2013 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

arkadaslar tek tek yazayım cevaplara tesekkurler. malesef yarım saat emsede tutmuyo kızımı sutum az mecbur hem meme ardından mama.dedeıgınız gbı devam sutune devam edeyım
ben yazmıştım emzık başlığını hızlı aldım kızım ıçmedı çıkardı eskıyı takıyorum ama orta akış alıcam
ben corbalara tuz koymuyorum annemler kızsada.varsın tuzsuz alışsın.tuz zararlı bırşey zaten tuzlu alıaşacagına. bende bı sıtede okumuştum tuzlu alışan bebekler ilerde herşeyı tuzlu ısteyebılıyomuş.1 yaşına kadar koymayı duşunmuyorum kızlar

merhaba arkadaşım, daha önceki sayfaları tam okuyamadım ama anladığım emzirmekle ilgili sorun yaşıyosun. şöyle bişi söylüycem. benim oğlum 3 aylıkken emmeyi bıraktı. sonra süt sağdım falan filan. ama en sonunda o da kalmadı ve derken tamamen mamaya mahkum kaldık. hani sırf mama yiyor ya karnını iyice doyurup 2-3 saatte bir yese olur demi? ama öyle değil işte. bu ara paşam keyif yapıyor. yarım saatte bir azcık mama yiyor. sonra yeniden istiyor. ne kadar zorlarsam da fazla yediremiyorum ve kısacık zamanda tekrar acıkmasına mani olamıyorum. sen de çocuğun yarım saatte bir emmek istiyor diye sütüm yetmiyor diye düşünme. bazen bebeklerimiz keyfi olarak böyle şeyler yapabiliyor. oğlum memeyi bıraktığında o kadar çok üzülüp ağlamıştım ki: "yetmediği için bıraktı, az olduğu için bıraktı, ben çocuğuma yetemiyorum" diye kafayı yemiştim. bu düşünceler içinde hergün süt sağdım ve sonunda sütüm tamamen kesildi. süt olayı psikolojik bi olay. aklını yetmediği ile doldurma sakın. benden sana naçizane tavsiye..

merhaba arkadaşım, daha önceki sayfaları tam okuyamadım ama anladığım emzirmekle ilgili sorun yaşıyosun. şöyle bişi söylüycem. benim oğlum 3 aylıkken emmeyi bıraktı. sonra süt sağdım falan filan. ama en sonunda o da kalmadı ve derken tamamen mamaya mahkum kaldık. hani sırf mama yiyor ya karnını iyice doyurup 2-3 saatte bir yese olur demi? ama öyle değil işte. bu ara paşam keyif yapıyor. yarım saatte bir azcık mama yiyor. sonra yeniden istiyor. ne kadar zorlarsam da fazla yediremiyorum ve kısacık zamanda tekrar acıkmasına mani olamıyorum. sen de çocuğun yarım saatte bir emmek istiyor diye sütüm yetmiyor diye düşünme. bazen bebeklerimiz keyfi olarak böyle şeyler yapabiliyor. oğlum memeyi bıraktığında o kadar çok üzülüp ağlamıştım ki: "yetmediği için bıraktı, az olduğu için bıraktı, ben çocuğuma yetemiyorum" diye kafayı yemiştim. bu düşünceler içinde hergün süt sağdım ve sonunda sütüm tamamen kesildi. süt olayı psikolojik bi olay. aklını yetmediği ile doldurma sakın. benden sana naçizane tavsiye..

aynen cnm keyıf yapıyolar galıba sıpalar.ama zaten göğüslerim ıyıce söndu benım ıyıce azaldı sutum farkındayım.genede sıksık verıyorum tabıkı

Slm kizlar
Bugün oglumla kahvalti yaptik.onuda sandalyesine oturt tum.normalde mama gibi hazirliyordum ama onu yemiyordu.oguruyordu hep.bende bu sefer hepsini ayrı ayrı verdim. Elimle eze eze vetdim cokdaha iyi yedi sradada kasikla du icirdim çok zevkli yedi.ymurtanin sarisini yarisi.peynir ama labme peyniri cok daha zevkle yiyor.fistik ezmesi bile verdim cok beğendi. Tabi cok cok az.

Bu arada kızlar ben istanbulda yaşıyorum burada oturan arkadaşlarla bir araya gelsek nasıl olur tanışır kaynasiriz sanal değil aynı zamanda gerçek arkadaş oluruz ayda bir falan bebislerimizle hir yerlerde toplansak fena mi olur şahsen ben sizlerle tanismaktan çok memnun olurum çünkü bana göre hepiniz çok anlayışlı sevecen insanlarsiniz

yaa çok isterim ben buluşmayı biz bigün ayarlayalım o zaman gelmek isteyen gelir çocuklarımızda kaynaşır hem

Kizimin uyurken kulagi kivriliyordu. Basta cok onemsemedim, gunduzleri sac bandi kullaniyorum ama geceleri ne kadar duzeltsemde kulagini kivirip yatiyor. iice kepce kulak olmaya basladi. Kulak bandi varmis kullananiz var mi?

Arkadaşlar benim kızımda da bu problem var.sadece üzülüyorum ve düzeltiyorum ama kulak bantı nasıl bisey.denemelimiyim acaba.

Kızlar yastık kullanıyorsanız o da kulağını kıvırıyor olabilir bebeğinizin

kızlar benim kızımında kulakları kpçe olcak sanırım:KK43::KK43::KK43: gerçekten çok üzülüyorum ve aylar önce farkettim bunu kararlı bir şekilde birşey uygulayamadım saç bandı taktım sıkıldı diyip çıkardık yatırırken sürekli düzelttim kulaklarını olmadı evet yastık kullanıyorum yastıktanmı oluyo acaba bilmiyorum:KK43: bu aydan sonra yapıcak bişey varmıdırki

bu arada bizimde 12 sinde kontrolümüz vardı aşılarımızı olduk 8900 66 cm boyumuz ... doktorumuz kilo konusunda artık bebeklerin bu aylarda 900 gr almasını istemiyoruz dedi. hani burda konuşuyoruz ya bunu çok yedi şunu çok yedi bu aylarda amacımız bebekleri ek gıda ile tanıştırmak dedi onları doyurmak değil dedi anne sütüne tam gaz devam ve ek gıda günde 2 çay bardağını aşmıcak şekilde vermeliyiz dedi . ben bir öğün meyve bir öğün sebze bir öğün muhllabiveriyodum muhallebiyi verme dedi . zaten besleyici değeri yok dedi . sebzelerin içine ceviz büyüklüğünde kıyma koymamı söyledi. ve kesinlikle blendırdan yada süzgeçten geçirilmeyecek çatalla ezilecek .

Canım zaten 2 yaşına kadar yastıksız yatmaları daha iyiymiş..

iPad 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Canım maalesef ben yastıksız yatırıyorum.Kulağı çok yumuşak ve yan yattığı için bazen kıvrılıp kapanıyor.O yüzden uyanıp ağladığı kendi kendini düzelttiği oluyor.Yastık çözüm değil yani maalesef keşke o olsaydı ama sağol canım cevabın için.

Bu arada kızlar ben istanbulda yaşıyorum burada oturan arkadaşlarla bir araya gelsek nasıl olur tanışır kaynasiriz sanal değil aynı zamanda gerçek arkadaş oluruz ayda bir falan bebislerimizle hir yerlerde toplansak fena mi olur şahsen ben sizlerle tanismaktan çok memnun olurum çünkü bana göre hepiniz çok anlayışlı sevecen insanlarsiniz

yaa çok isterim ben buluşmayı biz bigün ayarlayalım o zaman gelmek isteyen gelir çocuklarımızda kaynaşır hem

kızlar benim kızımında kulakları kpçe olcak sanırım:KK43::KK43::KK43: gerçekten çok üzülüyorum ve aylar önce farkettim bunu kararlı bir şekilde birşey uygulayamadım saç bandı taktım sıkıldı diyip çıkardık yatırırken sürekli düzelttim kulaklarını olmadı evet yastık kullanıyorum yastıktanmı oluyo acaba bilmiyorum:KK43: bu aydan sonra yapıcak bişey varmıdırki

bu arada bizimde 12 sinde kontrolümüz vardı aşılarımızı olduk 8900 66 cm boyumuz ... doktorumuz kilo konusunda artık bebeklerin bu aylarda 900 gr almasını istemiyoruz dedi. hani burda konuşuyoruz ya bunu çok yedi şunu çok yedi bu aylarda amacımız bebekleri ek gıda ile tanıştırmak dedi onları doyurmak değil dedi anne sütüne tam gaz devam ve ek gıda günde 2 çay bardağını aşmıcak şekilde vermeliyiz dedi . ben bir öğün meyve bir öğün sebze bir öğün muhllabiveriyodum muhallebiyi verme dedi . zaten besleyici değeri yok dedi . sebzelerin içine ceviz büyüklüğünde kıyma koymamı söyledi. ve kesinlikle blendırdan yada süzgeçten geçirilmeyecek çatalla ezilecek .
Maşallah bebeğine arkadaşım.Bu arada muhallebi olayı ile ilgili olarak benim Büyük kızımın dru da kendisi doçent ve oldukça değerli bir dr du gerçekten.O da muhallebiye gerek yok derdi.büyüğe hiç vermedim bunda tahıllı pirinç unlu verdim.ama bu bir haftadır bıraktım.kahvaltı çorba etliye başladık yoğurt ve meyve veriyorum emziriyorum birde.bence drunuz oldukça doğru amaç bebeği değişik gıdalarla tanıştırmak olmalı.doyarsa anne sütünü az alır çünkü.Başka bir dr arkadaşa da dru söylemiş süt süt süt yani süt yoksa devam sütü.

Olurda annene gidicek olursan Gogol amcaya emzirme kampi yaz tomrisin emzirme kampini tikla.annene gidince uygulabilirsin belki sonra eve dondugunde bebegini sadece emziriyor sutun dolu dolu olabilir.ayy cok guzel bisey bizde duyabiliriz insallah o guzel kelimeleri..ben kizimi dogdugundan beri sadece kar yagdiginda disari cikarmadim.soguda sicagida bilir. .hasta oldumu oldu ama disari cikardigim için degil eve gelen nezle grip insanlar yuzunden.kizim ağlıyo
anneme gıdınce uygulaarım ıns ama benım sutum akıyo o derece var yanı..ben sureklı dısarı cıkarmıyrum hatta genelde kızımla yalnızız dun mısafırlıge ıttık çok agladı kımı gorduyse agladı aglayarak uyudu..yabanı oldu sanırım::)
Ay iyice şaşırdı millet ya..bu nedir kardeşim..çok kızıyorum ben çocuk bakımı konusunda üzücü yorum yapanlara..benim oğluşum doğduğundan beri anne sütü alıyo hiç mama yemedi diyebilirim..15 eylülde doğdu kilosu 9..üşenmedim gittim sütümü sağdım ki sütüm de sağma makinalarıyla falan o kadar zor çıkar, sadece oğluma yetecek kadar var sanırım..baktım bembeyaz değil gerçekten de bulanık..senin komşu benimkine ne diyecek aceba
:)) sayenızde takmıyorum artık bu tarz yorumları çuval degılkı buzeyelım agızlarını
sütün bulanık ne demek ya :S herkesin sütü bir olmaz ilk başlarlada bulanık gibi gelir sonra koyulaşır beyaz olur ...allah allah herşeyde sanki sizin canınızı sıkmak için gibi :S lütfen biraz rahat olun :-)
kızınızın bence kilosu gayet iyi her çocuk kilolu olacak diye bir şey yok sağlığı yerindeyse bir probelem yoksa gerisini boşverin =) bu kadar sıkıntı sizide olumsuz etkiler kızınıza siz lazımsınız cannızı sikmayın hiç bir şeye :-) sen ne kadar iyiysen bebeğinde o kadar iyi olur =)
canım ya falancanınkı boyle fılancanınkı boyle dıye çok kıyaslandım ıcten ıce çok uzuldum belkıde bu yuzden kalıtelı bı sutum olmadı ama yapacak bısey yok ıns bundan sonra daha ıyı olur artık takmıyorum
ayşecıgım sana akıl vermek gıbı olmasında o komşundan sana hayır gelmez ........aceyıp sınır oldum anlatammm kendıme soylenmıs gıbı....sen kendını ıyı hissedecek seyller yap .....kayınvalıdenı hat:KK30:ta esını bıle bazen takmayacaksın....herseyı duyma....kendıne de herseyı söyletme....tamamen ıyıy nıyetlı soyluyorum bunları....yanlış anlama
yok nden yanlıs anlayayım canım tesekkur ederım destek oldugunuz ıcın genel olarak stresım bıtmıyor kı yok derslerım yok ısler falan fılan çok sıkıyorum kendımı ıns ıyı olur arkadasım bundan sonra bıraz daha raha olmaya çalısıcam

bız carsamba gunu hasahaneye gıdıcez kızlar ama kızımın durumunda degısıklık yok hıc yemıyo

cnm naptın hangı drda karar kıldın.bu arada bebısıne ıdrar tahlılı yapıldımı daha once cnm.benım drum ıstahsız olan bebeklerde kılo almayan bebeklerde ısterız tahlılı demıştıde....

hanımlar bebeklerinize mama sandalyesi aldınız mı ben ıkea nın antilop modelini almayı düşünüyorum ama canlı olarak görmedim kullanan var mı aranızda bide reklamlarda e bebek de indirime girmiş 50tl ye antılopa benzer bi model var cok pahalı bişe almak istemiyorum açıkçası

haftasonu oğluma yürüteç aldım ama pek hoşlanmadı cabuk sıkılıyo içinde...onunla biyerlere gidebileceğinin farkına varamadı henüz örümcek kullanmaya başladınız mı durumlar nasıl :)

anneme gıdınce uygulaarım ıns ama benım sutum akıyo o derece var yanı..ben sureklı dısarı cıkarmıyrum hatta genelde kızımla yalnızız dun mısafırlıge ıttık çok agladı kımı gorduyse agladı aglayarak uyudu..yabanı oldu sanırım::)

:)) sayenızde takmıyorum artık bu tarz yorumları çuval degılkı buzeyelım agızlarını

canım ya falancanınkı boyle fılancanınkı boyle dıye çok kıyaslandım ıcten ıce çok uzuldum belkıde bu yuzden kalıtelı bı sutum olmadı ama yapacak bısey yok ıns bundan sonra daha ıyı olur artık takmıyorum

yok nden yanlıs anlayayım canım tesekkur ederım destek oldugunuz ıcın genel olarak stresım bıtmıyor kı yok derslerım yok ısler falan fılan çok sıkıyorum kendımı ıns ıyı olur arkadasım bundan sonra bıraz daha raha olmaya çalısıcam

Mama veriyorum dediydi n ya ben yetmiyor sandım kizina ondan yazdiydim.masallah o kadar sutun varsa.

X