Bir bakima dogru söylüyorsun benim ebem de 1 ay daha bekle dedi ek gida icin bende tadimlik veriyorum çoğu anne bebegin sadece süt almasindan kaynakli istahsizliktn bahsediyor.
siz varya iyiki varsınız:)))
bence iştahsızlık ek gıdaya başlama zamanından kaynaklamıyor..ilk kızım beni emmedi mama ile beslendi bu yüzden ek gıdaya 4 aylıkken başladım..bebekken her istediğimi yediriyordum.çorbalar yemekler yoğurtlar hayır demeden oyunlarla yerdi..şimdi ise 3.5 yaşında ve iştahı artsın diye kullanmadığım vitamin kalmadı..büyüyünce yemek konusunda daha çok seçici oldu..1 yaşındayken seve seve içtiği sebze çorbasından şuan köşe bucak kaçıyor..yani ne yaparsak yapalım bir çocuk iştahsız olacaksa ya da yemek seçecekse olacağına varıyor..ben bu yüzden bebeğime ek gıdayı 6.ayından önce vermek niyetinde değilim.zaten sütüm azalınca bebeğim mecburen ek gıda ile beslenicek.sütüm varken bol bol emsin kuzucuğum...bebeğim tam emmenin tadına varmışken bende bu güzel duyguyu seve seve yaşamayı isterken en güzeli sık sık emzirmek lazım diyorum...tabiiii ek gıdaya başlayan annelere saygım sonsuz her anne kendi bebeğini istediği gibi büyütür ve her annenin bebeğini büyütme tarzında elbet bir haklılığı vardır.....
Eki Görüntüle 962866
Atatürk orman çiftliği keçi sütü ile mayalamaya baktım nette. herkes çok tavsiye etmiş. sizce nerelerde bulurum
seni çok iyi anlıyorum canım ilk bebeğimde bende aynı sorunu yaşadım sütüm azdı sonrada tamamen kesildi..şuan içinde öyle güldür güldür bir sütüm yok ama bebeğimin gelişimi iyi olduğu için doktor yeterli dedi..ilk 1 ay neredeyse hiç yoktu sütüm ama memeden hiç ayırmadım gece koynumda memede uyuttum gündüzleri yarım saatte bir emzirdim şimdi çok çok çok şükür yetiyor..Rabbim hepinize bol bolllll sütler versin inş.haklisin cnm keske bnmde sutum.olsaydida bol bol emzirseydimdedigin.gbi yapardim.kesinlikle ama mslesef 3 ay alabildi sonrasi hep.mama.mamadanda bikti cocuk tattiriyoruz simdivama dutun bolsa bol bol emzir allah cok cok arttirsin sutunu yarasin kuzuna ins
11 eylül doğumlu ..6350kg.65cmkac kg cnm bebegin?boyu kac cm?
Böyle tatları birbirine karıştırınca çocukta ne yediğini anlayamaz ki, dolayısıyla damağıda alışamaz bizim tatlarımıza.. Ben sade veriyorum verdiğim yiyeceği ondada sadece tadımlık, enrkenden başlayıncada tiksiniyorlar.. 5.ay yavaş yavaş çorbaları tattırıp 6. ayda ek gıdaya geçmek mantıklı bence
vay anasını gerçektenmi. yumurta cicibebe peynirşaşırdım resmen. ben hiçbirine başlamadım daha. bi kaşık maması. yoğurt. meyve püresi, arada çorba, aptamil devam sütü, su bu yani yavrumun yediği.
arkadaşlar bizde 5 aylık olduk çok şükür ek gıdaya başyalayacaz ama başlayamıyorum.anne sütü alıyor sadece şuanda doktorumuz elöayla başla 4 gün elma ver bi çay kaşığı kadar başla 4.gün muz ver onuda 4 gün sonra armut havuç onlarda 4 gün sonra yoğurt mayala hergün taze taze onuda 4 gün sonra hepsini karıştırıp verebilirsin dedi .. ama nasıl olacak nasıl düzen kuracam ne zamanları yedirecem ne zamanları meme verecem bana bi düzen koyun da :))) elma doyuracak mı elmadan ne kadar sonra emziriyim ne kadar elma veriyim tecrübelerinizden bilgi verin bana bi zahmet :))
Kızlar bebeğinize evde uçan balon vermeyi hiç denediniz mi?deneyin ve görünnn
ne yaptı çok merak ettim.ewde uçan balon kalmamış ki deneyim..
Ben çocuk gelişimiyle ilgili bi sitede okumuştum anakucağına balon bağlayın yazıyordu ben de evde olmadığı için deneyememiştim..dün ablamın kızına aldık balonu..benim kuzu görünce çok şaşırdı..onlar gidince balon da bize kaldı..inanılmaz sevdi ipini eline verdim elinden kaçınca ip uçup tavana çıkınca balon inanılmaz sevindi gözlerini kocaman açtı çok şaşırdı bilseydiim bu kadar seveceğini önceden alırdım
kafadan yapmiyorum doktor listemiz ilk kizimdan ve tv ye cikan bi bayan guvenirim ona ozlem ozsoy yolcu yaz cikar bi peyniri yumurtayi sade anca 7 8 aylik olsun cignr yer ki bu kadar yiyemez ablamizda bayilirdi mamalarin kahvaltari var icine peynir yumurta koyun yazar hic sasirtici degil bi bebek buyuttum damak tadi olan yiyen garip ama bebek boyle besleniyor bi cocugun damak tadini anne belirler 7 aydan sonra corbaya unda konur salcada hafif baharatta ki alissin ilk bebegimde tedirgindim onu yiyemez derdim suan sonucu harika kardeside yiyor sutum az devam sutunu severek icmiyor ac kalmasi imkansiz
basta tek vermek alerjisi varmi diye biz onu gectik suan corbaya patates havuc princ irmikle basladik brokoli ekledim baktim alerji uok baska gun mercimek ekledim suan yiyor elma doyurmaz ver biraz sonra isteyince emzir ben meyveyi oglen yogurdu ikindi veriyorum
herkesin bebeğinin gelişimi farklıdır.herkes kendince doğruları bebeğine uygular yanlış olduğunu düşünse asla yapmaz.kimse kimseyi yargılayamaz. öyledee yapmıyor zaten kimse.benim bebeğim zayıf az yiyor sizinki tam tersi öbürü başka türlü....ben sizin savunmaya geçtiğinizi fark ettiğim için yazıyorum..sizin sanırım ıkıncı bebek.tecrübe başka bir şey.sizin bebeğiniz mutluysa sorun yok.bu sitelere girip yazmamızın sebebi zaten başkalarının neyaptığını öğrenmek.asla yargılamak değil.kımse bişey ispat etmek zorunda değil herkes kendi yaptığını yazıyor.yanlış anlamayın ben sizin yorumları farklı anlamış olabileceğinizi düşndüğüm için yazıyorum.