Oğlumun odası da yatak odamızın hemen yanında o açıdan biraz daha rahatım.normalde gece 1kere uyanırdı fün akşam 3-4 kere uyandı biraz yadırgadı sanırım ben de ağlar da duyamam diye rahat uyuyamadım.alışma sürecindeyiz :)Ben odamızda yer olmadığı için sadece 6 ay yatabileceği bi beşik almıştım odamıza, gerçekten biraz daha geniş bişeye yer yok odada, 5 buçuk aydan sonra da sığmayıp uyuyamayınca onda mecbur odasındaki karyolasına geçirmiştik erkenden, ama çok yakın odamız, aynı odada olma şansım olsa 1 sene aynı odada yatmasını tercih ederdim ama 1 yaşından sonra ayırırdım yine de, o yüzden bence doğru zaman canım, tabi ki katı kural yok istediği zaman buyursun gelsin, benim kızım çoğu gece sabah karşı gelir yanımıza, bi kere uyutmayı denerim yatırırım yatağına baktım uyanıyo hemen alırım bizim yanımıza hiç uğraşmadan...
Dün gece ilk defa ayrı odalarda uyuduk çok tuhaf geldi yattığım oda bomboştu sanki.sesini duyamam diye de rahat uyuyamadım ama alışıcam artık.benim oğlumun uykusu çok hafiftir en ufak sese uyanır aynı odadayken öksürmekten hapşırmaktan çekinirdik eşim 'artık nefes almakta zorlanıyorum' diyordu :) bizim için artık vakti gelmişti yani. İleri de herşeyi daha iyi anlıycak ve daha zor olacaktı.bn de ayirmak istiyorum ama vicdanim el vermiyor nasil yapcam bilmiorum:50
kizlar aranizda lazer epilasyon yaptiran var mi?ben dusunuyorum ama emzirenlere oluyo mu bebege zarari var mi diye dusunuyorum internetten arastirdigim kadariyla hamileler bile yaptirabiliyorlarmis zarari yokmus ama emin olamadim
Oğlumun odası da yatak odamızın hemen yanında o açıdan biraz daha rahatım.normalde gece 1kere uyanırdı fün akşam 3-4 kere uyandı biraz yadırgadı sanırım ben de ağlar da duyamam diye rahat uyuyamadım.alışma sürecindeyiz :)
Dün gece ilk defa ayrı odalarda uyuduk çok tuhaf geldi yattığım oda bomboştu sanki.sesini duyamam diye de rahat uyuyamadım ama alışıcam artık.benim oğlumun uykusu çok hafiftir en ufak sese uyanır aynı odadayken öksürmekten hapşırmaktan çekinirdik eşim 'artık nefes almakta zorlanıyorum' diyordu :) bizim için artık vakti gelmişti yani. İleri de herşeyi daha iyi anlıycak ve daha zor olacaktı.
Kızlar hepinize hepinize çok teşekkür ederim.
Oğlum şükür bugün biraz canlandı. İnşallah daha da iyileşecek.
Sabahtan şu saate kadar 1 çay bardağı portakal suyu, 1 çay bardağı havuç elma suyu, 2 çay bardağı su ve yarım çay bardağı yayla çorbası içti.
Öyle ishal ki anlatamam.
Suyu yanımızdan ayırmıyorum, yudum yudum veriyorum.
Canım mama hiç yemedi oğlum ama dediğini aldıracağım eşime. Bi deneyelim belki içer.
Bi de sulu pirinç unu yapıp azıcık muz katarak yedirmeyi düşünüyorum. Bakalım.
Motilium'u da içiyoruz günde üç kez. O şırıngayla.
Bir de ishal kesici damlamız var.
Fitil atıyorum sabah 5 dakika içinde ishal yapıyor, sanırım o fayda etmiyor.
Bir de Cethnex antibiyotik var.
Hâlâ çok hasta, hırıltı, burun akıntısı, ishal had safhada.
Ama olsun gözünü açtı ya, yukarıda yazdıklarımı içti ya, o kadar mutluyum ki anlatamam.
Ben de biraz bu sayede toparlandım.
Yarına Allah kerim.
Bi de ne diyeceğim biliyor musunuz, yaşımdan, enerjimden geçtim de, eğer TM çıkışlı olmasaydım, inanın bana, samimiyetle söylüyorum Tıp Fakültesi okur, çocuk doktoru olurdum.
6 yıl dediğiniz nedir ki.
Başka doktorlara, hastanelere götürmek mühim değil.
En baştan sarıyorlar, "Aaa, bunu mu yazmış, bu olmaz" vs vs. kan almalar tahlil yapmalar.
Acile götürdük demiştim. Doktorumuz ciğerlerinin temiz olduğunu söyledi, acildeki doktor da öyle.
Baktım bizi röntgen odasına almışlar. Ne oluyoruz dedim, rutin dediler. Yahu bu işin rutini olur mu? Sapasağlam çocuğa akciğer filmi çekecekler, hastalığı yetmiyormuş gibi boşu boşuna radyasyon alacak, vücut bi de onla yıpranacak. Yaptırmadım.
Hani derler ya Tıp Fakülteleri her şey yetiştirir, nadiren de hekim çıkarır.
Ya Rabbi hepimize bir yudum sıhhat.
Herkese çok teşekkür ederim arkadaşlar. Hem de can u gönülden.
İlginiz, alakanız, dualarınız.
Allah hepinizden razı olsun.
Hakkınızı helal edin.
kızım iyiyce huysuz bu aralar olmadık şeyler yapıyor ne yapacagını bilmeden saga sola saldırıyor eger kızarsam yapma dersem daha cok yapıyor aynı şeyi...ne yapacagımı bilemedim...
gece gene cok sık uyanmaya başladı dün gece cok agladı sürekli meme istiyor agzından memeyi bırakmak istemiyor uyudu dıye cekıyorum baslıyor cıglıga gece cok zorluydu bizim için..diştenmi acaba bilemedim agzını acmıyor baktırmıyor zaten...birde gece sık uyanan bebeklerde reflü olabilirmiş..birde gece hiç meme süt vermeyin diyorlar hazımsızlık gaz refluden daha cok uyanır diyorlar ama vermeyincede aglamayı kesmiyor nasıl olacak
ben yedirip hemen uyutuyorum 10-15 dak. içinde ama doğru değil biliyorum,gece hiç beslenmediği için ve öğünlerini sık yemediği için öğünlerini anca tamamlıyorum... Derin de bu aralar çok sık uyanıyo hatta dün gece bi keresinde çok şiddetli ağladı hıçkıra hıçkıra bişeyden mi korktu diş mi anlamadık,ama bizdeki uyanmalar gece beslenmesinden değil bence çünkü en başından beri hep böyle besleniyo ve her zaman uyanma sorunu olmuyo...gecen gün akşam yemegını sormustum kızlar peki saat kacta yediriyorsunuz??son yemesınden ne kadar sonra yatıyor??fazla zaman gecmedııgı içinmi o kadar sık uyanıyor?sizlerde de aynımı durumlar
Bizim hastalığımız 6. Hastalıkmış bugün döküntüler oldu vücudunda kuzum 400gr vermiş eskiden yemiyordu şimdi hiçbişey yemiyor çok üzülüyorum hep ağlıyorum nolacak bu çocuk böyle ya kahvaltı kesinlikle yapmıyor bugün tüm gün yediği 2 yemek kaşığı çorba Allah'tan emziriyorum o da olmasa nolurdu bilmiyorum
Amin canim, amin..Kızlar artık gülmeye başladım. Tam bir ironi hâli.
Demin uyandı yavrum, altını değiştirdim, iki lokma bir şeyler yedireyim dedim.
Kucağıma gelmek istiyor, ağlıyor, ama tuhaf ağlıyor.
Vay yavrum dedim, nerelerin acıyor.
Yere koyuyorum yok oturmak istemiyor, oturacağı zaman da elini yana koyup destek alıp poposunun üzerine katiyen oturmuyor..
Gel dedim, altını açalım.
Ve sürpriz, bir de pişik olmuş!
Poponun kaba etleri hariç komple kıpkırmızı!
Üstüne dokunmadım, altını soydum, küvete ılık su doldurdum, otutturdum. Biraz köpük falan. Asla lifletmedi. Ben de elimle ovaladım.
Kovanın içine de bir yandan su doldurdum. Fazla köpükleri suyla aldım, sonra tamamen kovaya soktum.
Ellerini, yüzünü de yıkadım.
Tabi bir yandan banyoda kaymamak için dua ediyorum, eh bi de üşütmemek için acele.
Bez bağlamadım. Kantaron yağı sürdüm, pedin yarısını kesip pipi kısmına gelecek şekilde -gelmedi gerçi- şort giydirip üzerine pijama giydirdim.
Eli ağzında!
Eyvah, bir de diş ağrısı!
Vah benim sarı çiçeğim, sarı papatyam..
Hiç adeti değildir, normalde uyanmıştı, emdi, memeyi bıraktı, uyudu.
Ne diyeyim bilmem ki.
Deli olmamak işten değil.
Ama olsunnn. Çok şükür, su da olsa içti, evde az da olsa dolandı.
Bu hâlimizi aratma ya Rabbi.
Bizim hastalığımız 6. Hastalıkmış bugün döküntüler oldu vücudunda kuzum 400gr vermiş eskiden yemiyordu şimdi hiçbişey yemiyor çok üzülüyorum hep ağlıyorum nolacak bu çocuk böyle ya kahvaltı kesinlikle yapmıyor bugün tüm gün yediği 2 yemek kaşığı çorba Allah'tan emziriyorum o da olmasa nolurdu bilmiyorum
Kızlar merhaba,
Oğlum içgüveysinden hallice. Şükür bu haline binlerce şükür.
Şu bir türlü düşmek bilmeyen inatçı ateşten ötürü şüphelenmiştim 6. hastalıktan. Bi de 8.gün bugün hastalığımızda.
Akşama doğru karın bölgesinde ve yüzünde hani alerji gibi kırmızılıklar oluştu. Aynen alerji gibi. Döküntü mü bilemedim ki. Yeni oldu. Bilmiyorum 6. hastalık mı? Yarın götüreceğim bakalım doktora.
Cannancım sen nasıl öğrendin hastalığının adını? Çok geçmiş olsun canım, üzülme 400 gr verdi diye.
Anneler çocuklarımızın hiç bir şeyine (huysuzluk, uykusuzluk, yememezlik, haşarılık) üzülmeyelim.
Zira ben -büyük konuşmayayım- üzülmeyeceğim bundan sonra.
Tek oğlum sağlığına kavuşsun da gerisi kocaman bir fasa fiso, kocaman bir angarya.
canım biz de geçirdik 6. hastalık
çok geçmiş olsun
bir kaç günde iştahı ve keyfi yerine geliyor
canım 6. hastalık şöyle oluyor
sadece ateş olmuyor
seni ve doktoru şüphelendirecek başka bulguları da oluyor
hatta döküntüler olmadan doktorlar bile adını koyamıyor
erenin ateşi birden yükseldi
aldım acile götürdüm hemen
boğazına baktılar
kızarıklık var, dediler
ciğerlerine temiz dediler
antibiyotik verdiler
eve geldim antibiyotiği1 kere verdim ama çocukta hiç iyiye giden bir şey olmadı
sonra ateş birden çıldırmış gibi
39.9 u gösteriyordu
sadece duş ateşimizi düşürüyordu
dolven ve colpolü dönüşümlü olarak verdim
inan iki gün eşimle sırayla uyuduk
bir de havale önleyici fitil kullandık
sonra 3. günün sonunda ateş birden 36.5 a düştü
ateşin düşmesiyle vücudunda ama özellikle gövdesinde kırmızılıklar oluşuyor
bu kızarıklar öyle sivilce gibi değil, başı falan yok
küçük nokta nokta kızarıklar
duş çok iyi geliyor kızarıklıklara da
çünkü o da rahatsız ediyor bebekleri
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?