2013 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

arkadaşlar bebeklerınıze hayvan sesleri dinletin çok keyifli oluyor.erenet hayvan oyunu pıyano şeklınde deneyın derim

slm kızlar epeydir girmiyorum umarım herkes iyidir bebişler güzel gelişiyordur, bi özet geçiim :) 25 eylül doğumlu kızım 7 aylık olacak 2 alt dişimiz çıktı, ek gıdalarla pek aramız yok bi tek tarhanayı seviyoruz, yoğurduda seviyorduk ama ara verdik sanırım ona da,bn yemeyince çok geriliyorum,bazen zorluyorum elimde değil mesela bugün eğer zorlamasam 2 çay kaşığı kadar kahvaltı, 4-5 çay k çorba ve yoğurt yiyecekti yine de çok zorlamadım tabi,öle işte.

Arkadaslar ben de eylul annesiyim. Kizim emeklemeye basladi ve geceleri cok uyanmaya basladi. uyandigi anda ters donup hemen emekleme durumuna geciyor bazen bakiyorum da gozleri kapali ama emeklicem diye ugrasiyor besiginde.kafa tabi dusuyor sonra. sizde de boyle bir durum var mi?

geçmiş olsun canım sizede. bizim öyle ufak değildi Allahım beterinden saklasın bacakları hariç tüm vücudundaydı :KK43: bizimki çok ilerlemişti yani. çok direnmeme rağmen mecburen kortizonlu losyon kullandık da öyle geçti. ondan öncede bir sürü ilaç kullanmıştım kaşıntısını gidermek için ama hiçbiri fayda etmedi. losyonu kullandık bitti geçti çok şükür. sen bepanteni sür ihmal etme Allah korusunda ilerlemesin. çok zor zormuş canım insanın içi parçalanıyor çocuğunu öyle görünce:KK14:

Geç oldu biraz fazla giremiyorum da bu aralar :)
Size de çok geçmiş olsun tekrar, geçmesi için mecburen kullanmışsın ne yapacaksın. Bizde kaşıntı yok, olsa farkederdim diye düşünüyorum. Aklıma geldikçe gün içerisinde birkaç kez sürmeye çalışıyorum bepanteni, nemli tutmak lazımmış kuruluğu önlemek için. İnşallah geçer.

mrh kızlar ben kasım annesiyim lakin konuşmalarınızı gördüm yazmadan gecemeyecegim benim kızımda da atopik dermatit var ne kullandıysam geçmiyo yarın yine götürecegim boynu geçmiyo bi türlü sizlere doktor ne önerdi ne kullnıyorsunuz bizim yediğimiz içtigimizden de azar mı acaba bilgi lütfen

Doktoro götürmüşsündür büyük ihtimal, yine de yazayım dedim. Bepanten de geçirmiyor fakat sürekli nemli olduğu için kurumuyor ve kırmızılık olmuyor en azından bi de kaşıntı.

Nacizane fikrimi soylemek istiyorum musadenizle.ben halen kızımı emziriyorum bazen 3 4 saat araliklarla bazen de 1 saat araliklarla.1 saat aralıklarla emzirmem nadir olur onceki emmesi sirasinda dikkatini dagitan bişey olduysa olur genellikle.ek gidalar halen tadimlik halindedir ama mutlaka sofrada bizimle oturur yiyebilcegi bisey varsa veririm yada zaten kizim ister.yani sunu demek istiyorum ki kilo alimi yerindeyse sık emziriyorum diye mama vermeyin derim.sut kolay ve rahat sindirildiginden emme araligi mamaya gore kisa olabilir.uzerimde buyuk bir baski var halen emzdirdigim ve ek gidalar halen tadimlik asamasinda oldugu için geceleri bazen sık emdigi icin uykusiz kaldigim olur ama biz anneyiz onlar mutlu olsun yeter her zorluga göğüs geriyoruz.su zamana kadar sadece bir kisi halen emzdirdigim icin destek oldu bana :KK16: ozaman cok mutlu olmustum.gene cenem düştü bizde durumlar böyle emiyorsa mamayi azaltmaya calisin ve sadece bebeginizi dinleyin.emin olun bebeginiz den daha iyi bir rehber bulamassiniz aranizdaki bağ için.bu sabah kahvaltida gene bizimleydi yumurta tabagina bi guzel el daldirdi verdim yumurtadan azcik elinde bi kasik pekmeze bandirilmis.mumkun oldugu kadar izin veriyorum sofradakileri ellemesine olmadi ufak bir tabak kucagina birakiyom onu mincikliyor :KK1: sonra ilgisi bitince emmeye geciyoruz.bu arada ben ne mi hissediyorum ustu başı battigi için aklimin bi kenari al sunu ellerinden diyor diger tarafsa kizimin yemesini kesfetmesini heyecanla izliyorum.sofradan yari aç kalkmak ise işin baska tarafi.insallah hep boyle taddli tatlı devam eder hayatimiz hepimizinki.

Ben de ağırlıklı olarak hala emziriyorum verdiklerim sadece tadımlık sayılır, doktorumuzun verdiği listeye göre önce meyve püresi ve 5 gün sonra sebze püresiyle başlamıştık 15 gün uğraştım birara hiç yemeyecek zennetmiştim, sonra zorlamadım, listedeki sıraya göre değil bebeğimin seveceğini düşündüğüm sıraya göre devam ettim. Gün içinde sabah yarım yumurta sarısı (severek yiyor) biraz beyaz peynir ayrı ayrı veriyorum. Öğlene doğru bir dilim elma yada armut püresi, öğleden sonra da 2 tatlı kaşığı yoğurt, arada da 1 çay kaşığı pekmez. Bunları severek yiyor, istemediğinde zorlamıyorum. Sebzelere haftaya başlıcam tekrar inş. 7.ayda çorba verebilirsin dedi doktorumuz. Akşam bizim için yaptığım tavuk suyuna yoğurt çorbası tattırdım birkaç kaşık :) Zaten bu ay alıştırma ayı.

Canım al benden de o kadar..ben de oğlumu hala doya doya emziriyorum..sabahları kahvaltı ediyo benim minik sıpam,,gün içinde çorba meyve, yoğurt da yiyo ama az az..bazen istese bile vermiyorum..ama özellikle bişiler yediğinde daha çok emmek istiyo üstüne..akşamları belli bi saatten sonra bişey vermiyorum ki yatarken ve gece emsin..ben de geceleri 2-3 kez kalkıyorum emzirmek için..yeter ki emsin kuzucuğum..mama, devam sütü tadını bilmez oğluşum kilosu da 9.700 civarı çok şükür..

Maşallah oğluna. Ben de gece 2-3 kez uyanıyorum daha doğrusu oğlum uyanıyor ben de emziriyorum. Doktora sık uyanıyor diye sorduğumda bu aylarda annelerini yanlarında isterler sadece acıktıkları için uyanmazlar demişti. Bir de akşam yedi buçuktan sonra ek gıda önermiyorz dedi dr.

Bizim hala dişlerimiz gelmedi kızlar iki gündür öne doğru emeklemeye başladı,etrafımdakiler devit kullanmadın mı diye soruyolar deviti ben çok kullanmadım çocuk doktorumuz bıngıldak önden gidiyo diye kesin demişti acaba ondan mı gecikti bu dişler.

Bizim de dişimiz çıkmadı, ben ilk 2 ay düzenli kullanmadım deviti sonrasında düzenli kullanıyorum. Acelemiz yok illaki çıkacak değil mi :) Bugün popoyu kaldırıp ayakları toplayıp geri geri emeklemeye başladık..

kızlar bırşey soracagım bebişlerınızı kaç saat arayla beslıyorsunuz.ben 3 saat arayla beslıyorum ama mama verdıysem eeger.çorba verdıysem daha cabuk acıkıyo farkındayım 2 saat sonra mama verıyorum.Annemde çok sık beslıyorsun obez olur dıyor:26: kılomuz ıyı maşallah hatta tombıklıge doğru gıdıyo....ama 4 saat arada bana fazla gelıyo..sizler nasıl yapıyorsunuz

Biz sadece süt emdiğimiz için 2-4 saat arasında emiyor. Acıkıyorsa ver tabiki bebeğine.

Arkadaslar ben de eylul annesiyim. Kizim emeklemeye basladi ve geceleri cok uyanmaya basladi. uyandigi anda ters donup hemen emekleme durumuna geciyor bazen bakiyorum da gozleri kapali ama emeklicem diye ugrasiyor besiginde.kafa tabi dusuyor sonra. sizde de boyle bir durum var mi?

Oğlum da gece uykuda dönücem diye uğraşıyor gözler kapalı, ben de yüzükoyun döndürüyorum öyle uyuyor.

Kızlar bi de bişey sorucam, pamukçuk hiç olmamıştı şimdiye kadar 15 gün önce farkettim dr gittik, karbonatlı suyla silip mikostatin damla verdi beslenme sonrası günde 3-4 kere. Başta düzenli kullandım 4 gün kadar geçti deyip bıraktım sonra tekrarladı. İlacın içinde paraben var diye eşim kullandırmak istemiyor ama geçmiyor da. Sizlerde böyle bişey yaşayan oldu mu?

Son düzenleme:

bızımkı daha emeklemıyo ama dun gece uyandıgı anda emekler pozısyona geldı ve cok uyandı malesef

Kızlar bi de bişey sorucam, pamukçuk hiç olmamıştı şimdiye kadar 15 gün önce farkettim dr gittik, karbonatlı suyla silip mikostatin damla verdi beslenme sonrası günde 3-4 kere. Başta düzenli kullandım 4 gün kadar geçti deyip bıraktım sonra tekrarladı. İlacın içinde paraben var diye eşim kullandırmak istemiyor ama geçmiyor da. Sizlerde böyle bişey yaşayan oldu mu?

bolbol su vermıyor musun canım bu aylarda pamukçuk pek olmaz. bız ılk ay cok yasadık gecmeyınce bızede sanırım aynı ılacı vermışlerdı.ben bı ongun kadar kullandım tekrarlamadı.esını dınleme yazık bebışıne

Oğlum da gece uykuda dönücem diye uğraşıyor gözler kapalı, ben de yüzükoyun döndürüyorum öyle uyuyor.[/QUOTE]

yüzüstü yatıp uyusa yine iyi emeklemeye çalıştığı için kafa düşüp duruyor haliyle uyanıyor ve bunu bir aydır sürekli yapıyor :KK53: çözüm yok sanırım zaten uyumayı sevemedi gitti kızım

sizinki de başladı başlıcak demek ki sabır lazım bize :KK53:

bızımkının hıç emeklemeye nıyetı yok.çok hareketlı ama iş emeklemey geldımı döduruyo totoşunu yere:KK1:battanıye yazıyom yere koyuyom gelgel yapıyom beceremıyo çok uğraşmıyo ağlayıveryo:KK1:
2 gundurde gece cok sık uyanıyo uykuya hasretım valla.bıde kızlar ne sorcam bebsılerınızın son gunduz uykusuna kaçta yatıyo ve akşam gece uykusuna kaçta yatıyo yazar mısınız

Bende paraben olan ilaclari kullanmama taraftariyim.karbonatli suyu gecse bile bi kac gün daha devam et.gecmiyorsa ilaci yazan doktoruna degistirmesini rica etsen parapen olmayanindan.

Tecrubeli annelerin yorumlarini aktarıyorum..emzik kullaniyorsaniz biraz az kullanin mumkunse bir süre vermeyin.dut pekmezi ile silin.eczaneden ingiliz karbonati alin.onu sulandirip onun suyuyla silin.gecse bile bi iki gun devam edin

bolbol su vermıyor musun canım bu aylarda pamukçuk pek olmaz. bız ılk ay cok yasadık gecmeyınce bızede sanırım aynı ılacı vermışlerdı.ben bı ongun kadar kullandım tekrarlamadı.esını dınleme yazık bebışıne

Ek gıdaya yeni başladık zaten, geçiş aşamasında olmuş olabilir. Başlarda yemiyordu zaten, en fazla yediği 1 çay kaşığı elma yada patates-havuç püresi, suyu da vermeye çalışıyordum ancak biberonu emmeyi beceremediği için tadı da olmadığı için zannedersem pek almıyordu, hoş şimdi de emmiyor ağzında geveliyor diş kaşıyıcı olarak kullanıyor ben elimle emziği sıktırıyorum yada kaşıkla veriyorum.

Bende paraben olan ilaclari kullanmama taraftariyim.karbonatli suyu gecse bile bi kac gün daha devam et.gecmiyorsa ilaci yazan doktoruna degistirmesini rica etsen parapen olmayanindan.

Tecrubeli annelerin yorumlarini aktarıyorum..emzik kullaniyorsaniz biraz az kullanin mumkunse bir süre vermeyin.dut pekmezi ile silin.eczaneden ingiliz karbonati alin.onu sulandirip onun suyuyla silin.gecse bile bi iki gun devam edin

Karbonatlı suyu 8-10 gün düzenli olarak kullanayım da önce inş geçer. Dut pekmezini de üzümle dönüşümlü olarak veriyordum, olmadı onu da denerim.

Ek gıdaya yeni başladık zaten, geçiş aşamasında olmuş olabilir. Başlarda yemiyordu zaten, en fazla yediği 1 çay kaşığı elma yada patates-havuç püresi, suyu da vermeye çalışıyordum ancak biberonu emmeyi beceremediği için tadı da olmadığı için zannedersem pek almıyordu, hoş şimdi de emmiyor ağzında geveliyor diş kaşıyıcı olarak kullanıyor ben elimle emziği sıktırıyorum yada kaşıkla veriyorum.

Karbonatlı suyu 8-10 gün düzenli olarak kullanayım da önce inş geçer. Dut pekmezini de üzümle dönüşümlü olarak veriyordum, olmadı onu da denerim.

biz de sadece karbonatlı suyla temizledik günde 3 kere pamukçuğu 1 hafta sürdü belki fazla sonra şükür geçti. demir ilacı kullanıyorsan onda da paraben var sonuçta. doktora sordum paraben olmadan demir tutmaz mecbur olacak dedi. ben de o yüzden pamukcuk geçmeseydi bikaç gün daha kullanmayı düşünüyordum. atrılarını eksilerini düşününce birkaç gün kullanalım o zaman diye düşünmüştüm.

0ğlumun azı dudağı dili komple olmuştu buco blue diye bi ilaç verdi doktorum ertesi gün çoğu gitmişti mavi mürekkep gibi bişi

merhabalar kızlar uzunca bi süre giremedim gerçi ben geldim diyorumda sen kimsin diyosunuzdur çünkü eskilerden pek tanıdık kalmamış:KK9: neyse her şey yolundadr inşallahh

Son düzenleme:
ya benım kızım sureklı kulagını kanatıyo yolmaktan,saçını yoluyo, koparıyo ,kaşıyo:KK53: uykusundan uyanıp saç yoluyo:KK14: dr normal dedı arada kaşınıyodur dedı.kaşıyom gene yapıyo gene yapıyo:44:

cnaım benim gititğim bi doktor diş ağrısının kulağa vurduğunu bu zamanlarda kulak ağrısıyla karıştırıldığını sölemişti belki ondan yapıyodur diş çıkardı mı

Dostum ne kendini ne yavrunu germe rahat ol. benim kızım anne sütü hiç almadı. şimdi aptamil bile içmiyor. sabah peynir zeytin yumurta tereyağ sırasıyla meyve çorba yada yemek varsa ezilmiş hali sonra cici bebeli yoğurt en son akşam yulaflı kaşık maması gece 5 gibi ağlarsa 6 milim aptamil bukadar. sağlıklıda hastalık nedir bilmedik hamdolsun.hastane tanımayız. 11kg 72 cm 02ağustos bebeği. dr dedi doğal yedir besle. başka bişi duyma dedi sende aşkını doğal besle. anne sütü artık almaması onun kötü bir hal bekliyor demek değil annesi senden çok düşünen rabbi var korkma. keyifli zamanlar

Canim bizde ek gidaya tam olarak gecmedik anne sutu aliyor.verdigin ek gidayi hic vermesen gak dediginde emzir guk dediğinde emzirsen bi hafta takip et bakalım ne olacak düşüs devam ederse doktora danisirsin.adet doneminde biraz tad degisikkigi olabilirmis sutte.bide artik sese oyuna cok duyarli olouyor bu yuzdn emme süresi cok azalabiliyor.

cnm aynı gun doğum yapmışız.sutunun olması ne guzel.ama regl dönemınde sutte azalma ve degışıklıkler olması normal.ek gıdaya tabıkı artık gecmen gerekır tadımlık basladıysan artık oğunluk ver yemıyorsa alternetfler uret.emzırebıldıgın kadar emzır ama anne sutu bu aylarda yetmez.benım kızda sebze corbası ıçmezdı dr tavuk suyuna baslıyoruz bu ay dedı ve tavuk suyu lezzet kattıgından artık ıçıyo dene mutlaka.7 ayda az kılo almış olsun uzulme sen mumkun oldugunca emzır ama ek gıdalarıda unutma onun ıhtıyacı var.benımkıde ılk sebze corbasını yemedıgınde bebe bıskuvısı katmıştım içine napayım yesın dıye.bu arada tarhana ıçıyo benımkı vermedıysen dene....
Allah razı olsun kızlar cevaplarınız için,
regl bıtınce bıraz duzelmeye basladı emmesı cok sukur,
yemeklerı de tadımlık sabah kahvaltı oglen corba yogurt seklınde ona ozel tuzsuz yagsız yapıp verıyorum ne kadar yerse artık,kafama takmamaya calısıyorum aman hasta olmasınlarda önemli olan o diyorum artık :)

X