2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
HAMİLELELR BU SAATTE UYUR DİMİ??YA BEN NİE UYUYAAMIYORUM NİYEEEEEEEEEEEEEEEEE???İYİ GECELER DOSTLAR BEBİŞLER.....YARIN GÜZEL HABERLER İNŞŞŞŞ

:18::18::18::18:nerelerdesinnnnnnnnnn??ya sizleri çok merak ediyorum çokkkkkkkkkkkkkkk:18::18::18::18:

HAMİLELELR BU SAATTE UYUR DİMİ??YA BEN NİE UYUYAAMIYORUM NİYEEEEEEEEEEEEEEEEE???İYİ GECELER DOSTLAR BEBİŞLER.....YARIN GÜZEL HABERLER İNŞŞŞŞ
canım yaaa gelemedim ki çok feci başağrısı çektim ki öyle böyle değil tüh be ben seni online olarak neden göremedim :26: ama cevap bekleyen özel mesajlarım vardı onlarla ilgilendim birde tüp bebekle ilgili topiğimde hamile müjdesi aldım kutlama mesajlarımı ekleyip ancak geldim ama bende kaldım bu saate ama hemen çıkıcamm uyku akıyor artık gözlerden

sen nasılsın nasıl gidiyor ? özledim ama çokkk

günün ilk günaydını benden olsun günaydın güzel anneler nasılsınız
bu arada yeni gelen arkadaşlar hayırlı olsun tek tek alıntı yapamadım uzun oluyo baya
topiğimiz dolup taşacağa benziyor maşallah Mart anneleri rekor kıracak bu gidişle

Folik asit (B9) içerir

Hurmanın besleyici oranının gücü, içerdiği uygun mineral dengesinden kaynaklanmaktadır. Hurmada, hamilelikte kadınların alması gereken bir B vitamini olan folik asit de bulunmaktadır. Folik asit (B9), vücutta yeni kan hücresi yapımında, vücudun yapı taşı olan amino asitlerin yapımında ve hücrelerin yenilenmesinde önemli görevler üstlenen bir vitamindir. Bu yüzden hamilelikte folik asit ihtiyacı belirgin şekilde artar ve günlük ihtiyaç iki katına çıkar. Folik asit seviyesi yetersiz olduğunda yapısal olarak normalden büyük, ancak işlevleri düşük alyuvar hücreleri meydana gelir ve kansızlık belirtileri ortaya çıkar. Özellikle hücre bölünmesinde ve hücrenin genetik yapısının oluşmasında önemli rol oynayan folik asit, hamilelik sırasında gereksinimi iki katına çıkan tek maddedir. Hurma da, folik asit açısından çok zengin bir besin türüdür.Lohusa gıdası - Bebek maması
Resûlûllah (s.a.v.) Efendimiz - "Kadınlarınıza loğusa döneVİRÜSminde hurma yediriniz. Kim loğusalığında hurma yerse onun çocuğu AKILLI ve AĞIRVİRÜSBAŞLI olur. Çünkü hurma Hz. Meryem'in loğusalığındaki yiyeceği idi. (Hz. Meryem valiVİRÜSdemize Allah (c.c.) kuru bir hurma ağacından onu vermişti). Şayet (loğusa için) hurmadan daha iyi bir yiyecek olsa idi Allah (c.c.) Onu Meryem’e ikram ederdi." buyurarak hurmanın önemini belirtmişlerdir.

Tabibler de yaptıktan araştırmalarda hurmanın antiseptik olduğunu, loğusalık yaralarını çabuk iyileştiren bir ilaç olduğunu, süt arttırdığını, bebeği beslediğini, içindeki potasyumun çocukların büyümesini sağlayan ideal besin olduğunu belirtmişlerdir.

Bebek ilk doğduğunda damağına dünya gıdası olarak hurma ezip ovuşturmak, hurma ezmesi tattırmak, sünnettir ve bebeğin zeki olmasını sağlayan ilaçtır.

Loğusa, hurmayı sade olarak yer, süte ıslayıp yer, bebeğe de hurma şıralı sütten yedirir. Polenli hurma macunu yapıp yer ve bebeğe de yedirir.

"250 gr. hurma, 100 gr. polen, 50 gr. badem içi, 50 gr. ceviz içi, 100 gr. zeytinyağı, 150 gr. halis bal, 50 gr. hıyar çekirdeği, 500 gr. süt kaynatılıp macun kıvamına getirilir." Soğutulup ömür boVİRÜSyu yenebilir.

Ayrıca doğum sırasında meydana gelen kan kaybı, vücut şekerinin düşmesine sebep olur. Hurma vücuda tekrar şeker girişinin sağlanması açısından önemlidir ve tansiyon düşmesini de engeller. Kalori değerinin çok yüksek olması sebebiyle hastalıktan güçsüz düşmüş ya da yorgun olan kimseler için özellikle çok faydalıdır. Bu bilgiler, Allah'ın Hz. Meryem'e, hem kendisine enerji ve canlılık verecek hem de bebeğin tek gıdası olan sütün meydana gelmesini sağlayacak "hurma"dan yemesini bildirmesindeki hikmetleri ortaya koymaktadır. Örneğin hurma, insan vücudunun sağlıklı ve zinde kalabilmesi için hayati önem taşıyan 10'dan fazla element içermektedir. Bu nedenle günümüzde bilim adamları, insanın sadece hurma ve suyla yıllarca yaşayabileceğini belirtmektedirler.1 Bu konuda tanınmış uzmanlardan biri olan V. H. W. Dowson ise, bir hurma ve bir bardak sütün bir insanın günlük besin ihtiyacını karşılamaya yeteceğini söylemektedir.

Doğumu Kolaylaştırıcı
Rahim adalesini kuvvetlendirir. Bu özellik doğumu kolaylaştırır. Hurmada bulunan oksitosin maddesi de, modern tıpta doğumu kolaylaştırıcı bir ilaç olarak kullanılmaktadır. Oksitosin, doğumu kolaylaştırıcı etkisi nedeniyle pek çok kaynakta "rapid birth" yani "hızlı doğum" ifadesiyle tanımlanmaktadır. Doğum sonrasında ise anne sütünü artırıcı etkisiyle bilinmektedir.Oksitosin esas olarak beyinde salgılanan, doğum sancılarını başlatan bir hormondur. Doğum öncesi vücudun tüm hazırlıkları bu hormon sayesinde başlar. Hormonun etkisi, ana rahmini oluşturan kaslarda ve anne sütünün salgılanmasını sağlayan kas yapısındaki hücrelerde görülür. Doğum esnasında ana rahminin etkili olarak kasılması doğumun gerçekleşebilmesi için son derece önemlidir. Oksitosin de, rahmi oluşturan kasların çok güçlü bir şekilde kasılmasını sağlar. Ayrıca oksitosin, yeni doğmuş olan bebeğin beslenmesi için anne sütünün salgılanmasını başlatır. Hurmanın tek başına bu özelliği -oksitosin içermesi- bile Kuran'ın Allah'ın vahyi olduğunun önemli bir delilidir. Hurmanın tıbbi olarak faydalarının tespit edilmesi ancak yakın tarihlerde mümkün olmuştur. Halbuki Kuran'da yaklaşık 1400 sene evvel Allah'ın Hz. Meryem'e hamilelik döneminde hurma ile beslenmesini vahyettiği bildirilmektedir.

Günaydın kızlar,

oku oku anca bitirdim ya akşamları muhabbet iyi dönüyor belli uykuya doyamıyorum ya dün akşam 10 buçukta uyumuşum gerçi çalıştığım içinde bütün günüm iş yerinde geçiyor ondanda olabilir ama. bulantılarım da artıyor umarım giderek çoğalmaz :18::18::18::18:

Ben Ankara dayım. Batı ben de bilirim. Canımı çektirdiniz :26:
yapıp yiyelim elimizden geliyor nede olsa
cnm bı kaç çeşit grupta test yapılıyo mesela tsh testlerı kansızlık testelrı falan dıe oldugundan ayrı tuplerde ayrılıyo
yani 1 tüp kan verince tam kan tahlilinde tam sayfa bisürü test çıkıyor..
inşallah kansız çıkmam o demir hapları beni mahvediyor
inşallah bişey çıkmaz :18:
hg cnm maşallah araları çok yakın olmuş
bakmakta biraz zorlanırsın ama ilerde o çocuklar için çok güzel olur
birbirlerine oyun arkadaşı olurlar ..ben ve kız kardeşim gibi
ben varım canım sivasdayım:)

hemşerim nasılsın hg cnm
hangi dr gidiyorsun..ben sultan şalk'a gidiyorum

evet normalde uyur tam 6 kere benim üstteki komşularım yüzünden sıçrayarak uyandım ...Allahın cezaları

waowww muhteşemem bilgiler Allah razı olsun canım benim... eşim bana hurma ye çok faydalı diyordu da bir kısmet olmadı yemek, inşallah eve gider gitmez yemeğe başlıcam....

waowww muhteşemem bilgiler Allah razı olsun canım benim... eşim bana hurma ye çok faydalı diyordu da bir kısmet olmadı yemek, inşallah eve gider gitmez yemeğe başlıcam....

36.haftaya kadar hurma yemeyin arkadaşlar hurma rahim kaslarını rahatlatıyor hamile iken yenmesinin sebebi doğumu kolaylaştırmak bu zamanlarda yenen hurma düşüğe sebep olabilir 36.haftadan sonra yenmesini uygun görüyorlar....

Selam,
Bana da gün içinde acıktıkça hurma ye dedi doktorum. Yanında fındık ve ceviz ye ama fındıkla cevizi kendin kır dedi. Kırılmışlardan satın alma dedi. Bende o yüzden hurmanın faydalarını okurken sizinde faydalanmanız için yazdım. Bence abartmamak kaydıyla bi zararı olmaz diye düşünüyorum.

aaa o zaman ilk aylarda yememelimiyim bende ramazan geldi yerim tok tutar diyodum hay Allah ya Allah razı olsun arkadaşım

ayyy iyice kafam karıştı yav, allah korusun düşük olursa birde... insan bu dönemde herşeyden korkuyor. Subhannallah

Kızlar Günaydın...

Şu hurma konusunu netleştirmek lazım Ben de yemeğe başlamıştım ..Ama eğer düşüğe sebep oluyosua yemeyelim..Doktoruma sorucam..

Bu arada ben çikolatadan tiksindim..Dün akşam ufak bi parça atayım ağzıma dedim ilk defa midem bulandı bnm giib çikolata hastası biri için inanılmaz...

Gerçi tüm tatlılardan tiksindim,yiyemiyorum..

hem büyüklerimiz yeme diyor hemde yazıyı dikkatle okursan sadece doğuma faydası olduğu yazıyor ben sadece uyarmak istedim.ayrıca ablamın kasım olan doğumunda bundan 2 yıl önce ramazana gelen haftalarında hurma yedi ve kasılmaları başladı doktoruna gitti bebek doğmasın diye iğne yapıldı ve ayağa kalkmadan istirahat verildi.ve nihayetinde yeğenim erken doğdu...36 .hafta diye biliyorum yenmesinin uygun olduğu zamanı çünkü doğumu kolaylaştıran bir madde var içinde zaten paylaşılan metinde de yazıyor....

6+3 çıktı kese güzel dedi büyümüş dedi bizimki de ama sıkışık değildim alttan da bakmadı 21.4 mm idi kesem
salı günü gidicem çok su içip inşallah görünür bu gece rüyamda bi kız bi erkek bebiş gördüm çok güzeldiiii inşallah bebeklerimiz bizimledir......

Slm kızlar
Ben hurmayı hamile kalmadan önce bol bol yedim. Burada yazılanları okuyup hamilelikte yemekten vazgeçtim. Çok güzel bir forum, faydalı paylaşımlar oluyor.

hurmayı doğuma yakın yememiz gerektiğini anladık sanırsam... çikolata hastasıydım bende sürekli tuzlu ve ekşi yiyorum neden böyle oldu bilmiorum. bizimkiler kız olcak galiba canım

bulantım yaklaşık bir haftadır var ama düzensiz bi bakıyorum tuvalete zor yetişiyorum bi bakıyorum iyiyim iki gündür iştahım çok kapalı ama zorla yiyorum herşeyi

hurmayı doğuma yakın yememiz gerektiğini anladık sanırsam... çikolata hastasıydım bende sürekli tuzlu ve ekşi yiyorum neden böyle oldu bilmiorum. bizimkiler kız olcak galiba canım

bu sabah bile yedim ben hurma hergün 1 adet yiyordum ..O zaman bırakayım ben de yemeyi..Doğuma doğru yeriz artık..

Kız erkek fark etmez ama gittikçe meraklanıyorum ben cnm ..Sağlıklı olsun da gerisi boş tabiki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…