2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
canım benim kızım sol üstü oğlum ise sağ üstü çıkardı önce

canım önden 4 tane dişiniz çıkmıştır
o dişlerin yanına köpek dişi için bir boşluk bırak ondan sonra gelenler azı dişi oluyor
ve bariz bir şekilde büyük
şekil olarak da hemen ayırabilirsin diğerlerinden

Benim de en son gittigim film oldu (hatta esime aksam bak diyorum ondan sonra hic sinemaya gidemedim).. bitse de ciksak dedigimi hatirliyorum cunku hamileyken uzun sure ayni sekilde oturmam cok zorlasmisti... zorluguna ragmen bazen ozluyorum hamileligi. Bu gece de ruyamda ikizlere hamileymisim ne yapicam ne edicem diye kara kara dusunuyodum:)

benim oglum usttekileri cikariyo sol ust patladi sag ust de patlamak uzere

Günaydın arkadaşlar, kızım ezan okunurken hep durup dinliyordu ben de “Allah diyor” diyordum. Dün akşam ezanı okunurken yine şaşırdı susup bana baktı. Ben de “Allah diyor kızım” dedim. Bunun üzerine yanımızda duran babasının seccadesini bana uzatıp “ıhh ıhh” diyip durdu. Önce anlamadım. Sonra anladım ki sermemi istiyor. Seccadeyi serdim ve üstüne geçip namaz kılar gibi yaptı. Ama nasıl güzel secdeye varıyor, nasıl bayıldım anlatamamam. Çok sevindim çok mutlu oldum. Yürümesine bile bu kadar sevinmemiştim inanın. Ben maalesef namaz kılan biri değilim ama inşallah kızım hep kılar diye dua ettim. Minnoş nasıl da babasını izlemiş, dikkat edip hafızasına kaydetmiş şaşırdım. Çok mutlu oldum çok!!!

alttan üstten 4er tane çıkınca yanlarına gelicek olanlar sanıyodum ben, bizde 8 tane var yani ben öyle bekliyodum :)

maşallah canım, duana da amin...

Masaallah canim gozlerim doldu... dua na amin canim. Ben de oglumun yaninda kurani kerim okuyorum o da ayni arap harflerini cikarmaya calisiyor insan mutlu oluyor gercekten...

Allah kolaylık versin sana,sabrına da hayranım doğrusu...tek başına kızım bana yetiyor,dur durak bilmiyor bütün gün peşinde koşuyorum artık çünkü baya hızlandı oda...gece sürekli meme diye aglıyor bende de sabır kalmıyor

akşam yemeklerinde sadece corbamı veriyorsunuz kızlar?? bu yeterlimidir acaba?? akşam yemeğini saat kacta yediriyorsunuz ve ne kadar? ben hala kuramadım bir düzen..saat 7.30 gibi corbasını içiyor 1 kase,birazda aksamkı yemekten yiyor ama cok degıl....sonra 9.30 gibi bir tabak tahıllı mama üzerine meme emip uyuyor hatta bazen bir binberon sütü içiyor...

bence yetiyodur canım, bizim düzenimiz biraz değişik, güne kahvaltıyla değil de devam sütüyle başladığımız için öğünler sarkıyo ve akşam yemeğini yatmadan önce yediriyorum sırayı değiştirip önce akşam yemeği sonra meyve verirsem tok tutmuyo daha kolay uyanıyo... biberon almadığı için ve kaşıkla devam sütü vermek zorunda olduğum için uyandığında babası evdeyken vermeyi tercih ediyorum yoksa çok döküyoruz ne kadar içtiği belli olmuyo, bizim öğünlerimiz şöyle..

sabah uyanınca 120 cc devam sütü
80 cc devam sütü ile ıslanmış bulamaç kahvaltı (ceviz,peynir,zeytin,yumurta,ekmek)
uyku
bi kase etli sebzeli tahılı çorba/yemek
3/4 su bardağı kadar yoğurt
uyku
bi kase meyve püresi/devam sütlü meyve püresi
bi kase ya da 3/4 kase gibi öğlen yemeğinden

bi ara pekmezini de veriyorum, bazen yemek sonrası tatlı gibi tahin-pekmez karışımı veriyorum... bu aralar ishalden dolayı tahini vermiyorum bi süre daha vermem...
devam sütünü genelde günde 200cc kadar içiyo, meyve püresine 60cc kadar katıyorum bazen...
bundan daha fazlasını yemez zaten benim kızım ve ben yettiğini düşünüyorum, sonuçta yemeklerini çorbalarını ona özel yapıyorum içinde yeterince besleyici şey var, hergün mutlaka 2 köfte boyutunda et ürünü tüketiyo, sebze meyve ve yoğurt yiyo biraz da tahıl alıp 200 cc süt içince ve bunu düzenli olarak böyle tüketince pekmezini de yiyince ben yettiğini düşünüyorum canım...

Erdemine canım, face hesabın yoktu ve oyun gruplarını bildirmemizi istemiştin, yarın 13:00de beylikdüzü toyz city de buluşulacak, bize uzak biz katılmıycaz ama sana yakın bilgin olsun... Armonipark buluşmasında görüşürüz belki...

23 Nisan çarşamba 13:00de de Yenibosna Starcityde buluşulacak canım, bu bize yakın buna da katılabiliriz belki ama kızımı 23 Nisan törenlerine götürmek istiyorum bu sene ilk kez, elimize bi bayrak alıp, babası özel sektörde olduğu için bu bayram da çalışıyo ama söyledim sabahtan gitmiycek götürücek bizi o yüzden yetişebilir miyiz uyku ve beslenme düzenimizi bozmadan bilmiyorum, sana uyarsa bilgin olsun bu gruptan da...
bir de Sefaköy Armonipark buluşması var onu biliyosun zaten clue yazmıştı...

Bilgilendirdigin icin tsk ederim canim. Oyun grubuna defil de armoni park bulusmasina gelmeyi dusunuyorum insaallah gorusuruz orda.

Kızlar Allah bunu aratmasın ama çok zor durumdayım. Duaya çok ihtiyacım var.
Pazar günü ne yaptımsa düşüremedim ateşini oğlumun. Tam duş aldıralım derken eşim karşı çıktı doktoru ara dedi.
Yolda ona söylenirken 39,7 ateşle gittik acile.
Doktorumuz acildeki doktorun onunla irtibata geçeceğini v vs demişti.
Acilde direkt söyledim ateşimiz yüksek, siz geçin dediler. Bir kaç dakika bekledim. İlgilenen yok. "Hemşire hanım daha neyi bekliyorsunuz ilgilenmek için" diye bağırdım "Ben 40 derece ateşle geldim" (Burda ağlamaya başladım.)
Neymiş dememişim ateşi, sakin olun falan filan. 2 doktor bir hemşire bitti başımızda.
Yatırıldık hastaneye.
Önce ayağından damar yolu açmak istediler. Ses etmedim, işlerine karışmak istemedim. İğneyi sokup sokup çıkarıyor. Olmadı, elinden açalım dediler. Yine seslenmedim. Baktım elinde de iğneyi itip itip çekiyor. Gökalp de yavrum nasıl çığlık atıyor.
Bağırdım, ciddi ciddi bağırdım "Acemi misiniz, beceriksiz misiniz? Nesiniz siz? Çocuğu delik deşik ettiniz bir açamadınız şu damarı!"
Sakin olun falan falan.
İki kez serum aldı, ateş düşmedi bir türlü 38,5 neredeyse 48 saat hep aynı kaldı.
Ateşdüşürücü şuruplar ilaçlar fayda etmiyor, azıcık düşüyor tekrar yükseliyor.
Doktor viral enfeksiyon diyor, ciğerler temiz, boğaz dolu.
Bu arada iki damar yolu açma denemesi üzerine, hareketlilğinden ötürü iki kez daha çıktı serum kolundan. Toplamda 4 damar yolu açıldı. Ciddi ciddi bağırta bağırta açtılar. Öyle saklamalar, eğlendirmeler filan olmadı.
Dün akşam biraz kendine geldi, biz de açıkçası taburcu olmak istedik. Çünkü oğlum yürümek istiyor, düşüyor, ellerinin üzerine düşüyor, malum hastane pislik yuvası, zabtedemiyoruz.
Akşam da iyiydi ama ateş çıktı gece gene. Demin de ateşliydi.
Uyuyor 30 dk. 45 dk mızmızlanıyor, gene direnemiyor uyuyor.
Ateş hâlâ 38-39 arası.
Hiç bir şey yemiyor kızlar. Hiç bir şey. Su bile yok!
Kusuyor, ishali var.
Beni de reddediyor. Babasının omzundan inmek istemiyor.
Sinirlerim altüst. Bir ağlayabilsem rahatlayacağım.
Sabah uyandı, ateşi var yine. Görseniz kurbanlık koyun gibi devrildi, öyle sessiz, nefes dahi almaya mecali yok. Tam uyuyacak yerine götürdüm. Eşimin telefonu çalmaya başladı. (Gökalp uyanıkken iki kez çalmıştı da önemsememiştim)
Banka falan sandım önce. Eşim de uyuyor, duymuyor, bağırdım şu telefona ya bak ya kapa ya sessize al! Annen arıyor dedi.
Kendi telefonum sessizdeydi, baktım 9 çağrı. Annem, kayınvalide, kayınpeder, görümce, komşu. Hepsi aramış.
Önce annemi aradım, ona da bağırdım, ya dedim ne uzun uzun arıyorsuunz, hasta evi burası, zar zor uyutuyorum oğlanı. Annem afalladı, kaynanan aradı beni ulaşamıyorum haberin var mı dedi, dedi.
Dur o zaman dedim. Arama beni daha, ben haber ederim sana.
Kayınvalidemi aradım. Ona da yüksek sesle "Emmiyor, yemiyor, içmiyor, uyumuyor, ateşi düşmüyor, hastayız kötüyüz. Aramayın, ben ararım sizi" dedim. Onu dinlemiyordum sürekli "endişe ettik" diyordu. Sonra kayınpeder eşimi aramış, kayınvalidem iyice telaşlanmış, kesin bir şey oldu, hadi bilet al gidelim oraya.
Offf. Bunları neden yazıyorum ki..
Nolur dua edin kızkardeşlerim, nolur..

Canım çok çok iyi anlıyorum seni iyileşsin artık Gökalp inşallah, ben de dua edicem canım, işte geçen hafta biz de ailece böyle gerildik hep, anlıyorum ben seni, yazdığın herşeyi...
İşte yazdıklarından dolayı yine eşim serum takılmasını istememişti... Ama ben şu doktorlara hemşirelere çok kızıyorum istinalar var tabi de çoğu pek bi gaddar, hem de önlerindekinin ufacık bi bebek olduğunu düşünmeden...
yemesine çok takılma bu ara düzelince iyileşince iştahı yine düzelir ama sıvısız bırakmamaya çalış az az sık sık vermeye çalış canım, Allah yardımcınız olsun...

Canım, yemesinden geçtim, annesütünü dahi reddediyor. Sadece ilaçlarla vücut direncini nasıl sağlayacak. İlaçlarda bile tok karnına yazıyor. Bir de bir sürü ilaç nasıl olacak bilmiyorum.
Su bile içmiyor, ishal aldı başını gidiyor. Zoraki tıksak ağzına bir yudum su hemen kusuyor.
Nasıl bir enfeksiyonmuş nasıl bir pislik mikropmuş mahvetti oğlumu yaaa.
O kadar halsiz ki sadece nefes alıyor kızlar. Başka en ufak bir hareket yok.

Canim cok cok gecmis olsun en kotu gunlerinin bunlar olsun hemen iyilessin ve hastalanmasin kuzun. Rabbim beterinden korusun sen guclu olmaya calis yavrun icin...

cnm bnm ya cok cok gecmis olsun ins hemen atlatirsiniz.Allh sifa versin

Öğleden sonradan beridir yaklaşık 4 -5 saattir uyuyor.
Öyle çaresiz bekliyorum.
Öyle çaresizim ki.
Rabbim çok korkuyorum. Hiç böyle olmamıştı.
Allahım beterinden sakın. Koru yavrumu.

Öğleden sonradan beridir yaklaşık 4 -5 saattir uyuyor.
Öyle çaresiz bekliyorum.
Öyle çaresizim ki.
Rabbim çok korkuyorum. Hiç böyle olmamıştı.
Allahım beterinden sakın. Koru yavrumu.

Cok gecmis olsun canim. Lutfen sakin ol, hepsi gecicek insallah, eskisi gibi gulup oyniycak oglun. Siz guclu olunki o daha cabuk iyilessin. Olmazsa tekrar gidin doktora, baska biyere goturun, gerekliyse takilsin serum, toparlanmasina yardimci olur. Hicbirsey yemiyorsa ilaclarda dokunmasin sonra

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…