun istiyoruz öyle bi duygu oluşuyo bizde de...
ben bugün muzla devam sütünü blendardan geçirdim verdim çok da aç olmamasına rağmen ilk bişeyi böyle rahat yedirdim,tavsiye ederim en sevdiği meyveyle sütü blendardan geçirmeyi dene ...
ya o nohuta ben bayılırım çocukluğumda yerdik amma yıllardır yok görmüyorum bile, ama gaz yapmaz mı, bize küçükken çok yeme karnın ağrır derlerdi...
bi de süt için sen tabi için nasıl rahat ederse öyle yaparsın tabi de, biz içini rahatlatabilmek için söylüyoruz, sen onları gayet fedakarca besledin artık büyüdüler bünyen müsade etmediği noktada artık gönül rahatlığıyla bırakabilirsin canım...
böyle daha iyi canım içebildiği kadar anne sütü içsin belki süt versen emeceği miktarı azaltıcaktır... çevremdeki biçok kişiye doktorlar da öyle söylüyo emen bebeğe süte gerek yok diye sadece yiyeceklerine muhallebi gibi şeylere koyarsın...
bence
Nazlma;
tebrik ederim canim, saglikla dogsun insallah minigin, sende rahat bir hamilelik gecirirsin insallah...
Maya2013;
Canim seninde hersey gonlunce olsun insallah. Insallah yeni hayatinda, yeni evinde cok mutlu huzurlu olursun ve bekledigin bebis hemen gelir insallah...