- 15 Kasım 2009
- 1.418
- 632
- 688
Çok çok geçmiş olsun canim Allah beterinden saklasin. Rabbim yardimciniz olsun.Öğleden sonradan beridir yaklaşık 4 -5 saattir uyuyor.
Öyle çaresiz bekliyorum.
Öyle çaresizim ki.
Rabbim çok korkuyorum. Hiç böyle olmamıştı.
Allahım beterinden sakın. Koru yavrumu.
Öğleden sonradan beridir yaklaşık 4 -5 saattir uyuyor.
Öyle çaresiz bekliyorum.
Öyle çaresizim ki.
Günaydın arkadaşlar, kızım ezan okunurken hep durup dinliyordu ben de “Allah diyor” diyordum. Dün akşam ezanı okunurken yine şaşırdı susup bana baktı. Ben de “Allah diyor kızım” dedim. Bunun üzerine yanımızda duran babasının seccadesini bana uzatıp “ıhh ıhh” diyip durdu. Önce anlamadım. Sonra anladım ki sermemi istiyor. Seccadeyi serdim ve üstüne geçip namaz kılar gibi yaptı. Ama nasıl güzel secdeye varıyor, nasıl bayıldım anlatamamam. Çok sevindim çok mutlu oldum. Yürümesine bile bu kadar sevinmemiştim inanın. Ben maalesef namaz kılan biri değilim ama inşallah kızım hep kılar diye dua ettim. Minnoş nasıl da babasını izlemiş, dikkat edip hafızasına kaydetmiş şaşırdım. Çok mutlu oldum çok!!!
Allah kolaylık versin sana,sabrına da hayranım doğrusu...tek başına kızım bana yetiyor,dur durak bilmiyor bütün gün peşinde koşuyorum artık çünkü baya hızlandı oda...gece sürekli meme diye aglıyor bende de sabır kalmıyor
Canım ilk azı dişleri önden 7. ve 8. dişler oluyor.Düşen bebelere ve hasta olan kuzuşlara geçmiş olsun.
benim oğlum da ilerletti sayılır yürümeyi ama daha dışarda hiç yürütmedik.
ne zaman evi turlamaya başlar öyle deneriz sanırım.
ya kızlar cahilliğime verin azı dişleri neresi oluyor?
baktım şimdi internetten sağ-sol alt ve sağ-sol üst için de 12-16 ay arası çıkar diyo yani bu aralıkta herhangibiri çıkabilir sanırım, ben sağ üstten bekliyorum beni şaşırtmazsa :)
canım benim kızım sol üstü oğlum ise sağ üstü çıkardı önce
benim oglum usttekileri cikariyo sol ust patladi sag ust de patlamak uzere
Kızlar Allah bunu aratmasın ama çok zor durumdayım. Duaya çok ihtiyacım var.
Pazar günü ne yaptımsa düşüremedim ateşini oğlumun. Tam duş aldıralım derken eşim karşı çıktı doktoru ara dedi.
Yolda ona söylenirken 39,7 ateşle gittik acile.
Doktorumuz acildeki doktorun onunla irtibata geçeceğini v vs demişti.
Acilde direkt söyledim ateşimiz yüksek, siz geçin dediler. Bir kaç dakika bekledim. İlgilenen yok. "Hemşire hanım daha neyi bekliyorsunuz ilgilenmek için" diye bağırdım "Ben 40 derece ateşle geldim" (Burda ağlamaya başladım.)
Neymiş dememişim ateşi, sakin olun falan filan. 2 doktor bir hemşire bitti başımızda.
Yatırıldık hastaneye.
Önce ayağından damar yolu açmak istediler. Ses etmedim, işlerine karışmak istemedim. İğneyi sokup sokup çıkarıyor. Olmadı, elinden açalım dediler. Yine seslenmedim. Baktım elinde de iğneyi itip itip çekiyor. Gökalp de yavrum nasıl çığlık atıyor.
Bağırdım, ciddi ciddi bağırdım "Acemi misiniz, beceriksiz misiniz? Nesiniz siz? Çocuğu delik deşik ettiniz bir açamadınız şu damarı!"
Sakin olun falan falan.
İki kez serum aldı, ateş düşmedi bir türlü 38,5 neredeyse 48 saat hep aynı kaldı.
Ateşdüşürücü şuruplar ilaçlar fayda etmiyor, azıcık düşüyor tekrar yükseliyor.
Doktor viral enfeksiyon diyor, ciğerler temiz, boğaz dolu.
Bu arada iki damar yolu açma denemesi üzerine, hareketlilğinden ötürü iki kez daha çıktı serum kolundan. Toplamda 4 damar yolu açıldı. Ciddi ciddi bağırta bağırta açtılar. Öyle saklamalar, eğlendirmeler filan olmadı.
Dün akşam biraz kendine geldi, biz de açıkçası taburcu olmak istedik. Çünkü oğlum yürümek istiyor, düşüyor, ellerinin üzerine düşüyor, malum hastane pislik yuvası, zabtedemiyoruz.
Akşam da iyiydi ama ateş çıktı gece gene. Demin de ateşliydi.
Uyuyor 30 dk. 45 dk mızmızlanıyor, gene direnemiyor uyuyor.
Ateş hâlâ 38-39 arası.
Hiç bir şey yemiyor kızlar. Hiç bir şey. Su bile yok!
Kusuyor, ishali var.
Beni de reddediyor. Babasının omzundan inmek istemiyor.
Sinirlerim altüst. Bir ağlayabilsem rahatlayacağım.
Sabah uyandı, ateşi var yine. Görseniz kurbanlık koyun gibi devrildi, öyle sessiz, nefes dahi almaya mecali yok. Tam uyuyacak yerine götürdüm. Eşimin telefonu çalmaya başladı. (Gökalp uyanıkken iki kez çalmıştı da önemsememiştim)
Banka falan sandım önce. Eşim de uyuyor, duymuyor, bağırdım şu telefona ya bak ya kapa ya sessize al! Annen arıyor dedi.
Kendi telefonum sessizdeydi, baktım 9 çağrı. Annem, kayınvalide, kayınpeder, görümce, komşu. Hepsi aramış.
Önce annemi aradım, ona da bağırdım, ya dedim ne uzun uzun arıyorsuunz, hasta evi burası, zar zor uyutuyorum oğlanı. Annem afalladı, kaynanan aradı beni ulaşamıyorum haberin var mı dedi, dedi.
Dur o zaman dedim. Arama beni daha, ben haber ederim sana.
Kayınvalidemi aradım. Ona da yüksek sesle "Emmiyor, yemiyor, içmiyor, uyumuyor, ateşi düşmüyor, hastayız kötüyüz. Aramayın, ben ararım sizi" dedim. Onu dinlemiyordum sürekli "endişe ettik" diyordu. Sonra kayınpeder eşimi aramış, kayınvalidem iyice telaşlanmış, kesin bir şey oldu, hadi bilet al gidelim oraya.
Offf. Bunları neden yazıyorum ki..
Nolur dua edin kızkardeşlerim, nolur..
Canım, yemesinden geçtim, annesütünü dahi reddediyor. Sadece ilaçlarla vücut direncini nasıl sağlayacak. İlaçlarda bile tok karnına yazıyor. Bir de bir sürü ilaç nasıl olacak bilmiyorum.
Su bile içmiyor, ishal aldı başını gidiyor. Zoraki tıksak ağzına bir yudum su hemen kusuyor.
Nasıl bir enfeksiyonmuş nasıl bir pislik mikropmuş mahvetti oğlumu yaaa.
O kadar halsiz ki sadece nefes alıyor kızlar. Başka en ufak bir hareket yok.
Öğleden sonradan beridir yaklaşık 4 -5 saattir uyuyor.
Öyle çaresiz bekliyorum.
Öyle çaresizim ki.
Kızlar bu arada bu akşam oğlumun odasını ayırdım beşiği yan odaya taşıdık. Şimdi de vicdan azabı çekiyorum sanki bi kenara atmışım gibi annem de daha erken diyor.Bu akşam nasıl uyuyacağım bilmiyorumSizce kötü mü yaptım?
İçm parçalandı Rabbim sana sabır yavrucağada şifa versin inşallah bizde kaç gündür neler çektik bizimkide ilaç içirmiyor kusuyor ateşi 39,5 oldu ilaç verince kustu boğulacaktı eşimle ben deli olduk gecenin yarısı annesiyle babasını aradık geldiler acile götürdük serum takıldı şimdi çok şükür ateşi yok ben yıkarken su kaçırmışım kulağına iltihap almış ama serum cidden iyi geldi sizde taktırsanız çocuk toparlar birazRabbim çaresizlerin çaresi sensin.
Hiç bir anayı evladı karşısında eli kolu bağlı bırakma.
Devasız dert vermezsin biliyorum.
Bizi aczimizle baş başa bırakma.
Bizi bize bırakma nolur.
Beterinden korkuyorum. Çok korkuyorum.
Nokta kadar bile değilim.
Hiçliğimle kala kaldım ortada.
Evladıma bir yudum sağlık.
Nolur Allah'ım..
Elimde avucumda bir şey yok.
Biliyorum, inşallah senin izninle geçecek biliyorum.
Bir gram sabır daha ver bana.
Bir dirhem sabır.
İnşallah çok güzel kelimeler yazacağım buraya.
İnşallah.
üstte 4 dişimiz altta 2 dişimiz var
canım benim kızım sol üstü oğlum ise sağ üstü çıkardı önce
canım önden 4 tane dişiniz çıkmıştır
o dişlerin yanına köpek dişi için bir boşluk bırak ondan sonra gelenler azı dişi oluyor
ve bariz bir şekilde büyük
şekil olarak da hemen ayırabilirsin diğerlerinden
maşallah cnm çok duygulandım okurkenGünaydın arkadaşlar, kızım ezan okunurken hep durup dinliyordu ben de “Allah diyor” diyordum. Dün akşam ezanı okunurken yine şaşırdı susup bana baktı. Ben de “Allah diyor kızım” dedim. Bunun üzerine yanımızda duran babasının seccadesini bana uzatıp “ıhh ıhh” diyip durdu. Önce anlamadım. Sonra anladım ki sermemi istiyor. Seccadeyi serdim ve üstüne geçip namaz kılar gibi yaptı. Ama nasıl güzel secdeye varıyor, nasıl bayıldım anlatamamam. Çok sevindim çok mutlu oldum. Yürümesine bile bu kadar sevinmemiştim inanın. Ben maalesef namaz kılan biri değilim ama inşallah kızım hep kılar diye dua ettim. Minnoş nasıl da babasını izlemiş, dikkat edip hafızasına kaydetmiş şaşırdım. Çok mutlu oldum çok!!!
bense azı dişlerini köklerde arıyorumalttan üstten 4er tane çıkınca yanlarına gelicek olanlar sanıyodum ben, bizde 8 tane var yani ben öyle bekliyodum :)
maşallah canım, duana da amin...
Canım, yemesinden geçtim, annesütünü dahi reddediyor. Sadece ilaçlarla vücut direncini nasıl sağlayacak. İlaçlarda bile tok karnına yazıyor. Bir de bir sürü ilaç nasıl olacak bilmiyorum.
Su bile içmiyor, ishal aldı başını gidiyor. Zoraki tıksak ağzına bir yudum su hemen kusuyor.
Nasıl bir enfeksiyonmuş nasıl bir pislik mikropmuş mahvetti oğlumu yaaa.
O kadar halsiz ki sadece nefes alıyor kızlar. Başka en ufak bir hareket yok.
Acı eşiği varmış ya insanın.
Tamam Allah'ıma binlerce şükür, çok şükür ama.
Hiç böyle olmamıştı.
Daha önceki hastalığında 4 farklı doktor gördü kızlar iki farklı şehirde. Hangisine inanacağımızı bilemedik.
Nüksetti hastalık ama geçti çok şükür.
Bu defa çok farklı.
Hareketsiz öyle kalıyor.
Antibiyotik, kusma önleyici, ishal önleyici, ağrı kesici fitil ve ateş düşürücü. İlaçlarımız bunlar. Yan etkiler mi, yoksa iyileşme belirtileri mi bu halsizlik? Hani vücut mmikropla savaşırken tüm fonksiyonları bloke mi etti?
Kıpır kıpırdı yavrum.
Ah Allah'ım. Bu zaman niye geçmez. Bu deva niye gelmez. Bana ver bin mislini, nolur bana ver.
Basit bir viral enfeksiyon, ne etti de kuzumu kurbanlık koyun gibi yatırdı, seriverdi.
Uyuyor, uyanıksa hareketsiz babasının omuzunda kalakalıyor.
Azıcık canlansa sendeliyor, adımları iki üçü geçmiyor.
Giresun'dayız biz, dibimizde çocuk hastanesi. Oraya gitmek gelmiyor içimizden. Ne bileyim gelmiyor işte. Güven(e)miyorum onlara.
Doktorumuz kallavi, tecrübeli. Sürekli iletişim halindeyiz, hastalık sonrası olur diyor, normal diyor. Çok huzursuz olursanız getirin serum alsın diyor.
Diyor, diyor, diyor da diyor.
Ben eriyorum kızlar, dirhem dirhem eriyorum, santim santim kesiliyorum.
Akşam ağlayabildim şükür. Şu satırları yazarken de akıyor sicim sicim.
Rabbim, dilimin varmadığı hastalıklarla uğraşan minicik bedenlere sen güç kuvvet ver. Analarında milyarlarca Eyüp sabrı ver.
Eşimi 10 yıldır tanırım. İyi kötü, acı tatlı zamanlarımız oldu, lakin hiç bu kadar çığrımdan çıkmadım, hiç bu kadar çirkinleşmedim.
O ki başımın tacı.
Sanırım silkinmem, kendime gelmem, şu hissiyattan kurtulmam gerek.
Ben ki dünyayı bir parmağımda oynatacak kadar kudretli ve ona dil uzatacak kadar lakayttım.
Nokta bile değilim şimdi.
Ya Rab şifa, Ya Rab medet..
Tövbe ya Rab hata râhına gittiklerime.
Bilip ettiklerime, bilmeyip ettiklerime.
Bu okkalı bir tokat olsun bana.
Zira son zamanlarda halimden şikayet ediyor, yavrumun bana uzanan bedenini kaldırmaktan yoruluyor, eşime şöyle bir kaçıp bir kaç günlük tatil yapsak diyordum.
Al sana bir hastane odasında minicik elleri delik deşik edilen yavrunun başında sabaha kadar nöbet tutmak.
Al sana değişik mekan, değişik insanlar, değişik teneffüs.
Hadi benim minik oğlum, yine altüst et evimizi, yine nazlan, yine niyazlan.
Yine oyna, yine oynama, canının istediğini yap.
Annen emrine amade, kulun olayım, kölen olayım.
Gökalp'im.. Mümtaz'ım.. İki gözümün nuru..
[Hakkınızı helal edin arkadaşlar. Dualarınıza ihtiyacımız var. Rabbim yavrularınızın saçına yel, tırnağına taş değdirmesin.]
İçm parçalandı Rabbim sana sabır yavrucağada şifa versin inşallah bizde kaç gündür neler çektik bizimkide ilaç içirmiyor kusuyor ateşi 39,5 oldu ilaç verince kustu boğulacaktı eşimle ben deli olduk gecenin yarısı annesiyle babasını aradık geldiler acile götürdük serum takıldı şimdi çok şükür ateşi yok ben yıkarken su kaçırmışım kulağına iltihap almış ama serum cidden iyi geldi sizde taktırsanız çocuk toparlar biraz
Acı eşiği varmış ya insanın.
Tamam Allah'ıma binlerce şükür, çok şükür ama.
Hiç böyle olmamıştı.
Daha önceki hastalığında 4 farklı doktor gördü kızlar iki farklı şehirde. Hangisine inanacağımızı bilemedik.
Nüksetti hastalık ama geçti çok şükür.
Bu defa çok farklı.
Hareketsiz öyle kalıyor.
Antibiyotik, kusma önleyici, ishal önleyici, ağrı kesici fitil ve ateş düşürücü. İlaçlarımız bunlar. Yan etkiler mi, yoksa iyileşme belirtileri mi bu halsizlik? Hani vücut mmikropla savaşırken tüm fonksiyonları bloke mi etti?
Kıpır kıpırdı yavrum.
Ah Allah'ım. Bu zaman niye geçmez. Bu deva niye gelmez. Bana ver bin mislini, nolur bana ver.
Basit bir viral enfeksiyon, ne etti de kuzumu kurbanlık koyun gibi yatırdı, seriverdi.
Uyuyor, uyanıksa hareketsiz babasının omuzunda kalakalıyor.
Azıcık canlansa sendeliyor, adımları iki üçü geçmiyor.
Giresun'dayız biz, dibimizde çocuk hastanesi. Oraya gitmek gelmiyor içimizden. Ne bileyim gelmiyor işte. Güven(e)miyorum onlara.
Doktorumuz kallavi, tecrübeli. Sürekli iletişim halindeyiz, hastalık sonrası olur diyor, normal diyor. Çok huzursuz olursanız getirin serum alsın diyor.
Diyor, diyor, diyor da diyor.
Ben eriyorum kızlar, dirhem dirhem eriyorum, santim santim kesiliyorum.
Akşam ağlayabildim şükür. Şu satırları yazarken de akıyor sicim sicim.
Rabbim, dilimin varmadığı hastalıklarla uğraşan minicik bedenlere sen güç kuvvet ver. Analarında milyarlarca Eyüp sabrı ver.
Eşimi 10 yıldır tanırım. İyi kötü, acı tatlı zamanlarımız oldu, lakin hiç bu kadar çığrımdan çıkmadım, hiç bu kadar çirkinleşmedim.
O ki başımın tacı.
Sanırım silkinmem, kendime gelmem, şu hissiyattan kurtulmam gerek.
Ben ki dünyayı bir parmağımda oynatacak kadar kudretli ve ona dil uzatacak kadar lakayttım.
Nokta bile değilim şimdi.
Ya Rab şifa, Ya Rab medet..
Tövbe ya Rab hata râhına gittiklerime.
Bilip ettiklerime, bilmeyip ettiklerime.
Bu okkalı bir tokat olsun bana.
Zira son zamanlarda halimden şikayet ediyor, yavrumun bana uzanan bedenini kaldırmaktan yoruluyor, eşime şöyle bir kaçıp bir kaç günlük tatil yapsak diyordum.
Al sana bir hastane odasında minicik elleri delik deşik edilen yavrunun başında sabaha kadar nöbet tutmak.
Al sana değişik mekan, değişik insanlar, değişik teneffüs.
Hadi benim minik oğlum, yine altüst et evimizi, yine nazlan, yine niyazlan.
Yine oyna, yine oynama, canının istediğini yap.
Annen emrine amade, kulun olayım, kölen olayım.
Gökalp'im.. Mümtaz'ım.. İki gözümün nuru..
[Hakkınızı helal edin arkadaşlar. Dualarınıza ihtiyacımız var. Rabbim yavrularınızın saçına yel, tırnağına taş değdirmesin.]
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?