2013 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

ya kızlar ben yedırıyorum yıne almıyor dr problem yok dıyo anlamadım gıttı kızım hala 7 kıloya ulasmadı
onumuzdekı hafta kontrol var emınım almadı yıne

Sevgili arkadaşlar, şimdi anlatsam çok uzar, bebek düşünmeye başladığımızda çocuğun olmaz rahmin ortasında miyom var dedi bir doktor ve ameliyat arkasaından tüp bebek önerdi. diğer doktor polip var bebeğin olması imkansız değil ama zor dedi ameliyat önerdi, o ay hamile kaldım. 8. haftadan 27. haftaya kadar her yediğimi kustum. yaklaşık şubat ayından-temmuza kadar. hayat zindan oldu hiç bitmeyecek sandım eşimin ailesi sadece sen mi hamilesin gibi bir ton söz söyledi, açıkcası psikolojik olarak çok yıprandım , kendi ailem eşimin aliesine eşime kızdı benimle ilgilenmedi, sezeryanımda 1 gün kalıp gitti annem, kızım 7 aylık ancak 6 kere gelmiştir evime, bu arada ben kızım 5 aylıkken işe başladım ücretsiz izin almıştım ama izni iptal ettirdim bunalımdan dolayı... şimdi şükür iyiyim, eşimle birbirimiz çok seviyoruz ama çok tartışıyoruz... yine de kızıma bir kardeş olsun istiyorum (hata mı yapıyorum) . kızımla arası yakın ollursa birbirlerini daha iyi anlarlar gibime geliyor. benim kardeşimle aramda 10 yaş var ve duygusal anlamda hiç birbirimize destek olamıyoruz. bu beni çok üzüyor, zaten annem hiç destek olmaz manen. Kayınvalidem aslında annemden daha iyi çoğu konuda evet gebelikte baya lafları oldu, sonrasında sezeryanda falan o ilgilendi 10 gün kaldı bizde ara ara gelip kaldı beni dinlendirdi, bu çok ağrıma gitti annem yapmadı ama o yaptı :KK43:

tabi bir sorun daha 2. gebelikte 1. gibi zor geçerse ya da daha zor, kızımı ihmal edersem, tabi kayınvalidem bizde kalıp kızımla ilgilenecek başka çarem yok.Kayınvalidemlerle sorun yok bakalım şimdi, ben de işime yaradıkları ölçüde sınırları korumaya çalışıyorum... kızıma da eşimin teyzesi bakıyor. Siz olsanız ne yapardınız? görüşlerinizi bekliyorum arkadaşlarım.

canım fikrimizi sormuşsun ben senin yerinde olsaydım şuan kesinlikle düşünmezdim çocuklarımıza kardeşten önce sağlıklı anne baba lazım bu süreçte. biraz daha büyüsün en azından o zaman düşünmeye başla .

canım fikrimizi sormuşsun ben senin yerinde olsaydım şuan kesinlikle düşünmezdim çocuklarımıza kardeşten önce sağlıklı anne baba lazım bu süreçte. biraz daha büyüsün en azından o zaman düşünmeye başla .

canım çok haklısın bu yazıyı yazdım sonraki gün (dün akşam) kızım şiddetli kustu, normalde rflüsü vardı şükür 5 ayda geçmeye başlamıştı. epeydir de iştahsız, dün bir şey yemedi ve yediğini de çıkardı boğulacak gibi oldu şimdi işten geldim 2 dakika emdi o da çıktı, hal böyle olunca kızım kendine yetene kadar 2. erteledim . düşünmüyorum bile

1 ay önce idrarda fazla üreden ve boğaz enfeksiyonundan 5 gün hastanede yattık 10 gün antibiyotik kullandık, 1 hafta önce 2 gün ateşi düşmedi geniz akıntısı dedi 4 gün antibiyotik kullandık... kızımı evden pek çıkarmam, hafta sonları gezmeye gideriz nadiren. hafta içi öğlye kadar da eve teyzem geliyor. yine de nasıl antibiyotiklik oluyoruz anlamıyorum. 5 ay yalnız anne sütü aldı şimdi 7. aya 4 gün var son 15 gündür beni emmeyi bırakmak için çabalıyor , sütüm epey azaldı sağsam bile gelmiyor sitresten sanırım hasta ve yemiyor diye ne yapayım kızlar bir akıl verin niye 2 gündür kusuyor yine, besin alerjisi olsa her yeri kızarır mıydı, diş olabilir mi ama görünürde bir şey yok :KK43:

canım çok haklısın bu yazıyı yazdım sonraki gün (dün akşam) kızım şiddetli kustu, normalde rflüsü vardı şükür 5 ayda geçmeye başlamıştı. epeydir de iştahsız, dün bir şey yemedi ve yediğini de çıkardı boğulacak gibi oldu şimdi işten geldim 2 dakika emdi o da çıktı, hal böyle olunca kızım kendine yetene kadar 2. erteledim . düşünmüyorum bile

1 ay önce idrarda fazla üreden ve boğaz enfeksiyonundan 5 gün hastanede yattık 10 gün antibiyotik kullandık, 1 hafta önce 2 gün ateşi düşmedi geniz akıntısı dedi 4 gün antibiyotik kullandık... kızımı evden pek çıkarmam, hafta sonları gezmeye gideriz nadiren. hafta içi öğlye kadar da eve teyzem geliyor. yine de nasıl antibiyotiklik oluyoruz anlamıyorum. 5 ay yalnız anne sütü aldı şimdi 7. aya 4 gün var son 15 gündür beni emmeyi bırakmak için çabalıyor , sütüm epey azaldı sağsam bile gelmiyor sitresten sanırım hasta ve yemiyor diye ne yapayım kızlar bir akıl verin niye 2 gündür kusuyor yine, besin alerjisi olsa her yeri kızarır mıydı, diş olabilir mi ama görünürde bir şey yok :KK43:

ilaç kullanıyosa belki o yapıyordur ek gıda veryorsan neler verdiğine bak bi dokunucak bişey olabilirmi benim kızımda besin alerjisi oldu her yeri kızardı alerjide kızarıklık oluyo eğer son zamanlarda yoğurda başladıysan bi yoğurdu kes

slm bayanlar nasılsınız?
bnde 2 eylulde doğum yaptım bebişten fırsat bulup hergun gıremıyorum netımız de yoktu yenı baglandık üst katınkıne :)
bişey danısıcam sızlere,oğluşuma 6 ay sadece anne sütü verdim,ek gıda ıcın danısacaktık kontrole gıttık,sırada beklerken gozlerınde capaklanmalar oldu ardı ardına hemde,mıkrop kapmıs orda bende grıptım zaten göz nezlesıymıs, 1 hafta da gectı surup ve cay tedavısıyle neyse asımızı erteledı dr,1 hafta sonra gıttık asıyı yaptırın ama ek gıdaya 15 gun sonra gecın dedı,gecmedik zaten ben pek ek gıdaya yuklenme taraftarı olmadıgımdan umursamadım

Bu arada 6. ayda 8620 gr 68 cm di oglum,bı hafta sonra 8600 e düşmüş 69 cm olmusstu,bu rahatsızlıktan mı ne emmemeye basladı ve o zamandan berı bırda araya regl oldum o gırınce mı oldu anlamadım zorla ıkı dakıka emzırıyodum,o yuzden 7. ayda az kılo almıs 8960 gr 70 cm olmuş, bunlar normal mı? bebegım emmeyi bırakır diye cok korkuyorum ek gıdaya az az basladım meyve tadını alınca da emmez demıs bı dr tv de ben meyvede vermıstım ne yapıcam sasırdım yogurt verıyorum,peynır,yumurta sarısı ve arada sebzelerden corba yaptım 5-6 kez hepsi bu ama tadımlık yedı yogurt dısındakılerı yemek ıstemıyo pek,sizce ne yapmalıyım?

Dostum ne kendini ne yavrunu germe rahat ol. benim kızım anne sütü hiç almadı. şimdi aptamil bile içmiyor. sabah peynir zeytin yumurta tereyağ sırasıyla meyve çorba yada yemek varsa ezilmiş hali sonra cici bebeli yoğurt en son akşam yulaflı kaşık maması gece 5 gibi ağlarsa 6 milim aptamil bukadar. sağlıklıda hastalık nedir bilmedik hamdolsun.hastane tanımayız. 11kg 72 cm 02ağustos bebeği. dr dedi doğal yedir besle. başka bişi duyma dedi sende aşkını doğal besle. anne sütü artık almaması onun kötü bir hal bekliyor demek değil annesi senden çok düşünen rabbi var korkma. keyifli zamanlar

benım kızda emeklıyor oturuyo çok tatlı ya
buyuduler artık masallah yavrularımıza

benım kızda cok haereketlı ama iş emeklemeye geldı mı yok:KK1:beceremıyo henuz.belkı annesı gbı emeklemeden yuruyecektır.ama ben emeklesın ıstıyorum heves edıyorum :26: bu arada tetkıkler yapıldı ee sureklıde dr kontorulundeyse kılo almamasına bukadar sıkma canını...sağlığı yerınde olsun yeter cnm

benım kızda emeklıyor oturuyo çok tatlı ya
buyuduler artık masallah yavrularımıza

cnm bunu tecrubelı anneler yazmış bebekler ıçın kılo aldrııcı tarıfmış dene ıstersen .
Unu tere yagi ile kavuruyosun tel suzgecten geciriyosun icine tatlandirmak icin pekmez suyla karistirip veriyormuşsun

Canım benim bebegimin reflusu yo ancak ara ara benimkide kusar mesela kustu yedirdigim seyi begenmezse bende biraz zorla yedirsem aradan biraz vakit gecse bile kusuyor endise etme bence

Canim bir ay once bende benzer durumlar yasadim. Sütüm kesilecek diye çok korktum. Solgar in brewers yeast diye bir vitamini var. 1 hafta sutum hic gelmediği halde içmeye başlayınca deli gibi sütüm oldu. Uzun yazamadım kızım ağlıyor dene mutlaka ben dr sordum oyle kullandim

cnm bunu tecrubelı anneler yazmış bebekler ıçın kılo aldrııcı tarıfmış dene ıstersen .
Unu tere yagi ile kavuruyosun tel suzgecten geciriyosun icine tatlandirmak icin pekmez suyla karistirip veriyormuşsun

bunu da bı deneyeyım canım ıns ıse yarar..
Mesela su kahvaltı mamalarından bı ogun kaç kasık yedırıyorsun ..benım kızım 2 kasık yıyor oda zorla

benım kızda cok haereketlı ama iş emeklemeye geldı mı yok:KK1:beceremıyo henuz.belkı annesı gbı emeklemeden yuruyecektır.ama ben emeklesın ıstıyorum heves edıyorum :26: Bu arada tetkıkler yapıldı ee sureklıde dr kontorulundeyse kılo almamasına bukadar sıkma canını...sağlığı yerınde olsun yeter cnm

canım onumuzdekı hafta saglıklı çocuk polıklınıgıne goturucem bıde onlar baksın ıns yıne bısey yoktur ama emınım yıne kılo almamıstır ..emekler annesı kızımın onune yuruyen oyuncak koyuyuordum onu gorunce heyecanlanıyordu sonra baktım oyuncagın ardından gıdıyor:)

bunu da bı deneyeyım canım ıns ıse yarar..
Mesela su kahvaltı mamalarından bı ogun kaç kasık yedırıyorsun ..benım kızım 2 kasık yıyor oda zorla

ben kahvaltı maması pek vermıyorum cnm.8 tahıllı ballı aldım ama ne bılım kızım çok svemedı sankı.ben genelde cıcı bebe,pekmez,yumurta,peynır karışımı verıyorum.sevıyo benımkı bıskuvı tatlıya hoşuna gıdıyo.
bende onune oyuncak koyuyom çok uğraşıyo ama alamayınca yatıyo ağlıyo:KK1:

ben kahvaltı maması pek vermıyorum cnm.8 tahıllı ballı aldım ama ne bılım kızım çok svemedı sankı.ben genelde cıcı bebe,pekmez,yumurta,peynır karışımı verıyorum.sevıyo benımkı bıskuvı tatlıya hoşuna gıdıyo.
bende onune oyuncak koyuyom çok uğraşıyo ama alamayınca yatıyo ağlıyo:KK1:

canım benım kız sadece benım yaptıgım yemeklerı çorbaları sevıyo onuda 3 kasıktan fazla yemıyor gerısını zorla yedırıyorum ..
8 tahıllıyı verıyorum hanı br ogun 5 yemek kasıgı ya kızm 2 yemek kasıgı yıyıyor .
bu arada peynır ve yumurta hala donusumlu olarakmı verılıyor..çok cadılar ya benımkı agzında bekletıyor sonra ya çıkarıyo ya yıyıyo bazende ustume hapsırıyo

Son düzenleme:
canım benım kız sadece benım yaptıgım yemeklerı çorbaları sevıyo onuda 3 kasıktan fazla yemıyor gerısını zorla yedırıyorum ..
8 tahıllıyı verıyorum hanı br ogun 5 yemek kasıgı ya kızm 2 yemek kasıgı yıyıyor .
bu arada peynır ve yumurta hala donusumlu olarakmı verılıyor..çok cadılar ya benımkı agzında bekletıyor sonra ya çıkarıyo ya yıyıyo bazende ustume hapsırıyo

benımkıde suyla gargara yapıyo yenı keşfettı:KK1: çay kasıgıyla verıyorum suyu dalga gecıyo gargara yapıyo oyle yutuyo guluyo:KK1:
yok donuşumlu demedı dr hergun koyuyorum az az cnm.kendı yaptıgım çorbalardan vermıyorum salça tuz yasak 1 yaşına kadar ama arada tattırıyorum patates yemegı gbı cok hoşuna gıdıyor

Kizlar hani bazi bebisler yemek yemiyor ya aklima ne geldi hazirladiginiz yemegi bebeginizin dokunabilecegi sicaklikta yani ilik olsun onune de guzel bir onluk yere de bi ortu serin birakin tabagi bebeginizin onune bi guzel elleriyle minciklasin doksun mutlaka ellerini agzina goturecek birakin kesfetsin sizde arada kasikla verin yemeğini.2 cay bardagini günlük olarak gecmemesi gerekiyor ek gidanin farkinda olmadan acaba fazlami yediriyoruz

hanımlar merhaba.uzun zamandır yazamıyordum ama takip etmeye çalışıyordum.bugün size bişey danışmak istiyorum 7 aydır hiç pişik olmamıştık ama son bikaç gündür ciddi derecede kızarıklık var.evde sudocrem,mustela,bübchen ne kadar pişik kremi varsa kullandım geçmedi.bugün aile hekimine götürdüm travazol adında bi krem verdi kullanan var mı aranızda? iyi geldi mi merak ediyorum.bize günde 1 defa dedi sizler nasıl kullandınız? cevaplar için teşekkürler şimdiden.öpüyorum çok meleklerinizi :emir_bebek:

hanımlar merhaba.uzun zamandır yazamıyordum ama takip etmeye çalışıyordum.bugün size bişey danışmak istiyorum 7 aydır hiç pişik olmamıştık ama son bikaç gündür ciddi derecede kızarıklık var.evde sudocrem,mustela,bübchen ne kadar pişik kremi varsa kullandım geçmedi.bugün aile hekimine götürdüm travazol adında bi krem verdi kullanan var mı aranızda? iyi geldi mi merak ediyorum.bize günde 1 defa dedi sizler nasıl kullandınız? cevaplar için teşekkürler şimdiden.öpüyorum çok meleklerinizi :emir_bebek:

Yanlis biliyorsam duzeltsin arkadaslar beni.kortizonlu.degilmiydi o krem..benim kizimda da olmustu hani tup seklinde arko var ya o iyi gelmisti.bide saf zeytinyağı varsa onu sür altini 5 10 dk acik birak hava alsın.gecmis olsun

X