2013 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Kızlar günaydın nasılsınız,oğlumun bi kaç gündür salyası çok fazla akmaya başladı hatta o kadar çoğaldıki boğazına takılıyo :) arada bi öksürüyo oğlumm sakın diyorum gülüyo:) dün akşama doğru bi baktım ateşi var soydum hemen bi çay kaşığı calpol verdim soyunca hemen düştü ama bi huysuz dikkatini bişeye vermediği sürece resmen çığlık atıyo,bide kaka yaptı iki kez çok cıvıktıü, sabah yine elleri ayakları sıcaktı,dün akşam zorla ölçmeye çalıştığımda 37.8 di,acaba diş ateşimi ya aklım hep evde :KK14:

sanki diş gibi geldi bana ..ağzını kontrol ettin mi .. her hangi bir şişlik varmıl diş yerlerinde...
Kızlar bebekleriniz emeklemeye başladı mi benimki daha emeklemiyor gec mi kaldi acaba yere haliya falan koyuyomusunuz ben pek koymuyorum sadece koltuga koyuyorum ordada pek emekleyesi yok benim oglusun

emeklemeye çalışıyo.... ben yere ince bir şey verdi annem onu seriyorum üstünede temiz çarşaf .. döne döne odanın içinde dolanıyor...
dönmmesinin en iyi tarafı zorlnırken gazını çıkartıyor =)
koltuk yumuşak olduğu için emeklemesi zor olur sanırım..
temiz yere bir şeyler serip yere koy bakalım nasıl emeklemeye çalışıyo izle =) ben çok zevk alıyorum onun dönmesinden çabalamasından :-)

etrafını çevirmeyi unutma kırlent vs bir şeyle :-)

Eylül'ün kacinda dogdu bnmki 16sinda dogdu 5.ay kontrolünde doktor yavaş yavaş oturtabilirsin demişti ben acaba erken mi başladım ya cocuguma zarar verir miyim acaba bazen kendisinin devrilmeden oturduğu bile oluyor 15-20saniye geri kalan zamanda koltukta geriye eğimli oturuyor yarı yatar gibi şu an tek oturduğu yer mama sandalyesi o da öğünlerde kızım 8kilo 68cm kilosu iyi diye mi ooturtabilirsin dedi acaba doktor

benimkide eylülün 13 de doğdu 8,5 kilo 68 cm ..
bende çok endişenlenmiştim ama her hangi bir rahatsızlık hissetmiyo sanırım ... rahatsız olsa belli ederdi diye düşünüyorum....
başını kendi dik tutabilen, yüz üstü yattığında başını kaldıran bebekler oturmaya hazır demekmiş öyle bir yazı okumuştum ...

Benim kızım hiçbir şey yemiyo sadece emiyo demekki yetiyo. Yetmese onca uğraşıyorum degisik yiyecekler vermeye yetmese mutlaka birini yerdi. Muhallebi. Yoğurt . Çorba. Meyve Suyu püresi . Aç olsa bebeklerimiz herhalde bunlardan birini yerlerdi diye düşünüyorum sizce?

ama cnm yemesı lazım.doyumluk degılde tadımlık tattırıyosundur ınş.yoksa ılerde zorlanırsın.tecrubelı anneler hep bunu soylerbenımkı yogurt cok sevıyo maşallhda çorbayı sevemedı:KK14:

kızlar selam uzun zamandır giremiyodum nete işler biraz yoğundu internete girmeyi problem ettiler iş yerinde:):) çok fazla okuyamadım o yüzden atlayarak okudum. iyisiniz inşallah hepiniz :) benim sırtım tutuldu kızlar yaa zaen çok ağrıodu doğumdan sonra halbuki sezeryan oldu ama heralde kucakta taşı gecenin bi yarısı kalk emzir bilmem kaç kere kiminde terli kiminde üşüyerek :KK43:

$dis.JPG

Kızım hanımefendi oldu teyzeler:))

maşallah bızımde 2 dişimiz var teyzelerı
ya kızlar kızıma bugun saplı biberon aldım.bırde artık 6 aylık olduya emzıgını hızlı akışkan olandan aldım. ama bızımkı bıberonu garıpsedı herhalde.emzığıde hızlımı geldı ne.içmedı çıkardı durdu eskı bıberona koydum ıçtı.haydaaaa ne şimdi bu:KK50: plastık almıştım saplı kendı tutsun ilerde kendı içsin dıye.diğeri sapsız camlı bıberon kafasına ındırır ALLAH korusun korkarım.ama buyuk ınsan gbı tanıdı yadırgadı ıçmedı ya
sizler bıberon emzıklerını degıştırdınız mı hala yavaş akışmı

bırde etının bebek ekmeği var demıştınız kızlar bulamadım ben koskoca alışverış merkezınde ya...

Benim kızım hiçbir şey yemiyo sadece emiyo demekki yetiyo. Yetmese onca uğraşıyorum degisik yiyecekler vermeye yetmese mutlaka birini yerdi. Muhallebi. Yoğurt . Çorba. Meyve Suyu püresi . Aç olsa bebeklerimiz herhalde bunlardan birini yerlerdi diye düşünüyorum sizce?

Bencede aç olsa yerler.dusunuyorum dogduklari ilk vakitlerde aç olduklarinda gecenin bir yarisi nasıl da aglayarak uyaniyorlardi.ben elimden geldigince ek gidada tadimlik olarak devam edicem.mesela kizim sofrada bizimle otururken heyecanladigi seyler oluyor onlardan taddiriyorum.tarhana corbasi vardi kizimi yurutece koydum onundeki kucuk masasinada ici tarhana olan kaseyi koydum benim kiz once bir ellerini daldirdi kaseye o eller sonra agzina goturdu arada bende kasikla verdim.bir guzel yedi cok degil ama yemenin tadina vardi sonrada emzirdim..benim kuzenim oglu masallah herseyi yiyor onun yanimda mamayi da..istahsizlik yasiyorsa çocuklar bence abur cubur un tüketilmesininde bunun cok etkisi var.bebekler konusunda su dusunceye sahibim anne sutu aliyorsa bebek ek gidalar tadimlik olmali ama mama aliyorsa ek gidaya ogun olarak gecilmeye baslanmali.bana en iyi yol gosteren kizim.istiyorsa veriyom istemiyorsa vermem

Bencede aç olsa yerler.dusunuyorum dogduklari ilk vakitlerde aç olduklarinda gecenin bir yarisi nasıl da aglayarak uyaniyorlardi.ben elimden geldigince ek gidada tadimlik olarak devam edicem.mesela kizim sofrada bizimle otururken heyecanladigi seyler oluyor onlardan taddiriyorum.tarhana corbasi vardi kizimi yurutece koydum onundeki kucuk masasinada ici tarhana olan kaseyi koydum benim kiz once bir ellerini daldirdi kaseye o eller sonra agzina goturdu arada bende kasikla verdim.bir guzel yedi cok degil ama yemenin tadina vardi sonrada emzirdim..benim kuzenim oglu masallah herseyi yiyor onun yanimda mamayi da..istahsizlik yasiyorsa çocuklar bence abur cubur un tüketilmesininde bunun cok etkisi var.bebekler konusunda su dusunceye sahibim anne sutu aliyorsa bebek ek gidalar tadimlik olmali ama mama aliyorsa ek gidaya ogun olarak gecilmeye baslanmali.bana en iyi yol gosteren kizim.istiyorsa veriyom istemiyorsa vermem

Aynen rümeysacıgım sana katılıyorum emdigi icin herhelde ek gıdayı tam öğün yemiyor bende herseyden tattırıyom istediği kadar veriyom zorlasam zaten hepsini kusuyor. Bende kusmasın diye 3 .4 kaşık verip bırakıyom bide başını çevirmeyi ögrendi.yemek istemediği zaman benden tarafa dönmüyor canım ya.

Emme konusunda sorun yaşayanlar benim kızım 2. ayından beri beni kırk takla attırarak emiyor.bazen inat edip ağlasa da emziriyorum bazen sabrım taşıyor sağıp veriyordum ama mamayı bir günde bir kez akşamları veriyordum. geçen hafta artık emmeyecek deyip elektrikli pompa aldım.öbürüyle zor oluyor diye.ama yine de günde 1-2 sefe emziriyodum. iki gündür de memeyi daha kolay emiyor sanki. yine biberona devam da ediyoruz ama.inş. memeye tamamen döner.miktarına gelince 2 saatte bir 100 ml içirmeye çalışıyorum. emecekse de 1.5 saatte emziriyorum. ama ben kızımın açım diye ağladığını bilmem kaç saat geçerse geçsin.

Emme konusunda sorun yaşayanlar benim kızım 2. ayından beri beni kırk takla attırarak emiyor.bazen inat edip ağlasa da emziriyorum bazen sabrım taşıyor sağıp veriyordum ama mamayı bir günde bir kez akşamları veriyordum. geçen hafta artık emmeyecek deyip elektrikli pompa aldım.öbürüyle zor oluyor diye.ama yine de günde 1-2 sefe emziriyodum. iki gündür de memeyi daha kolay emiyor sanki. yine biberona devam da ediyoruz ama.inş. memeye tamamen döner.miktarına gelince 2 saatte bir 100 ml içirmeye çalışıyorum. emecekse de 1.5 saatte emziriyorum. ama ben kızımın açım diye ağladığını bilmem kaç saat geçerse geçsin.

Emzirme inadinizi takdirle ve yuzumde gulucuklerle karsiliyorum.her konuda bebegimizin bize yol gosterecegine inaniyorum.her cocuk farklidir onu en iyi annesi anlar ve çözer. Biraz gozlem biraz tecrubeli annelerin fikirleri hopp onlar akil suzgecinden gecirip yasayip gitcez :KK1: insallah

ya yenı aldıgım bıberonu almıyo kızım ya kızlar eskısınden ıcıyo. hızlı akış almıştım emziiği ondanmı dedım gene yavaş akış taktım yok ılla eskı bıberonu takınca ıçıyo oda kuçuk 120lık ytmıyo gene yapıyom

X