2013 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

slm hanımlar benim oğlum da sürekli uykusunda emiyo uyanıkken 2 dk zor tutuyo memeyi artık cok yoruldum sürekli emzirmek için çabalamaktan açlık hissi yok galiba bizim oğlanın sadece anne sütü veren anneler kaç saat de bir emziriyosunuz en son 2 de emdi saat 7:30 olmuş hala açlık yok emmek istemiyo

Hamilelik Takvimi

Kaç aylık bebeğin??? Beninkide 3 aya kadar uykuda emdi. Zorla emziriyordum 1 ay mızmızlandığı akşmlar mama verdim. Öyle devm ediceğini düşünüyodum hatta bu memeyi bırakır diolardı etrafdakiler. Ammaa sanki sihirli bi deynek deydi oğluma 3. Ayını doldurdu ve huyu değişti şimdi daha rahat emiyo. İnş. Seninkide döner en sağlıklı yemeğine)))))

Canım kabizligi varmi kabizlikta emme isteksizligine neden oluyo

bazen 2 veya 3 günde bir yapıyo bazen birer gün arayla değişiyo yani ama 4. ayına kadar hergün muhakkak yapardı ama o zamanda bu sıkıntımız vardı 2.5 aylık dan beri durum böyle eskiden o kadar üzülüyodum ki sürekli ağlama krizine giriyodum

17 eylül doğumlu bebeğim benimki mama da kabul etmedi agız dolusu kustu.o sihirli değnek bizede değse artık cok sevinecem sünnetten sonra huy değiştirdi benim oğlum ek gıdaya geçmeye çalışıyorum ama doyumluk yemiyo hiç bişeyi yemek konusunda beni cok yoracak galiba

Benimkide mamayı istiyerek yemiyodu, biberondan ağzına akıyodu oda mecbur yiyodu benmkide kasımda doğdu. Sen dışardan başlayabilirsin, çeşit dene tam yemesede tatsın, farklı tatları dene belki birini sever.inş. Yer yemeyen çock çok zor. İlk oğlumdan bilirim. Ağzıda bekletirdi yemeği sinir olurdum

Bende sadece anne sutu ile besliyorum.gun icinde degisiyor emme araliklari bazen 4 saat bazen 2 saate emiyor ama gece 6 7 saat emmeden uyudugu geceler olurdu. .anne sutu alan bebekler 5 gune kadar kaka yapmamasi normal sayılabilir mis.bizimkide 1 haftadir 2 gunde bir falan yapiyor.emme suresi 10 dk falan oluyor bide susayan bebekler sadece 3 4 dk emer birakabilirmis.ben elimden geldiğince kizim nezaman isterse ozaman emziririm oyüzden yemek konusinda cok rahatim.hicbir canlı açlığa dayanamaz.mesela bugun tarhana yapmistim kucuk bir tabak kucuk bir kasik eller ile yedik :) tabii hastalik gibi sıkıntılar yoksa nezaman isterse o zaman yemek

en güzeli kendi istediğinde vermek canım doğru söylüyosun ama benimki pek istemiyo bide genzine cok kaçırıyor öyle olunca direk bırakıyo
su vereyim bakalım bugün ben pek su vermiyorum belki ondandır bi çözüm bulsam artık cok sevinecem ya

sadece anne sütü verdiğin için sana sormak istedim, birisi daha vardı ama şimdi hatırlayamadım.
Oğlum da yaklaşık 3 hafta önce 2 günde bir, günaşırı ve biraz daha kıvamlı yapmaya başlamıştı ama zorlanma yada rahatsızlık yoktu, gazı kokuyor dediğim zamanlar. Bunu doktoruna sorduğumda aynı senin yazdığını söyledi, 5 güne kadar normalmış anne sütü alan bebeklerde, rahatsızlık hissi yoksa sorun değil, gazı da kaka beklediği için kokuyordur dedi. Önceleri gün içinde 2-3 kere az az yapıyordu genellikle. 1 haftadır gazındaki koku gitti gün aşırı yada hergün yapmaya başladı bu defa da sanki daha sulu gibi geliyor bana önceki haline göre, sanırım günde bir kere ishal sayılmıyor.

Dedigin gibi gunde bir kez ishal sayilmiyor.bazen tadimlik bişey verdiği mde kakasi oldukca kotu kokuyor bide kivami degisiyor.

Sutun emzirme aralığı uzun olunca birikiyordur bi anda cekince yetisemezdir belki sen onden biraz sag oyle emzirmeyi dene.kafasini biraz daha yuksekte tutup emzimeyi deneybilirsin su konusunda haklisin artik su vermek gerekebilir benim ki bardagi gorunce heyecanlaniyor ozaman veriyom.sofradaykn zaten ya esimin yada benim kucagimda zaten belli ediyor isteyip istemdigini

Kızlar bebekleriniz emeklemeye başladı mi benimki daha emeklemiyor gec mi kaldi acaba yere haliya falan koyuyomusunuz ben pek koymuyorum sadece koltuga koyuyorum ordada pek emekleyesi yok benim oglusun

yavaş yavaş başladım ben doktor oturta bilirsiniz dedi ilk gün 10 sn sonraki gün 20 az az artıyo yani ..1,5 ay içinde kendi oturmaya başlar dedi...

Eylül'ün kacinda dogdu bnmki 16sinda dogdu 5.ay kontrolünde doktor yavaş yavaş oturtabilirsin demişti ben acaba erken mi başladım ya cocuguma zarar verir miyim acaba bazen kendisinin devrilmeden oturduğu bile oluyor 15-20saniye geri kalan zamanda koltukta geriye eğimli oturuyor yarı yatar gibi şu an tek oturduğu yer mama sandalyesi o da öğünlerde kızım 8kilo 68cm kilosu iyi diye mi ooturtabilirsin dedi acaba doktor

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Kizlar zevk suyu ile hamile kaliniyormu

Kızlar bebekleriniz emeklemeye başladı mi benimki daha emeklemiyor gec mi kaldi acaba yere haliya falan koyuyomusunuz ben pek koymuyorum sadece koltuga koyuyorum ordada pek emekleyesi yok benim oglusun
Ben de işim olduğu zamanlarda yere koymayı tercih ediyorum daha çok. Henüz emeklemiyor ama yüzüstüyken ellerini bacaklarını kaldırarak göğsünün üstünde çırpınmaya bayılıyor. Bir iki kere ayaklarından destek alarak bacak ve kalçayı kaldırdığını sanki ittirmeye çalıştığını gördüm. Birkaç kere de yine yüzüstü yataken geri geri gittiğini farkettim. o yüzden korumasız bir yerde bırakmak tehlikeli artık. 7.ay emekleme ayı diye biliyorum tabi bebekten bebeğe de fark eder.

Kızlar bebeklerinizi oturuyor musunuz
Doktor 5.ay kontrolünde destekle oturtabilirsiniz dedi ama yine de öne devriliyor hemen :) yastıklarla filan destekliyorum yandan önden.

çoktan oturtmaya basladım cnm.dr dedı zaten basla dıye desteklı olarak.bebek arabasındada yarı oturur vazıyette vazıyette oturtabılırsın dedı
bu arada kızlar öglen çorba vermek ıstıyorum yapıyom bı tas, fazla içmiyo ıçsede çorba pek tutmuyo herhalde 2 saat sonra 120 lık mama verıyom ıçıyo kızım.yanı tutmuyo demek.sizlerde durum nasıl

Benimki de çorba içtiğinde sonra hemen emiyo üstüne tutmuyo dediğin gibi,bir de ben süt olarak emziryorum ek gıda veriyorum aralarda istediği zaman emziriyorum yani başka süt ek vermiyorum yetiyomudur emdiği süt acaba?

Benim kızım hiçbir şey yemiyo sadece emiyo demekki yetiyo. Yetmese onca uğraşıyorum degisik yiyecekler vermeye yetmese mutlaka birini yerdi. Muhallebi. Yoğurt . Çorba. Meyve Suyu püresi . Aç olsa bebeklerimiz herhalde bunlardan birini yerlerdi diye düşünüyorum sizce?

Kızlar günaydın nasılsınız,oğlumun bi kaç gündür salyası çok fazla akmaya başladı hatta o kadar çoğaldıki boğazına takılıyo :) arada bi öksürüyo oğlumm sakın diyorum gülüyo:) dün akşama doğru bi baktım ateşi var soydum hemen bi çay kaşığı calpol verdim soyunca hemen düştü ama bi huysuz dikkatini bişeye vermediği sürece resmen çığlık atıyo,bide kaka yaptı iki kez çok cıvıktıü, sabah yine elleri ayakları sıcaktı,dün akşam zorla ölçmeye çalıştığımda 37.8 di,acaba diş ateşimi ya aklım hep evde

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…