Kızlar evvelsi günkü halsizliğim boşuna değilmiş ben de hasta oldum dün boğazlarıma indi, bugün itibariyle tam olarak hastayım baş ağrısı burun tıkanıklığı ve akıntısı, boğaz ağrısı olarak... Kızımdan uzak durmam imkansız bulaşıcak yine ve biz yine ilaç kullanıcaz, bu çocuk da bi türlü ilaçlardan kurtulamıyo... Sütünü içirirken maske taktım vardı evde ama onunla da bütün gün durulmaz çok terleten sıkıcı bişeymiş...
Kızlar evvelsi günkü halsizliğim boşuna değilmiş ben de hasta oldum dün boğazlarıma indi, bugün itibariyle tam olarak hastayım baş ağrısı burun tıkanıklığı ve akıntısı, boğaz ağrısı olarak... Kızımdan uzak durmam imkansız bulaşıcak yine ve biz yine ilaç kullanıcaz, bu çocuk da bi türlü ilaçlardan kurtulamıyo... Sütünü içirirken maske taktım vardı evde ama onunla da bütün gün durulmaz çok terleten sıkıcı bişeymiş...
Guzel gecti canim. 5anne ve 5bebek vardi, facede gormussundur resimleri. Oyun alanina koyduk cocuklari, bayagi oynayip eglendiler, bizde kahve icip sohbet ettik. Biz arabayla gittik canim, sabah 9bucukta kalkti kizim, kahvalti etti, evde oynadi 12ye kadar, sonra hazirlanip 12bucukta ciktik. Bizimkininde tam uyku saatiydi, arabada 5dk gittik uyudu zaten:) oraya kadar uyudu, araba durunca uyandi hemen. Iki saat kaldik biz, o ara bayagi oynayip yoruldu. Sonra mama icirdim ve tekrar arabaya binip donduk, o zamanda tam evin sokagina girdik kafasi dustu yine arabada uyuyakaldi, kucaklayip cikardim eve, uyumaya devam etti, uyanincada corbasini icti. Uykuyu boyle hallettik yani. Disari cikinca cok uzun kalicaksam yanima yemek, yogurt, muz filan aliyorum ama bir-iki saatse mamayla idare ediyoruz, cok sorun olmuyor.
Kızlar Allah bunu aratmasın ama çok zor durumdayım. Duaya çok ihtiyacım var.
Pazar günü ne yaptımsa düşüremedim ateşini oğlumun. Tam duş aldıralım derken eşim karşı çıktı doktoru ara dedi.
Yolda ona söylenirken 39,7 ateşle gittik acile.
Doktorumuz acildeki doktorun onunla irtibata geçeceğini v vs demişti.
Acilde direkt söyledim ateşimiz yüksek, siz geçin dediler. Bir kaç dakika bekledim. İlgilenen yok. "Hemşire hanım daha neyi bekliyorsunuz ilgilenmek için" diye bağırdım "Ben 40 derece ateşle geldim" (Burda ağlamaya başladım.)
Neymiş dememişim ateşi, sakin olun falan filan. 2 doktor bir hemşire bitti başımızda.
Yatırıldık hastaneye.
Önce ayağından damar yolu açmak istediler. Ses etmedim, işlerine karışmak istemedim. İğneyi sokup sokup çıkarıyor. Olmadı, elinden açalım dediler. Yine seslenmedim. Baktım elinde de iğneyi itip itip çekiyor. Gökalp de yavrum nasıl çığlık atıyor.
Bağırdım, ciddi ciddi bağırdım "Acemi misiniz, beceriksiz misiniz? Nesiniz siz? Çocuğu delik deşik ettiniz bir açamadınız şu damarı!"
Sakin olun falan falan.
İki kez serum aldı, ateş düşmedi bir türlü 38,5 neredeyse 48 saat hep aynı kaldı.
Ateşdüşürücü şuruplar ilaçlar fayda etmiyor, azıcık düşüyor tekrar yükseliyor.
Doktor viral enfeksiyon diyor, ciğerler temiz, boğaz dolu.
Bu arada iki damar yolu açma denemesi üzerine, hareketlilğinden ötürü iki kez daha çıktı serum kolundan. Toplamda 4 damar yolu açıldı. Ciddi ciddi bağırta bağırta açtılar. Öyle saklamalar, eğlendirmeler filan olmadı.
Dün akşam biraz kendine geldi, biz de açıkçası taburcu olmak istedik. Çünkü oğlum yürümek istiyor, düşüyor, ellerinin üzerine düşüyor, malum hastane pislik yuvası, zabtedemiyoruz.
Akşam da iyiydi ama ateş çıktı gece gene. Demin de ateşliydi.
Uyuyor 30 dk. 45 dk mızmızlanıyor, gene direnemiyor uyuyor.
Ateş hâlâ 38-39 arası.
Hiç bir şey yemiyor kızlar. Hiç bir şey. Su bile yok!
Kusuyor, ishali var.
Beni de reddediyor. Babasının omzundan inmek istemiyor.
Sinirlerim altüst. Bir ağlayabilsem rahatlayacağım.
Sabah uyandı, ateşi var yine. Görseniz kurbanlık koyun gibi devrildi, öyle sessiz, nefes dahi almaya mecali yok. Tam uyuyacak yerine götürdüm. Eşimin telefonu çalmaya başladı. (Gökalp uyanıkken iki kez çalmıştı da önemsememiştim)
Banka falan sandım önce. Eşim de uyuyor, duymuyor, bağırdım şu telefona ya bak ya kapa ya sessize al! Annen arıyor dedi.
Kendi telefonum sessizdeydi, baktım 9 çağrı. Annem, kayınvalide, kayınpeder, görümce, komşu. Hepsi aramış.
Önce annemi aradım, ona da bağırdım, ya dedim ne uzun uzun arıyorsuunz, hasta evi burası, zar zor uyutuyorum oğlanı. Annem afalladı, kaynanan aradı beni ulaşamıyorum haberin var mı dedi, dedi.
Dur o zaman dedim. Arama beni daha, ben haber ederim sana.
Kayınvalidemi aradım. Ona da yüksek sesle "Emmiyor, yemiyor, içmiyor, uyumuyor, ateşi düşmüyor, hastayız kötüyüz. Aramayın, ben ararım sizi" dedim. Onu dinlemiyordum sürekli "endişe ettik" diyordu. Sonra kayınpeder eşimi aramış, kayınvalidem iyice telaşlanmış, kesin bir şey oldu, hadi bilet al gidelim oraya.
Offf. Bunları neden yazıyorum ki..
Nolur dua edin kızkardeşlerim, nolur..
Bende öyleydim canım günlük sakızı ye çok iyi geliyor atlatırsın hemen
Sanada geçmiş olsun güzelim. In şa Allah bulaşmaz Derine...kendine iyi bak çay filan bol bol iç..
Malesef bende bir kaç aydır halsızdim..dün kan verdim ve kanımda bir sürü şey eksik çıktl..bu günden tedavideyim. İlaçlar iğneler....
ya kızlar şu bebeklerin öpülüp yalanmasından bende nefret ediyorum. dün arkadaşım ki defalarca ısrarla hatta kalbini kırarak uyarmamıza rağmen kızımın yanağını yine ısırdı. kız çığlık çığlığa ağlıyor görseniz. nefret ediyorum ya. seviyorlarmış. sevme benim çocuğumu. kıpkırmızı yanak ısırmak ne yaaa. bu ne biçim sevgi gösterisi. kapıda giderken ver de az daha seveyim dedi. insan gibi sevmiyorsun kusura bakma veremem diye tersledim. ya kızın annesi bir yandan bu kız bir yandan. annesi de balkondan sarkıtmıştı aşağıdaki ağaçları gösteriyorum diye. farkedince bi bağırmışım ne yapıyosun filiz teyze ya diye. ama yok işte akıl. akıl olmayınca fikir işin sonunu düşünme de olmuyor. nefret ediyorum çocuğu hırpalayan sevgi anlayışından. ay gerçekten çok çok haddinden fazla öfkeliyim salak insanlara kuş beyinlilere
ya kızlar şu bebeklerin öpülüp yalanmasından bende nefret ediyorum. dün arkadaşım ki defalarca ısrarla hatta kalbini kırarak uyarmamıza rağmen kızımın yanağını yine ısırdı. kız çığlık çığlığa ağlıyor görseniz. nefret ediyorum ya. seviyorlarmış. sevme benim çocuğumu. kıpkırmızı yanak ısırmak ne yaaa. bu ne biçim sevgi gösterisi. kapıda giderken ver de az daha seveyim dedi. insan gibi sevmiyorsun kusura bakma veremem diye tersledim. ya kızın annesi bir yandan bu kız bir yandan. annesi de balkondan sarkıtmıştı aşağıdaki ağaçları gösteriyorum diye. farkedince bi bağırmışım ne yapıyosun filiz teyze ya diye. ama yok işte akıl. akıl olmayınca fikir işin sonunu düşünme de olmuyor. nefret ediyorum çocuğu hırpalayan sevgi anlayışından. ay gerçekten çok çok haddinden fazla öfkeliyim salak insanlara kuş beyinlilere
bebeklere sırtına göğsüne ısıtıp koymayı falan tavsiye ediyolardı çiğnenebiliyo mu bulursa alsın söyleyeyim eşime...
sağl canım içiyorum ıhlamur falan, sana da geçmiş olsun...
hadi öpmeyi ısırmayı geçtim, balkondan sarkıtmak mı, Allah korusun bişey olsa hesabını nasıl verir, ben olsam balkondan sarkıtan kişiyle bi daha yalnız bırakmam çocuğumu...
Sen çok haklısın ben de hırpalatmam benim çevremdekiler dinler beni nedense :)
ama ben de dışarda gezeken avmlerde falan eline yüzüne dokuna dokuna seviyolar ya bişey de diyemiyorum seviyolar sonuçta, ama hiç içim rahat etmiyo bütün gün onca insanla eynı şeylere dokunuyolar falan...
Kızlar bu arada bu akşam oğlumun odasını ayırdım beşiği yan odaya taşıdık. Şimdi de vicdan azabı çekiyorum sanki bi kenara atmışım gibi annem de daha erken diyor.Bu akşam nasıl uyuyacağım bilmiyorumSizce kötü mü yaptım?
Ohhhhh çok şükür nasık rahatladım anlatamam..3 güne bişeyciyi kalmaz Gökalp'in annesi. .bidaha olmaSın hasta in şa Allah. .hiç birimizin çocuğuKızlar hepinize hepinize çok teşekkür ederim.
Oğlum şükür bugün biraz canlandı. İnşallah daha da iyileşecek.
Sabahtan şu saate kadar 1 çay bardağı portakal suyu, 1 çay bardağı havuç elma suyu, 2 çay bardağı su ve yarım çay bardağı yayla çorbası içti.
Öyle ishal ki anlatamam.
Suyu yanımızdan ayırmıyorum, yudum yudum veriyorum.
Canım mama hiç yemedi oğlum ama dediğini aldıracağım eşime. Bi deneyelim belki içer.
Bi de sulu pirinç unu yapıp azıcık muz katarak yedirmeyi düşünüyorum. Bakalım.
Motilium'u da içiyoruz günde üç kez. O şırıngayla.
Bir de ishal kesici damlamız var.
Fitil atıyorum sabah 5 dakika içinde ishal yapıyor, sanırım o fayda etmiyor.
Bir de Cethnex antibiyotik var.
Hâlâ çok hasta, hırıltı, burun akıntısı, ishal had safhada.
Ama olsun gözünü açtı ya, yukarıda yazdıklarımı içti ya, o kadar mutluyum ki anlatamam.
Ben de biraz bu sayede toparlandım.
Yarına Allah kerim.
Bi de ne diyeceğim biliyor musunuz, yaşımdan, enerjimden geçtim de, eğer TM çıkışlı olmasaydım, inanın bana, samimiyetle söylüyorum Tıp Fakültesi okur, çocuk doktoru olurdum.
6 yıl dediğiniz nedir ki.
Başka doktorlara, hastanelere götürmek mühim değil.
En baştan sarıyorlar, "Aaa, bunu mu yazmış, bu olmaz" vs vs. kan almalar tahlil yapmalar.
Acile götürdük demiştim. Doktorumuz ciğerlerinin temiz olduğunu söyledi, acildeki doktor da öyle.
Baktım bizi röntgen odasına almışlar. Ne oluyoruz dedim, rutin dediler. Yahu bu işin rutini olur mu? Sapasağlam çocuğa akciğer filmi çekecekler, hastalığı yetmiyormuş gibi boşu boşuna radyasyon alacak, vücut bi de onla yıpranacak. Yaptırmadım.
Hani derler ya Tıp Fakülteleri her şey yetiştirir, nadiren de hekim çıkarır.
Ya Rabbi hepimize bir yudum sıhhat.
Herkese çok teşekkür ederim arkadaşlar. Hem de can u gönülden.
İlginiz, alakanız, dualarınız.
Allah hepinizden razı olsun.
Hakkınızı helal edin.
Kızlar hepinize hepinize çok teşekkür ederim.
Sabahtan şu saate kadar 1 çay bardağı portakal suyu, 1 çay bardağı havuç elma suyu, 2 çay bardağı su ve yarım çay bardağı yayla çorbası içti.
Öyle ishal ki anlatamam.
Canım mama hiç yemedi oğlum ama dediğini aldıracağım eşime. Bi deneyelim belki içer.
Ama olsun gözünü açtı ya, yukarıda yazdıklarımı içti ya, o kadar mutluyum ki anlatamam.
Yarına Allah kerim.
Bi de ne diyeceğim biliyor musunuz, yaşımdan, enerjimden geçtim de, eğer TM çıkışlı olmasaydım, inanın bana, samimiyetle söylüyorum Tıp Fakültesi okur, çocuk doktoru olurdum.
En baştan sarıyorlar, "Aaa, bunu mu yazmış, bu olmaz" vs vs. kan almalar tahlil yapmalar.
Acile götürdük demiştim. Doktorumuz ciğerlerinin temiz olduğunu söyledi, acildeki doktor da öyle.
Baktım bizi röntgen odasına almışlar. Ne oluyoruz dedim, rutin dediler. Yahu bu işin rutini olur mu? Sapasağlam çocuğa akciğer filmi çekecekler, hastalığı yetmiyormuş gibi boşu boşuna radyasyon alacak, vücut bi de onla yıpranacak. Yaptırmadım.
Hakkınızı helal edin.
ya kıyılır mı güzelim çocuklara ya. neymiş bu kadar güzel doğurmasaymışım. bırak Allah aşkına yaa
Kızlar hepinize hepinize çok teşekkür ederim.
Öyle ishal ki anlatamam.
Yarına Allah kerim.
Hakkınızı helal edin.
Kızlar artık gülmeye başladım. Tam bir ironi hâli.
Demin uyandı yavrum, altını değiştirdim, iki lokma bir şeyler yedireyim dedim.
Kucağıma gelmek istiyor, ağlıyor, ama tuhaf ağlıyor.
Vay yavrum dedim, nerelerin acıyor.
Yere koyuyorum yok oturmak istemiyor, oturacağı zaman da elini yana koyup destek alıp poposunun üzerine katiyen oturmuyor..
Gel dedim, altını açalım.
Ve sürpriz, bir de pişik olmuş!
Poponun kaba etleri hariç komple kıpkırmızı!
Üstüne dokunmadım, altını soydum, küvete ılık su doldurdum, otutturdum. Biraz köpük falan. Asla lifletmedi. Ben de elimle ovaladım.
Kovanın içine de bir yandan su doldurdum. Fazla köpükleri suyla aldım, sonra tamamen kovaya soktum.
Ellerini, yüzünü de yıkadım.
Tabi bir yandan banyoda kaymamak için dua ediyorum, eh bi de üşütmemek için acele.
Bez bağlamadım. Kantaron yağı sürdüm, pedin yarısını kesip pipi kısmına gelecek şekilde -gelmedi gerçi- şort giydirip üzerine pijama giydirdim.
Eli ağzında!
Eyvah, bir de diş ağrısı!
Vah benim sarı çiçeğim, sarı papatyam..
Hiç adeti değildir, normalde uyanmıştı, emdi, memeyi bıraktı, uyudu.
Ne diyeyim bilmem ki.
Deli olmamak işten değil.
Ama olsunnn. Çok şükür, su da olsa içti, evde az da olsa dolandı.
Bu hâlimizi aratma ya Rabbi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?