2013 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Cok gecmis olsun.iyisinizdir şimdi inşallah. Bu pelus batteniyede bir keramet var sanki:KK66:))) benim oglumda cok seviyor yüzünü kapatiyor onunla ve uzun uyuyor biraz daha.:))))

Çok enteresan ya tüm bebekler aynimi bizimkide pelus battaniyeyi yüzüne çeker öyle uyur çok tatlilarr bunlarr demekki keramet pelus battaniyede

$IMG_2325.jpg
peluşlarımız aynımı

bu benim kızımın battaniyesi

canımmm maşallah kızıma çok tatlı uyumuşş :) aynısından bizdede var teyzesi bide kalın pofuduk gibi var :) sen sadece bunumu örtüyosun ben hem bunu hemde kalını örtüyorum

yok bu 2 ay evvelin. şuan kızımı uyuturken ince yorganını örtüyor üzerine de bu battaniyeyi örtüyorum. kendim gibi görüyorum onu

Çok enteresan ya tüm bebekler aynimi bizimkide pelus battaniyeyi yüzüne çeker öyle uyur çok tatlilarr bunlarr demekki keramet pelus battaniyede

aynen benim bebeğimde yumuşacık battaniyesini kucaklayıp uyuyor. :KK16:birde ayaklarını havaya kaldırıyor ben sallarken topaç gibi yuvarlanıyor .uyuduktan sonrada her yerini açıyor

balonu aldım ve gerçekten çok güzel şeyler oldu.bebeğim balonu yemeye kalktı.yere düşünce eğilip almaya çok komik ya.şimdi ayağına çıngırağını bağladım, ufak bir düğüm çekip çıkarıyor.kurdele ile bağladım.

kızlarrr bugün bi arkadaşım gösterdi lamaze nin çıngıraklı çorap ve bileklikleri var ben gitti gidiyordan alcam çok hoşuma gitti sizinde ilginizi çekerse bi bakın benim sıpa çoraplarıyla çok oynuyo çünkü

Benim şahsi dusuncem besikte uyumak istemiyorlar. Zor oluyor biraz ama ben geceleri gogsumde uyutuyorum.bebek emerek sadece karnini doyurmuyor ruhunuda doyuruyor kelimesini pedagogtan duyduğumda beri besikte ve kendi kendine uyutma sevdamdan vazgectim.bu yaptigimiin hediyesi ni esim gittikten sonra kizim yanimda kendi kendine uyuyarak aliyorum bu da bana yetiyor. Bide geceleri uzun uyuyor kocaman guzel iki hediye veririken kizimi yanimda uyumasina gogsumde uyumasina izin veriyorum.bilmedikleri alisamadiklari bir dunya var ve biz anneler tek guvenecekleri kisiyiz.onu yanimizdan kokumuzdan elimizden geldigince ayirmamaliyiz.

Valla arkadaşım her bebek aynı değil kız erkek bile farkediyo her yolu deniyorum.kucağımda uyutmaya çalışıyorm yatırıyorm sessiz ortam yaratyorm elini tutuyorm ilk onbeş dk yatıyo sonra sıkılma başlıyo sonra bağırmalar,ayakta yarım kundak yapıyorum bağırmaktan nefesi kesiliyo,inat ediyorm ağlasada kararlıym diyorm bir yapıyorm iki yapıyorum yok her defasında aynı ben de yoruluyorm artık her uyku öncesi ağlama krizlernden, demek istediğim bende okulöncesi öğretmenym ve çocuk öncesi şunu bunu kesinlikle yapmam etmem dediğim şeyleri inan yaptırıyo,deneyim çok farklı,

siz beraber mi yatıyorsunuz bebeğinizle.sizin uyku düzeniniz nasıl

Ben bebeğimi 11 gibi emziriyorum akşam uZun emiyor emerken dalıyo dalmasa bile kundak yapıp ayagımda sallıyorum uyuyor beşiğine koyuyorum bendehemen yanında koltukta uyuyorum sabah 7 gbi uyanınca yanıma alıyorum emiyoruz sonra tekrar 9,5 10 kadar uyuyor yanına almazsam uyanır .. Uyku düzenimiz bizimde 3 haftadır var .. Daha öncesş benmde kabus gibiydi ...farklı gelebilir ama Gündüz uyursa akşam daha rahat uyuyor .. Uykusuzluk çok huzursuz yapıyor bebeğimi . İnşallah en kısa zamanda uykusu düzene girer ..

Ben bebeğimi 11 gibi emziriyorum akşam uZun emiyor emerken dalıyo dalmasa bile kundak yapıp ayagımda sallıyorum uyuyor beşiğine koyuyorum bendehemen yanında koltukta uyuyorum sabah 7 gbi uyanınca yanıma alıyorum emiyoruz sonra tekrar 9,5 10 kadar uyuyor yanına almazsam uyanır .. Uyku düzenimiz bizimde 3 haftadır var .. Daha öncesş benmde kabus gibiydi ...farklı gelebilir ama Gündüz uyursa akşam daha rahat uyuyor .. Uykusuzluk çok huzursuz yapıyor bebeğimi . İnşallah en kısa zamanda uykusu düzene girer ..

Bende benzer şekilde uyudum hep. Gece en son beraber uyur onu gece besige birakirdim gündüz esim gittiktn sonra yanima alir oglene kadar uyurduk .inşallah tez zamanda duzene girer ama bence girmeye baslamis bence.siz onun bu duzenine devam ettikçe bozulmaz inşallah

Valla arkadaşım her bebek aynı değil kız erkek bile farkediyo her yolu deniyorum.kucağımda uyutmaya çalışıyorm yatırıyorm sessiz ortam yaratyorm elini tutuyorm ilk onbeş dk yatıyo sonra sıkılma başlıyo sonra bağırmalar,ayakta yarım kundak yapıyorum bağırmaktan nefesi kesiliyo,inat ediyorm ağlasada kararlıym diyorm bir yapıyorm iki yapıyorum yok her defasında aynı ben de yoruluyorm artık her uyku öncesi ağlama krizlernden, demek istediğim bende okulöncesi öğretmenym ve çocuk öncesi şunu bunu kesinlikle yapmam etmem dediğim şeyleri inan yaptırıyo,deneyim çok farklı,

Haklisiniz.kiz bebekleri erkekleere göre dahaa sakin olurmuolurmus.peki uyutmaya calismasaniz napiyor ağlıyor mu huzursuz mu oluyor. Bazi anneler bebek gözlerin ovusturmadan esnemeden uyutmaya calismazmis.her anne kendi bebegiyle tecrübe kazanir kendi bebegini en iyi annesi tanir biz nekadar bişey desekte işe yaramıyor söylediklerimiz..

kızlar nasılsınız o kadar uzun bir zaman oldu ki hiç fırsatım olmuyor kızım 5 ayını bitiriyor hiç uyutamıyoruz ne gece ne gündüz artık iyice bittim gözlerim çökmüş durumda 49 kiloya düştüm götürmediğimiz doktor kalmadı oda uyuması için yarım fitil verdi sapasmo panalgine diye çünkü ağlama krizleride var hala bitmedi ama o fitil de o kadar iyi gelmedi sizce ne yapmalıyım
ilk kizim gec uyurdu ama bi yatinca oglene kadar kesintisiz uyurdu ikinci kizim sukur uyuyor 4 saatte bi kalkip beslenir uyur ama gece 11 de 1 2 dede yatsa sabah 8 gibi kalkar 2 saat civari oynar uyur onceden daha erken kalkardi benim cozumum uykusuz hic birakmam cok cildirmadan emzigini veririm kendi uyur bazende sallarim cok uykusuz kalirsa cok aglar bide doymamissa uyuyamaz aglar 5 aylik olduk sutum az 4 saatte bi anca 100 cc mama icer gun icinde cok beslenmedigi icin huzursuzdur dedi doktor artik doyurucu sekilde yarim kase civari besle ki doysun gun boyu uyusun dedi bu gece muhallebi yicek bakalim nasil olacak ablamin kizi 40i vikti aglardi son care elde salladilar uyurdu max 30 dk aglardi gece gunduz salladilar 1.5 sene ugrasti 3 yasinda suan gunduz uykusu yok gece 12de uyur sabah 8de ayakta hala gece bi kez kalkar ya su icer yada pispislanir uykuyu sevmez zor

canım burdakı yuumurta sarısımı ve sut devam sutlerındenmı
yhhh

ewet sarisi ve devam sutu canim

Arkadaşlar her uyku öncesi çok zorlanıyoruz anlamadım, beşikte uyututyoruz ama binbir güçlükle ya fön makinasıyla ya denk gelirse ninniyle yoksa genelde ağlıyorz, kaldırıyorm gezdriyorum yatırmaya çalışınca başlıyoruz ağlamaya, arada emerek euyuyo arada kucakta ama çok zor uykuya geçiyo 2 saate yakın uğraşıyorm özellikle akşamları,varmı öneriniz??
bi arkadasim saatli uyutuyordu uyku basmadan sallamaya baslamisti

Canim bu rotavirus asisi ne oluyor ozel mi.bize kimse bahsetmedi bbundan.
Benim oglumda ayni oyun pgrenmeye basladilar dikkatleri dagilunca emmiyorlar.unutiyorlar karinlarini sessoz sakin ortamda doyurmak gerekiyor artik karinlarini

rotavirüs bebeklerde sık rastlanan uzun süren ishal rahatsızlığına karşı önlem. bebek ishal olsa bile daha kolay atlatıyormuş.
3. ayında yaptırmıştık. 5. ayında yine yaptırmak gerekiyor ki ilk yapılanın etkisi tam olsun. 2 doz halinde 142,5 TL.
bize hem sağlık ocağında, hemde özel doktoru doğum yaptığım hastanede yani ikiside söylemişti

iyiyiz biraz daha teyzesi neşemiz yerinde çok şükür en azından... çok tatlı görünüyolar ama yaaa onun içinde ... bide siz gece yatırırken ne örtüysunuz üstüne çokmu yada azmı örtüyorum bilemedim ben peluş battinesini sarıorum bide içine ince bi battaniye koyuyorum çünkü diğerini itiyo ellerini dışarı çıkarıyo en azından göğsü kapalı kalsın die inceyide göğsüne çekiyorum

bizim ev doğalgazlı ve şansıma sıcacık olduğu için ince yorganı var çokta hafif onu örtüyorum sadece üstüne. kollarını dışarıda bırakıyorum. göğsünün altına kadar çekiyorum.
içindede uzun kollu badisinin üzerine uzun kollu pijama üstü giydiriyorum 2 kat uzun kollu olduğu için hiç üşümüyor

bız rotavırusu 3,5 aylıkken yaptırmıştık bırde bu zamanlardamı yapılıyo.epeyde pahalı bır aşı ya neyse napalım bebişlerımıze değer
bızım kız 2 gundur gece derın uykuya gecmekte cok zorlanıyo ağlayarak uyanıyo hemde ne ağlama.ışıkları yakıp ayakta sallıyozda oyle uyuyo tekrar.damakları kabarmış bıraz bırde sureklı elı kafasında yoluyo kaşıyo sankı.konak oldu gene o kaşıntımı yapıyo acaba.banyodan önce zeytınyagı süreceğin gene gece rınş
benimkinin hep eli kafasında. emzirirken saçlarının tepesinden alıp gözüne sokuyor
alıyor gözüne sokuyor :))))))))))))))

X